تشکر از ali76 بابت مطلب مفید +1
آقای مهران شما دارید خیلی تعصبی برخورد میکنید. امنیت ویندوز هم به اندازه ای پایین نیست که افرادی مثل شما و یا من بتونیم نقض کنیم یا قبولش نکنیم.
عزیز
توانایی هک کردن و
انجام عمل هک با هم خیلی فرق دارن.
این سیستم عامل دو تا مشکل ژنتیکی داره (از این نظر ژنتیکی میگم چون برای اصلاحشون نیاز به تغییرات بنیادی هست.) :
1. خود کد نویسی سیستم عامل که پتانسیل بالایی برای مشکل دار شدن داره.
2. اوپن سورس نبودن.
اگرچه مورد اول هم خیلی بزرگه ولی چیزی که برام مهتره مورد دومه. من از چیزی که در بک اند رخ میده خبر ندارم. البته قرار نیست که هر کس که سمت گنو لینوکس میاد حتما بیاد مدت زیادی رو صرف سیر در سورس بکنه! بلکه چون
توانایی خوندن هست ، میشه به افراد با وجدان زیادی که سراسر دنیا هستند و وقتشون رو صرف همین سیر در سورس می کنن اطمینان کرد ، همین افراد در صورت دیدن کوچک ترین مشکل یا تخطی از اهداف ، بلافاصله اون مشکل رو جار میزنن و عده ی زیادی در جهت حل اون مشکل اقدام می کنن (نمونه هاش فراوان اند) اما در مورد اون سیستم عامل سوالات بسیاری در مورد حریم خصوصی پیش میاد (مخصوصا در مورد ورژن 10 اون سیستم عامل) اینکه ما اطلاعات با ارزشی نداریم که مایکروسافت از اون سو استفاده کنه نمی تونه پاسخ مناسبی به ابهامات باشه ، بیشتر از اینکه اطلاعات من برای این ناقضان حریم خصوصی مهم باشه ، اطلاعات مجموعه ی افراد مهمه (مثلا افراد دارای یک گرایش سیاسی یا مذهبی و اگر بخوام مثال متفاوت تری بزنم افرادی که یک بیماری خاص رو دارند و مثال های دیگه) و هیچ تضمینی برای عدم استفاده ی غیر اخلاقی از این اطلاعات وجود نداره. اگر اطلاعات کاربران دست گوگل و مایکروسافت نباشه ، مسلما بهتر از اینکه دستشون باشه.
اما مورد دوم هم مشکل بزرگیه ، من در دوران جاهلیتم (دوران استفاده از اون سیستم عامل!) شاید بیشترین وقتم رو به جای این که صرف مطالعه و تحقیق مطالب دلخوام (علمی) بکنم صرف جستجو و تست آنتی ویروس میکردم! چه پول هایی که بر باد نرفت! هم لایسنس اورجینال آواست رو خریدم و هم لایسنس اورجینال کسپرسکی ، اما باز هم یاران میکرومتری اون سیستم عامل (منظورم ویروس بود!) دست از سرم بر نمی داشتد ، در بهترین حالت هم فلش سایرین این ویروس ها رو به سیستم ام منتقل میکرد!
اما باز هم سر این قضیه من با اون سیستم عامل مشکلی ندارم ، چون این کار جوجه برنامه نویس های تازه به دوران رسیده اس! که با پاک کردن بوت اون سیستم عامل حال کنن و فکر کنن قدرت در دستانشون هست. مراکز و سازمان هایی که یه کوچولو اطلاعات مهم تری دارن (مثل بیمارستان ها یا مراکز علمی) معمولا توسط این جوجه ها مورد هدف قرار نمی گیرن بلکه اون گردن کلفت های روسی و فرانسوی و کره ی شمالی و هر کس دیگه ای که توانایی اش رو داشته باشه پشت حملات گسترده هستن ، بنابر این استدلال هایی مثل این
امنیت ویندوز هم به اندازه ای پایین نیست که افرادی مثل شما و یا من بتونیم نقض کنیم یا قبولش نکنیم.
و یا درخواست راستی آزمایی از افراد انجمن برای هک کردن سرور با اون سیستم عامل که متعلق به شماست زیاد منطقی نیست. آره من نمی تونم هک کنم ، چون هیچ وقت علاقه به این کار نداشتم ، نمی گم هم که سرور های گنو لینوکسی کاملا ایمن هستن ، بلکه به همین آمار و ارقام نگاه کنیم به سادگی متوجه میشیم که بنابر قوانین احتمال ، اگر ما با دانش کافی ، سرور های گنو لینوکسی و اون سیستم عاملی! رو کانفیگ کنیم ، چقدر شانس داریم هک نشیم (مثل احتمال خفه شدن در اقیانوس آرام و استخر بچه ها میمونه ، ممکنه یه فرد غیر ماهر با یه استکان آب هم خفه بشه ، ولی مطمئنا این احتمال خفگی با یک لیوان آب به اندازه ی اون اقانوس آرام با عمق 11 کیلومتر نیست)
در مورد itpro نگفتید منظورتون itpro.ir است یا نه. اما اگر منظورتون همین سایت ایرانی بوده باشه هم دو نکته ی جالب هست ، اول اینکه باید دقت کنیم اونا بک اند سایت رو با چی نوشتن - ای اس پی دات نت و سی شارپ - و طبیعتا نمی تونستن از سرور های با کیفیت اوبونتویی استفاده کنن! اینکه چرا رفتن با ای اس پی دات نت نوشتن هم به قضیه ی امنیت ربطی نداره بلکه بلکه موسسان این سایت اغلب ای اس پی کار بودن و هستن! این مورد رو بدون تعصب می گم متاسفانه موسس این سایت (که من ایشون رو از نزدیک نمی شناسم) انگار اطلاع چندانی از php و گنو لینوکس نداره! (این استدلال شخصی من هست ممکنه اشتباه هم باشه) به فرض یادم میاد در یکی از مقالات ایشون خوندم میزان asp کار در دنیا خیلی بیشتر از php کار است! یا اینکه ایشون فکر می کنن اوپن سورس بودن php (برای مثال وردپرس) موجب کاهش امنیت میشه! (حال آنکه میدونیم دروپال از امن ترین سی ام های جهان است [سایت امور خارجه ی ایالات متحده با دروپال راه اندازی شده] و سی ام اسی مثل وردپرس [بدون در نظر گرفتن پلاگین ها و پوسته هایی که توسط افراد غیر حرفه ای نوشته میشن] امن هست) یا برای مثال
این مطلباول اینکه این مقاله شرایط استاندارد یک مقاله رو نداره (متاسفانه منبع خبر یافت نشد)
دوم اینکه اون طور که دوست داشتن برداشت کردن. برای مثال گفته شده 2200 تا باگ برای گنو لینوکس ریپورت شده اما فقط 800 تا باگ برای اون سیستم عامل ریپورت شده - بعد ربط دادن قضیه ی ریپورت رو به اوپن سورس بودن که تا اینجا درسته - بعد ربط دادن به اینکه هکر ها هم میتونن از این باگ ها استفاده کنن ولی در ادامه چیز هایی گفتن که یه کاربر مبتدی فکر میکنه واقعا اون سیستم عامل پادشاه امنیته! (عنوان اینو القا میکنه که لینوکس نا امنه!) تحلیل درست اینکه درمدت زمانی که 2200 باگ لینوکس ریپورت شده و هر کدوم چند روز بعد با پچ های امنیتی رفع شدن ، مایکروسافت تنها تونسته 800 تا از باگ هاشو برطرف کنه ، مورد دوم اینکه اون 2200 و اون 800 تا رو افراد با وجدان ریپورت کردن ، بهتر می بود که میگفتن چند تا باگ در گنو لینوکس داریم که هکر ها شناسایی اش کردن ولی بقیه شناسایی نکردن ، چند تا هم در اون سیستم عامل! باگ داریم که هکر ها میدونن ولی بقیه نمی دونن! به کاربر اینو القا می کنه که اوپن سورس نا امنی میاره! پس مشخصه واقعا در مورد گنو لینوکس دانش اشون کمه اما در مورد دانش اشون در مورد محصولات مایکروسافت نظری ندارم.
در کل امیدوارم فردی که میخواد تصمیم گیری کنه کاملا متوجه گفته هام شده باشه. در دو پستی که در این تاپیک دادم (که خیلیییی مفصل بودن) خواستم به طور کامل تجربیاتم رو بیان کنم.
یک اعترافی هم بکنم عاملی که باعث کنده شدن من از ویندزد شد همین مسئله ی امنیت بود که سعی کردم در مورد سیستم عامل ها تحقیق کنم و به مک و گنو رسیدم ، هر دو سیستم عامل امنیتی خوبی داشتن (البته گنو بیشتر) اما من گنو رو انتخاب کردم ، نه به خاطر امنیت که برای فلسفه اش. به قول دانیال خان هر کی فلسفه اش رو خونده بیاد و در این صورت میتونه موفق باشه.