انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: سلام چندتا دستورchmod هست که معنیش رو میخام بدونم  (دفعات بازدید: 754 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrlgeek

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 48
  • mint xfce
معنی این دستورات چیه؟؟
chmod 777
chmod 777-r
chmod 000-r
آخری رو زدم کلا اوبونتو پرید
نیاز به تجدید نظر در افکار گفتار و رفتار خود داریم٬تعصب روی ابزار مانع پیشرفت است٬از تمام نرم افزار ها باید برای پیشرفت استفاده کرد٬تعصب روی نرم‌افزار خاص مثل اینکه با آچار فرانسه پیچ رو باز کنید

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
اخری رو اشتب زدی برادر !‌ D:

chmod سطح دسترسی هست !
https://help.ubuntu.com/community/FilePermissions
این لینک قشنگ توضیح داده بخون :)
اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین mrlgeek

• Jr. Member
  • *
  • mint xfce
من چون php کارم باید توی ی فولدر که توی rootهست فایل بردارم و بزارم
نیاز به تجدید نظر در افکار گفتار و رفتار خود داریم٬تعصب روی ابزار مانع پیشرفت است٬از تمام نرم افزار ها باید برای پیشرفت استفاده کرد٬تعصب روی نرم‌افزار خاص مثل اینکه با آچار فرانسه پیچ رو باز کنید

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
دقیقا می خوایی چیکارکنی بگو تا واسه اون کار راه حل بگم

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
لزومی نداره دسترسی فولدر موردنظرتون رو به 777 تغییر بدین این کار خیلی خیلی خطرناکه ...
بذار بهتر توضیح بدم وقتی شما پرمیشن فولدرتون 777 قرار می دین یعنی به همه ی افرادی که به سیستم شما دسترسی دارن و یا با هم در یک شبکه قرار دارین (و حتی یک هکر که رو سایت شما شل آپلود کرده) (بهتر بگم other) اجازه می دین هر دستوری رو که خواست رو روی اون فولدر اجرا کنه هر فایل زیر مجموعه ای که خواست پاک کنه (به خاطر سوویچ -r) و هر تغییری رو که خواست اعمال کنه پس هیچ وقت این دستورات رو اجرا نکنین ...
لطفاً قبل اجرای هر دستور یه تحقیقی در مورد اون دستور بکنین تا امنیتتون رو به خطر نندازین چون اجرای دستوری chmod 777-r بسیار بسیار خطرناکه
این رو هم اضافه کنم php کارا به هیچ عنوان نیاز به قرار دادن فایل تو همه ی فولدرهای روت ندارن طرف کار فقط دایرکتوری /var/www هستش پس شما باید فقط صاحب و یا پرمیشن همین فولدر رو تغییر بدین :
sudo chown -R USERNAME:www-data /var/www
sudo chmod -R g+s /var/www
شما باید به جای USERNAME باید یوزرنیم خودتون رو قرار بدین ...
حالا شما جزو صاحبان /var/www قرار گرفتین و امکان اجرا و تغییر  و خواندن فایل های مربوط به این گروه رو دارین ... (ولی دیگران ندارن)
« آخرین ویرایش: 10 تیر 1396، 02:32 ب‌ظ توسط ali76 »

آفلاین mrlgeek

• Jr. Member
  • *
  • mint xfce
خوب حالا چطوری دسترسی رو قطع کنم؟؟؟ ی تاپیک جدید باز میکنم اونم بخونید لطفاً

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
خوب حالا چطوری دسترسی رو قطع کنم؟؟؟ ی تاپیک جدید باز میکنم اونم بخونید لطفاً
دستوراتی که گفتم رو ران کنین حالا شما می تونین تغییرات لازم رو توی /var/www بدین ...
ولی نفهمیدم منظورتون از قطع دسترسی چیه ؟

آفلاین mrlgeek

• Jr. Member
  • *
  • mint xfce
شما PHP کارید میتونید کمکم کنید ، اگه خلاف قوانین نیست تو تلگرام میتونیم صحبت کنیم؟؟؟ من کلا الان گیج شدم

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
شما PHP کارید میتونید کمکم کنید ، اگه خلاف قوانین نیست تو تلگرام میتونیم صحبت کنیم؟؟؟ من کلا الان گیج شدم
دوست عزیز من تو گروه های تلگرامی حضور ندارم لطف کنین همین جا بحث رو دنبال کنین تا هم دیگران بتونن کمکتون بکنن و هم یه رفرنس بشه برای کسانی که بعداً این مشکلات براشون پیش میاد

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
خلاف قوانین که هست ولی بگذریم. من php هم کار کردم سرور هم کانفیگ کردم هیچ نیازی به تغییر در پوشه ی root نداشتم. احتمالا منظورت همون طور که علی آقا گفتن تغییر در پوشه ای مثل var/www هستش ، خب سطوح دسترسی مهمه. سایت آقای برنامه نویس آموزش نصب و کانفیگ lampرو گفته ، اگه کار سروری نمی کنی از اون آموزش استفاده کن:
mrprogrammer.net/lamp
اگر هم زمپ نصب کردی که این دستور رو بزن :
sudo chmod 777 /opt/lampp/htdocs -Rالبته یادم رفته توی زمپ پوشه ی مربوطه lamp بود یا lampp اگه دستور بالا کار نکرد این دستور رو بزن :
sudo chmod 777 /opt/lamp/htdocs -R
الان می تونی با خیال راحت توی htdocs فایل هاتو جابه جا بکنی و ...

الان قضیه چیه؟ قضیه مربوط میشه به سطوح دسترسی در گنو لینوکس که خیلی مهم اند و خیلی هم به امنیت گنو لینوکس کمک کردن. توضیحاتش مفصله و نیاز به مطالعه و تجربه داره. شما کمی در نت سرچ کن و بخون. اگه مشکلی بودبیا سوال کن. دوره ی lpic یک جادی هم خیلی مفید میتونه باشه واسه یادگیری گنو لینوکس ، واسه آینده وقت بزار یاد بگیریش. تو سایت tutdl این دوره (آزمون 101 و 102) برای دانلود هست.

اینو هم میگم ولی شما انجام نده:
با زدن دستور sudo su در ترمینال میشی یوزر root و میتونی همه جا سرک بکشی. ولی مشکل اینکه شما تجربه ی کاربا ترمینال رو نداری و با اشتباهات به ظاهر کوچیک ممکنه خرابی های بزرگ به وجود بیاری.