یه هارد جدید میخوام بخرم چطوری فایل های لینوکسی که دارم رو بریزم توی هارد جدید ؟
منظورم اینکه با چه برنامه ای میشه پارتیشن های لینوکس رو روی هارد ساخت بعد فایل ها رو انتقال داد؟
هارد قبلی هنوز سالمه آیا روشی برای هارد به هارد کردن هست؟
درود دوست عزیز.
شما میخواین فایل های سیستم عامل قبلی رو روی یک هارد دیگه ببرین و در هارد دیسک چدید سیستم عامل قبلی رو اجرا کنین. این حالت مثل این میمونه که شما پارتیشن نصب سیستم عامل رو در حال جا به جا کردن هستید. من یک بار مراحل رو در ماشین مجازی انجام دادم و با عکس براتون گذاشتم.
۱ - ابتدا پارتیشن های مربوطه رو در دستگاه ذخیره سازی مقصد ایجاد میکنین.
الان من توی عکس یه درایو ریشه دارم و یه swap و یه پارتیشن vdb هنوز پارتیشن بندی نشده.
بعد از پارتیشن بندی من هم یک پارتیشن ریشه و یک swap درست کردم در vdb
۲ -اوبونتو رو به صورت لایو بالا میارین و از اطلاعات پارتیشن های مربوطه یک کپی در مقصد میگیرین.
من الان باید vda1 رو در vdb1 ببرم. برای کپی کردن اطلاعات از دستور cp -a استفاده میکنم.
mkdir disk1
sudo mount /dev/vda1 disk1
mkdir disk2
sudo mount /dev/vdb1 disk2
sudo cp -a disk1/* disk2
در این مرحله کارمون با هارد دیسک اولی به اتمام رسید
۳ - آپدیت fstab
بسته به تنظیمات گرابتون ممکنه بشه این مرحله رو در آخر و بعد از نصب بوت لودر انجام داد. اما بهتره که قبل از نصب گراب انجام بشه. ما باید uuid هارو آپدیت کنیم. اول باید uuid هارو ببینیم.
lsblk -o name,uuid
که برای من به این شکل هستش
حالا فایل fstab قبلی رو باید ادیت کنیم. برای من در مسیر disk2/etc/fstab هستش.
sudo gedit disk2/etc/fstab
حالا فایل رو آپدیت میکنیم. الان این عکس بعد آپدیت هستش
فایل رو ذخیره میکنیم
۴ - تعمیر گراب.
از این آموزش که توی ویکی هست پیش میریم:
لینک:
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D8%B1_%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D8%A8
من سیستم رو خاموش کردم و هارد اول رو دی اتچ کردم و از الان با هارد دوم کار دارم. (دقت کنین که الان یک هارد دارم، پس vdb ی قبلی الان vda میشه) دوباره لایو بالا میام. دستورات برای من:
sudo mount /dev/vdb1 /mnt
sudo mount --bind /dev/ /mnt/dev
sudo mount --bind /proc/ /mnt/proc
sudo mount --bind /sys/ /mnt/sys
sudo grub-install --root-directory=/mnt/ /dev/sda
sudo chroot /mnt
update-grub
کارمون اینجا تمومه.نهایتا کارمون رو انجام دادیم و اوبونتو رو به یه پارتیشن جدید منتقل کردیم. اینم عکس: