انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نظرسنجی

آیا موافقید به جای عبارت گنو/لینوکس از لیگنوکس استفاده شود ؟

بلی - اما خودم استفاده نمی کنم !
0 (0%)
بلی - استفاده می کنم .
3 (9.4%)
خیر - استفاده نمی کنم
29 (90.6%)

مجموع آرای اعضا: 32

نویسنده موضوع: لیگنوکس به جای گنو/لینوکس ؟  (دفعات بازدید: 7340 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mohammadsatrap

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 41
لیگنوکس به جای گنو/لینوکس ؟
« : 14 تیر 1396، 07:20 ب‌ظ »

با سلام خدمت دوستان
صاف برم سر اصل مطلب ....
به نظرتون استفاده از عبارت لیگنوکس به جای گنو/ لینوکس مناسب هست ؟
چون دیدم که خیلی ها مقاومت در استفاده از گنو/لینوکس که حالا شاید چون طولانیه یا به هر دلیل دیگه که خودشون می دونن  8)
لیگنوکس خبویش اینه که گنو رو برده داخل لینوکس بر عکس اینه که لینوکس در عمل داخل گنو هست و جالب شده به نظرم که یه طوری تعادل ایجاد می کنه توش  ;D
یه عکس ساده هم درست کردم اون رو هم می ذارم که بهتر حرفم نشون داده بشه .
ممکنه این قبلا هم در موردش حرف زده شده باشه یا بقیه هم گفته باشن
اما من سرچ کردم چیزی زیادی ندیدم همون اول ، پس گفتم نظر سنجیش کنم
« آخرین ویرایش: 14 تیر 1396، 07:33 ب‌ظ توسط mohammadsatrap »

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
پاسخ : لیگنوکس به جای گنو/لینوکس ؟
« پاسخ #1 : 14 تیر 1396، 07:35 ب‌ظ »
اگه می خواین از کلمه ی کوتاه استفاده کنین فقط بگین گنو ! کافیه ...
الان اندرویدم کرنلش لینوکسه ولی کسی میگه لینوکس ؟
یا مثلاً مک کرنلش داروینه , کسی میگه داروین ؟
خب نه هیچ سیستم عاملیو با کرنلش صدا نمی زنن پس گفتن گنو کافیه

ویرایش : در مورد کلمه ی لیگناکس هم باید بگم کلمه ی منسوخیه و خیلی وقته که از پیشنهاد این اسم گذشته و الان این اسم با گنو-لینوکس جایگزین شده
« آخرین ویرایش: 14 تیر 1396، 07:44 ب‌ظ توسط ali76 »

آفلاین Sadegh Alirezaie

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
  • Pythonista
    • Sadegh
« پاسخ #2 : 14 تیر 1396، 07:50 ب‌ظ »
Linux is the world’s most dominant operating system

===============================================================
Linux is the best-known and most-used open source operating system

Just like Windows XP, Windows 7, Windows 8, and Mac OS X, Linux is an operating system. An operating system is software that manages all of the hardware resources associated with your desktop or laptop
حقیقت اینه که همونطور که پیروان عقاید مختلف باور دارن که خودشون درست میگن و بقیه در اشتباه هستن، اینجا هم همین موضوع هست.
هیچ جا کسی رو به خاطر گفتن ٬لینوکس٬ یا ٬گنو٬ اعدام نمیکنن.
خیلی جا ها میگن لینوکس
خیلی جا ها میگن گنو‌(یا گنو/لینوکس)
اگر فکر میکنید که نباید بگیم لینوکس و به جای اون بگیم گنو،‌اونوقت هیچ فرقی با طرف مقابل ندارید. منطقی تر این هست که بگیم گنو/لینوکس هرچند به شخصه ترجیح میدم بگم لینوکس یا اینکه اصلاً بگم اوبونتو یا آرچ لینوکس.
به نظر من این خیلی افراطی هست که تا یه نفر بگه لینوکس بهش حمله کنید بگید گنو یا گنو/لینوکس
Poor Are Those Who Have Eyes But Can Not See

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #3 : 14 تیر 1396، 08:03 ب‌ظ »
به نظر من این خیلی افراطی هست که تا یه نفر بگه لینوکس بهش حمله کنید بگید گنو یا گنو/لینوکس
من هم مخالف حمله هستم و چون این کار به لحاظ اخلاقی هم کاملاً غلطه ...
هر کسی مختاره هر کلمه ای که خواست استفاده کنه هیچ جا اجباری نبوده و نیست
ولی اینکه با احترام و بدون توهین کلیت قضیه و در واقع فلسفه ی گنو/لینوکس و نحوه ی پیدایش اون برای کسی توضیح داده بشه , چه اشکالی داره ؟ اگه کسی بدونه نحوه ی پیدایش گنو/لینوکس چطوریه , مطمئناً خودش هم از کلمه گنو یا گنو-لینوکس به جای لینوکس استفاده خواهد کرد
ولی خب اکثراً دوستانی که تازه اومدن نمی دونن و چون همه دارن می گن لینوکس این ها هم تکرار می کنن ... (یکی از دلایل اینکه گنو درست تر هستش رو خودم بالا توضیح دادم و علاوه بر اون دلیل یک عالمه دلیل دیگه هم وجود داره)

آفلاین Sadegh Alirezaie

• Full Member
  • *
  • Pythonista
    • Sadegh
« پاسخ #4 : 14 تیر 1396، 10:33 ب‌ظ »
بله درسته
منطقی ترین حالت گنو/لینوکس هست به جای گنو یا لینوکس.
چون نه گنو بدون لینوکس کار میکنه و نه برعکس مگر اینکه ابزار گنو به همراه یک کرنل از خود گنو ارائه میشد که احتمالاً در آینده بتونیم به گنو/هرد بگیم گنو

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
« پاسخ #5 : 14 تیر 1396، 10:35 ب‌ظ »
نقل‌قول
لیگنوکس خبویش اینه که گنو رو برده داخل لینوکس بر عکس اینه که لینوکس در عمل داخل گنو هست و جالب شده به نظرم که یه طوری تعادل ایجاد می کنه توش  ;D

اول در مورد معنی تعادل تحقیق کنید و بعد این واژه رو به کار بگیرید! اصلا به تعادل این موضوع ربط نداره و قرار نیست برای بالا بردن ارزش یکی ، دیگری رو پایین آورد!

نقل‌قول
Just like Windows XP, Windows 7, Windows 8, and Mac OS X, Linux is an operating system. An operating system is software that manages all of the hardware resources associated with your desktop or laptop

کاش خود توروالدز به جای گفتن Windows از هسته ی اون سیستم عامل ها نام میبرد! اینطوری شاید میشد قبول کرد حرفشو!

There really is a Linux, and these people are using it, but it is just a part of the system they use. Linux is the kernel: the program in the system that allocates the machine's resources to the other programs that you run. The kernel is an essential part of an operating system, but useless by itself; it can only function in the context of a complete operating system. Linux is normally used in combination with the GNU operating system: the whole system is basically GNU with Linux added, or GNU/Linux. All the so-called “Linux” distributions are really distributions of GNU/Linux.
Many users do not understand the difference between the kernel, which is Linux, and the whole system, which they also call “Linux”. The ambiguous use of the name doesn't help people understand. These users often think that Linus Torvalds developed the whole operating system in 1991, with a bit of help.
ادامه در gnu.org

نقل‌قول
هیچ جا کسی رو به خاطر گفتن ٬لینوکس٬ یا ٬گنو٬ اعدام نمیکنن.
اعدام؟ من که تا به حال ندیدم بروبچ گنو کسی رو اعدام کنن.

نقل‌قول
اگر فکر میکنید که نباید بگیم لینوکس و به جای اون بگیم گنو،‌اونوقت هیچ فرقی با طرف مقابل ندارید.
شما درک صحیحی از آزادی ندارید! من حق دارم چیزی رو که "به نظرم" درسته رو بیان کنم. وقتی یه کاربر با دو تا پست میگه "لینوکس" افراد معتقد به نام گنو میتونن و وظیفه دارن به اون فرد چیزی که در اصل هست رو بگن. در مورد کاربر قدیمی هم تنها یادآوری بوده. نه کسی رو کشتن و نه کسی رو اعدام کردن! حمله ای هم در کار نبوده! یاد آوری بوده و هست! این ها حمله کننده ها همون هایی هستن که میگن لینوکس و بهشون بر میخوره تا میشنون گنو لینوکس و سعی دارن اثبات کنن که نه ما خیلی میفهمیم!

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • دبیان + xfce
« پاسخ #6 : 14 تیر 1396، 10:40 ب‌ظ »
نقل‌قول
من هم با گنو/لینوکس مخالف نیستم و خیلی وقت ها هم خودم ازاین ترکیب استفاده میکنم.

آفلاین Sadegh Alirezaie

• Full Member
  • *
  • Pythonista
    • Sadegh
« پاسخ #7 : 14 تیر 1396، 10:46 ب‌ظ »
نقل‌قول
شما درک صحیحی از آزادی ندارید! من حق دارم چیزی رو که "به نظرم" درسته رو بیان کنم. وقتی یه کاربر با دو تا پست میگه "لینوکس" افراد معتقد به نام گنو میتونن و وظیفه دارن به اون فرد چیزی که در اصل هست رو بگن. در مورد کاربر قدیمی هم تنها یادآوری بوده. نه کسی رو کشتن و نه کسی رو اعدام کردن! حمله ای هم در کار نبوده! یاد آوری بوده و هست! این ها حمله کننده ها همون هایی هستن که میگن لینوکس و بهشون بر میخوره تا میشنون گنو لینوکس و سعی دارن اثبات کنن که نه ما خیلی میفهمیم!

همونطور که گفتم نه گنو بدون لینوکس کار میکنه و نه برعکس
پس همونطور که گفتن لینوکس به تنهایی اشتباه هست،‌ استفاده گنو به تنهایی هم اشتباه هست.
فکر میکنم منظور من رو متوجه نشدید

آفلاین سعيد

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 296
« پاسخ #8 : 14 تیر 1396، 10:53 ب‌ظ »
خیلی ها سر این دعوا می کنند که راننده اتوبوس ما چه کسی باشد اما نباییید سر چرخ ها یا فرمان دعوا کنیم باید خوشحال باشیم که یک اتوبوس داریم :)

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #9 : 14 تیر 1396، 11:20 ب‌ظ »
بله درسته
چون نه گنو بدون لینوکس کار میکنه و نه برعکس مگر اینکه ابزار گنو به همراه یک کرنل از خود گنو ارائه میشد که احتمالاً در آینده بتونیم به گنو/هرد بگیم گنو
بله گنو/لینوکس بهترین ترکیبیه که میشه استفاده کرد
ولی اگه قرار باشه بخوایم از بین گنو یا لینوکس یکی رو انتخاب کنیم قطعاً گنو انتخاب بهتریه
چون اکثر سیستم عامل ها با اسم لایه های بالاتر از کرنل نام گذاری می شن نه خود کرنل مثلاً هیچ کس به ویندوز نمی گه NT و یا هیچ کس به ios نمی گه Darwin و یا به مک Darwin و یا به اندروید Linux و در ضمن هیچ کدوم از این سیستم عامل ها رو با اسم ترکیبی با کرنلشون هم صدا نمی زنن پس اگه قرار باشه به سبک نامگذاری فعلی بقیه سیستم عامل ها عمل کنیم باید با اسم لایه های بالاتر از کرنل صداشون کنیم یعنی گنو نه لینوکس ...

پس همونطور که گفتن لینوکس به تنهایی اشتباه هست،‌ استفاده گنو به تنهایی هم اشتباه هست.
فکر میکنم منظور من رو متوجه نشدید
علیرضا جان اتفاقاً یکی از ویژگی های مهم سیستم عامل های شبه یونیکس ماژولار بودن اکثر اونهاست این مطلب در مورد گنو و لینوکس هم صدق می کنه
گنو خیلی راحت بدون لینوکس کار می کنه همون طور که ما گنو رو با کرنل گنو هرد (و نه لینوکس داریم)
لینوکس هم خیلی راحت بدون گنو کار میکنه همون طور که اندروید رو داریم
صحبت اینجاس که فرد داره با گنو کار می کنه و از ابزارهای اون استفاده می کنه پس منطقی تره که بهش گنو بگیم نه لینوکس ولی از هر دوتای اینا بهتر و منطقی تر گنو/لینوکسه

خیلی ها سر این دعوا می کنند که راننده اتوبوس ما چه کسی باشد اما نباییید سر چرخ ها یا فرمان دعوا کنیم باید خوشحال باشیم که یک اتوبوس داریم :)
1+ تعبیر فوق العاده ای بود ...
به نظر من وظیفه ی آشنا کردن افراد تازه وارد با گنو/لینوکس و نحوه ی کار کردن اون و وظیفه گنو و وظیفه ی لینوکس با ماست
ولی بعد آشنا شدنشون دیگه هر طوری دوست دارن صداش کنن مهم نیس

آفلاین mohammadsatrap

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 41
« پاسخ #10 : 14 تیر 1396، 11:35 ب‌ظ »

نقل‌قول
اول در مورد معنی تعادل تحقیق کنید و بعد این واژه رو به کار بگیرید! اصلا به تعادل این موضوع ربط نداره و قرار نیست برای بالا بردن ارزش یکی ، دیگری رو پایین آورد!

صرفا یه نظر سنجی خیلی معمولی بود،حرفی هم که زدم بیشتر جنبه ی فان داشت.
شما اگر همیشه انقدر زود افراد قضاوت کنی ، بدون داری بدون هیچ کنترلی ذهنیات درست یا اشتباه خودت رو برای دیگران به نمایش می ذاری

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • دبیان + xfce
« پاسخ #11 : 14 تیر 1396، 11:39 ب‌ظ »
نقل‌قول
اشتباه گفتید گنو به تنهایی کار میکنه ولی لینوکس به تنهایی کار نمیکنه! در سایت GNU.org به طور کامل توضیح داده شده.
اسم گنو لینوکس صحیح است چون گنو به طور موقت تا تکمیل شدن هرد روش سوار شده و برای اینکه اسم هاشون قاطی نشه میگن گنو/لینوکس و گنو/هرد ، همین! ولی این دلیل نمیشه که بگیم لینوکس و اسم اون هسته رو روی کل سیستم عامل بزاریم! همون طور که در مورد مک و ویندزد این اتفاق نیوفتاده! میشه گفت گنو میشه گفت گنو لینوکس ، اما اسم لینوکس کاملا غلطه.
نقل‌قول
این تعبیر میتونه برای شما خوب باشه ، برای شما بین گنو و لینوکس فرقی نیست و به این دلیل هست که شاید اون طور که باید و شاید گنو رو درک نکردید. پروژه ی گنو استارت نخوردتا یه چیز امن بسازه. گنو کلید نخورد تا یه چیز سریع بسازه. گنو نیومد تا مشکلات نرم افزاری ما رو برطرف کنه ، گنو با خودش آزادی نرم افزار و اشتراک اون رو آورد. مک یه سیستم عامل خیلی خوبه ولی آزاد نیست! ویندزد هم سیستم عامل خیلی بدی نیس فقط داره ازت دزدی میکنه و کلی مشکل امنیتی داره! اگه با مشکل امنیتی اش مسئله ای نداشته باشی و مسئله ی آزادی رو بی خیال بشیم بین ویندزد و گنو فرقی وجود نداره. اما گنو یه فلسفه ای پشتش داره و واسه این فلسفه براش ارزش قائل میشم. اگر فلسفه ی گنو رو درک کنیم و برامون اون فلسفه مهم باشه حتما از کلمه ی گنو یا گنو لینوکس استفاده میکنیم.

اگر بخواییم در مورد تاریخچه هم حرف بزنیم گنو آماده بود و مشکل هسته داشت. هسته اش آماده نبود و وقتی توروالدز هسته ی لینوکس رو داد بیرون ، استالمن دید که یه هسته ی خیلی خوب هست که میشه فعلا گنو رو روش سوار کرد. تا وقتی که هسته ی هرد تکمیل بشه.
« آخرین ویرایش: 14 تیر 1396، 11:45 ب‌ظ توسط آقای مهران »

آفلاین احمد حقیقی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 229
  • MrRolling
« پاسخ #12 : 15 تیر 1396، 10:26 ق‌ظ »
الان دو مساله متفاوت اینجا هست
۱. اسم درست(رسمی) چیه
۲. من از چه اسمی استفاده می‌کنم
مورد اول بدون شک گنو و گنو/لینوکس درست هستند و بحث سلیقه، آزادی تو انتخاب، پیروان عقاید و دیکتاتور بازی و این جور چیز‌ها اینجا اصلا مطرح نیست (بحث حق و حقوق نیست)
مورد دوم بحثش جداست و شما آزادی تو استفاده، و اگر عبارت مورد استفاده‌ات غلط باشه(نسبت به مورد ۱ یا نسبت به تفکر دیگران) کسی اجازه تعرض به حق و نظرت رو نداره

موافقم، ولی من حمله‌ای در این زمینه ندیدم تا به حال
بلکه دوستان فقط یاداوری می‌کنن اسم درست رو (مورد ۱ رو) و اکثرا همراه با شوخی و استیکر و ... (نه حمله)
درمورد خود من تاکیدی که روی استفاده از نام گنو یا گنو/لینوکس دارم، برای تاکید روی آزادی و تاکید روی فلسفه‌ است تا ابزار

پ.ن.
 این‌که صرفا یک کلمه جا افتاده، باعث نمی‌شه که عبارت درستش رنگ ببازه، مثل کالبَد و ابّهت :)
“Open source is a development methodology; free software is a social movement”

آفلاین سعيد

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 296
« پاسخ #13 : 15 تیر 1396، 10:54 ق‌ظ »
نقل‌قول
ین تعبیر میتونه برای شما خوب باشه ، برای شما بین گنو و لینوکس فرقی نیست و به این دلیل هست که شاید اون طور که باید و شاید گنو رو درک نکردید. پروژه ی گنو استارت نخوردتا یه چیز امن بسازه. گنو کلید نخورد تا یه چیز سریع بسازه. گنو نیومد تا مشکلات نرم افزاری ما رو برطرف کنه ، گنو با خودش آزادی نرم افزار و اشتراک اون رو آورد. مک یه سیستم عامل خیلی خوبه ولی آزاد نیست! ویندزد هم سیستم عامل خیلی بدی نیس فقط داره ازت دزدی میکنه و کلی مشکل امنیتی داره! اگه با مشکل امنیتی اش مسئله ای نداشته باشی و مسئله ی آزادی رو بی خیال بشیم بین ویندزد و گنو فرقی وجود نداره. اما گنو یه فلسفه ای پشتش داره و واسه این فلسفه براش ارزش قائل میشم. اگر فلسفه ی گنو رو درک کنیم و برامون اون فلسفه مهم باشه حتما از کلمه ی گنو یا گنو لینوکس استفاده میکنیم.

اگر بخواییم در مورد تاریخچه هم حرف بزنیم گنو آماده بود و مشکل هسته داشت. هسته اش آماده نبود و وقتی توروالدز هسته ی لینوکس رو داد بیرون ، استالمن دید که یه هسته ی خیلی خوب هست که میشه فعلا گنو رو روش سوار کرد. تا وقتی که هسته ی هرد تکمیل بشه.
بنده خودم علاقه به نام GNU/LINUX  دارم  ولی علاقه ایی به دعوا سرش ندارم

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • دبیان + xfce
« پاسخ #14 : 15 تیر 1396، 11:13 ق‌ظ »
نقل‌قول
بنده خودم علاقه به نام GNU/LINUX  دارم  ولی علاقه ایی به دعوا سرش ندارم
۱ - من هم علاقه دارم
۲ - من هم دعوا نمی کنم!

اما من در بحث ها بر روی گنو و گنو لینوکس تاکید می کنم. (نظر شخصیمه دیگه!)