من چطور می تونم یک برنامه نصب شده رو حذف و بدون این که دوباره دانلود کنم نصب کنم و خودم مکان نصب رو تعیین کنم ؟
تنها مشکل من با این قضیه که نرم افزار های نصب شده توی روت قرار می گیرن
هیچ کدوم در روت قرار نمی گیرن بلکه در پوشه های مخصوص اشون قرار می گیرن. ساختار پوشه ها رو مثل درختی در نظر بگیر که به چند شاخه تقسیم میشه و اون شاخه ها هم به شاخه های ریز تر و ...
اگر با موضوع آپدیت نبودن مشکلی نداری (که مسئله ی مهمی هم هست) میتونی بسته های deb اون نرم افزار مد نظر ات رو دانلود کنی و نگهداری واسه خودت و موقعی که نیاز داری با اونا نصب کنی چیزی رو که میخوایی. هر چند کار درستی نیس.
ممنون
مستر بادیگارد
بیشتر نظرم یه نظر کلی بود
در ضمن می دونم میشه به usr var و و و پارتیشن مجزا اختصاص داد ولی عملا کاربردی نداره فقط home مهمه که جدا بشه
و بقیه عملا بخشی از روت حساب میشن و با فورمت شدن پارتیشن روت هنگام تعویض دیسترو usr var etc و غیره فورمت میشن
و فایل های deb هم همیشه توی نت در دسترس نیستن فقط در برخی موارد
البته پکیج هایی که از طریق مخازن نصب میشن فابل های نصبش رو توی مسیر
/var/cache/apt/archives/
میشه پیدا کرد ولی خب به عنوان مثال در مورد یه بازی استفاده از این ها مشکل ساز نیستن ولی در مورد نرم افزار های کاربردی دیگه ممکنه آپدیت نبودن به سیستم صدمه بزنه در ضمن ممکنه فایل های پیش نیاز نصب نباشن و این دردسر ساز میشه برای همین تکیه به مخازن رسمی آسون تر و راحت تر و سریعترند
ولی از این طریق هم میشه نرم افزار ها رو انتقال داد و از نو نصب کرد بدون مجبور بودن دانلود دوباره هرچند فقط یه تئوریه
ولی خب استفاده از دیویدی هایی که نرم افزار های مخازن رو دارند هم برای کسانی که دسترسی زیادی به نت ندارند تجویز میشه!
ولی خب یکی از لازمه های دنیای لینوکس که کار ها رو خیلی سریع تر و امنیت و به روز بودن رو سبب میشه اینترنته
ولی به علت محدودیت حجم توی کشور ما خب برخی از این قضیه که یکی از واجبات این دنیا اینترنته شاید از سمت لینوکس قدم گذاشتن حراص داشته باشند
به عنوان مثال خود من که چند سال قبل از ویندوز استفاده می کردم هیچوقت سیستمم رو آپدیت نمی کردم و هیچ چیزی به اسم مخازن نرم افزار و آدپدیت امنیتی خبر نداشتم و البته نهایت عمری که یه ویندوز روی سیستم من داشت یه ماه بود ولی اوبونتوی ۱۵.۱۰ تا آخرین ماه پشتیبانیش بدون هیچ مشکلی روی سیستم کار کرد
در ضمن در توزیع لینوکس مینت وقتی یه بسته رو پاک می کردی و دوباره برای نصبش اقدام می کردی دوباره لازم به دانلود فایل نبود توی بقیه ی توزیع ها ممکنه صدق کنه ولی من تستش نکردم
در ضمن نسخه های پرتابل خیلی از نرم افزار ها هستن که می تونی هرجایی که بخوای ازش استفاده کنی هر فولدری که بخوای این در مورد بازی ها و خیلی از نرم افزار ها صدق می کنه
خلاصه می خوام بگم زیبایی ها و قدرتمندی ها و پایداری ها و پشتیبانی ها و غیره توی دنیای گنولینوکس اینقدر زیبا هستند که وجود نداشتن یه نصاب نرم افزار مثل مال ویندوز اصلا حس نمیشه بجاش چیزهایی وجود دارند که ۱۰۰ برابر بهتر از چیزایی هستند که توی ویندوز وجود دارند ما می تونیم یه نصاب ویندوز رو توی لینوکس اجرا کنیم فایل های exe و apk رو باز کنیم و تحلیل کنیم ویروس هایی که یه کاربر ویندوزی رو به تنگ میاره این جا مثل یه فایل متنی می مونه و به راحتی حذف میشه
دوستان شاید فکر کنید حرفای من خیلی نامربوط به بحثه ولی اینطور نیست چیزی که ایشون توی صحبتاشون گفتن و خواستند همون نصاب نرم افزاری ویندوز مثل فایل های .msi هستش قصدشون یا کنجاوی در مورد لینوکسه یا مقایسه ی ویندوز و لینوکس و یا نقد و بررسی معایب ۱ لینوکسه
۱ ما این چیزا رو اصن معایب نمی دونیم