نام این سیستم عامل بیشتر لینوکس است تا گنو، حالا به خاطر درخواست بنیاد نرم افزار آزاد به آن گنو/لینوکس هم میتوان گفت، استفاده از واژه گنو برای اشاره به آن علاوه بر نامنصفانه بودن، نادیده گرفتن هسته لینوکس و کلی برنامه های بزرگ و مهم غیر از گنو، منجر به ابهام هم میشود، چون پروژه گنو هسته خودش به نام هرذ را دارد، حتی استالمن و خود بنیاد مذکور هم با استفاده از واژه گنو برای اشاره به این سیستم عامل مخالف هستند:
https://www.gnu.org/gnu/gnu-linux-faq.html#justgnu
یه سؤال میپرسم. اگه روی توزیعت به جای لینوکس، هرد نصب کنی، اسم سیستمعاملت چی میشه؟
لینوکس/هرد؟؟
میشه گنو/هرد. چرا؟ چون اسم لینوکس فقط برای کرنلش میاد نه سیستمعامل. کجا گفتن این سیستمعامل بیشتر لینوکسه؟
شما همون LFS رو نصب کن ببینم غیر از کرنل لینوکس، دیگه چه ابزاری رو نصب میکنی که مربوط به لینوکس باشه!! غیر از کرنل، هرچیزی که برای اجرای یک سیستمعامل نیازه، ابزارهای پروژهٔ گنو هستن. میتونی توی وبگاه gnu.org ببینی.
این مقاله رو هم بخون بیزحمت:
https://gnu.rocks/2017/gnu-or-linux/من میگم گنو چون اصلش همینه. حالا چون هرد اونقدرها همهگیر نشده، پس غیر از لینوکس کرنلی روی گنو نیست. پس همون گنو کافیه. بعد از چندسال که هرد خوب جا افتاد، اونوقت باید بگی گنو/هرد یا گنو/لینوکس وگرنه قاطی میشه!
ولی فعلاً گنو کاملاً کافیه برای رسوندن منظور.
به طور معمول اشخاصی از یک مدیر پنجره، حالا i3 یا هر مدیر پنجره دیگری استفاده میکنند که در سه دسته زیر قرار داشته باشیند:
اشتباهه. چهار دسته داریم.
دستهٔ چهارم: اشخاصی که به این نتیجه رسیدن که کار با محیط خطفرمان سریعتر نیازهاشون رو تأمین میکنه.
شما مگه شغل و تخصصت چیه؟ من برنامه نویسها و مدیران سیستم زیادی میشناسم که دارند از میزکار استفاده میکنند، مثلن همین توروالدز از گنوم استفاده میکنه، خود توسعه دهندگان این میزکارها که شغل و تخصصشون نرم افزار است در حال استفاده از میزکار هستند. اشخاص خیلی زیادی در دنیای یونیکس و شبه-یونیکس که سواد و تخصصشون از تمام کاربران این انجمن بالاتره در حال استفاده از میزکار هستند.
منم یکی مثل اریک ریموند میشناسم که i3 استفاده میکنه.
این مقایسهٔ شما از پایه غلطه. اصلاً قرار نیست این وسط آدما مقایسه بشن! اینجا هیچی مهمتر از فرهنگ نرمافزار آزاد نیست!
یکی محیط گرافیکی استفاده میکنه.
یکی هم محیط متنی.
قرار نیست چون یکی محیط گرافیکی استفاده میکنه پس بقیه هم باید استفاده کنن!
و قرار هم نیست چون یکی مثل من محیط متنی استفاده میکنه پس بقیه هم باید استفاده کنن!
از آدما بت نسازین خواهشن. امثال توروالدز و استالمن و ریموند و و و همگی یه مشت آدمن. نه بیشتر. مثل من. مثل شما. مثل بقیه.
ولی اگر هدف انجام کارها در کوتاه ترین و سریع ترین زمان باشه
طبق تجربه تنها انتخاب CLI هست. با GUI هم شما به کارهات میرسی ولی در بلندترین و طولانیترین زمان.
البته این نظر شخصی منه. براساس نیازهای خودم صحبت میکنم. نیازهای شما ممکنه با نیازهای من متفاوت باشه. ممکنه شما نیازهات جوری باشن که با محیط گرافیکی راحتتر کنار بیایی.
تمام این قابلیتها و امکاناتی که نرمافزار آزاد در اختیار ما گذاشته، برای تأمین نیازهای آدمای مختلفه. چون آدما شبیه به هم نیستن.
یه آدمی مثل شما نیاز داه گنوم استفاده کنه. پس برات هست! یه آدمی مثل من نیازهام فراتر از گنومه، پس یه چیزی مثل i3 برام هست. ممکنه چندوقت دیگه نیازهای من از محدودهٔ i3 هم فراتر بره پس باید رفت دنبال یه چیز بهتر!