انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی  (دفعات بازدید: 9688 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Yoord

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 476
تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی
« : 06 آذر 1396، 09:52 ب‌ظ »
سلام
دوستان خیلی وقته که می خواستم یه موضوعی رو تو این انجمن بفرستم و آن هم چیزی نیست جز تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی.
من سالیان سال هست که از ویندوز استفاده میکنم.از ویندوز 98 تا 10، همه نسخه هاشو استفاده کردم و تقریبا راضی هم بودم. لینوکس یک دنیای متفاوت و جدی است اما اون چه که منو به نصب توزیع های گنو/لینوکس مخصوصا اوبونتو ترغیب میکرد، فلسفه اون بود.  همیشه آزادی را دوست داشتم و مقالات زیادی در مورد افکار آنارشیستی خوندم و به همین دلیل هم از اوبونتو برای انجام کارهام استفاده میکنم و خیلی هم عالی ست. تواین مدت کوتاهی که از اوبونتو استفاده میکنم و مقالات شما را تو انجمن میخونم، احساس میکنم که فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی من داره تاثیر می ذاره. نمیدونم این یه چیز طبیعی هست یا نه و بخاطر همین هم گفتم نظر شماها رو هم بپرسم. یعنی چیزی که میخوام بگم اینه که آیا تا حالا فلسفه آزادی و افکار آنارشیستی یک توزیع تو زندگیتون تاثیر گذاشته یا من برداشت اشتباهی میکنم که از این افکار تو زندگیم استفاده میکنم؟ اصلا همچین فکری درسته یا نه؟
از اینکه تایم خود را برای این مقاله اختصاص می دهید، بسیار سپاسگزارم.
« آخرین ویرایش: 07 آذر 1396، 08:20 ب‌ظ توسط Yoord »
Everything started from a dream

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی!
« پاسخ #1 : 06 آذر 1396، 10:36 ب‌ظ »
این چیزی که می‌گم، نظر شخصیمه (یه عده طبق معمول اونو به عنوان فتوا بعد از استالمن درنظر نگیرن!)

تا جایی که من از گنو می‌دونم، گنو برای این بوجود اومد که جلوی ظالم اون زمان (مایکروسافت) بایسته.
زمانی که یونیکس داشت تمام بازار رو بدست می‌آورد، مایکروسافت برنامه‌نویسان یونیکس و تمام افرادی که برنامه‌هاشون رو به صورت open source منتشر می‌کردن و کسانی که از اون برنامه‌ها استفاده می‌کردن "دزد" خطاب کرد و قانون کپی‌رایت خودشو معرفی کرد که جلوی باز بودن کدمنبع برنامه‌ها رو می‌گرفت.
و خب ذره ذره همه رفتن همین سمت و انحصار در نرم‌افزار قدرت گرفت.
استالمن کسی بود که اومد این قضیه رو نابود کنه. اومد پروژ‌ه‌ای رو با کمک همکارانش در دانشگاه MIT شروع کرد که با این کار، چیزی به نام انحصار وجود نداشته باشه و کاربر نرم‌افزارش رو کنترل کنه نه نرم‌افزار کاربر رو کنترل کنه.
فلسفهٔ گنو تا جایی که من اطلاع دارم، همینه. کلیتش اینه که شما به عنوان یک کاربر این حق رو باید داشته باشی که نرم‌افزارت رو کنترل کنی. نرم‌افزار غیرآزاد این حق رو به شما نمی‌ده. یا به عبارتی این حق رو از شما گرفته!
برای همینه که کاربران گنو، مثلاً روی مقولهٔ حریم‌خصوصی خیلی حساس‌تر از باقی کاربرا هستن. چون دوست ندارن دیگران اونارو کنترل کنن.
بحث لینوکس یه بحث دیگه‌س. لینوس (کسی که پایهٔ لینوکس رو نوشته) خیلی علاقه‌ای به چنین موضوعی نداره. یه جورایی از این فرهنگ برای پیشرفت استفاده کرده. حتی اگه خودش خیلی اعتقادی نداشته باشه.
و شرکت‌هایی مثل گوگل، فیس‌بوک و یا حتی مایکروسافت، اگه از لینوکس استفاده می‌کنن، به دلیل فلسفهٔ گنو نیست! به دلیل مزیت‌هاییه که لینوکس به خاطر آزاد بودنش در اختیارشون قرار می‌ده. مثلاً گوگل از لینوکس استفاده کرد چون می‌‌دونست این کرنل می‌تونه کلی دستگاه رو پشتیبانی کنه پس به نفعش بود که بیاد از لینوکس استفاده کنه و کرنل خودشو ننویسه. و خب کمک‌های زیادی هم به لینوکس کرده. خیلی از کدهایی که ما الآن توی لینوکس داریم رو یه سری شرکت مثل گوگل، سامسونگ، ردهت و ... نوشتن و اضافه کردن. یا به صورت مالی حمایت کردن.

پس از نظر من اول آدم باید دقیقاً بدونه که فلسفهٔ گنو چیه.
همین طور که حتی یه آدم وقتی یه حرفی می‌زنه، از حرفش برداشت‌های مختلفی می‌شه. مطمئناً از یک فرهنگ و فلسفه برداشت‌های بیش‌تری می‌شه.
خیلی‌هارو دیدم که به واسطه‌ٔ نرم‌افزار آزاد، حامی انواع و اقسام آزادی‌های دیگه هم هستن. (حتی آزادی گفتن زامبی به بقیه!)
این دیگه به خودِ آدما بستگی داره.
یکی مثل من، گنو استفاده می‌کنه چون می‌خواد روی نرم‌افزار کنترل داشته باشه.
بعضیا هستن با همین گنو، حتی می‌خوان روی سرنوشتتون کنترل داشته باشن و آزادی رو بی حد و حصر می‌دونن که "که همه‌چی به اختیار خودم"
نمی‌دونم! شایدم درست می‌گن. ولی من دستِ کم این‌جوری فکر نمی‌کنم.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
پاسخ : تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی!
« پاسخ #2 : 07 آذر 1396، 07:45 ق‌ظ »
البته جواب خلاصه من اینه که:
تنها تأثیری که فلسفه اوبونتو توی زندگی من گذاشته این بوده که خیلی دوست دارم برم آفریقای جنوبی زندگی کنم. شهر کیپ‌تاون یا حومه‌اش اگر نشد دیگه دوربان
ولی اگر توی زندگیمون یاد بگیریم که «با بخشش اموالمون کم نمی‌شه که هیچ زیاد هم می‌شه» این بهترین اثر فرهنگ متن‌باز توی زندگی هستش
ولی جواب کامل:
آنارشیزم
اولین چیزی که باید روشن بشه واژه «آنارشیسزم» که در اولین برخورد «بی‌نظمی و بی‌قانونی و هرج‌و‌مرج» رو به ذهن می‌آره در حالی که در یک جامعه آنارشیستی هم قانون هست هم نظم ولی این قانون و نظم براساس روابط بین افراد تعیین و اجرا می‌شه. در واقع افراد این جامعه یک نفر رو انتخاب نمی‌کنند که قانون رو تدوین کنه - مجلس - اون رو اجرا کنه - دولت - یا متخلف رو مجازات کنه - دادگاه - که در کنارش اختلاس و ارتشاء و هزار کار دیگه هم بکنه. افراد جامعه آنارشیستی خودشون با هم هم قانون تصویب می‌کنند - به صورت قانون عرفی - هم خودشون اجرا می‌کنند هم متخلف رو محاکمه و مجازات می‌کنند. در واقع آنارشیزم به معنی «بی‌قانونی» نیست به معنی «بی‌حکومتی» یا «حکومت جمعی» هستش.
البته من هم قبول دارم که یه کمی رویایی هستش. و در عمل خیلی ممکن نیست حداقل در جوامع بزرگ که اصلا شاید در جوامع کوچیک اون هم با آدم‌های خاص که باید برای این جور زندگی تربیت شده باشند.

به نظر من فرهنگ متن‌باز یا منبع‌باز هم بر‌اساس بی‌قانونی نیست. بیشتر بر‌اساس همکاری و اعتماد هستش. کسی که یک برنامه متن‌باز می‌نویسه همچنان صاحب اون برنامه هستش همونطور که صاحب یک برنامه متن‌بسته صاحب برنامه خودش هستش ولی نویسنده برنامه متن‌باز حاصل اندیشه خودش رو آزادانه در اختیار دیگران قرار می‌ده ولی نه به رایگان دقت کنید نه به رایگان. در ازای این برنامه که در اختیار دیگران قرار داده می‌شه دوچیز از کاربر دریافت می‌کنه
اول. اگر اون کاربر مثل من برنامه‌نویس نبود حداقل اینه که اون برنامه رو به صورت رایگان برای برنامه نویس تست می‌کنه در شرایط مختلف اگر باگی داشته باشه زودتر پیدا می‌شه
دوم. اگر اون کاربر خودش برنامه‌نویس باشه در ازای کدی که گرفته و مطالعه کرده و به دانش و توانایی خودش اضافه کرده علاوه‌بر رفع باگ می‌تونه خصوصیات جدیدی که برنامه‌نویس اول به فکرش هم نمی‌رسیده به اون برنامه اضافه کنه و کد رو در اختیار برنامه‌نویس اول قرار بده.

برای مثال همین لینوکس توی اجلاسی که برگزار کردند بیش از ۵۰۰۰ نفر توسعه‌دهنده از صدها شرکت در سراسر جهان جمع شده بودند - عددهاش دقیقا یادم نیست خیلی هم مهم نیست - شما یه حسابی سرانگشتی هم بکنید اگر آقای لینوس توروالدز می‌خواست لینوکس رو متن‌بسته عرضه کنه باید این همه آدم رو استخدام می‌کرد و حقوقشون رو ماهانه پرداخت می‌کرد حقوق یک ماه این‌همه آدم چقدر می‌شد؟ اینه که قدرت لینوکس رو نشون می‌ده که این همه توسعه‌دهنده پای‌کار داره که حاضرند برای یک اجلاس پاشن از کشورشون سفر کنند به یک کشور دیگه. و قدرت متن‌باز رو که بستر این همکاری رو فراهم کرده
ET

آفلاین md2014

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 666
پاسخ : تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی
« پاسخ #3 : 07 آذر 1396، 03:04 ب‌ظ »
من فکر کنم 6 یا هفت سالی هست با اوبونتو و کلا گنو اشنا شدم.
تاثیری که داشت این بود که چون برای حل مشکلات و جواب پرسشهایی که داشتم مستندات فارسی کم بود منجر شد به اینکه برم یکم زبان انگلیسیمو قوی کنم  ;D البته زیاد موفق نبود!
دومیش هم اینکه باعث شد بیشتر از خودم صبر و حوصله بخرج بدم.
خلاصه چیزای بیشتری یاد گرفتم چون برای رفع مشکلات نیازه به بررسی و تحقیق بیشتر.

آفلاین علیرضا احسانی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 153
  • گنو/لینوکس به خاطر آزادی. نه بخاطر قیمت
    • لینوکس و من
« پاسخ #4 : 07 آذر 1396، 07:55 ب‌ظ »
به نظر من وقتی فلسفه اوبونتو یا کلا نرم افزار آزاد رو درک کنی,دوست داری همه چیز رو دست کاری کنی.تا بفهمی پشتش چی وجود داره و چطور کار میکنه.بودن تو دنیای نرم افزار آزاد شمارو به آدم کنجکاو تری تبدیل میکنه و میتونه تا حدی زندگی رو از روند یکنواختش در بیاره.
همچنین قدرت کار گروهی رو درک میکنین و تمایل شما به انجام کار گروهی بیشتر میشه.وقتی به صورت گروهی بر روی یک پروژه کار کنین,کیفیت اون پروژه بالا میره و همچنین میتونین از افراد با تجربه تر کمک بگیرین که این هم تاثیر زیادی روی یادگیری شما داره :)

لینوکس و من حاصل تجربه هامون از  سرو کله زدن با گنو/لینوکس و نرم افزار های آزاد:)

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1109
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #5 : 08 آذر 1396، 01:55 ق‌ظ »
من اوبونتو کار نبودم(کلا فقط سه ماه نصب داشتم)
ولی در کل.
من از اومدن به این دنیای آزاد و جالب ستا درس گرفتم ، که اخلاقم رو تکون داده.
یک : سعی می کنم کمک بگیرم و کمک کنم.
دو : هیچ چیز رو بدون دلیل و تحقیق قبول نکنم.
سه : کم نیارم طلاش(دقیقا طلای زرد) کنم و به کنجکاوی ادامه بدم.
« آخرین ویرایش: 27 آبان 1397، 12:43 ب‌ظ توسط ALi.pAkrohk »
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #6 : 08 آذر 1396، 03:16 ق‌ظ »
به نظر من وقتی فلسفه اوبونتو یا کلا نرم افزار آزاد رو درک کنی,دوست داری همه چیز رو دست کاری کنی.تا بفهمی پشتش چی وجود داره و چطور کار میکنه.بودن تو دنیای نرم افزار آزاد شمارو به آدم کنجکاو تری تبدیل میکنه و میتونه تا حدی زندگی رو از روند یکنواختش در بیاره.
دقیقا از وقتی که گنو/لینوکسی شدم دوست دارم همه چیو انگولک کنم و بدونم چجوری کار میکنه! حتی در حدی شده که بعضی اوقات بیکار میشم میشینم لاگ برنامه‌ها رو میخونم!
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #7 : 08 آذر 1396، 05:13 ق‌ظ »
سه : کم نیارم طلاش کنم و به کنجکاوی ادامه بدم.
حالا شما تلاشتو بکن بتونی طلاش کنی
-----------------
خیلی چیزا، از جمله کمک فردی برای بهبود اجتماعی (واو)
اشتراک ابزاری که نوشتیم برای بهتر شدن اون ابزار
بالا رفتن صبرو پایداری در مقابل مشکلات!
و......

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
« پاسخ #8 : 08 آذر 1396، 04:56 ب‌ظ »
همین که همه چیز مال من و برای من نیست، بلکه همه با هم و برای هم تلاش می کنیم و کار رو پیش می بریم، مرزی وجود نداره، کسی از اون یکی برتر و شایسته تر برای استفاده از چیزی نیست و مهم اینکه آزادیم.

Humanity Towards Others

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #9 : 10 آذر 1396، 01:23 ب‌ظ »
اینکه چقدر در زندگی انسان تاثیر داشته باشه بستگی به خود شخص داره. افرادی رو دیدم که گنو لینوکس کار خوبی هم هستن، ولی به فلفسفه‌ی اوبونتو کاری ندارن و حتی علاقه هم ندارن.

شخصاً بخاطر فلسفه‌ای که استالمن داشت جذب دنیای نرم‌افزار آزاد شدم و تا جایی که بتونم از این فلسفه و از این نرم افزارها استفاده می‌کنم.

اما نمیدونم «افکار آنارشیستی» رو از کجای این فلسفه بیرون کشیدی. تا اونجایی که سواد من جواب میده، آنارشیسم یعنی عدم وجود حاکم. یعنی کسی نباشه که قانون وضع کنه و بر اجرای اون نظارت کنه. ولی معمولاً از کسی در مورد آزادی نرم‌افزار بپرسی، اولی چیزی که بهت میگه ۴ قانون نرم‌افزارهای آزاد هست که استالمن و دوستانش وضع کردن و البته مجوز انتشار GPL و مشتقاتش که قوانین حقوقی کاملاً مشخصی دارن که در دادگاه‌ها قابل پیگیریه.
برای درک بهتر فلسفه‌ی آزادی نرم‌افزار شما رو به دیدن ارائه‌ی شخص استالمن در یکی از گردهمایی‌های TEDx هست، که در سایت خود بنیاد نرم‌افزارهای آزاد موجوده، توصیه می‌کنم.

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • دبیان + xfce
« پاسخ #10 : 10 آذر 1396، 03:00 ب‌ظ »
البته مجوز انتشار GPL و مشتقاتش که قوانین حقوقی کاملاً مشخصی دارن که در دادگاه‌ها قابل پیگیریه.
دقیقا، از کپی لفت قوی استفاده می کنه و آزادی مطلق نداره و آزاد بودن نرم افزار رو تضمین می کنه.

آفلاین Mr.World.Wide

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
« پاسخ #11 : 14 آذر 1396، 06:13 ب‌ظ »
روی من که تاثیر خاصی نداشته
چند سالی هست کاربر لینوکسم
اما روی بیشتر کاربرای لینوکسی دیدم که تاثیر منفی داشته
یه حس غرور کاذب بهشون دست میده
باعث میشه که کاربر های لینوکسی خودشون رو از بقیه بالاتر بدونن و خیلی راحت به این و اون توهین کنند
و همه چیز رو صفر و یک ببینند و به خاطر غرورشون طاقت هیچ انتقادی رو هم نداشته باشن
البته نمیدونم کاربرای خارج ایران هم اینطور هستن یا نه
اما در داخل ایران اینطور نیست

مخصوصا این انجمن
هر وقت سوالی داشته باشی یا انتقادی داشته باشی یا سریع حذف میشی یا سانسور میشی یا مسخره میشی

در حالیکه لینوکس و و اوبونتو باعث نزدیک شدن آدم ها بهم باید بشه
اینکه یه عده نشستن و دور هم نرم افزار های متن باز ایجاد کردند یعنی در رو به روی دوستی و انتقاد و تغییر باز کردند
پروژه های متن باز باعث ایجاد دوستی و آشنا شدن با فرهنگ ها و رفتار های مختلف میشه
و این روحیه رو یا به وجود میاره یا تقویت میکنه که دانشی رو که کسب کردند در اختیار دیگران قرار بدن بدون منت و اکثرا رایگان
و این اشتراک گذاشتن دانش لازمه اولش داشتن اخلاق حرفه ای و روحیه انتقاد پذیری هست
که متاسفانه بین کاربرای فارسی زبان اوبونتو خیلی پر رنگ نیست

آفلاین علیرضا احسانی

• Full Member
  • *
    • لینوکس و من
« پاسخ #12 : 15 آذر 1396، 06:31 ب‌ظ »
مخصوصا این انجمن
هر وقت سوالی داشته باشی یا انتقادی داشته باشی یا سریع حذف میشی یا سانسور میشی یا مسخره میشی
امکان نداره تو این انجمن سوالی بپرسید و شمارو مسخره کنن.اعضای این انجمن هدفشون کمک کردن به همدیگه و حل کردن مشکلاتشونه.
نقل‌قول
در حالیکه لینوکس و و اوبونتو باعث نزدیک شدن آدم ها بهم باید بشه
اینکه یه عده نشستن و دور هم نرم افزار های متن باز ایجاد کردند یعنی در رو به روی دوستی و انتقاد و تغییر باز کردند
پروژه های متن باز باعث ایجاد دوستی و آشنا شدن با فرهنگ ها و رفتار های مختلف میشه
و این روحیه رو یا به وجود میاره یا تقویت میکنه که دانشی رو که کسب کردند در اختیار دیگران قرار بدن بدون منت و اکثرا رایگان
و این اشتراک گذاشتن دانش لازمه اولش داشتن اخلاق حرفه ای و روحیه انتقاد پذیری هست
تو ایران هم پر رنگه.جشن روز آزادی نرم افزار,جشن های انتشار اوبونتو که هر سال برگزار میشه,اینهمه انجمن و سایت و گروه برای حل مشکلات و به اشتراک گذاری تجربیات,لاگ های مختلف و ... این رو اثبات میکنه. ;)
« آخرین ویرایش: 15 آذر 1396، 08:38 ب‌ظ توسط علیرضا احسانی »
لینوکس و من حاصل تجربه هامون از  سرو کله زدن با گنو/لینوکس و نرم افزار های آزاد:)

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • دبیان + xfce
« پاسخ #13 : 15 آذر 1396، 07:39 ب‌ظ »
اما روی بیشتر کاربرای لینوکسی دیدم که تاثیر منفی داشته
یه حس غرور کاذب بهشون دست میده
باعث میشه که کاربر های لینوکسی خودشون رو از بقیه بالاتر بدونن و خیلی راحت به این و اون توهین کنند
و همه چیز رو صفر و یک ببینند و به خاطر غرورشون طاقت هیچ انتقادی رو هم نداشته باشن
شایدم کاربران خیلی حساس شدن ;) مثلا خیلی ها فکر می کنن که اونایی که در گروه های کاربران گنولینوکس عضو اند، همگی بهشون بدهکار اند و یا سوال اشون رو به درستی و با لحن مناسب بیان نمی کنن و سو تفاوهم هایی پیش میاد. همچنین قرار نیست توهین چند نفر رو به کل جامعه نسبت بدیم و اگر روزی یه نفر اشتباهی کرد و رفتار ناشایستی داشت، بگیم خب دیگه، این آدم، غرور این سیستم عامل برش داشته و قضاوت هایی که پشت سرش میاد.

مخصوصا این انجمن
پس شما رو چرا سانسور نکردن؟:))

این خودش تفکر صفر و یکی هست، چرا که الان اسم های زیادی به ذهنم میاد که هم اخلاق حرفه ای دارن و هم روحیه ی انتقاد پذیری و همیشه در حال به اشتراک گذاری اند.

آفلاین علیرضا احسانی

• Full Member
  • *
    • لینوکس و من
« پاسخ #14 : 15 آذر 1396، 08:36 ب‌ظ »
شایدم کاربران خیلی حساس شدن ;) مثلا خیلی ها فکر می کنن که اونایی که در گروه های کاربران گنولینوکس عضو اند، همگی بهشون بدهکار اند و یا سوال اشون رو به درستی و با لحن مناسب بیان نمی کنن و سو تفاوهم هایی پیش میاد. همچنین قرار نیست توهین چند نفر رو به کل جامعه نسبت بدیم و اگر روزی یه نفر اشتباهی کرد و رفتار ناشایستی داشت، بگیم خب دیگه، این آدم، غرور این سیستم عامل برش داشته و قضاوت هایی که پشت سرش میاد.
آره منم موافقم