انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی  (دفعات بازدید: 9692 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mr.World.Wide

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
پاسخ : تاثیر فلسفه اوبونتو در زندگی شخصی
« پاسخ #15 : 17 آذر 1396، 09:04 ب‌ظ »
مخصوصا این انجمن
هر وقت سوالی داشته باشی یا انتقادی داشته باشی یا سریع حذف میشی یا سانسور میشی یا مسخره میشی
امکان نداره تو این انجمن سوالی بپرسید و شمارو مسخره کنن.اعضای این انجمن هدفشون کمک کردن به همدیگه و حل کردن مشکلاتشونه.
نقل‌قول
در حالیکه لینوکس و و اوبونتو باعث نزدیک شدن آدم ها بهم باید بشه
اینکه یه عده نشستن و دور هم نرم افزار های متن باز ایجاد کردند یعنی در رو به روی دوستی و انتقاد و تغییر باز کردند
پروژه های متن باز باعث ایجاد دوستی و آشنا شدن با فرهنگ ها و رفتار های مختلف میشه
و این روحیه رو یا به وجود میاره یا تقویت میکنه که دانشی رو که کسب کردند در اختیار دیگران قرار بدن بدون منت و اکثرا رایگان
و این اشتراک گذاشتن دانش لازمه اولش داشتن اخلاق حرفه ای و روحیه انتقاد پذیری هست
که متاسفانه بین کاربرای فارسی زبان اوبونتو خیلی پر رنگ نیست
تو ایران هم پر رنگه.جشن روز آزادی نرم افزار,جشن های انتشار اوبونتو که هر سال برگزار میشه,اینهمه انجمن و سایت و گروه برای حل مشکلات و به اشتراک گذاری تجربیات,لاگ های مختلف و ... این رو اثبات میکنه. ;)

منظورم از مسخره کردن نه اینکه یه سوال و راهنمایی داشته باشیم بعد بپرسیم و مسخره کنند نه
منظور این هست که خب این انجمن یا گروه های تلگرامی ساخته شدن برای تبادل نظر و دانش
خب امثال من در حال مطالعه ن و هنوز اونقدر سطح بالا نشدیم که
گاهی مطلبی در مورد چیزی میخونیم و خب بررسی میکنیم بین سیستم عامل های مختلف یا شرکت های مختلف که درباره ش چه چیزی ارائه دادن
به یه نتیجه ای حال درست یا غلط اگر برسیم و بیایم به عنوان نظر مطرحش کنیم ، دیگه چپ و راست انواع تذکر ها و توهین ها به آدم میشه
اصلا حتی بررسی هم نمیشه که خب ببین این چه دلیلی داره و چه مستنداتی داره که همچین نظری رو میگه
یا از روی تعصب میکوبن
یا از روی جهل میکوبن
یا اینکه کلا میکوبن بی هیچ دلیلی
و فقط هم در مورد من نبوده
خیلی کاربرای دیگه رو هم دیدم تو گروه ها و انجمن ها که بیچاره ها کلا پشیمون میشن

دیدم من
این انجمن هم منظورم همون گروه تلگرام رسمی ش بود
وگرنه تو خود فاروم و سایت چیزی ندیدم
اون هم چون وابسته به اینجا بود موضوع توهین رو گسترش دادم به این انجمن

به هر حال اگر اگر هست همچین رفتاری بهتره که اصلاح بشه اگرم نیست که خب نیست دیگه

آفلاین Mr.World.Wide

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
« پاسخ #16 : 17 آذر 1396، 09:07 ب‌ظ »
اما روی بیشتر کاربرای لینوکسی دیدم که تاثیر منفی داشته
یه حس غرور کاذب بهشون دست میده
باعث میشه که کاربر های لینوکسی خودشون رو از بقیه بالاتر بدونن و خیلی راحت به این و اون توهین کنند
و همه چیز رو صفر و یک ببینند و به خاطر غرورشون طاقت هیچ انتقادی رو هم نداشته باشن
شایدم کاربران خیلی حساس شدن ;) مثلا خیلی ها فکر می کنن که اونایی که در گروه های کاربران گنولینوکس عضو اند، همگی بهشون بدهکار اند و یا سوال اشون رو به درستی و با لحن مناسب بیان نمی کنن و سو تفاوهم هایی پیش میاد. همچنین قرار نیست توهین چند نفر رو به کل جامعه نسبت بدیم و اگر روزی یه نفر اشتباهی کرد و رفتار ناشایستی داشت، بگیم خب دیگه، این آدم، غرور این سیستم عامل برش داشته و قضاوت هایی که پشت سرش میاد.

مخصوصا این انجمن
هر وقت سوالی داشته باشی یا انتقادی داشته باشی یا سریع حذف میشی یا سانسور میشی یا مسخره میشی
پس شما رو چرا سانسور نکردن؟:))

و این اشتراک گذاشتن دانش لازمه اولش داشتن اخلاق حرفه ای و روحیه انتقاد پذیری هست
که متاسفانه بین کاربرای فارسی زبان اوبونتو خیلی پر رنگ نیست
این خودش تفکر صفر و یکی هست، چرا که الان اسم های زیادی به ذهنم میاد که هم اخلاق حرفه ای دارن و هم روحیه ی انتقاد پذیری و همیشه در حال به اشتراک گذاری اند.

البته من هم منظورم هیچ وقت همه کاربرا نیست
گفتم که این رفتار خیلی پررنگ نیست
هستند افرادی که تو همین انجمن یا جاهای دیگه بی منت و بی هیچ چیز دیگه ای هم راهنمایی میکنن هم دانششون رو در اختیار میذارن هم منطقی رفتار میکنن اگر کسی باهاشون نظری رو به اشتراک گذاشت
هدف از اشتراک نظر هم قطعا بررسی خوب و بد اون مطلب هست نه چیز دیگه

شایدم به قول شما حساسیت من بوده باشه
ولی معمولا جایی من همچین برخورد هایی رو ببینم این روزا یا کوتاه میام و بحث نمیکنم یا از گروه یا انجمن میرم

امیدوارم جامعه لینوکسی ایران همیشه پر رنگ تر و حرفه ای تر باشه

آفلاین ticket-alibaba

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
    • خرید بلیط اتوبوس
« پاسخ #17 : 27 آبان 1397، 10:15 ق‌ظ »
سلام

موضوع جالبیه برای بحث کردن

من نمیدونم چرا با هر لینوکس کار و کسی که طرفدار آزادی و برابری است برخورد کردم تا اینجا - با این که خودش رو طرفداری برابری میدونه ولی در عمل برعکس رفتار می کنه!
فک کنم آدمایی ک بر سر راه من قرار گرفتند اشتباهی بودند یا من در مسیر اشتباهی قرار گرفتم.

آفلاین ali_mohammad_afshar

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
    • سئو سایت
« پاسخ #18 : 27 آبان 1397، 10:37 ق‌ظ »
من اتفاقا بیشتر از این که جذب کار با اوبونتو شوم - جذب فرهنگ حاکم بر این شده ام

این که خیلی مسایل را می تونیم با هم حل کنیم- فرهنگ کار تیمی و آزادی و رشد به کمک به هم در نرم افزارهای متن باز به شدت به چشم می آید.

خیلی جالبه بعضی موقع ها درآمدی که از فروختن خدمات رایگان بدست میاد- در هیچ حالت دیگری بدست نمیاد.

همین الان گوگل در صدر شرکت های top دنیا با خدمات رایگان ب این جایگاه رسیده.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #19 : 27 آبان 1397، 04:12 ب‌ظ »
والا چیزی به نام "فلسفه اوبونتو" وجود خارجی نداره! اوبونتو یک توزیع گنو/لینوکس معمولی هست که هیچ پیام و مفهوم خاصی به وجود نیاورده، اون چیزی هم که شماها راجع بهش بحث میکنید بیشتر "فرهنگ نرم افزار آزاد" است تا فلسفه اون.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #20 : 27 آبان 1397، 04:21 ب‌ظ »
والا چیزی به نام "فلسفه اوبونتو" وجود خارجی نداره! اوبونتو یک توزیع گنو/لینوکس معمولی هست که هیچ پیام و مفهوم خاصی به وجود نیاورده، اون چیزی هم که شماها راجع بهش بحث میکنید بیشتر "فرهنگ نرم افزار آزاد" است تا فلسفه اون.
+1
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1109
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #21 : 28 آبان 1397، 06:35 ق‌ظ »
شاید این دوتا رو با هم اشتباه گرفتن
https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88

https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88_(%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87)

در اصل اوبونتو فلسفه جدیدی رو به وجود نیاورده و از فلسفه دبیان که برگرفته از فلسفه نرم افزار آزاد هست پیروی می کنه.
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php/topic,5105.0.html
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
« پاسخ #22 : 28 آبان 1397، 08:00 ق‌ظ »
******دبیان یک توزیع به معنای واقعی کلمه آزاده.

دبیان در توزیع گنو/لینوکسیش از کرنل لینوکس لیبره استفاده می کنه.
دبیان مخازنش دسته بندی خاصی داره. مثلا مخازن non-free
دبیان و....

اما اوبونتو با گذشت زمان از دبیان فاصله زیادی گرفته و بنوعی فلسفه خودش رو داره.
حتی اسامی بسته ها در اوبونتو نسبت به دبیان متفاوت شده.
همین sudo رو نگاه کن؛ در دبیان یا آرچ یا فدورا، باید خودت تصمیم بگیری که یوزر روت غیرفعال باشه و سیستم فقط از sudo استفاده کنه اما در اوبونتو بصورت دیفالت ، یوزر روت غیرفعال و بجاش با sudo کارهایی که نیاز به دسترسی روت رو دارن انجام میدی.(این خودش مهمه)
در اوبونتو apparmor بصورت دیفالت فعاله، اما توزیعی مثل دبیان یا آرچ خودت باید تصمیمی بگیری که نصب و فعالش کنی.
پدر اوبونتو بنوعی دبیان گفته میشده، اما اوبونتو بخاطر خیلی از نوآوری ها ،بنوعی باعث پیشرفت دبیان نیز شده.همچنین اوبونتو با امدن به میزکار گنوم بصورت دیفالت، باعث پیشرفت گنوم داره میشه و شده.
اوبونتو نوآوری های زیادی آورده.
توزیعی مثل اوبونتو بخاطر کاربرپسندیش ،باعث تشویق به آمدن یک عده در دنیای لینوکس شده.
اوبونتو فلسفه خاص خودش رو داره؛ که بنظرم فلسفش کاربرپسندیشه.فلسفه اوبونتو رو تیم اوبونتو تعیین می کنن.
دبیان و اوبونتو هر دو عالی هستن.
بنظرم قبل اوبونتو و فدورا ،توزیعی به سادگی و کاربر پسندیه اوبونتو و یا فدورا ، نبوده؛ بعدش توزیع های، مثلا مانجارو، کابرپسند شدن تا کاربرا بسمت آرچ بیان.
« آخرین ویرایش: 28 آبان 1397، 08:22 ق‌ظ توسط y.musavi »
نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #23 : 28 آبان 1397، 08:27 ق‌ظ »
نقل‌قول
دبیان در توزیع گنو/لینوکسیش از کرنل لینوکس لیبره استفاده می کنه.

دبیان از لیبره-لینوکس استفاده نمیکنه، بلکه از لینوکس استاندارد استفاده میکنه ولی سفت افزارها یا درایورهای انحصاری به صورت پیش فرض نصب نیستند و اگر کاربر احتیاج داشت باید خودش آنها را نصب کند در حالیکه در لیبره-لینوکس اگر اشتباه نکنم اصلا نمیتوان سفت افزار انحصاری نصب کرد چون تمام کدهای مربوط به برنامه های انحصاری حذف شده اند.

نقل‌قول
همین sudo رو نگاه کن؛ در دبیان باید خودت تصمیم بگیری که یوزر روت غیرفعال باشه و سیستم فقط از sudo استفاده کنه اما در اوبونتو بصورت دیفالت ، یوزر روت غیرفعال و بجاش با sudo کارهایی که نیاز به دسترسی روت رو دارن انجام میدی.(این خودش مهمه)
در اوبونتو apparmor بصورت دیفالت فعاله، اما توزیعی مثل دبیان خودت باید تصمیمی بگیری.
بله در دبیان به دلیل ارجعیت داشتن امنیت، از SUDO استفاده نمی‌شود، چون SUDO کاربری را راحت میکند ولی ریسک امنیتی دارد، در مورد سیستم امنیتی هم دبیان رویکرد خنثی را در پیش گرفته چون SELinux به اندازه apparmor یا بلکه بیشتر اهمیت و کاربر دارد، پس دبیان انتخاب را به خود کاربر واگذار کرده و کار خوبی هم کرده چون   در اوبونتو کاربرانی که SELinux را ترجیح میدهند پس از نصب آن باید apparmor را به طور دستی غیر-فعال کنند که نیاز به راهنما دارد.

اینها اسمش "فلسفه" نیست، اینها تفاوت در اهداف و آرمان‌ها هستش، اوبونتو به اندازه دبیان به آزادی اهمیت نمیده و هدفش جذب هرچه بیشتر کاربر از دیگر توزیع‌ها و سیستم عامل‌ها است در حالیکه دبیان اهداف دیگری دارد.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
« پاسخ #24 : 28 آبان 1397، 08:51 ق‌ظ »
نقل‌قول
دبیان از لیبره-لینوکس استفاده نمیکنه، بلکه از لینوکس استاندارد استفاده میکنه ولی سفت افزارها یا درایورهای انحصاری به صورت پیش فرض نصب نیستند و اگر کاربر احتیاج داشت باید خودش آنها را نصب کند در حالیکه در لیبره-لینوکس اگر اشتباه نکنم اصلا نمیتوان سفت افزار انحصاری نصب کرد چون تمام کدهای مربوط به برنامه های انحصاری حذف شده اند.
نقل‌قول
بله در دبیان به دلیل ارجعیت داشتن امنیت، از SUDO استفاده نمی‌شود، چون SUDO کاربری را راحت میکند ولی ریسک امنیتی دارد، در مورد سیستم امنیتی هم دبیان رویکرد خنثی را در پیش گرفته چون SELinux به اندازه apparmor یا بلکه بیشتر اهمیت و کاربر دارد، پس دبیان انتخاب را به خود کاربر واگذار کرده و کار خوبی هم کرده چون   در اوبونتو کاربرانی که SELinux را ترجیح میدهند پس از نصب آن باید apparmor را به طور دستی غیر-فعال کنند که نیاز به راهنما دارد.

اینها اسمش "فلسفه" نیست، اینها تفاوت در اهداف و آرمان‌ها هستش، اوبونتو به اندازه دبیان به آزادی اهمیت نمیده و هدفش جذب هرچه بیشتر کاربر از دیگر توزیع‌ها و سیستم عامل‌ها است در حالیکه دبیان اهداف دیگری دارد.
در خصوص لینوکش لیبره اشتباه نکن من کاربر خیلی طولانی دبیانم:
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86
در خصوص sudo هم تحقیق زیاد کن :
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Sudo
درخصوص apparmor هم الان در دبیان چند ماهی هست در کرنل به هنگام اپدیت بصورت اوتومات نصب میشه:
https://packages.debian.org/stretch-backports/linux-image-4.18.0-0.bpo.1-amd64
در خصوص فلسفه هم نمی خام بحث کنم چون فلسفه خوندم.
دیگه هم پیام نمی دم تو این تایپیک. چون در تجربه کابرای زیادی رو دیدم که بحث رو طولانی می کنن.
می خواستم نظرم رو بدم.
تمام.
« آخرین ویرایش: 28 آبان 1397، 08:56 ق‌ظ توسط y.musavi »
نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #25 : 28 آبان 1397، 08:58 ق‌ظ »
نقل‌قول
نقل‌قول

در خصوص لینوکش لیبره اشتباه نکن من کاربر خیلی طولانی دبیانم:
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86
در خصوص sudo هم تحقیق زیاد کن :
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Sudo
در خصوص فلسفه هم نمی خام بحث کنم چون فلسفه خوندم.
دیگه هم پیام نمی دم تو این تایپیک. چون در تجربه کابرای زیادی رو دیدم که بحث رو طولانی می کنن.
می خواستم نظرم رو بدم.
تمام.
والا لینک هایی که دادید را نگاه کردم ولی نفهمیدم چه اشتباهی مرتکب شدم! میخواید بگید دبیان داره از لیبره-لینوکس استفاده میکنه؟! یا اینکه به لیبره-لینوکس هم میتوان سفت افزار انحصاری اضافه کرد؟!

در مورد SUDO به اندازه کافی تحقیق کردم و میدونم چی دارم میگم.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #26 : 28 آبان 1397، 05:33 ب‌ظ »
دبیان از linux-libre استفاده نمی‌کنه. linux-libre اسم یه پروژه هست که فایل‌هاش این‌جاست: https://www.fsfla.org/ikiwiki/selibre/linux-libre/

هسته‌ای که به صورت پیش‌فرض با دبیان می‌یاد، قسمت‌های غیرآزادش حذف شده ولی از طریق مخزن قابل نصب هستن. برخلاف linux-libre که به دلیل وجود یک باگ قدیمی، نمی‌تونه firmware های غیرآزاد رو load کنه.

در مورد apparmor هم نمی‌دونستم که توی نسخه‌های جدیدتر هسته، به عنوان recommended اضافه شده. :)

linux-latest (86) unstable; urgency=medium

* From Linux 4.13.10-1, AppArmor is enabled by default.  This allows
    defining a "profile" for each installed program that can mitigate
    security vulnerabilities in it.  However, an incorrect profile might
    disable some functionality of the program.

In case you suspect that an AppArmor profile is incorrect, see
    <https://lists.debian.org/debian-devel/2017/11/msg00178.html> and
    consider reporting a bug in the package providing the profile.  The
    profile may be part of the program's package or apparmor-profiles.

-- Ben Hutchings <ben@decadent.org.uk>  Thu, 30 Nov 2017 20:08:25 +0000
در مورد sudo هم اگه موقع نصب قسمتی که میگه رمز root رو مشخص کنید، اگه خالی بذارید، اولین کاربری که ایجاد میشه دارای قدرت sudo هست. نظر شخص من هم این هست که sudo استفاده ازش راحت‌تر هست.

آفلاین ubunman

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
« پاسخ #27 : 10 دی 1397، 12:17 ب‌ظ »
واقعا مطلب جالبی بود
ولی به نظرم این تعصب اصلا موضوع خوبی نیست. تعصب به هیچ چیزی در واقع.
بحث اوبونتو و سنت او اس و لینوکس و ویندوزم نیستا
کلا میگم
« آخرین ویرایش: 10 دی 1397، 12:20 ب‌ظ توسط ubunman »