به نظر من با احتیاط و آگاهی خرید VAIO رو انجام بدید. من که خریدم کسی نبود بهم بگه که با لینوکس ناسازگاری دارن !
خیلی زیاد در قسمت نمایشگر اذیتتون میکنه. لپتاپهای VAIO برای نمایشگر از چیزی به اسم DFP یا Defaut Flat Panel استفاده میکنن که کرنل لینوکس فعلا ازش پشتیبانی نمیکنه و شما مجبورید دورش بزنید ( چون درایور nVidia اگه بهش EDID بدید میتونه شناسایی کنه ). پس باید در ویندوز EDID رو Export کنید و در لینوکس استفاده کنید.
جدای از اینا چون DFP پشتیبانی نمیشه با Brightness نمایشگر مشکل دارید یعنی نمیتونید تغییرش بدید ( نه زیاد کنید و نه کم کنید ) البته بعضی از لپتاپها رو میشه با وصله و پینه درست کرد ولی مال من تا حالا درست نشده !
البته برای صدا خدا رو شکر مال من در ALSA 1.0.23 درایور nVidia پشتیبانی شد و امیدوارم این مشکل DFP هم حل بشه دیگه مشکلی نخواهیم داشت.
خلاصه اینکه اگه این مشکلات اذیتتون نمیکنه ، حتما از کیفیت محصولات VAIO لذت خواهید برد.
درود
منم vaio دارم و این مشکل رو دارم
البته فقط مربوط به vaio نیست بلکه asus و چند مدل دیگه هم این مشکل رو داشتن
جالب اینه درایور آزاد nouveau آخرین نسخه در فدورا بدون مشکل کار می کنه و Brightness هم میشه کم زیاد کرپ
درآخرین درایور سری ۲۵۶ که preview اومده مثل اینکه این مشکل حل شده
باید منظر بود و دید به زودی منتشر میشه
سلام کرگدن.
من که آرچ دارم، بازم مشکل دارم ؟
آخه تو رنج ۱ و نیم تا ۲ تومن همین سونی از همه بهتره.
درمورد درایور آزاد نمی دونم ولی تا چند وقت دیگه درایور nvidia ساپورتش می کنه
من یه VPC CW2 گرفتم (فروردین اردیبهشت بود )
http://www.costcentral.com/proddetail/Sony_VAIO_CW_Series_VPC_CW2QGX_B/VPCCW2QGXB/11072344/
همه درایور ها رو ساپورت می کنه ( به جز همون مانیتور که با یه مانیتور اضافه نصبش می کنم ) )
کم صدا و خنک و با وزن مناسب
بیشتر به خاطر cpu انتخابش کردم و ۱۴ اینچ بودن
تنها مشکلی هم که باهاش دارم کلید های home page up page down بود که دیگه عادت کردم و نداشتن کلید مولتی مدیا
در کل ازش راضی هستم
hp رو هم پیشنهاد می کنم
نوتبوک قبلیم hp بود که ۴ سال برام کار کرد و آخر خودم سوزوندمش ) با همین آرچ
البنه اشتباه خودم بود که هایبرنیت و پاور رو درست تنظیم نکرده بودم و لپتاپ تو کیفم روشن مونده بود
levono هم بسیار خوبه ولی مدل های قدرتمندش گرون هست و یکمی با دیزاین خشک
دوباره سلام.
ممنون کرگدن عزیز.
من نظرم بیشتر رو hp هست ... چون تحقیق که کردم، یکی از دوستان آرچ نصب کرده بود رو سونی و میگفت که با برخی از سخت افزار ها مثل بلوتوث و فینگرپرینت و LCD ِ لپتاپش مشکل داشته و الان هم که اوبونتو نصب کرده اما اوبونتو ۹.۱۰ ! چون ۱۰.۰۴ هم مشکل داشته باهاش ! واسه همین مجبور شده ۹.۱۰ نصب کنه.
اما hp سازگار تره با لینوکس. چون طبق سرچی که من کردم، hp چندین مدل داره که سیستم عامل پیش فرضش Linux هست!
حتی نسخه های جدید ترش با Suse Enterprise و با CPU Intel i7 و مشخصات بسیار قوی ارائه شده.
بنابراین فکر کنم بین Sony , Dell , hp و Lenovo بهترین انتخاب hp باشه.
اما یه مشکلی که دوستان گفتند مشکل دما هست.
به قول حسن حبیبی میترسم جوش بیاره
در این مورد هم که کمی سرچ کردم فهمیدم که سیستم خنک کنندگیش نسبت به سونی کمی ضعیف تره! اما اونقدر هم بد نیست که بخواد مشکلی ایجاد کنه.
مدل داریم تا مدل
شما یک مدل از hp یا هر برندی رو که انتخاب کردید تو اینترنت سرچ کن مشخصات دقیق سخت افزارش رو در بیار
با سرچ می تونی بفهمی کدوم دیوایس ها رو میشناسه و کدوم رو نه
چون مثلاً hp از ۲ ۳ نوع وایرلس استفاده می کنه یا وب کم و .....
یا وایو من این کانفیگش هیچ مشکلی با درایور ها ( به جز مانیتور ) با توزیع های چاکرا -زوزه۱۱.۲ ۱۱.۳ - فدورا۱۲ و ۱۳ اوبونتو ۹.۱۰ و ۱۰.۰۴ نداره
کانفیگ و چیپ های به کاربرده شده توش مهمه
وب کم بلوتوث وایرلس رو هم به طور پیش فرض در همه این توزیع ها می شناسه
البته مال من finger نداره
در ضمن asus هم خوبه
مدلت رو مشخص کنی بهتر میشه روشون نظر داد
بر اساس قطعات اصلی ( مثل cpu - vga ) و اندازه و ....
بعد ببین چه برند هایی با نیاز هات همخونی دارن و بین اونها ببین کدوم برای لینوکس بهتره