انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: ویکی مظلوم!  (دفعات بازدید: 5773 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
ویکی مظلوم!
« : 03 بهمن 1396، 12:03 ق‌ظ »
سلام به همگی.

تا جایی که من یادمه، یکی از مزایایی که نرم‌افزار آزاد و فلسفه‌ش به آدما یاد داد، این بود که افرادِ در این حوزه، بدون هیچ چشم‌داشتی و کاملاً از روی رضایت و خوش‌دلی، به بقیه افراد کمک می‌کنن تا مشکلاتشون رو حل کنن.
فکر کنم اصلاً اساس بوجود اومدن یه همچین انجمن‌هایی هم دقیقاً همین باشه!  ???

بعد فقط نمی‌دونم چرا این وسط ویکی سرش بی کلاه مونده؟؟  ](*,)
آقایی که می‌خوای چیزی که می‌دونی رو به بقیه یاد بدی تا با هم پیشرفت کنین، به جای این‌که یه موضوع رو ۵۰۰بار توی تاپیک‌های مختلف با عناوین مختلف بنویسی، بیا همون رو داخل ویکی بنویس تا وقت خودتو تلف نکنی اونم با تایپ جواب‌های تکراری!!

برای من واقعاً جای سؤاله. انجمن این همه کاربر داره! این همه افراد تحصیل کرده و با تجربه در زمینهٔ گنو و لینوکس داره، اون‌وقت وضع ویکی ما اینه؟ هنوز صد ماشاءالله به آرچی‌ها! آفرین.  \\:D/

همه می‌آن می‌گن نرم افزار آزاد و فلسفهٔ آزادی و فلان و بهمان، اون‌وقت یه مطلب که طرف می‌خواد بنویسه و به حساب دانشش رو منتشر کنه، برمی‌داره می‌ره یه وبلاگ می‌سازه می‌نویسه اون‌جا!! در انحصار خودش!!  ](*,) بعد یکی دیگه هم می‌گه عه بذار منم اینو بلدم برم بنویسم تو وبلاگ خودم! انگار مسابقه گذاشتن!
یهو می‌بینی هزار نفر توی وبلاگشون مطلبی راجع به تور دارن! بعد هرچی می‌گردی یه مطلب درست راجع به LaTeX نمی‌بینی!
البته خب مسلمه. تور رو همه بلدن! ولی یه چیزی مثل لاتک، متخصص و باسوادش رو می‌طلبه!

حرف کلّی من اینه:
به جای اختراع چرخ (محتوای چرخ!) که هرکسی پا می‌شه علمشو یه جایی که بن بست داره می‌نویسه! (بدتر از همه تلگرام!) بیاد اونو توی ویکی  بنویسه. بابا بخدا اگه کسی مطلب یکی رو ویرایش کرد، از ارزش نویسندهٔ قبلی چیزی کم نمی‌شه! به‌جاش یه مطلب کاملاً پخته و حساب شده تنظیم می‌شه که به درد هرکسی می‌تونه بخوره.

ویکی نوشتن سخته. قبول دارم. چون طی این سال‌ها فارسی حرف زدن یادمون رفته!
ولی سختیش چندساعت بیش‌تر نیست بخدا.

کاش یه جایی توی انجمن، توی قالبش، از ویکی تبلیغ می‌شد.

ویکی دیگه جنگ و دعوا نداره! دق خوردن نداره! ترول بازی یه عده رو نداره! در کمال آرامش می‌آیی چیزی که توی ذهنت هست رو می‌نویسی و می‌ری! عین کُدنوشتن در فلسفهٔ نرم‌افزار آزاد که با چشم‌های زیاد و با مغزهای زیاد یه برنامه پیشرفت می‌کنه، این‌جا هم با چشم‌هایی که می‌بینن و دانشی که از مغز همه درمیاد، به پیشرفت گنو کمک می‌شه.

بجنبین! تا از کوره درنرفتم.  8)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Emptyc

• Full Member
  • *
  • ارسال: 215
پاسخ : ویکی مظلوم!
« پاسخ #1 : 03 بهمن 1396، 01:59 ق‌ظ »
من بارها و بارها وارد صفحه ویکی شدم ولی هیچوقت نتونستم ازش درست استفاده کنم. کار کردن با ویکی اینجا خیلی سخته یا حداقل برای کسی که تاحالا باهاش کار نکرده خیلی گیج کننده‌اس و خیلی هم خسته کننده. کسی که این ویکی رو طراحی کرده بر این باور بوده کاربری که از این ویکی استفاده میکنه حتما اول میره نحوه استفاده از ویکی رو میخونه بعد میاد از ویکی استفاده میکنه. ولی اینطور نیست، بعد کاربر که به نتیجه نرسه میاد تو انجمن مشکلش رو مطرح میکنه خب انجمنم بزنم به تخته از نظر جواب‌ دهی فعاله و قاعدتا افرادی که میتونن کمکش کنن خب کمکش میکنن.
مشکل بعدی مثلا من تازه برای اولین بار صفحه ویکی رو باز میکنم برخلاف اون چیزی که اکثرا تو ویکی‌پدیا دیدیم که شرح درستی از ویکی داده نشده و فقط چندتا لینک گذاشتن اون وسط و خواستن که به این لینکهای مراجعه کنیم، بنظرم بهتر بود اول یه شرح کوچیک از اهداف بوجود آمدن این ویکی و معرفی کوچیکی از اوبونتو (با عکس یا بدون عکس) میکردن و بین این متن‌ها طرف رو به سمت اون چهارتا لینکی که توی صفحه اول ویکی هست میبردن(مثل ویکی پدیا و ویکی خود اوبونتو) در هر صورت این ویکی خیلی خسته کننده‌اس و بنظرم کاربر تازه کار خیلی سخت بتونه ازش استفاده کنه.(من که تو این چندسال هیچ بهره‌ای ازش نبردم هیــــــچ) و این مشکل باعث شده دوستانی که توانایی گسترش ویکی رو دارن برای این کار ترغیب نشن.
نتیجه: تا زمانی که کار با ویکی راحت نشه و دسترسی به منابع و محتوای اون اینقدر پیجیده باشه کاربران این فروم مشکلاتشون رو توی فروم مطرح میکنن و وقتی هم که پاسخ مشکل رو توی تایپیکها بدن کسی سمت ویکی نمیره تا اونو گسترش بده یا از مطالبش استفاده کنه.....
بُزُرْگي سَرآسَر بِهْ گُفتآرْ نيست ./. دُوصَد گُفْتِه چُو نیمْ کِرْدآرْ نیستْ.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
« پاسخ #2 : 03 بهمن 1396، 02:26 ق‌ظ »
کار کردن با ویکی اینجا خیلی سخته
ما دقیقا از همون چیزی استفاده می‌کنیم که ویکی‌پدیا استفاده می‌کنه :)

آفلاین Emptyc

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 03 بهمن 1396، 02:32 ق‌ظ »
کار کردن با ویکی اینجا خیلی سخته
ما دقیقا از همون چیزی استفاده می‌کنیم که ویکی‌پدیا استفاده می‌کنه :)

درسته شما از همون چیزی استفاده میکنید که ویکی‌پدیا استفاده میکنه ولی روش استفاده بنظرم درست نیست یا بهتر بگم خلاقانه نیست کمی خلاقیت و زیبایی میتونست توی کار باشه مثل همون مثالی که زدم واقعا صفحه اول ویکی آدم رو میترسونه انگار که قرار اینجا بهت خوش نگذره یا مثلا قرار اینجا خیلی سخت یه چیزی رو یاد بگیری. این چیزا باعث میشه که خیلی سخت بریم سمت ویکی و بخواییم ازش استفاده کنیم.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #4 : 03 بهمن 1396، 08:27 ق‌ظ »
اگر کسی میخواد ویکی نویسی کنه به جای ویکی درب و داغون اینجا، بهتره در ویکی کتاب اینکارو انجام بده، "ویکی کتاب" یکی از پروژه های خواهر ویکیپدیا هستش و زیر نظر بنیاد ویکی مدیا، و با دیگر پروژه های این بنیاد همپوشانی (؟!) یا همان یکپارچگی داره، کافیه فقط یک حساب تو ویکیپدیا درست کنید.

نمونه ها:

لینوکس مقدماتی

ورود به دنیای گنو/لینوکس/مدیریت سیستم
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #5 : 03 بهمن 1396، 08:57 ق‌ظ »
من با نظر دوستمون @Emptyc موافقم.
ویکی فارسی اوبونتو می‌تونه خیلی جذاب‌تر و خلاقانه تر طراحی بشه و همچنین انقدر هم ساده نباشه. مثلا مثل ویکی آرچ صفحه‌ی اصلی ویکی خیلی واضح تر و مرتب تر باشه (شاید نتونم درست منظورم رو برسونم یه سری به ویکی آرچ بزنید متوجه میشید ;D ) و کاربر از همون صفحه‌ی اول بتونه راهشو پیدا کنه.

همچنین بازم از ویکی آرچ مثال میزنم که خیلی پر باره و تقریبا هر ابزاری رو بخواید پیکربندی کنید یا اصلا طرز کارش رو یاد بگیرید فقط کافیه صفحه‌ی مخصوصش رو پیدا کنید. اما تو ویکی اوبونتو  معمولا فقط دستور نصب پیدا می‌کنید! (شخصا با اینکه اوبونتو استفاده می‌کنم ولی خیلی از پیکربندی‌ ابزارها، بیسیک‌های کار کردن باهاشون و حل مشکلاتشون رو از ویکی آرچ یاد گرفتم.) البته این‌هایی که میگم بیشتر مربوط به زبان انگلیسی ویکی آرچ هستش و متاسفانه تو زبان فارسی بازم یه چیز کامل نداریم.

امیدوارم همچین اتفاقی برای ویکی فارسی اوبونتو هم بیفته چون قطعا کاربرای اوبونتو خیلی بیشتر از آرچ هستن و همچنین همون‌طور که رسول گفت کاربرای زیادی هم توی همین انجمن وجود داره که تحصیل کرده و بسیار با تجربه هستن در این زمینه ...
« آخرین ویرایش: 03 بهمن 1396، 09:08 ق‌ظ توسط مهران :) »
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 03 بهمن 1396، 01:42 ب‌ظ »
من بارها و بارها وارد صفحه ویکی شدم ولی هیچوقت نتونستم ازش درست استفاده کنم. کار کردن با ویکی اینجا خیلی سخته یا حداقل برای کسی که تاحالا باهاش کار نکرده خیلی گیج کننده‌اس و خیلی هم خسته کننده. کسی که این ویکی رو طراحی کرده بر این باور بوده کاربری که از این ویکی استفاده میکنه حتما اول میره نحوه استفاده از ویکی رو میخونه بعد میاد از ویکی استفاده میکنه. ولی اینطور نیست، بعد کاربر که به نتیجه نرسه میاد تو انجمن مشکلش رو مطرح میکنه خب انجمنم بزنم به تخته از نظر جواب‌ دهی فعاله و قاعدتا افرادی که میتونن کمکش کنن خب کمکش میکنن.
مشکل بعدی مثلا من تازه برای اولین بار صفحه ویکی رو باز میکنم برخلاف اون چیزی که اکثرا تو ویکی‌پدیا دیدیم که شرح درستی از ویکی داده نشده و فقط چندتا لینک گذاشتن اون وسط و خواستن که به این لینکهای مراجعه کنیم، بنظرم بهتر بود اول یه شرح کوچیک از اهداف بوجود آمدن این ویکی و معرفی کوچیکی از اوبونتو (با عکس یا بدون عکس) میکردن و بین این متن‌ها طرف رو به سمت اون چهارتا لینکی که توی صفحه اول ویکی هست میبردن(مثل ویکی پدیا و ویکی خود اوبونتو) در هر صورت این ویکی خیلی خسته کننده‌اس و بنظرم کاربر تازه کار خیلی سخت بتونه ازش استفاده کنه.(من که تو این چندسال هیچ بهره‌ای ازش نبردم هیــــــچ) و این مشکل باعث شده دوستانی که توانایی گسترش ویکی رو دارن برای این کار ترغیب نشن.
نتیجه: تا زمانی که کار با ویکی راحت نشه و دسترسی به منابع و محتوای اون اینقدر پیجیده باشه کاربران این فروم مشکلاتشون رو توی فروم مطرح میکنن و وقتی هم که پاسخ مشکل رو توی تایپیکها بدن کسی سمت ویکی نمیره تا اونو گسترش بده یا از مطالبش استفاده کنه.....

دوست عزیز. برای تولید محتوا، فکر نمی‌کنم محیط کاربری مهم باشه!
کسی که تولید کننده‌س و کسی که محتوا تولید می‌کنه، با کسی که مصرف کننده‌س و فقط محتوا رو مصرف می‌کنه، متفاوته.
یه صفحه می‌دن بهت که توش بنویسی. با قواعد ویکی که خب واضحه!
شما متن رو می‌نویسی و بعد خروجی ویکی اون به‌دست می‌اد.
من هم با ویکی‌پدیا کار کردم و هم با ویکی اوبونتو. تفاوتی بینشون نمی‌بینم!
چیزی که مسلمه اینه که اکثر کاربران توسط پیوند ویکی، به ویکی هدایت می‌شن.
مثلاً یکی می‌خواد برنامه‌هاش رو به‌روز کنه ولی خطا می‌گیره، بعد بهش پیوند APT در ویکی رو بهش می‌دن! خب باز می‌کنه و مشکلش رو پیدا می‌کنه و حل می‌کنه.
هدف هم چیز دیگه‌ای نیست! هدف اینه هرکی هرچی بلده و می‌دونه که مفیده، بیاد یه جا بنویسه!
منتها الآن هرکسی داره چیزی رو که بلده جاهای پراکنده می‌نویسه! درصورتی که می‌شه اونو یک‌جا نوشت و بقیه هی اون رو کامل‌تر کنن.

درسته انجمن جای پرسش و پاسخه. ولی نه پاسخی که براش باید طومار نوشت!
من خودم هم قبلاً طرزفکرم مثل شما بود! حاضر بودم برای هر کاربر تازه‌واردی ۲۰۰۰ کاراکتر بنویسم و براش توضیح بدم! ولی حاضر نبودم همون ۲۰۰۰ کاراکتر رو توی ویکی بنویسم بعد پیوندش رو بدم به آدمای مشابه! دلیلش هم این بود که بلد نبودم چجوری ویکی بنویسم!
خب چیکار کردم؟ شروع کردم به نوشتن. طبیعتاً خیلی مشکلات داشت طرز نوشتنم. بعد از نوشتن یکی می‌اومد ویرایشش می‌کرد. تغییرات رو که نگاه می‌کردی متوجه می‌شدی کجاشو اشتباه نوشتی و یاد می‌گرفتی درستش چی هست و ...
و الآن ویرایش شدن مطالبم توی ویکی تقریباً به صفر درصد رسیده! چون دیگه قواعدش رو یاد گرفتم. نه کلاسش رو رفتم! نه توی اینترنت قواعدش رو یاد گرفتم و نه کار دیگه‌ای کردم! همین که یکی بیاد اشکالت رو ویرایش کنه، متوجه می‌شی و یادش می‌گیری.

فارسی نوشتن که بلدین؟؟  ???
اون‌جا باید فارسی نوشت! نه مثل Mark Down هست! نه مثل لاتک هست. فقط یه چهارتا علائم مثل = و <> و [] باید بذارین! والسلام.
کافیه یه مطلب رو باز کنین. ویرایشش رو بزنین. نگاه کنین ببینین از چه علائمی برای چه بخشی استفاده شده. همین. ویکی رو یاد گرفتین!

در نتیجه: کار با ویکی راحته. چون کسی که باهاش کار می‌کنه، کارش تولید محتواس و نه مصرف کننده که براش گیج کننده باشه!
محتوای اون هم خیلی ساده و قابل فهمه فقط شرطش اینه زبان فارسی رو بلد باشیم.
پاسخ سؤالات در انجمن هم باید خیلی ساده داده باشه نه طومارگونه که باعث خلا بیش‌تر در توسعهٔ ویکی بشه!

نقل‌قول
ویکی فارسی اوبونتو می‌تونه خیلی جذاب‌تر و خلاقانه تر طراحی بشه و همچنین انقدر هم ساده نباشه. مثلا مثل ویکی آرچ صفحه‌ی اصلی ویکی خیلی واضح تر و مرتب تر باشه (شاید نتونم درست منظورم رو برسونم یه سری به ویکی آرچ بزنید متوجه میشید ;D ) و کاربر از همون صفحه‌ی اول بتونه راهشو پیدا کنه.

شما حق ویرایش مطالب رو داری. می‌تونی صفحهٔ اول رو ویرایش کنی و جوری که دوست داری و فکر می‌کنی مفیده درش بیاری. اون پیوندها می‌تونن برقرار باشن و شما مطالب تکمیلی رو بهش اضافه کنی و پیوند صفحات مفید دیگه رو هم بهش بدی. کسی جلوی شما رو نمی‌گیره!
ولی در هر صورت صفحهٔ اول ویکی مهم نیست! ویکی سایت که نیست که Map داشته باشه و کلی زیرشاخه و ...
ویکی تشکیل شده از کلی صفحه که هر صفحه یه موضوعی رو روایت می‌کنه.
کاربری که مشکل داره، در جواب مشکلش پیوند wiki.ubuntu.ir/wiki داده نمی‌شه! بهش پیوند پاسخ مشکلش داده می‌شه مثلاً wiki.ubuntu.ir/wiki/apt و کاربر محتوا رو می‌خونه و مشکلش حل می‌شه! دیگه چی نیازه که نداریم؟؟

نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #7 : 03 بهمن 1396، 03:14 ب‌ظ »
شما حق ویرایش مطالب رو داری. می‌تونی صفحهٔ اول رو ویرایش کنی و جوری که دوست داری و فکر می‌کنی مفیده درش بیاری. اون پیوندها می‌تونن برقرار باشن و شما مطالب تکمیلی رو بهش اضافه کنی و پیوند صفحات مفید دیگه رو هم بهش بدی. کسی جلوی شما رو نمی‌گیره!
حتما یه نگاهی بهش میکنم اگه بتونم کاری بکنم حتما انجام میدم...

ولی در هر صورت صفحهٔ اول ویکی مهم نیست! ویکی سایت که نیست که Map داشته باشه و کلی زیرشاخه و ...
ویکی تشکیل شده از کلی صفحه که هر صفحه یه موضوعی رو روایت می‌کنه.
کاربری که مشکل داره، در جواب مشکلش پیوند wiki.ubuntu.ir/wiki داده نمی‌شه! بهش پیوند پاسخ مشکلش داده می‌شه مثلاً wiki.ubuntu.ir/wiki/apt و کاربر محتوا رو می‌خونه و مشکلش حل می‌شه! دیگه چی نیازه که نداریم؟؟
شاید برای یه کاربر عادی که یه مشکل ساده داره صفحه‌ی اول مهم نباشه، اما من اوقات بیکاریم یکی از تفریحاتم ویکی خوندنه و مطمئنا آدمایی مثل من کم نیستن که علاقه دارن خارج از هر گونه مشکلی که براشون پیش میاد، برای دونستن و یاد گرفتن بیشتر در مورد سیستم عامل و ابزارهاشون بی هدف برن توی ویکی ها و توی اینجور شرایط بنظرم صفحه‌ی اول ویکی مسئله‌ی مهمیه ...
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 03 بهمن 1396، 03:21 ب‌ظ »
ویکی اوبونتو با باقی ویکی‌ها یه مقدار متفاوته.
مثلاً شما نمی‌تونی ویکی یه برنامه مثل Kodi رو با ویکی اوبونتو مقایسه کنی.
چون ویکی Kodi کاملاً مربوط به اون برنامه‌س. از شروع کار می‌گه تا نحوهٔ نصب و پیکربندی و مشکلات و موضوعات مختلف و ...

ولی ویکی اوبونتو مختص به برنامه‌ای خاص نیست! حتی مختص به اوبونتو هم نیست. در اون می‌شه راجع به هر ابزار آزادی صحبت کرد. یا راجع به هر موضوعی که به گنو ربط داره! ما حتی صفحه داریم که در مورد ویندوز! توضیحات نوشته!
یه چنین ویکی‌ای، نمی‌تونه صفحهٔ شروع داشته باشه! شروع از کجا؟؟؟ ترتیب و اولویتی وجود نداره. هر صفحه حاوی توضیحی در مورد یک مبحث خاصه! حالا شما می‌تونی چندتا صفحه راجع به شروع کار با اوبونتو بنویسی. از طریقهٔ دریافت اوبونتو تا نحوهٔ اجراش و نصب و پیکربندیش و ... و هر کدوم در صفحه‌ای مجزا! و بعد پیوند دادنش در صفحه‌ٔ اصلی.

ولی در هر صورت ویکی اوبونتو فقط مختص به اوبونتو نیست.
برای همین من مثال صفحه رو زدم. کاربری که سؤالی براش پیش می‌آد، راجع به اون در ویکی جست‌و‌جو می‌کنه یا کاربری که جواب سؤال اون رو می‌خواد بده، با پیوندی از ویکی می‌ده و کاربر اول فقط پیوند رو باز می‌کنه و مشکلش حل می‌شه. کاری هم به صفحهٔ اول نداشته!

حالا شما می‌تونی نهایتش آشنایی مقدماتی با اوبونتو و پیکربندی‌هاش رو در صفحه‌های جداگونه بنویسی و پیوند بدی به صفحهٔ اول تا افرادی که تازه می‌خوان با اوبونتو آشنا بشن، بتونن قدم به قدم برن جلو.
این چیزی نیست که یه شخص خاص ایجاد کنه تا بقیه ادامه‌ش بدن! شما خودت می‌تونی اون شخصی باشی که این ایده رو ایجاد و اجرایی می‌کنی.  ;)

آفلاین Emptyc

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 03 بهمن 1396، 04:15 ب‌ظ »
نقل‌قول
دوست عزیز. برای تولید محتوا، فکر نمی‌کنم محیط کاربری مهم باشه!
کسی که تولید کننده‌س و کسی که محتوا تولید می‌کنه، با کسی که مصرف کننده‌س و فقط محتوا رو مصرف می‌کنه، متفاوته.
تمام صحبت‌های شما درست ولی در ابتدا دیده من دید مصرف کننده بود نه تولید کننده و سعی کردم از دید مصرف کننده به دید تولید کننده برسم. خواستم بگم تا زمانی که مصرف کننده‌ها نتونن از ویکی استفاده کنن بعدا خیلی سخت و خیلی زمان‌بر میتونن یه تولید کننده ویکی تبدیل بشن. واسه‌ی ترغیبشون بهتره که محتوایی که بهشون ارائه میدیم مهندسی بهتری بشه و شخصی که داره از ویکی استفاده میکنه تجربه بهتری از ویکی داشته باشه.

در رابطه با خلاقیت منظور این نبود که محیط کاربری ویکی رو تبدیل به یه محیط کاملا گرافیکی بکنن منظورم این بود که از همین داشته‌هایی که این ویکی داره بهترین استفاده رو بکنن. شما خودتون که ویکی نویسید صفحه اول ویکی رو باز کنید و سعی کنید جوری این صفحه رو ویرایش کنید که یه کاربر تازه وارد که با این صفحه رو به رو میشه سریع ویکی رو نبنده و برنگرده تو انجمن یه تایپیک جدید بزنه و مشکلش رو توی انجمن بگه. همین تور واقعا بیشتر مشکلاتش توی ویکی بهشون پاسخ داده شده ولی بازم دوستان میان یه تایپیک جدید توی انجمن میزنن.

ویرایش: البته اینقدر اشاره به صفحه اول دارم فکر نکنید که من با صفحه اول ویکی مشکل دارم کلا دارم میگم مثلا توی ویکی‌پدیا شما زمانی که وارد یک صفحه میشید یه فهرست داره که شما میتونید فهرست این صفحه‌ای که توی اون هستید رو ببینید خب این نشون میده و خیلی چیزای دیگه کلا این نشون میده که ویکی‌پدیا مهندسی بهتری شده حتی ویکی خود اوبونتو اونجام که میری بازم خیلی راحت به میتونی از ویکیش استفاده کنی یا ویکی آرچ و... کلا منظورم اینه که اگه قراره مطلبی توی ویکی گذاشته بشه بهتره اول به فکر مصرف کننده باشیم تا بتونه خیلی راحت و بهتر از مطلب استفاده کنه که این خودش باعث میشه دوستان خیلی راحتتر یک مصرف کننده رو ترغیب کنند تا به تولید کننده ویکی تبدیل بشه.
« آخرین ویرایش: 03 بهمن 1396، 04:21 ب‌ظ توسط Emptyc »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 03 بهمن 1396، 04:51 ب‌ظ »
اون خلاقیتی که شما منظورت هست رو ویکی‌پدیا از خودش درنیاورده! کاربرانی بودن که این مدل رو طراحی کردن و جلو بردن.
توی ویکی اوبونتو هم می‌شه همین کار رو انجام داد. منتظر یکی دیگه نباشین که این کارهارو انجام بده. خودتون که ایده و خلاقیتش رو دارین، شروع کنین.
قواعد ویکی اوبونتو با قواعد ویکی‌پدیا هیچ تفاوتی نداره! پس هرچیزی اون‌جا هست رو شما می‌تونی این‌جا هم داشته باشی.
والا من کسی رو ندیدم که برای رفتن به ویکی‌پدیا اول بره توی wikipedia.org بعد شروع کنه به گشت و گذار! همه پیوند مربوط به کارشون رو برمی‌دارن و باز می‌کنن و می‌خونن و اطلاعات کسب می‌کنن و یا بهش کم/اضافه می‌کنن.
همون‌طور که ویکی‌پدیا قابلیت جست‌و‌جو داره، ویکی اوبونتو هم قابلیت جست‌و‌جو داره. شما وقتی وارد ویکی اوبونتو شدی، از نوار سمت راست، مطلبی که دنبالش هستی رو جست‌و‌جو می‌کنی و بهش می‌رسی. اگه هم نبود پس یکی می‌تونه اونو بنویسه و خب همین کار کم کم ویکی رو تکمیل می‌کنه.

از دید مصرف کننده بخواهیم این موضوع رو باز کنیم، خب باید بگیم که اول باید محتوایی این ویکی داشته باشه تا مصرف کننده وقتی مطلبی رو می‌خونه، به جواب برسه! بحث اصلی هم همینه. محتوایی وجود نداره! دیگه اون مصرف کننده که نمی‌تونه محتوا تولید کنه! کار تولیدکنندهٔ محتواس که بیاد مطلب بنویسه! منم حرفم همینه.

شما ویکی رو هرچی غنی‌تر کنی، دسترسی به مطالبش راحت‌تر و بهینه‌تر می‌شه. عین ویکی‌پدیا که هرچی طولانی‌تر بشه، دسترسی به مطالب اون صفحه در اول صفحه راحت‌تر می‌شه.
باور کن هیچ تفاوتی بین ویکی‌پدیا و ویکی‌ اوبونتو وجود نداره. فقط ویکی‌پدیا رو شما وقتی این‌همه غنی و کامل بوده دیدی، ولی ویکی اوبونتو فعلاً لخته! برای همین فکر می‌کنی یه جوریه!!

شما توی صفحهٔ اول ویکی‌پدیا هم چیز خاصی نمی‌بینی! چون ویکی‌پدیا حامل موضوع خاصی نیست!
ویکی اوبونتو هم همین‌طوره! یه موضوع خاصی توش نیست که مقدمه و فهرست و ... داشته باشه!

همون‌طور که قبل‌تر هم گفتم، اگه کسی می‌خواد یه همچین مقدمه و یا فهرستی برای آشنایی با اوبونتو و مراحل نصب و رفع مشکلاتش و ... بنویسه، خب بسم الله. شروع کنه صفحاتش رو ایجاد و کامل کنه و بعد پیوندهای اون صفحات رو در صفحهٔ اول ویکی قرار بده.

مثلاً بنده هدفم نوشتن صفحات مربوط به ابزار و یا پرونده‌های اصلی گنو هست. از توضیح دادن اون ابزار تا نحوهٔ نصب و پیکربندی اون و توضیحات تکمیلی و رفع خطا و نکته‌ها و ...
هرکسی با هر هدف و ایده‌ای می‌تونه بیاد صفحات رو ایجاد و کامل کنه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 25 فروردین 1399، 09:55 ق‌ظ »
درسته شما از همون چیزی استفاده میکنید که ویکی‌پدیا استفاده میکنه ولی روش استفاده بنظرم درست نیست یا بهتر بگم خلاقانه نیست کمی خلاقیت و زیبایی میتونست توی کار باشه مثل همون مثالی که زدم واقعا صفحه اول ویکی آدم رو میترسونه انگار که قرار اینجا بهت خوش نگذره یا مثلا قرار اینجا خیلی سخت یه چیزی رو یاد بگیری. این چیزا باعث میشه که خیلی سخت بریم سمت ویکی و بخواییم ازش استفاده کنیم.

تمام اعضای انجمن، دسترسی ویرایش دارن. می‌تونید اون صفحه رو ویرایش و «خلاقانه» کنید.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
« پاسخ #12 : 25 فروردین 1399، 02:46 ب‌ظ »
یه سوال برای من پیش اومده
نوشتن ویکی به سبک و قالب زیر درسته؟

مشکل گراب در نصب مینت
« آخرین ویرایش: 25 فروردین 1399، 02:50 ب‌ظ توسط sun-pda »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #13 : 25 فروردین 1399، 05:53 ب‌ظ »
یه سوال برای من پیش اومده
نوشتن ویکی به سبک و قالب زیر درسته؟

مشکل گراب در نصب مینت

سبک نوشتنش به خودتون بستگی داره. ولی این مورد از قبل توی ویکی هست. برای یک مورد، نباید چند تا صفحه داشته باشیم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
« پاسخ #14 : 25 فروردین 1399، 06:18 ب‌ظ »
منظورم سبک نوشتاری محاوره ای و تعریف کردن داستان از مشکل شخصی و... هست
آخه ویکی هایی مثل ویکی آرچ( انگلیسی) از سبک نوشتاری خاص و رسمی ای استفاده می کنند