خلاصه از نظر Gaming ویندوز از گنو/لینوکس خیلی خیلی بهتره
ببخشید خارج از بحث میگم ولی ->
من مخالفم. توی بستر لینوکسی اجرای بازیهایی که برای این نوع سیستمعاملها ساخته نشدن کمی سخته(اما واین که هست اگه از نسخه جدیدش استفاده نکردی پیشنهاد میکنم اینکارو بکنی) ولی این دلیل بهتر بودن ویندوز برای بازی کردن نیست. توی مک چطور ملت بازی میکنن؟ بدون مشکل؟ همه که ویندوز ندارن! توی SteamOS چطور؟ به نظر من دلیل بیشتر بودن بازیهای ویندوز فقط هدف گذاری درست مایکروسافت توی این تجارته! دایرکتایکس رندری که کاملا با ویندوز سازگاره و فقط برای این سیستمعامل ساخته شده اما بازم این رندر خیلی جاها درمقابل OpenGL کم میاره خودتون میتونید تست کنید مثلا بازی World of warcraft من این بازی رو با هر دو رندر تست کردم یادمه توی openGl رنگها خیلی طبیعیتر ، اجزا بیشتری توی بازی دیده میشد و خیلی چیزای دیگه که احساس میکردی بازی خیلی از نظر گرافیکی بهتر شده.
از زمانیام که Steam پا به دنیای سیستمعاملهای Opensource گذاشته همه شاهدیم که از نظر گیمینگ دنیای گنو/لینوکس و دیگر سیستمعاملهای مشابه کلی متحول شده خیلی از Developerها دارن جذب این سیستمعاملها میشن و بازیهای خیلی خوبی هم برای این سیستمها ساخته شده.مثل STRIFE مثل Champions of Regnume مثل DOTA2 و خیلی بازیهای دیگه اینا فقط Steam بودن که رایگان هستن..... بازیهای غیر Steam هم کم نداریم در کل اینکه بخواییم بگیم ویندوز بهتره چون بازی بیشتری داره کاملا اشتباه و مطمئنم یه روزی میرسه که دیگه برای بازی کردن به wine نیازی نداریم و میتونیم بازی رو برای سیستمعاملهای گنولینوکسی و مشابه دانلود کنیم.
الان که داشتم نگاه میکردم به پست دومم توی این موضوع داشتم دنبال این میگشتم که گفته باشم "بحث خیلی کشش پیدا میکنه" ولی متاسفانه اون موقع اون را ننوشتم, دقیقا میدونستم بحث کشیده میشه به OpenGl و DirectX و غیره, ببینید, چیزی که شما میگید کاملا درسته و من قبلا از اینکه اون صحبت را بکنم, همهی جوانب, از جمله چیزهایی که گفتید را در نظر گرفتم, خب بحث فراوان بودن بازیها فقط یه جنبه هست, دلایل دیگهای هم داشتم که اون موقع عرض نکردم ولی الان توی این تاپیک سعی میکنم کاملتر صحبت کنم, همون طور که اشاره کردید فقط با بیشتر بودن تعداد بازیها نمیشه تصمیم گرفت و چیزهایی که من گفتم نسبت به بستر فرهنگی خودمون بود, یعنی منظورم از جملهی "ویندوز توی این زمینه از هر نظر بهتره" نسبت به جامعهی خودمون بود که در ادامه کاملتر توضیح میدم!
اول راجع به صحبتی که درمورد wine کردید, من خودم به عنوان یک کاربر Wine با پوستهی POL, تقریبا ویدئوهای زیادی توی Youtube دیدم و توی wineHQ که میشه پایگاه دادهی wine زیاد چرخیدم, همیشه خروجی مطلوب از wine ارائه نمیشه, خیلی از بازیها از نظر Performance توی همون wineHQ رتبهی طلایی دریافت نکردند و نقرهای یا برونز هستند, در ثانی استفاده از wine لازمهاش اینه که شما بتونید از کارت گرافیکتون روی یه سیستم گنویی بهترین خروجی را دریافت کنید, در ادامهی مشکلات فراوانی سر بازی کردن روی خود Wine هست که دلایل پیش اومدنشون هم خیلی زیاده و من فرض را بر این میذارم که شما دقیقا میدونید منظورم از مشکلاتی که مربوط میشن به wine چیه و مثال نمیزنم تا به ادامهی بحث که مهمتره بپردازیم!
حالا چرا میگم اون صحبت نسبت به بستر فرهنگی خودمون بود, ببینید, توی ایران عموم افراد سواد بالایی توی زمینهی علوم کامپیوتری ندارند, در حد ICDL توی ویندوز اطلاعات دارند که چیزی هست که توی مدارس یاد گرفتند معمولا و همینطور تعداد زیادی از افراد هنوز نمیدونن که سیستمعامل های دیگهای هم به جز ویندوز وجود داره و حتی اگر بیان سرش ممکنه نتونن باهاش کنار بیان یا به درستی مطالب ویکی پدیا را بخونن و درکش کنن و همینطور ازش برای حل مشکلاتشون استفاده کنند, از اونجایی هنوز درایور درست حسابی برای گنو/لینوکس فورک نشده و بیشترین تلاش در این رابطه از طرف جامعه کاربری بوده, اینکه شما طوری سیستم عامل را تنظیم کنی که بتونی بهترین خروجی را از سخت افزارتون بگیرید, برای عموم سخته! کافیه یه جست و جو بکنید توی همین فروم نسبت به بحث کارت گرافیک و مشکلات افراد با اونا, حتی یکی از دوستام با نام کاربری Hamidrezakp در همین انجمن, جدیدا یه کارت گرافیک جدید خریده و به کلی مشکل خورده و تقریبا یک هفته هست که درگیر این موضوع شده, خب فکر کنید اینکار برای کسی که فقط میخواد بازی کنه, فیلم ببینه و وبگردی کنه چقدر میتونه سختتر باشه که اطلاعات فنی بالایی هم توی این قضایا نداره, پس به سادگی ویندوز نیست که با دانلود آخرین نسخهی درایور کارت گرافیک و با چند کلیک بر روی next و install نصب بشه, امــا شدنیه
این فقط یه قسمت از ماجرا بود, توی ایران متاسفانه قانون حق نشر خیلی راحت نقض میشه و افراد بازیهای کرک شده میخرن و با قیمیت بسیار کمتری ازشون استفاده میکنند ولی اگر قرار باشه به قول شما از Steam استفاده کنند, باید هزینهی زیادی برای بعضی از بازیها پرداخت کنند, البته 50 دلار واقعا پولی نیست, شاید پول سه وعده همبرگر با سیب زمینی و نوشابه باشه (اون طرف آب) اما با شرایط فعلی هر دلار معادل 4700 تومان واقعا هزینهی خیلی زیادی میشه در صورتی که کسی که حق نشر برایش مهم نباشه بازم منظور عموم مردم هست که اطلاعات کافی در مورد حق نشر ندارند و با این ایده که "حالا چی میشه من با قیمیت کمتر محصول به دستم برسه و ازش استفاده کنم؟!!" پیش میرن ولی خیلی راحت روی ویندوز اون بازیها را با قیمت کمتری انجام میدند! (هر چند بازی رایگان هم هست)
بله! من هم از چیزایی که شما و علی عزیز گفتید, مطلع هستم و امیدوارم روزی بتونیم خیلی راحتتر از الان روی سیستم عامل محبوب خودمون (در اینجا گنو/لینوکس) بازی کنیم و لذت ببریم, اما شرایط فعلی واقعا این اجازه را نمیده, وگرنه در این که OpenGl فوقالعاده هست هیچ شکی نیست, در اینکه هستهی لینوکس طراحی فوقالعادهای داره شکی نیست ولی نسبت به بستر فرهنگی ما در حال خاضر از بین ویندوز و گنو/لینوکس برای عموم مردم ویندوز خیلی خیلی بهتره
در کل اینکه بخواییم بگیم ویندوز بهتره چون بازی بیشتری داره کاملا اشتباهه
من قصد نداشتم همچین حرفی بزنم ولی خب پستهای قبلیم یه همچین تفکری را میرسونه و مشکل از منه و جا داره بابت این قضیه عذرخواهی کنم, بهتر بود تمام این صحبتهایی که توی این پست کردم, به علاوه صحبتهایی که شما بالاتر کردید را میگفتم و بعد نتیجه گیری میکردم, از اونجایی که توی این مدتی توی انجمن هستم زیاد راجع به این موضوع بحث شده, خواستم بحث کشش پیدا نکنه, چون عقیدهی هممون تقریبا شبیه به همدیگر هست ولی خب پستهای قبلی من کامل نبودند و خب ازش برداشت دیگهای شد.
برای اینکه این بار کاملتر بنویسیم, بله روی گنو/لینوکس میشه بازی کرد, برای بعضیها هم به راحتی میشه بازی کرد اما زمانی که شما بیای عموم مردم(گیمرها) در شرایط فعلی کشور خودمون را بسنجید, متوجه میشید که برای اونها بازی روی ویندوز و سیستمعامل که از بچگی باش سروکله زدن خیلی راحتتره تا گنو/لینوکس, با وجود wine و steam و بازیهای مخازن (که به شخصه ازشون خوشم نمیاد) میشه بازی کرد اما دیگه همهی ما اینجا میدونیم که دردسرهای خودش را داره و این دردسرهای توی ویندوز برای کسی که بازی کرک شده میکنه خیلی خیلی کمتره, در نتیجه ویندوز برای Gaming توی ایران برای عوام خیلی خیلی بهتره, تعداد زیادی از افراد هستند که حتی نمیدونن کنسولهای استیم وجود داره, یا حتی نمیدونن استیم اصلا چی هست ولی سالهای زیادی از فروشگاه نزدیک خونشون بازی exe. خریدن و بازی کردند