با سلام
دوستان به موارد فنی خود فروم اشاره کردن ولی کمتر به بخش سیاست های موجود و مدیران اشاره شد ، برای همین می خوام یه ذره در مورد همین قسمت نظرمو اعلام کنم
به نظر من این سیاست ها باعث ریزش کاربران شده (می دونم که خیلی ها ممکنه از دست من به خاطر مطرح کردن این موارد ناراحت بشن ولی این یه واقعیته و کاملا تاثیر گذاره) :
1.توهین و تحقیر کاربران بقیه ی توزیع های گنو عین مینت ، کالی و سنت او اس و ... چرا باید به کسی که سوالی مثلا در مورد مینت داره گفته بشه "" دنبال یک توزیع معقول باش ""
این جمله رو بارهای بار شنیدم حتی در مواردی که مشکل فرد هیچ ربطی به توزیعش
نداشت مثلا مشکل lock پکیج منیجر توی کالی چه ربطی به توزیعش داره که این طوری تو ذوق کاربر زده می شه ؟
یا مثلا قفل شدن تاپیک های کالی طبق کدوم بند قوانین این انجمن انجام می شه ؟؟
مگه مشکل apt توی کالی ربطی به نفوذ و خرابکاری داره که تاپیک رو می بندین ؟
2.وضعیت ارزیابی کاربرانکاربران باید ارزیابی بشن اونم بر اساس امتیاز نه بر اساس تعداد پست
وقتی ارزیابی کاربران بر اساس تعداد پست می شه عملا داریم کمیت رو فدای کیفیت می کنیم
برای مثال کاربری داریم که کل فعالیت هاش توی "کافه اوبونتو" هستش و داره با کابرای دیگه خوش و بش می کنه ، بعد رده ی کاربریش بالاتر از کسی هستش که اکثر فعالیتش توی حل مشکلات کاربرا و جاهای به درد بخور بوده ؟
به نظر شما این شیوه ی ارزیابی معقوله ؟
3.وضعیت غیرشفاف انتخاب ناظران اول یه سر به لینک زیر بزنین :
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D8%B9%D8%B6%D9%88%DB%8C%D8%AA_%D8%AF%D8%B1_%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87_%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88تو این لینک در قسمتی گفته شده که :
عضویتها یک ساله است و شما پس از یک سال، باید دوباره درخواست خود را تازه نمایید. پذیرفته شدن درخواست دوبارهٔ شما، منوط به ادامهٔ فعّالیت و مشارکت شماست.
حالا یه سر بزنین به لیست ناظران و مدیران فروم !!
ما مدیری داریم که 5 - 6 ساله که حتی به فروم سر هم نزده ، خب واقعا بهتر نیست حداقل به قوانین تصویب شده توسط خودمون پایبند باشیم و اون ناظرایی که فعالیت نمی کنن برکنار بشن ؟
واقعا بیایم سیاست های این فروم رو با سیاست های مثلا ask ubuntu مقایسه کنیم
تو اونجا سالانه ناظران عوض می شن
ناظران با نظر کابران و رای مستقیم اونا انتخاب مشن
برای مثال به این لینک سر بزنین:
https://askubuntu.com/electionحالا نحوه ی انتخاب مدیران تو فروم ما چطوریه ؟
یک عده ی خاصی هستن که گروه کاربران ایرانی اوبونتو رو تشکیل می دن (که خود این عده توسط اعضای قدیمی تر همین گروه انتخاب شده !)
این عده در مورد ورود افراد جدید تصمیم گیری می کنن که خب طبیعیه ممکنه یه مشکل شخصی با یکی از ناظران باعث بشه فردی که لیاقتش رو داره به هیچ عنوان ناظر نشه
علاوه بر مشکل بالا ، همین قضیه باعث می شه سیاست های فروم از یک حلقه ی خاص خارج نشه و تفکر همه ی مدیران شبیه هم باشه و عملا هیچ تغییری توی سیاست ها اعمال نشه چون کسی که نظرش با این افراد مغایرت داشته باشه اصلا نمی تونه عضو این گروه بشه (قبولش نمی کنن
)
دقیقا همین قضیه باعث شده که انتصاب ناظران جدید همیشه موجب ریزش کاربران قدیمی شده (فک کنم کابرای قدیمی تر بدونن در مورد چه اتفاقاتی و چه کسانی صحبت می کنم)
چون این افراد با رای کابران انتخاب نشدن !
4.تصمیم مدیران فروم در قبال نرم افزار غیر آزاداین مورد همیشه حاشیه های خیلی زیادی داشته
واقعیت قضیه اینه که اینجا فروم رسمی اوبونتو هستش و مختص حل مشکلات اوبونتو
اوبونتو به عنوان یک سیستم عامل به ما اجازه می ده که هم نرم افزار آزاد نصب کنیم هم غیر آزاد
و طبیعتا ممکنه مشکلاتی با نرم افزارهای آزاد داشته باشیم و مشکلاتی با نرم افزار های غیر آزاد
حالا برمی گردیم به جمله ی اول باید مشکلات کاربران رو حلش کنیم فارغ از آزاد یا غیر آزاد بودن اونا
من خودم طرفدار نرم افزار آزادم ، تبلیغش می کنم و از استفاده اش لذت می برم و کدهایی که خودم می زنم رو به صورت آزاد منتشر می کنم
منتهی نظر خودم رو به دیگران تحمیل نمی کنم !
هر کاربر مختاره تو هر پستی که خواست فعالیت کنه هر جایی که نخواست فعالیت نکنه اگه یک نفر از نرم افزار غیرآزاد خوشش نمیاد می تونه جواب نده ولی حق نداره دیگران رو از جواب دادن منع کنه
درسته اینجا فروم نرم افزار غیرآزاد نیست ولی فروم نرم افزار آزاد هم نیست !
اینجا فروم اوبونتو هستش فارغ از آزاد بودن و غیر آزاد بودن
سلمان جان ، اون بازه ی زمانی که پیک فعالیت کاربران هستش فعالیت نرم افزار غیر آزاد منع نشده بود و هر کس آزادانه فعالیتش رو انجام می داد ولی الان کاربر تازه کار میاد یه پست در مورد نحوه ی نصب فلان نرم افزار می ذاره ما جای راهنمایی برای نصب و تبلیغ نرم افزار آزاد به صورت موازی فقط به این جواب بسنده می کنیم "کاربر گرامی قبل فعالیت در فروم قوانین رو مطالعه کنین"
خب یک لحظه خودتون رو بذارین جای اون فرد ، آیا بازم تمایلی به فعالیت تو این فروم پیدا می کنین ؟
اینکار تو هیچ فروم و QA معتبر دنیا اتفاق نمیوفته و کابران توی ask یا اوبونتو فروم خیلی راحت سوالش رو در مورد نرم افزار غیر آزاد هم می پرسن و راضی به فعالیتشون ادامه می دن
5.لاکچری شدن جواب های کوتاهبعضی از کابران کم حوصله ای هستن که حتی حوصله نمی کنن یه خط توضیح در مورد کد نوشته شده بنویسن
یا به عبارت های زیر بسنده می کنن
* در مورد فلان چیز سرچ بزن
* اینو وارد کن
* می تونی از فلان چیز استفاده کنی
* یا در بدترین حالت یه لینک داک داک گو و ... به کاربر می دن بدون اینکه حتی یه خط توضیح بنویسن
این کاربران متاسفانه با این رفتار زشت که تو اکثر فروم های دنیا مذموم هستش احساس برتری (به اصطلاح شاخ بودن !) بهشون دست می ده
فارغ از اینکه این نوع جواب دادن دلایل زیر داره :
1.اطلاعات کافی تو اون زمینه نداریم و فقط یه چیزی به گوشمون خورده
2.می ترسیم اگه یه خط کد بنویسیم غلطتون در بیاد و جایگاه نداشته مون متزلزل بشه
3.بی حوصله ایم و تمایلی به پاسخ گفتن نداریم
به نظر من اگه این موارد اصلاح نشه کاربرای جدید و قدیمی بیشتری رو از دست خواهیم داد.