شروع به ساخت سیستمعامل گنو در سال ۱۹۸۳ اعلام شد. ساخت قسمتهای مختلف این سیستمعامل تا به امروز ادامه داره.
در سال ۱۹۹۱ کرنلی به نام لینوکس با مجوز گنو طراحی شد. با توجه به طولانیشدن روند ساخت کرنل اصلی سیستمعامل گنو (به نام هرد)، لینوکس بجای هرد در گنو استفاده شد تا سیستمعامل راحتتر مورد استفادهٔ عموم قرار بگیره.
بعد از اینکه از سیستمعامل گنو با کرنل لینوکس استقبال زیادی شد، کمکم لینوس شروع به استفاده از نام کرنل برای سیستمعامل کرد و با توجه به تبلیغاتی که در این زمینه شد، نام لینوکس بیشتر از گنو استفاده شد. در این دوران استالمن پیشنهاد استفاده از گنو اسلش لینوکس یا گنو پلاس لینوکس رو داد برای اینکه این اشتباه پیش نیاد که کرنل لینوکس محصولی از گنو هست (مثل گنو بش یا محصولات دیگهٔ گنو) و اینکه این موضوع رو بیان کنه که منظور سیستمعامل گنو همراه با کرنل لینوکس هستش.
طراحی (و نه توسعه!) این سیستمعامل از سال ۱۹۸۳ شروع شده و گنو شروع به توسعهٔ اون هم کرد و به مرور، بخشهایی از اون سیستمعامل توسط گروههای دیگه هم انجام شد، ولی هنوز همون طراحی هست که بر پایهٔ طراحی یونیکس هست و برای همین هم Unix-like نامیده میشن. لینوکس تنها پیادهسازی یک کرنل سازگار با گنو رو با مجوز گنو انجام داده و تا جایی که اطلاع دارم، وارد موضوع طراحی سیستمعامل نشده، ولی خب تبلیغات عمدهای در این زمینه انجام داده که باعث شده نام لینوکس بیشتر استفاده بشه.
برای مثال طراحی سیستمعامل دیگهای هم داریم که اندروید نامیده میشه و مستقل از اینکه بخشهای مستقل اون توسط چه گروهی توسعه داده بشه، اندروید نامیده میشه. (که از کرنل لینوکس استفاده میکنه)
دلیلی که در حال حاضر بسیاری از نام لینوکس بجای گنو-لینوکس استفاده میکنند، مثل ویکیپدیا یا Open Source Initiative، اینه که لینوکس در عموم بیشتر جا افتاده و اون رو به دلایل تبلیغاتی ترجیح میدن.