سلام
@esfahankids
این آمارها کشور به کشور متفاوت هستش و صرفا از روی تجربه ی شخصی نمی شه نظر داد و باید بر پایه ی امارهای رسمی نظر بدیم که آمار ها نظر دوستمون آقا فرهاد رو تایید می کنه.
در ضمن علاوه بر آمارهایی که دوستان در مورد درصد سرورها گفتن توی درصد سایت ها هم باز برتری با دبیان بیس ها هستش :
https://www.wappalyzer.com/categories/operating-systems
@geeksesi | javad
در کل من مشکلی با ردهت بیس ها ندارم و اتفاقا تجربه ی خوبی از استفاده باهاشون داشتم.
در مورد پکیج هایی که دوستان گفتن ، چون فدورا توسط ردهت که یک شرکت آمریکایی هستش توسعه داده می شه مجبور هستش که قوانین مثل قوانین پتنت ایالات متحده رو رعایت کنه و برای همین بعضی از کدک ها و ... توی مخازن رسمی اون وجود نداره و برای اطلاع بیشتر در مورد وضعیت لایسنس ها توی فدورا این لینک رو مطالعه کنین :
https://fedoraproject.org/wiki/Licensing:Main?rd=Licensingچیزی که کم و بیش در مورد اوبونتو هم صادقه و شما برای استفاده از بعضی از کدک ها باید مخازن Multiverse رو فعال و پکیجی مثل ubuntu-restricted-extras رو نصب کنین.
توی فدورا هم شما می تونین از مخازن غیررسمی RPM Fusion استفاده کنین و مثلاً moc رو از طریق همین مخازن نصب کنین. (اگه بخواین صرفاً مخازن رسمی رو در نظر بگیرین خیلی از توزیع ها مثل آرچ هم حرفی برای گفتن ندارن و به لطف AUR اوضاع مناسبی پیدا کردن)
در کل مقایسه پکیج به پکیج دو تا مخزن حرکت مناسبی نیستش چون مثلاً الان اینکه dde (deepin DE) توی مخازن دبیان نیستش به این معنی نیستش که دبیان مخازن کوچیکی داره و باید به سطل آشغال منتقلش کنیم ، در صورتی که دبیان واقعاً بزرگترین و یکی از پایدارترین مخازن ممکن رو داره.
در مجموع بزرگی مخازن صرفاً یکی از فاکتور های برتری توزیع ها نسبت به هم هستش و تنها فاکتور نیست.
ولی در مورد سنت او اس باید بگم داستان یکم متفاوته و من به شخصه توصیه می کنم اگه روی سرور می خواین ردهت بیس راه اندازی کنین هزینه کنین و RHEL رو راه بندازین و اگه نمی خواین هزینه کنین سمت رد هت بیس نرین.
CentOS به دلایل زیادی توزیع مناسبی برای سرور ها به حساب نمیاد و دلیل استفاده ی زیادش هم صرفاً اینه که نمی خوان هزینه ای برای RHEL پرداخت کنن وگرنه هیچ برتری نسبت به RHEL یا حتی توزیع های رایگانی مثل دبیان و ابونتو نداره.
بعضی از این دلایل ، مشکلات مربوط به پایداری و امنیت هستش مثل :
1.CVE ها روی CentOS تست نمی شن و فقط روی RHEL تست می شن و به صورت تست نشده روی CentOS ، آپدیت ها و patch های مربوطه منتشر می شن.
2.اکثر آپدیت ها ابتدا روی RHEL و بعدش روی CentOS منتشر می شن و این یعنی اینکه سیستم شما مدت زمان بیشتری آسیب پذیر می مونه.
3.CentOS استاندارد FIPS رو دریافت نکرده (و به همین دلیل دستگاه های دولتی آمریکا مجاز به استفاده از CentOS نیستن) در صورتی که این استاندارد توسط RHEL اخد شده و مورد تایید هستش.
4.CentOS تیم توسعه دهنده ی خیلی کوچیک تری در مقابل RHEL و دبیان داره.