انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چه سیستم عامل هایی پایدار تر از اوبونتو هستند؟  (دفعات بازدید: 737 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین best.user

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
بسم اللّه الرحمن الرحیم

سلام دوستان وقت همگی بخیر

من در حال حاضر مدت زیادیه که از اوبونتو استفاده میکنم ، و به یک مشکلی کلی برخوردم که میخواستم با شما دوستان مطرح کنم

همونطور که میدونید اوبونتو هر چند وقت یکبار به صورت منظم نسخه های جدید عرضه میکنه و به مرور نسخه های قبلی تر دیگه پشتیبانی نمیشوند ، موضوع اینجاست که وقتی که نسخه های جدید منتشر میشن و اونها رو نصب میکنیم تغییرات زیادی رو در این نسخه نسبت به نسخه های قبلی میبینیم که برخی اوقات این تغییرات سلیقه ای یا بصری هستند که به عنوان مثال چند موردی رو که برای خودم پیش آمده رو در اینجا برای شما عزیزان مطرح میکنم :

مثلا من قبلا از ۱۶.۱۰ استفاده میکردم که در اون ساعت سیستم بالا سمت چپ بود و الان که ۱۸.۰۴ نصب کردم میبنم جای ساعت سیستم عوض شده

در ۱۶.۱۰ من برای تغییر زبان از کلید کنترل روی کیبوردم استفاده میکردم اما در ۱۸.۰۴ نمیتونم چنین کاری رو انجام بدم و وقتی هم که تغییر زبان میدم یه منوی پاپ آپ ظاهر میشه که چند ثانیه زمان میبره تا بسته بشه

در ۱۶.۱۰ ضخامت اسکرول بار در لیبره آفیس خوب و مناسب بود و در ۱۸.۰۴ این ضخامت تقریبا نصف شده و کار کردن با این اسکرول بار نازک سخت هست

و بسیاری از تغییرات دیگه که گفتنش شاید از حوصله شما خارج باشه

موارد بالا رو فقط برای روشن شدن منظورم برای شما دوستان مطرح کردم و موضوع صحبتم برای رفع مسائل بالا نیست ، و اینکه اگه من بخوام بعد از هر تغییر نسخه اوبونتو این تغییرات رو به حالت دلخواهم در نسخه قبلی برگردونم و یا خودم رو با این تغییرات هماهنگ کنم زمان زیادی از من میگیره

من دنبال یک سیستم عامل با ویژگی های زیر میگردم :

۱- سیستم عامل پایدار (البته همه چیز تو این دنیا ناپایداره) که برای مدتهای طولانی هیچ تغییرات بصری و سلیقه ای در اون ایجاد نشه ، و نسخه های جدید منتشر نکنه

۲-سیستم عاملی قدرتمند که بعد از چند ماه یا چند سال استفاده مداوم بهم نریزه و نیاز به نصب مجدد پیدا نکنه

۳-رایگان باشه و اکثر نرم افزار هایی که در اون پشتیبانی میشوند رایگان باشند

۴-حجم مطالب آموزشی و کمکی در اینترنت در مورد این سیستم عامل زیاد باشه که اگه مشکلی پیش آمد بتونم راهنمایی بگیرم

دوستان خیلی خوشحال میشم که راهکارها و پیشنهادهای شما رو در این زمینه بدونم

با سپاس از راهنمایی شما

« آخرین ویرایش: 18 شهریور 1397، 08:14 ق‌ظ توسط best.user »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
درود بر تو

می‌تونی از نسخه‌های با پشتیبانی بلند مدت اوبونتو مثل 16.04 استفاده کنی که تا سال ۲۰۲۱ توسط کنونیکال پشتیبانی میشن. نسخه‌های LTS که هر دو سال یکبار منتشر می‌شن و پنج سال هم توسط کنونیکال پشتیبانی می‌شن، مخصوص کسانی هست که نمی‌خوان تغییرات زیادی توی توزیع مورد استفاده‌شون ببینن و از یک نسخه از اوبونتو تا حداکثر پنج‌سال استفاده کنن.

برای اطلاعات بیشتر می‌تونی به ویکی رجوع کنی:

https://wiki.ubuntu.ir/wiki/LTS

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
شما دو تا انتخاب دارید:

* اوبونتو LTS که دوست عزیزمون گفتند
* دبیان، این توزیع تمام ویژگی هایی که گفتید را دارد، خود اوبونتو هم مبتنی بر دبیان است، دبیان هر دو سال یکبار در سال های فرد انتشار جدید دارد و پنج سال هم پشتیبانی میشود در حالیکه اوبونتو LTS در سال های زوج منتشر میشود.

اون تغییراتی هم که شما دیدید به خاطر تعویض از پوسته Unity به پوسته گنوم شل است، مگه اخبار لینوکس را دنبال نمیکنید؟
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
برای تغییرات ظاهری که خب می تونی از میزکار های مختلف استفاده کنی....
مثلا من از i3 استفاده می کنم اوبونتو هر چقدر هم که بروزرسانی کنه برای من فرقی نداره چون اجزای رابط کاربری من تغییری نمی کنه ( مگر اینکه خود i3 اپدیتی بده که من مجبور شم برای استفاده از امکانات اون اپدیت تغییری در تنظیمات کانفیگ ام بدهم )
برای یه سیستم پایدا همونطور که دوستان گفتن دبیان هست... اوبونتو LTS هم هست... من الان خودم از زمان انتشار 16.4 تا الان که 18.4 ( هر دو توزیع LTS هستند) منشتر شده هنوز دارم با 16.4 کار می کنم
ولی اینم توجه کنید که خب بروزرسانی ظاهری یکم طبیعیه... شما الان ویندوز 8 یا 7 رو با ویندوز ۱۰ مقایسه کن...اینجا هم بین اوبونتو 16.04 با 18.04 چنین تفاوت هایی هست...

میزکار هایی هم که در طول سال های مختلف می تونید باهاشون راحت باشید و پیشنهاد می کنم که امتحانشون کنید
XFCE
KDE ( اگه سخت افزار کمی قوی تری دارید )

اگر هم دوست داشتید یک چیزی رو خودتون بسازید و بهش عادت کنید
i3 wm
openbox
....
اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
من دبیان پایدار رو توصیه می‌کنم. چون تمام مواردی که اشاره کردین توش هست و همچنین نسخه‌های خیلی قدیمی هم هنوز پشتیبانی می‌شن در نتیجه وقتی یه نسخه‌ای رو نصب می‌کنین تا چند سال آینده نیازی نیست به روزرسانیش کنین.
اما مسائلی که وجود داره اینه که اولا شاید نتونین با نسخه‌های خیلی قدیمی برنامه‌ها کنار بیاین و اینکه هر چند سال هم توی اون نسخه‌ها بمونین بلاخره پشتیبانیش تموم میشه و مجبورین برین به نسخه‌ی جدید و دوباره مجبورین با تغییرات کنار بیاین.
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1350
منم debian stable رو پیشنهاد میکنم، پشتیبانی طولانی مدت، پایداری مثال زدنی،‌ حجم آپدیت های کم و درنتیجه تغییرات کم
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین mhv13

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
بسم اللّه الرحمن الرحیم

سلام دوستان وقت همگی بخیر

من در حال حاضر مدت زیادیه که از اوبونتو استفاده میکنم ، و به یک مشکلی کلی برخوردم که میخواستم با شما دوستان مطرح کنم

همونطور که میدونید اوبونتو هر چند وقت یکبار به صورت منظم نسخه های جدید عرضه میکنه و به مرور نسخه های قبلی تر دیگه پشتیبانی نمیشوند ، موضوع اینجاست که وقتی که نسخه های جدید منتشر میشن و اونها رو نصب میکنیم تغییرات زیادی رو در این نسخه نسبت به نسخه های قبلی میبینیم که برخی اوقات این تغییرات سلیقه ای یا بصری هستند که به عنوان مثال چند موردی رو که برای خودم پیش آمده رو در اینجا برای شما عزیزان مطرح میکنم :

مثلا من قبلا از ۱۶.۱۰ استفاده میکردم که در اون ساعت سیستم بالا سمت چپ بود و الان که ۱۸.۰۴ نصب کردم میبنم جای ساعت سیستم عوض شده

در ۱۶.۱۰ من برای تغییر زبان از کلید کنترل روی کیبوردم استفاده میکردم اما در ۱۸.۰۴ نمیتونم چنین کاری رو انجام بدم و وقتی هم که تغییر زبان میدم یه منوی پاپ آپ ظاهر میشه که چند ثانیه زمان میبره تا بسته بشه

در ۱۶.۱۰ ضخامت اسکرول بار در لیبره آفیس خوب و مناسب بود و در ۱۸.۰۴ این ضخامت تقریبا نصف شده و کار کردن با این اسکرول بار نازک سخت هست

و بسیاری از تغییرات دیگه که گفتنش شاید از حوصله شما خارج باشه

موارد بالا رو فقط برای روشن شدن منظورم برای شما دوستان مطرح کردم و موضوع صحبتم برای رفع مسائل بالا نیست ، و اینکه اگه من بخوام بعد از هر تغییر نسخه اوبونتو این تغییرات رو به حالت دلخواهم در نسخه قبلی برگردونم و یا خودم رو با این تغییرات هماهنگ کنم زمان زیادی از من میگیره

من دنبال یک سیستم عامل با ویژگی های زیر میگردم :

۱- سیستم عامل پایدار (البته همه چیز تو این دنیا ناپایداره) که برای مدتهای طولانی هیچ تغییرات بصری و سلیقه ای در اون ایجاد نشه ، و نسخه های جدید منتشر نکنه

۲-سیستم عاملی قدرتمند که بعد از چند ماه یا چند سال استفاده مداوم بهم نریزه و نیاز به نصب مجدد پیدا نکنه

۳-رایگان باشه و اکثر نرم افزار هایی که در اون پشتیبانی میشوند رایگان باشند

۴-حجم مطالب آموزشی و کمکی در اینترنت در مورد این سیستم عامل زیاد باشه که اگه مشکلی پیش آمد بتونم راهنمایی بگیرم

دوستان خیلی خوشحال میشم که راهکارها و پیشنهادهای شما رو در این زمینه بدونم

با سپاس از راهنمایی شما
مانجارو ! . من هر دفعه مانجارو نصب کردم حداقل شیش ماه داشتمش و تازه خودم حذفش کردم!

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
مانجارو ! . من هر دفعه مانجارو نصب کردم حداقل شیش ماه داشتمش و تازه خودم حذفش کردم!
آره!! مانجارو یک توزیع مبتنی بر ارچ لینوکس با مدل انتشار غلطان کاملا با ویژگی‌های مدنظر ایشون مطابقت دارد!
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1350
آره!! مانجارو یک توزیع مبتنی بر ارچ لینوکس با مدل انتشار غلطان کاملا با ویژگی‌های مدنظر ایشون مطابقت دارد!

جدی یا شوخی؟! شب میخوابی صبح با میشی میبین ۸۴۷ مگ آپدیت برای منجارو اومده همش زیرو رو شده!
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
جدی یا شوخی؟! شب میخوابی صبح با میشی میبین ۸۴۷ مگ آپدیت برای منجارو اومده همش زیرو رو شده!
فکر کنم واضح بود که دارم کنایه میزنم، به طور کلی توزیع های دارای انتشار غلطان همگی با سرعت زیادی دچار تغییر و تحول میشند و حجم آپدیت‌هاشون بسیار بالاست.

=====
@استارتر، غیر از دبیان پایدار، یک توزیع دیگه هم هست که حتی بیشتر از دبیان دارای مدت پشتیبانی است و تغیرات بسیار کمی دارد، نام آن هست CentOS. البته کار کردن باهاش به راحتی دبیان و اوبونتو نیست.

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
سلام.
با توصیفات شما، احتمالا سنت او اس ۷ بهترین گزینه برای شما باشه.
برای سرور هست فکر کنم و پشتیبانی بلند مدتی داره.
دبیان رو هم دوستان پیشنهاد دادن.
« آخرین ویرایش: 26 شهریور 1397، 02:43 ب‌ظ توسط Mmjafari »

آفلاین Sadegh Alirezaie

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
  • Pythonista
    • Sadegh
پایداری از نظر من یک صفت نسبی هست،‌مثلاً پایداری سیستم عامل برای استفاده به عنوان سرور با تعریف من از پایداری برای استفاده روی سیستم های شخصی فرق داره.

من تقریباً یک سال نیم هست آرچ لینوکس رو با گنوم دارم استفاده میکنم روی لپ تاپ و مشکلی نداشتم.
با توضیجاتی که دادی،‌ همونجور که دوستان گفتند میتونی از نسخه های LTS اوبونتو استفاده کنی، یا اگر حوصله داری و فکر میکنی که میتونی، از آرچ لینوکس استفاده کن.

هر چند آرچ لینوکس به عنوان یک توزیع ناپایدار میشناسند ولی به نظر من امتحانش ضرر نداره، حتی کار با توزیع های مختلف میتونه درک بهتری از تفاوت اون ها به شما بده.
Poor Are Those Who Have Eyes But Can Not See