انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتخاب بین intel و amd  (دفعات بازدید: 3758 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
انتخاب بین intel و amd
« : 30 آبان 1397، 03:31 ب‌ظ »
سلام دوستان عزیز.بنده قصد دارم یک pc بگیرم که دچار مشکل در انتخاب پردازنده شدم.من این pc رو برای برنامه نویسی و خیلی کم برای کارهای گرافیکی نیازدارم.با توجه به قیمت ها و مشخصاتی که این دو شرکت از محصولاتشون ارائه کردن ظاهرا amd به صرفه تر هست و در مشخصات ارائه شده خیلی بهتر از intel اما سوالم این هست آیا در عمل هم همینطوره؟مثلا در مقایسه بین دو پردازنده amd ryzen 7 1900x که قیمتی حدود ۳ ت داره و دارای ۸ هسته و ۱۶ رشته پردازش هست با فرکانس پایه ۳٫۸ گیگاهرتز و i5-7400 با حدود قیمت ۲٫۵ که دارای ۴ هسته و ۴ رشته پردازش هست با فرکانس پایه ۳٫۵ گیگاهرتز خب انتخابم amd هست قطعا.و رنج بعدی اینتل میره روی ۴٫۵ ۵ ت که تغییر محسوسی داشته باشه.چه از تعداد هسته ها و رشته های پردازشی و چه حافظه کش.اما نگرانم نکنه همین i5-7400 بازدهی بهتری نسبت به ryzen 7 1900x داشته باشه.لطفا دوستان اگر تجربه یا منبع معتبری دارن دارن راهنمایی کنن.ممنونم
« آخرین ویرایش: 30 آبان 1397، 03:34 ب‌ظ توسط Mr-virus »

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
پاسخ : انتخاب بین intel و amd
« پاسخ #1 : 30 آبان 1397، 04:27 ب‌ظ »
سلام دوستان عزیز.بنده قصد دارم یک pc بگیرم که دچار مشکل در انتخاب پردازنده شدم.من این pc رو برای برنامه نویسی و خیلی کم برای کارهای گرافیکی نیازدارم.با توجه به قیمت ها و مشخصاتی که این دو شرکت از محصولاتشون ارائه کردن ظاهرا amd به صرفه تر هست و در مشخصات ارائه شده خیلی بهتر از intel اما سوالم این هست آیا در عمل هم همینطوره؟مثلا در مقایسه بین دو پردازنده amd ryzen 7 1900x که قیمتی حدود ۳ ت داره و دارای ۸ هسته و ۱۶ رشته پردازش هست با فرکانس پایه ۳٫۸ گیگاهرتز و i5-7400 با حدود قیمت ۲٫۵ که دارای ۴ هسته و ۴ رشته پردازش هست با فرکانس پایه ۳٫۵ گیگاهرتز خب انتخابم amd هست قطعا.و رنج بعدی اینتل میره روی ۴٫۵ ۵ ت که تغییر محسوسی داشته باشه.چه از تعداد هسته ها و رشته های پردازشی و چه حافظه کش.اما نگرانم نکنه همین i5-7400 بازدهی بهتری نسبت به ryzen 7 1900x داشته باشه.لطفا دوستان اگر تجربه یا منبع معتبری دارن دارن راهنمایی کنن.ممنونم
نمیدونم در چه زمینه ای و با چه ابزارهایی برنامه نویسی میکنید که میخواید یه همچین سیستم قدرت‌مندی خریداری کنید ولی خیالتون راحت باشه، همون AMD از همه مناسب‌تر است.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 30 آبان 1397، 05:02 ب‌ظ »
نمیدونم در چه زمینه ای و با چه ابزارهایی برنامه نویسی میکنید که میخواید یه همچین سیستم قدرت‌مندی خریداری کنید ولی خیالتون راحت باشه، همون AMD از همه مناسب‌تر است.
ممنون از توجه.
گاهی اوقات برای کامپایل برخی از کدهایی که به زبان سی نوشته شده به مشکل برمیخورم که زمان تقریبا زیادی رو میگیره.یا موقع استفاده از اندروید استادیو منابع سخت افزاری زیاد مصرف میشه در لپ تاپ  و pc که دارم و باعث کند شدن در اجرای برنامه های دیگه میشه و حتی شده موقع استفاده از میزکار گنو دچار مشکل شدم و کند شده.
مشخصات سخت افزاری pc و لپ تاپ به این شرح هست.
pc:
amd athlon 640 x4 3.2Gh up to 4 Gh
Ram:6gig ddr3
vga:1G Gddr5 5700 HIS

laptop:
intel i7 6500u 2.6Gh up to 3.2Gh
Ram:8 gig lddr3
vga: Radeon R5 M335 4G

سیستم عامل لپ تاپ آرچ هست و PC اوبونتو ۱۸٫۴

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1109
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #3 : 30 آبان 1397، 06:05 ب‌ظ »
از اونجایی که پردازنده های اینتل مثل رایزن گرافیک قدرت مندی همراه خودشون ندارن عقب افتادن وگرنه در خروجی کمی بهتر عمل می کنن. البته این مهم که چه مدلی از رایزن رو میخرید. توی این مدلی که دادن نسخه AMD گذینه بهتری خواهد بود.
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
« پاسخ #4 : 30 آبان 1397، 06:46 ب‌ظ »
از اونجایی که پردازنده های اینتل مثل رایزن گرافیک قدرت مندی همراه خودشون ندارن عقب افتادن وگرنه در خروجی کمی بهتر عمل می کنن. البته این مهم که چه مدلی از رایزن رو میخرید. توی این مدلی که دادن نسخه AMD گذینه بهتری خواهد بود.
فکر میکنم جابجا گفتید.من پردازنده ای از amd ندیدم که پردازنده گرافیکی داشته باشه برعکس اینتل که اکثرا دارن.

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
« پاسخ #5 : 30 آبان 1397، 07:57 ب‌ظ »
فکر میکنم جابجا گفتید.من پردازنده ای از amd ندیدم که پردازنده گرافیکی داشته باشه برعکس اینتل که اکثرا دارن.
APU های AMD ، پردازنده به همراه گرافیک هستش. و گرافیکش خیلی قوی تر از اینتل هست.
نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #6 : 30 آبان 1397، 08:11 ب‌ظ »
سری رایزن و سری A همه پردازنده گرافیکی دارن و در خانواده ryzen هم سری جدید ها از پردازنده vega استفاده میشه.
20 =! 20
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4880
  • masoft قدیم
« پاسخ #7 : 30 آبان 1397، 10:21 ب‌ظ »
بر اساس تجربه، بازدهی بهتری با پردازنده‌های اینتل تجربه کردم.

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #8 : 01 آذر 1397، 12:21 ق‌ظ »
بر اساس تجربه، بازدهی بهتری با پردازنده‌های اینتل تجربه کردم.
تا قبل از سریس A10 و ryzen دقیقا من هم همین طور ولی جدیدا واقعا عالی شده.
20 =! 20
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 01 آذر 1397، 12:38 ق‌ظ »
سری رایزن و سری A همه پردازنده گرافیکی دارن و در خانواده ryzen هم سری جدید ها از پردازنده vega استفاده میشه.
اما در قسمت مشخصاتشون همه نوشتن بدون پردازنده گرافیکی

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 317
  • رقابت ایجاد شده، هست و ادامه داره...
    • هنر، علم، تکنولوژی، طبیعت
« پاسخ #10 : 01 آذر 1397، 12:50 ق‌ظ »
اما در قسمت مشخصاتشون همه نوشتن بدون پردازنده گرافیکی

برخی از پردازنده های رایزن که پسوند G دارن از گرافیک داخلی مثل پردازنده های اینتل استفاده میکنن که البته از هسته های Vega توی اونها استفاده شده و توی زمینه ی پردازش گرافیکی قدرتمند تر از Intel HD Graphics ها هستند.

https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-2400g
در هر صورت باز دهی amd ryzen 7 1900x خیلی بیشتر از پردازنده ی Core i5 7400 هست. رایزن ۳۰٪ قویتره از 7400 و از نظر بازدهی در سطح Core i5 7600K هست.
« آخرین ویرایش: 01 آذر 1397، 12:59 ق‌ظ توسط Shokoohi »
محمد شکوهی - یک هنرمند علاقمند به تکنولوژی...

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 01 آذر 1397، 01:29 ق‌ظ »
برخی از پردازنده های رایزن که پسوند G دارن از گرافیک داخلی مثل پردازنده های اینتل استفاده میکنن که البته از هسته های Vega توی اونها استفاده شده و توی زمینه ی پردازش گرافیکی قدرتمند تر از Intel HD Graphics ها هستند.

https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-2400g
در هر صورت باز دهی amd ryzen 7 1900x خیلی بیشتر از پردازنده ی Core i5 7400 هست. رایزن ۳۰٪ قویتره از 7400 و از نظر بازدهی در سطح Core i5 7600K هست.
ممنون.از نظر اسمی که 1900x خیلی بالاتر هست اما از نظر عملکرد واقعی نمیدونم.
« آخرین ویرایش: 01 آذر 1397، 02:20 ق‌ظ توسط Mr-virus »

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
« پاسخ #12 : 01 آذر 1397، 01:34 ق‌ظ »
روی خیلی از سیستم هایی که پردازنده AMD داشتن، در زمان کامپایل یک برنامه، خطای microcode میدادن،و در آخر باید microcode رو نصب می کردم.
اما با سیستم هایی که پردازنده اینتل داشتن، بدون نصب microcode، تا بحال من خطا ندیدم.
یا در اجرای یک mp3 ، سیستم دارای پردازنده AMD ، درصد استفاده از cpu رو می نویسه ۳٪ یا ۴٪ ؛ در صورتی که در اینتل، فقط نشون میده ۱٪ تا صفر درصد.
نظر شخصی من اینه که ؛در زمینه پردازنده، Intel، خیلی بهتر از AMD ، بازدهی داره.

نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #13 : 01 آذر 1397، 08:26 ق‌ظ »
روی خیلی از سیستم هایی که پردازنده AMD داشتن، در زمان کامپایل یک برنامه، خطای microcode میدادن،و در آخر باید microcode رو نصب می کردم.
اما با سیستم هایی که پردازنده اینتل داشتن، بدون نصب microcode، تا بحال من خطا ندیدم.
یا در اجرای یک mp3 ، سیستم دارای پردازنده AMD ، درصد استفاده از cpu رو می نویسه ۳٪ یا ۴٪ ؛ در صورتی که در اینتل، فقط نشون میده ۱٪ تا صفر درصد.
باید نام مدل هایی که تست کردی رو هم بگی خوب، اره توی fx ها بیشتر وقتا همین طور
ولی اتلون ها و رایزن ها نه.
میکرو کد رو هم هر دو پردازنده لازم دارن برای درست کار کردنشون بار ها هم پست هایی برای دبیان باز شده توی همین انجمن ( دبیان خودکار نصبش نمی کنه ) توی اوبونتو برای بیشتر CPU ها به صورت خودکار نصب میشه
20 =! 20
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #14 : 01 آذر 1397، 09:32 ق‌ظ »
دبیان به صورت پیش فرض بسته microcode برای پردازنده‌های intel یا AMD را نصب نمیکنه، ولی اوبونتو و دیگر توزیع‌ها به صورت پیش فرض نصب میکنند.

مقایسه و نتیجه گیری شما خیلی ناشیانه و غیر فنی بود.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند