جناب یه انقلابی عزیز
توان شما در تعلق خاطر به فلسفه آزادی بر من پوشیده نیست. البت من هم فیلسوف نیستم ولی خوب منظور شما را هم خوب نفهمیدم!
من فکر می کنم لزوما امنیت از محصولات آزادی نیست!
اگر همه از لینوکس استفاده می کردند و کسی ویندوز یا مک نساخته بود ، باور بفرمایید الان ویروس های لینوکسی نابکارمان کرده بودند. همان انحصار به طبقه پرداخت کننده با متمرکز نمودن خراب کارها به آن سیستم عامل ، بنوعی باعث امنیت این سیستم عامل شده! باور کنید می شود در این باره تا روز قیامت و یه چند روز هم بعد از آن در این باره حرف زد ولی من باور دارم که سودجوی تروژان نویس که می نویسد که حساب اعتباری بدزدد اگر همه دنیا از لینوکس استفاده می کردند به سراغ فروش لبو پخته و چس فیل مکزیکی نمی رفت!
نمی دونم باور می کنید یا نه ( حتی نمی دونم خودم باور می کنم یا نه ) ولی بعضی وقتا انحصار باعث پیشرفت چیزهائی می شه که سالها آزاد بودن و کسی به صرافت پیشبردشون نیافتاده! (پیدا کردن نمونه هاش هم به عهده ذهن آزادی خواه شما).
از نظر فلسفی برای رسیدن به امنیت باید عالم بود بر خطرات و غایم بود بر حذف ضعف و صادق بود بر تجربت! و البته آزادی جزء این سه شرط نیست!
این فرمایش شما البت که:
انحصار رو همیشه کسانی درست میکنن که قبل از احترام به حقوق جامعه به فکر پر کردن جیب خودشون هستند
کاملا درست و علمی و فلسفی و تجربی هست و غیر از این نیست!
درود
خیر
آزادی محصولات باعث افزایش امنیت محصولات میشه
اینکه امنیت چیزی نسبی هست و بسیار هزینه بر، درش شکی نیست
نمی توان به راحتی گفت یک محصول کامل امن هست و هیچ مشکلی نداره ( تمام محصولات نرم افزاری دارای ایرادات و مشکلاتی هستن)
در محصولات آزاد بعد از گذشت یک زمان مشخص و زیاد شدن کاربران حرفه ای محصول بر اساس موارد زیر میشه اطمینان بیشتری داشت ( بازم می گم امنیت نسبی هست و نمیشه ۱۰۰ درصد اونو تضمین کرد)
این موارد مزیت نرم افزار های آزاد هست( علاوه بر اینکه هر روشی برای امن کردن محصولات غیر آزاد وجود داره رو هم میشه به کاربرد که در مورد اونها صحبت نمی کنم)
۱- نگاه های بیشتری به کد ها هست و مشکلات احتمالی نویسنده اصلی توسط چشم ها و افراد زیادی دیده خواهد شد
این مبحث به نام code review هست و ابزار های زیادی برای این کار هست که حتی تیم هایی که محصولشون آزاد نیست ازش استفاده می کنن که حداقل درون سازمان و یا شرکت های وابسته بتونن کد ها رو ببینند و بتونن آنالیز کنن
می تونید به این قسمت مراجعه کنید
http://en.wikipedia.org/wiki/Code_reviewhttp://en.wikipedia.org/wiki/Software_Security_Assurance۲- امکان تصحیح و عیب یابی و رفع ایراد توسط افراد بیشتر
افراد متخصص بیشتری کد ها رو دیده و اگر مشکلی دیدن به خاطر در دسترس بودن کد ها حتی خود افراد خارج پروژه می تونن مشکلات رو رفع کرده و خودشون پچ رو به وجود بیارن و حتی در اختیار توسعه دهنده اصلی قرار بدن تا بعد از بررسی در کد های اصلی هم اعمال بشه و بقیه هم از این رفع ایراد سود ببرن
مثال:
گزارش و حل بسیاری از باگ های امنیتی و.... کرنل که توسط تیم های فدورا - زوزه و اوبونتو حل می شوند
گزارش و حل بسیاری از باگ های پروژه های مشترک مثل openssl که حتی در سیستم عامل های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند
این مورد در تمام پٰروژه های پر ترفدار و پر کاربرد صادق هست
۳- کاهش احتمال وجود داشتن حفره ها و دسترسی های عمدی توسط خود سازندگان و توسعه دهندگان
در محصول های آزاد به خاطر مورد ۱ شناسایی و آشکار شدند این مورد بسیار زیاد هست و توسعه دهنده ها حتی اگر بخواهند هم به خاطر این مورد از این قضیه چشم پوشی می کنن
۴- کاربران حرفه ای ( که خود اکثرا تولید کننده نرم افزار هستند ) از این سیستم ها استفاده می کنند
اگر این مورد رو در کنار موارد قبلی ببینیم تاثیر بیشتری خواهد داشت
در آخر بازم یاد آوری می کنم هیچ وقت نمیشه گفت یک محصول ( آزاد و یا غیر آزاد ) ۱۰۰ درصد امن هست
ولی با مزیت های نرم افزار آزاد با رسیدن یک پروژه به بلوغ ( از نظر زمان و تعداد کاربر حرفه ای و توسعه گر ) می توانیم امنیت بهتر و نگهداری کم هزینه تر و رفع سریع مشکلات یک محصول رو داشته باشیم