انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ساخت یک مینت کاملا فارسی میتونه به جذب افراد کمک کنه؟  (دفعات بازدید: 4536 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
من هم ابتدا نظر دوستان رو داشتم، که زبان انگلیسی رو دیگه همه بلد هستن و استفاده از گنو/لینوکس دیگه چیزخاصی نیست، تا اینکه به یک عده‌ای از ایرانی‌های برخورد کردم که دیدم زبون اندرویدشون به فارسی هست. اول تعجب کردم چون تا حالا ندیده بودم بعدش برام عادی شد و دیدم که اون‌ها با این زبون راحت‌تر هستن و می‌تونن که توی تنظیمات و غیره تمام گزینه‌ها رو بخونن و راحت باهاش ارتباط برقرار کنن، اتفاقا آدم‌های جوونی هم بودن ولی هیچ زبانی رو به جز فارسی بلد نبودن.

من فکر می‌کنم که فارسی سازی نرم‌افزارهای روی گنو/لینوکس می‌تونه به خیلی‌ها کمک کنه، به کسانی که نمی‌خوان با سیستم‌عاملشون آپولو هوا کنن و می‌خوان که به عنوان یه کاربر عادی ازش استفاده کنن، توی اینترنت برن (مثلا با فایرفاکس)، موسیقی گوش بدن (مثلا با وی‌ال‌سی)، ایمیل‌هاشون رو چک کن (مثلا با تاندربرد)و با دوستانشون چت کنن (مثلا تلگرام) و یه متن اداری رو بنویسن (مثلا با لیبره‌آفیس)، عکس‌هایی که با گوشی گرفتن رو ببینن (مثلا با آی آو گنوم) و تقویم رو چک کنن (مثلا با کلندر). بنظر من این‌جوری میشه به کاربران ایرانی کمک کرد تا راحت‌تر بتونن بین سیستم‌عامل‌ها انتخاب کنن و اونی که راحت‌تر هستن رو انتخاب کنن.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
من هم ابتدا نظر دوستان رو داشتم، که زبان انگلیسی رو دیگه همه بلد هستن و استفاده از گنو/لینوکس دیگه چیزخاصی نیست، تا اینکه به یک عده‌ای از ایرانی‌های برخورد کردم که دیدم زبون اندرویدشون به فارسی هست. اول تعجب کردم چون تا حالا ندیده بودم بعدش برام عادی شد و دیدم که اون‌ها با این زبون راحت‌تر هستن و می‌تونن که توی تنظیمات و غیره تمام گزینه‌ها رو بخونن و راحت باهاش ارتباط برقرار کنن، اتفاقا آدم‌های جوونی هم بودن ولی هیچ زبانی رو به جز فارسی بلد نبودن.

من فکر می‌کنم که فارسی سازی نرم‌افزارهای روی گنو/لینوکس می‌تونه به خیلی‌ها کمک کنه، به کسانی که نمی‌خوان با سیستم‌عاملشون آپولو هوا کنن و می‌خوان که به عنوان یه کاربر عادی ازش استفاده کنن، توی اینترنت برن (مثلا با فایرفاکس)، موسیقی گوش بدن (مثلا با وی‌ال‌سی)، ایمیل‌هاشون رو چک کن (مثلا با تاندربرد)و با دوستانشون چت کنن (مثلا تلگرام) و یه متن اداری رو بنویسن (مثلا با لیبره‌آفیس)، عکس‌هایی که با گوشی گرفتن رو ببینن (مثلا با آی آو گنوم) و تقویم رو چک کنن (مثلا با کلندر). بنظر من این‌جوری میشه به کاربران ایرانی کمک کرد تا راحت‌تر بتونن بین سیستم‌عامل‌ها انتخاب کنن و اونی که راحت‌تر هستن رو انتخاب کنن.
حرف شما کاملاً درست است، هستند کسانی که نه دانش و تسلط به یک زبان بیگانه (انگلیسی-آلمانی-فرانسه‌ای و غیره) دارند و نه تسلط زیادی به کارکردن با سیستم عامل و نرم افزارها دارند، برای این نوع اشخاص، ارئه نرم‌افزار و مستندات در زبان مادریشون، بسیار مفید و راه‌گشا است. ولی نباید توقع داشت که من و شما و امثال ما که کلی کار و گرفتاری و کمبود تو زندگیمون داریم وقت و انرژی بگذاریم و نرم‌افزارها را ترجمه و فارسی‌سازی کنیم! این وظیفه دولت-حکومت، آموزش و پرورش، فرهنگستان زبان فارسی، و از همه مرتبط‌تر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. آن‌ها باید یک نفر را استخدام کنند تا هر روز به‌صورت تمام-وقت یا نیمه-وقت روی این موضوع کار کند.

قبلاً یه خبرهایی خونده بودم که یک انجمن-دفتر-واحد-یا یه چیز مشابه برای نرم‌افزارهای آزاد و متن-باز توسط دولت ایجاد شده، پیشنهاد من اینه تماس بگیریم و این موضوع را به‌همراه لینک این تاپیک ارسال کنیم تا بلکه یک نفر را برای این‌کار استخدام کنند.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1269
نقل‌قول
قبلاً یه خبرهایی خونده بودم که یک انجمن-دفتر-واحد-یا یه چیز مشابه برای نرم‌افزارهای آزاد و متن-باز توسط دولت ایجاد شده، پیشنهاد من اینه تماس بگیریم و این موضوع را به‌همراه لینک این تاپیک ارسال کنیم تا بلکه یک نفر را برای این‌کار استخدام کنند.

می‌تونید اطلاعات بیشتری بدین؟
« آخرین ویرایش: 07 مهر 1398، 03:36 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
نقل‌قول

می‌تونید اطلاعات بیشتری بدین؟
جستجو کنید:

مرکز ملی توسعه و بکارگیری نرم افزار آزاد

ماله چند سال پیش است، مربوط است به طرح مهاجرت سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی به لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد

همون موقع‌ها یادمه یک وب‌سایت یا یک پورتال اختصاصی در یک وب‌سایت دولتی داشت که خبرهای لینوکس و نرم‌افزارهای متن-باز را منتشر می‌کرد.

الان نمی‌دونم در چه وضعیتی است.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
ولی نباید توقع داشت که من و شما و امثال ما که کلی کار و گرفتاری و کمبود تو زندگیمون داریم وقت و انرژی بگذاریم و نرم‌افزارها را ترجمه و فارسی‌سازی کنیم!
قسمت عمده‌ای از نرم‌افزار آزاد توسط جامعه توسعه داده شده، مستند شده و ترجمه شده :) همین الان هم ما در حال ترجمهٔ نرم‌افزارها هستیم. آخرین اون‌ها هم Gitlab هستش که احتمالا به زودی یک پست در موردش توی انجمن خواهم زد.