اگر تاکنون این مقاله منتشر نشد به این خاطر بود که بحث هنوز به جایگاه مطلوبی نرسیده بود. (اوایل تیر نوشتم ولی تاکنون منتشر نکردم)
از کلیه کسانیکه در اینجا پاسخی ارسال کردهاند درخواست میکنم این مقاله رو یکبار بخونن
لینک مطلب:
http://sadrnezhaad.ir/smm/fa/gnulinux/163-a-review-on-gnu-and-free-softwares-differences-and-challenges
لینک پی دی اف:
http://sadrnezhaad.ir/smm/documents/gnu.pdf
البته یک نکته بگم شاید بهتون بر بخوره که چرا یک سری چیزای پایهای که همه ما شنیدیم توش مطرح میشه. فقط اینا رو مطرح کردم تا این مقاله بتونه برای تازه وارد ها و کسانیکه چیزی از فلسفه گنو و نرم افزار های آزاد نمیدونن هم مفید واقع بشه.
چون اشکال ریشه ایست و منم از کش دادن مطلب پرهیز کردم خواهشا قبل از خوندن مقاله تا انتها قضاوت نکنید. البته اینم بگم که تاکید من بیشتر بر روی نیمه دوم مقاله هست (از این نظر که نیمه دوم آن بیشتر به بحث ما مربوط هست)
درود
۱-لینوس خالق و توسعه دهنده و رهبر تیم توسعه کرنل هست و کاملا حق دارد خود لایسنس محصول خودش ( حداقل قسمت هایی که خودش کد زده )رو تعیین کنه و به گفته خودش علاقه ای به ورژن ۳ هم نداره ( که بنده بعضی از دلایلش رو هم درست می دونم )
۲- کرنل لینوکس لایسنس GPL ورژن ۲ داره و کاملا آزاد هست
بر اساس ایم دو مورد کاردرستی نیست که در موردش انحصار طلب بودن و یا حتی دنبال کننده انحصار و یا اینکه آزادی رو نقض کرده و یا اینکه خطر انحصار طلبی در آینده براش وجود داره و..... بگیم
چه برسه به سو استفاده و خیانت و....
من تا الان از این زاویه به قضیه نگاه نکرده بودم، هرچه می خوام به عنوان کسی که فقط خوانندست بیرون گود باشم نمیشه و این مسئله من رو میکشه سمت خودش.
توی حرف های smmsadrnezh همیشه حق به گنو داده شده بود و در بخشی هم گفته بودند که :
این تفکر در میان تمام سطوح برنامه نویسان دیده میشود که لینوکس بهتر است چونکه قسمت مهم تریست شاید علت آنرا بتوان در این دانست که به اعتقاد خیلی ها آخرین قطعهی این پازل بوده یا شایدم چون هسته هست مهم تره! ولی از دید من این نگاه کاملا سطحی و نشانهی عدم بلوغ آنانست
آیا همهی ماجرا با هسته لینوکس پایان پذیرفت؟ آیا با پایداری و تکمیل یک سیستم عامل به تمام نیاز های کاربران پاسخ میدهد؟
از آنجا که سیستم عامل تنها واسطیست برای ارتباط کاربران با نرم افزار های کاربردی، با کمی درنگ بسیار واضح میشود که هستهی لینوکس نه تنها جزء اصلی آن نیست بلکه آخرین قطعه این پازل هم نبوده
این اندیشه کاملا غلط است که این نرم افزار های کاربردی به طور کاملا اتفاقی (یا شاید توسط یک سری موجودات مریخی که برنامه نویس خطاب میشوند) نوشته شده باشه بلکه نه تنها این مساله تصادفی نبود بلکه این یکی دیگر از خدمات شایان گنو بوده است چرا که این نرمافزار ها از مدت ها قبل از آغاز این ماجرا توسط پروژه گنو پدید آمده بودند (حالا مدام بگین اگه استالمن نبود هم لینوس مجبور نبود از مجوزش استفاده کنه یا اینکه تروالدز به طوره کلی فقط از روی میل و رقبت شخصیش هسته رو در اختیار گذاشت و مجبور به انجام این کار نبود)
یک جاهایی موافقم و یک جاهایی مخالف 100% با شما smmsadrnezh . عرض میکنم فقط خواهش می کنم سوالاتم رو با برچسب سطحی و سطحی نگری رد نکنید!!!!!! و جواب جامع و کامل بدید، همچنین وقتی بنویسید که حال و حوصله داشته باشید و سرسری نباشه.
این تفکر در میان تمام سطوح برنامه نویسان دیده میشود که لینوکس بهتر است چونکه قسمت مهم تریست شاید علت آنرا بتوان در این دانست که به اعتقاد خیلی ها آخرین قطعهی این پازل بوده یا شایدم چون هسته هست مهم تره! ولی از دید من این نگاه کاملا سطحی و نشانهی عدم بلوغ آنانست
خوب اولین سوال من اینه که شما جایگاه یک هسته در یک سیستم عامل رو کجا می بینید؟
از آنجا که سیستم عامل تنها واسطیست برای ارتباط کاربران با نرم افزار های کاربردی، با کمی درنگ بسیار واضح میشود که هستهی لینوکس نه تنها جزء اصلی آن نیست بلکه آخرین قطعه این پازل هم نبوده
چرا جزء اصلی نیست؟ یعنی گنو بدون هسته هم قابلیتی دارد؟ ممکنه آخرین قطعه پازل نباشه توی گنو / لینوکس اما اصلی؟!!!!!!!
این اندیشه کاملا غلط است که این نرم افزار های کاربردی به طور کاملا اتفاقی (یا شاید توسط یک سری موجودات مریخی که برنامه نویس خطاب میشوند) نوشته شده باشه بلکه نه تنها این مساله تصادفی نبود بلکه این یکی دیگر از خدمات شایان گنو بوده است چرا که این نرمافزار ها از مدت ها قبل از آغاز این ماجرا توسط پروژه گنو پدید آمده بودند
با این بخش من موافقم.
خوب smmsadrnezh عزیز شما ذکر هم کردید که با لینوس خصومتی ندارید، این قبول. اما چرا دارید جایگاهی رو که هسته گنو یعنی لینوکس داره کم رنگ می کنید، این در سخنان شما کاملا مشهوده، آیا این ظلم در حق لینوس نیست؟
شما این تاپیک رو از اولین پست خودتان تا الان بررسی کنید باز و میبینید بعضی جاها از واژه ای با عنوان هسته ی لینوکس یاد کردید؛ آیا 1- خود لینوکس که هسته ی سیستم عامل است باز هسته ای دارد؟ 2- و یا منظورتان هسته ی گنو / لینوکس است؟ که لینوکس نام دارد.
خود واژه هسته ی لینوکس دلالت دارد به اینکه شما هم گه گاهی به گنو / لینوکس می گویید لینوکس!!!