انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: فلسفه دبیان  (دفعات بازدید: 5124 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 382
فلسفه دبیان
« : 03 آبان 1399، 01:54 ب‌ظ »
سلام دوستان
خیلی وقته که میخوام بدونم واقعا دبیان و اوبونتو تفاوت اساسی باهم دارند؟ کدومش بیشتر به آزادی کاربر احترام میزاره؟
آیا دبیان هم مثه اوبونتو بسته های اسنپ داره؟

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
پاسخ : فلسفه دبیان
« پاسخ #1 : 03 آبان 1399، 02:11 ب‌ظ »
نقل‌قول
واقعا دبیان و اوبونتو تفاوت اساسی باهم دارند؟

تکنیکی تقریبا نه، فلسفی چرا.

نقل‌قول
کدومش بیشتر به آزادی کاربر احترام میزاره؟
Debian

نقل‌قول
میشه نصب کرد.
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 03 آبان 1399، 02:23 ب‌ظ »
نقل‌قول
واقعا دبیان و اوبونتو تفاوت اساسی باهم دارند؟

تکنیکی تقریبا نه، فلسفی چرا.

نقل‌قول
کدومش بیشتر به آزادی کاربر احترام میزاره؟
Debian

نقل‌قول
میشه نصب کرد.
دبیان هم مثه اوبونتو نسخه های LTS و عادی داره؟
الان من میتونم تم زیر رو تو دبین نصب کنم؟
https://www.gnome-look.org/p/1357889/تو مخازن دبین ويژوال استادیو کد و atom و ... وجود داره؟
دبیان پس اسنپ رو دیفالت نداره... بسته های دیگه چی؟
تو لینک زیر از کجا بفهمم که باید amd64 رو بزنم یا...؟
https://www.debian.org/distrib/netinstواقعا حجم دیبیان 349 MB هست؟ الان آخرین نسخش 10.6.0 هست؟ خب وقتی دببین زودتر از اوبونتو بوده چرا نسخه گذاریش اینطوری هست؟ یا فرق میکنه ارایه نسخه هاش؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #3 : 03 آبان 1399، 03:17 ب‌ظ »
دبیان به صورت پیش‌فرض بیشتر به آزادی کاربر اهمیت می‌ده.

و تفاوت چندانی با هم دیگه ندارن به جز اینکه نسخه‌های برنامه‌های debian stable معمولا از ubuntu lts قدیمی‌تر (و پایدارتر) هستن.

برخلاف ابونتو که داره به سمت snap می‌ره، دبیان به صورت «پیش‌فرض» اون رو نصب نداره ولی کاربر می‌تونه به راحتی نصبش کنه.

در مورد اون gnome-look اطلاعی ندارم.

خیر، نه visual sutdio code و نه atom توی مخزن‌های دبیان وجود ندارن.

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 03 آبان 1399، 03:40 ب‌ظ »
دبیان به صورت پیش‌فرض بیشتر به آزادی کاربر اهمیت می‌ده.

و تفاوت چندانی با هم دیگه ندارن به جز اینکه نسخه‌های برنامه‌های debian stable معمولا از ubuntu lts قدیمی‌تر (و پایدارتر) هستن.

برخلاف ابونتو که داره به سمت snap می‌ره، دبیان به صورت «پیش‌فرض» اون رو نصب نداره ولی کاربر می‌تونه به راحتی نصبش کنه.

در مورد اون gnome-look اطلاعی ندارم.

خیر، نه visual sutdio code و نه atom توی مخزن‌های دبیان وجود ندارن.
خب مگه از اوبونتو بسته اسنپ رو بگیریم نمیشه آزادی کامل؟ الان من بسته های اسنپ رو برداشتم، فونت مایکروسافت رو حذف کردم و دو سه بسته دیگه، الان سیستم من آزاد نیست؟

تو همین فروم دو سه تا تایپک خوندم که حتی برای ابتدایی ترین چیزها مانند نصب وایفا و کارت صوتی و اینا باید تو دبین اقدام کنیم... راسته؟ چون هر تایپکی میخوندم اکثرا مشکل نصب و شناسایی سخت افزار رو داشتن...

روند انتشار دبین به چه صورت هست؟ نسخه های LTS و معمولی و... چند ماه یکبار ارایه میشن؟

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #5 : 03 آبان 1399، 05:27 ب‌ظ »
نقل‌قول
خب مگه از اوبونتو بسته اسنپ رو بگیریم نمیشه آزادی کامل؟ الان من بسته های اسنپ رو برداشتم، فونت مایکروسافت رو حذف کردم و دو سه بسته دیگه، الان سیستم من آزاد نیست؟

خیر. برای مثال کرنلی که در اوبونتو ارائه میشه شامل قسمت‌هایی انحصاری هست. عموما در اکثر توزیع‌ها به همین صورت هست. Debian اینطور نیست.

نقل‌قول
تو همین فروم دو سه تا تایپک خوندم که حتی برای ابتدایی ترین چیزها مانند نصب وایفا و کارت صوتی و اینا باید تو دبین اقدام کنیم... راسته؟ چون هر تایپکی میخوندم اکثرا مشکل نصب و شناسایی سخت افزار رو داشتن...

عموما به خاطر همون بخش‌های غیرآزادی هست که از کرنل حذف شدند یا بسته‌هایی که آزاد نیستند و خودکار نصب نمی‌شند. شما تصمیم می‌گیرید از چه بسته‌ای استفاده کنید تا سخت‌افزار خودتون رو راه اندازی کنید.

نقل‌قول
روند انتشار دبین به چه صورت هست؟ نسخه های LTS و معمولی و... چند ماه یکبار ارایه میشن؟

شبیه Ubuntu نیست. سه انشعاب اصلی داره و نسخه پایدار عموما هر ۲ سال یک بار منتشر می‌شه. (هر وقت آماده شد)
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1269
« پاسخ #6 : 03 آبان 1399، 09:25 ب‌ظ »
https://www.gnome-look.org/p/1357889/تو مخازن دبین ويژوال استادیو کد و atom و ... وجود داره؟
https://www.debian.org/distrib/netinstواقعا حجم دیبیان 349 MB هست؟ الان آخرین نسخش 10.6.0 هست؟ خب وقتی دببین زودتر از اوبونتو بوده چرا نسخه گذاریش اینطوری هست؟ یا فرق میکنه ارایه نسخه هاش؟

می‌توانید تفاوت انتشارهای دبیان را در صفحه ویکی دبیان ببینید

مرتبط

« آخرین ویرایش: 03 آبان 1399، 09:28 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 03 آبان 1399، 09:27 ب‌ظ »
نقل‌قول

خیر. برای مثال کرنلی که در اوبونتو ارائه میشه شامل قسمت‌هایی انحصاری هست. عموما در اکثر توزیع‌ها به همین صورت هست. Debian اینطور نیست.

نقل‌قول

عموما به خاطر همون بخش‌های غیرآزادی هست که از کرنل حذف شدند یا بسته‌هایی که آزاد نیستند و خودکار نصب نمی‌شند. شما تصمیم می‌گیرید از چه بسته‌ای استفاده کنید تا سخت‌افزار خودتون رو راه اندازی کنید.

نقل‌قول

شبیه Ubuntu نیست. سه انشعاب اصلی داره و نسخه پایدار عموما هر ۲ سال یک بار منتشر می‌شه. (هر وقت آماده شد)
آموزش معتبری دارید برای نصب دبین؟
پارتیشن بندی دبین هم مثه اوبونتو هست؟
الان راهی هست که من اطلاعات سخت افزارم رو بهتون بدم و شما راهنمایی کنید بعد از نصب دبین باید کدوم بسته ها رو برای شناسایی سخت افزارم نصب کنم؟

چرا حجم دانلود تو لینک ها فرق داره؟ چطور تشخیص بدم که باید کدومش رو دانلود کنم؟
https://www.debian.org/distrib/

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 03 آبان 1399، 09:28 ب‌ظ »

می‌توانید تفاوت انتشارهای دبیان را در صفحه ویکی دبیان ببینید

فروم فارسی نداره متاسفانه تا لااقل دیدگاه تازه واردا رو نسبت به دبین بخونم... اکثرا تایپک های مال دبین هم تو این فروم قدیمی هستن و نمیدونم بهشون اعتماد کنم یا نه.

آفلاین HamidReza Shareghzade

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
« پاسخ #9 : 03 آبان 1399، 09:43 ب‌ظ »
نقل‌قول

نقل‌قول

نقل‌قول

آموزش معتبری دارید برای نصب دبین؟
پارتیشن بندی دبین هم مثه اوبونتو هست؟
الان راهی هست که من اطلاعات سخت افزارم رو بهتون بدم و شما راهنمایی کنید بعد از نصب دبین باید کدوم بسته ها رو برای شناسایی سخت افزارم نصب کنم؟

چرا حجم دانلود تو لینک ها فرق داره؟ چطور تشخیص بدم که باید کدومش رو دانلود کنم؟
https://www.debian.org/distrib/

سلام برای دانلود دبیان به سایت https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/ مراجعه کنید و میز کار های متفاوت داره اگر سیستمتون ضعیف هست میز کار lxqt پیشنهاد میشه

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #10 : 03 آبان 1399، 09:46 ب‌ظ »
نصب دبیان سر راست و ساده است و مشکل خاصی نخواهید داشت.

تذکر مهم: بسیار دقت کنید در مرحله Partitioning اگر اطلاعاتی روی دیسک دارید باید وارد گزینه دستی Manual شوید.(در صورت اشتباه اطلاعات را از دست خواهید داد)

دلیل تفاوت حجم

دبیان چندین نصب کننده متفاوت دارد که می‌توانید بسته به نیازتان از بینشان انتخاب کنید.

اگر به اینترنت خوبی دسترسی دارید پیشنهاد من دریافت فایل net-install با حجم کنونی 350MB است.
این نصاب بسته‌های اساسی لازم برای راه اندازی یک سیستم پایه دبیان را داراست.

در مراحل پایانی نصب آن نیز می‌توانید نوع Desktop را انتخاب کنید تا پس از دانلود نصب شود.

« آخرین ویرایش: 03 آبان 1399، 09:49 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
« پاسخ #11 : 03 آبان 1399، 09:53 ب‌ظ »
این جوون خام الکی داره خودش رو بخاطر آزادی داره اذیت می کنه ;D

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 03 آبان 1399، 09:54 ب‌ظ »
نصب دبیان سر راست و ساده است و مشکل خاصی نخواهید داشت.

تذکر مهم: بسیار دقت کنید در مرحله Partitioning اگر اطلاعاتی روی دیسک دارید باید وارد گزینه دستی Manual شوید.(در صورت اشتباه اطلاعات را از دست خواهید داد)

دلیل تفاوت حجم

دبیان چندین نصب کننده متفاوت دارد که می‌توانید بسته به نیازتان از بینشان انتخاب کنید.

اگر به اینترنت خوبی دسترسی دارید پیشنهاد من دریافت فایل net-install با حجم کنونی 350MB است.
این نصاب بسته‌های اساسی لازم برای راه اندازی یک سیستم پایه دبیان را داراست.

در مراحل پایانی نصب آن نیز می‌توانید نوع Desktop را انتخاب کنید تا پس از دانلود نصب شود.
دسکتاپ گنوم رو داره تا بتونم اینو نصب کنم؟
https://www.gnome-look.org/p/1357889/

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #13 : 03 آبان 1399، 09:57 ب‌ظ »
برای آموزش نصب فیلم زیر را ببینید

بله دسکتاپ گنوم هم دارد.

آفلاین hamid_asadi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 03 آبان 1399، 11:53 ب‌ظ »
یه سوال... میزکار فقط محیط کار هست یا نرم افزارهای پیشفرض هم شامل میشه؟ مثلا من اگه برای دبیان میزکار گنوم رو انتخاب کنم نرم افزار مرورگر وب پیشفرض من میشه فایرفاکس ؟ میزکار تا چه اندازی تو پایداری و امنیت توزیع دخالت داره؟ میزکارها چند وقت یکبار آپدیت میشن؟ گنوم نسبت به بقیه میزکارها چه محاسنی داره؟