میتونی بگی «گنو» که هم درستتره، هم کوتاهتره، هم قشنگتره، هم اون قدر خوب تو چارچوب زبان فارسی قرار میگیره که اصلاً اسم یه منطقهای تو ایران هم گنوست.
یعنی واقعا کلمهی گنو از کلمهی لینوکس قشنگتره به نظرت؟! حتی لوگوی پنگوئن لینوکس نازتر و تودلبروتر از اون گاو گنوئه!
البته اینا همهش از دید آدمای غیرلینوکسیه. وگرنه کسی که وارد این وادی شده فرقی واسهش نداره چه اسمی رو سیستمعاملش بذاره. همونقدر که «گنو» فقط یه کلمهس واسهش، «لینوکس» هم از یه اسم بیشتر نیست براش.
اگه تعریف سیستمعامل رو هم بدونید، متوجه میشید که لینوکس خودش جزیی از گنوست و سیستمدی و اپت و ویلند و گنومشل و فایرفاکس هم اصلاً جزو سیستمعامل نیستن و برنامههایی هستن که سیستمعامل اجراشون میکنه.
خب من رشتهم مخابراته و هیچ مدل مطالعهی آکادمیک در مورد نرمافزار ندارم اما فکر کنم نوشتهام «لایههای بالاتر از گنو+کرنل»!
داستانش هم به نتیجه رسیده بوده از همون ابتدا!
من اگر داخل وبلاگها و ویکیها و فرومها، ۹ بار کلمات "Linux OS" رو ببینم، در مقابلش فقط ۱ بار "GNU/Linux OS" به چشمم میخوره و صفر بار "GNU OS"!
اگه به نتیجه رسیده بود الان بعد از چند ده سال که از معرفی این سیستمعامل گذشته، دوباره پایین یه پست در مورد گوشی موبایل بحث گنویی راه نمیافتاد