۲ تو اوبونتو برعکس دبیان کاربر روت نداریم و استفاده از اون اشتباه و خطرناک است باهاش چیکار میخواهید کنید؟
چون کاربر روت نداریم رمز هم نمیخواد
چرا داریم. توی هر چیزی که از کرنل لینوکس استفاده میکنه، کاربر روت هم هست.
بلکه کاربر روت توی اوبونتو به صورت پیشفرض رمز نداره و به همین خاطر نمیشه وارد اون کاربر شد. این نیست که کاربر روت وجود نداشته باشه.
سلام
من تازه اوبونتو 20.04 رو نصب کردم و هرکاری میکنم بهم دسترسی روت رو نمیده
نمیزاره برم تو کاربر روت
رمزم رو قبول نمیکنه و موقع نصب هم چیزی ازم نخواسته بود برای رمز کاربر روت(قبلا رو دبیان بودم میخواست)
لطفا یه کمکی بکنید ممنون
همونطور که گفتم دلیلش این هست که کاربر روت به صورت پیشفرض رمزی نداره و به همین دلیل نمیتونید وارد اون بشید.
برای این کار چنتا راه دارید.
۱- به کاربر روت رمز بدید. اینجوری میشه با دستور su وارد کاربر روت شد ولی همچنان محیط گرافیکی در دسترس نیست.
اینجوری:
sudo passwd root
بعد رمز شما رو میگیره تا ببینه دسترسی sudo دارید یا نه. بعدش میگه که رمز جدید روت رو وارد کنید و ادامه کار رو هم باید بلد باشید.
البته گذاشتن رمز برای کاربر روت میتونه خطرناک هم باشه. چون اینجوری میشه مستقیما وارد کاربر روت شد. اگه هم رمز لو بره، میتونه مشکلساز بشه. البته این برای کامپیوترهای دسکتاپ بعیده. بیشتر برای سرورها این خطرات وجود داره.
۲- su رو با sudo اجرا کنید. اینجوری اول رمز شما رو میگیره و بررسی میکنه که شما میتونید از sudo استفاده کنید یا نه.
اگه معلوم شد که میتونید، su با دسترسی روت اجرا میشه. اگه su با دسترسی روت اجرا بشه، رمز کاربری که میخواهید وارد اون بشید رو نمیپرسه و همینجوری وارد اون کاربر میشید.
sudo su
۳- این دستور رو بزنید.
sudo -i
با این دستور شما وارد کاربر روت میشید و دایرکتوری که داخلش هستید، به هوم روت تغییر میکنه. (دایرکتوری /root/ به طور پیشفرض)
۴- دستور زیر رو بزنید.
sudo -s
این هم شبیه دستور بالا عمل میکنه ولی با این تفاوت که دایرکتوری شما تغییر نمیکنه. هرجایی که بودید و این دستور رو برنید، وارد کاربر روت میشید و دایرکتوری که داخلش هستید، تغییر نمیکنه.
البته استفاده از کاربر روت میتونه خطرناک هم باشه. چون ممکنه دستور مخربی وارد کنید و چون روت هستید، بدون درخواست برای رمز یا چیزی اجرا میشه.
سعی کنید تا میتونید فقط از sudo استفاده کنید. فقط مواقعی وارد کاربر روت بشید که لازمه دستورات زیادی رو اجرا کنید و اون دستورات به دسترسی روت نیاز دارند. بعدش هم سریع خارج بشید. در بقیه مواقع، از sudo استفاده کنید.
همونطور که گفتند، توی انجمن اشتباهی اینو فرستادید.