لینوکس گنو رو کامل نکرد. سیستمعامل گنو وجود داشت و داشت کار میکرد. لینوکس به گنو اضافه شد. پیش از لینوکس، سیستمعامل گنو کرنلهای مختلفی داشت که معروفترینشون تریکس بود. بعد از اضافه شدن لینوکس هم سیستمعامل گنو کرنلهای مختلفی داره که معروفترینشون لینوکسه.
ولی توزیع، ایدهٔ خیلی جدیدتریه که در بیست-سی سال گذشته به وجود اومده.
توضیح خلاصه/کاملی بود.
داس اصلاً این گزینهها رو نداشت. یه چیز بود، همون رو باید نصب میکردی. برای همین خیلیها اصلاً سیستمعامل نمیدونستنش و مایهٔ مسخره بود.
همین ساده بودن و یه تیکه بودنش یاعث فراگیر شدنش نشد ؟ از هر ۱۰۰۰ کاربر کامپیوتر اون موقع حدودا چند نفر میتونستن خودشون سیستم عاملشون رو کامپایل و نصب کنن ؟
یه کاربر خونگی یه کامپیوتر خریده بدون سیستم عامل ، هیچی از گنو و آزادی هم نمیدونه ، انتخاب هاش هم دوتان :
کامپایل سیستم عامل آزاد و رایگانش
خرید داس و نصب سادش
بنظرم خیلی ها به همین دلیل داس و ویندوز رو انتخاب میکردن اون زمان ، این مساله رو من خودم هم با دوستانم تجربه کردم ، اوایلی که سعی میکردم گنو/لینوکس رو بهشون بشناسونم و براشون نصب کنم ، وقتی مثلا میخاستم برای پخش فیلمهاشون از ترمینال بسته کدکها رو نصب کنم ، با تعجب میپرسیدن که چرا باید برای پخش فیلم بسته نصب کنیم ویندوز خودش پخش میکنه بدون هیچی ، با اینکه من بعدش با کلی توضیح درباره کپیرایت کدک ها و آزادی این توزیع سعی میکردم بهشون بفهمونم جریان چیه ، ولی اونها باز هم روش ساده تر که همون ویندوز بود رو انتخاب میکردن .