آیفون در هیچ چیزی اولین نبوده. دقیقا در هیچ چیز. ایدهی موبایل لمسی بدون کیبورد قبل از آیفون هم تولید شده بوده. حتی صفحهی تاچ خازنی هم قبل از اون در یک مدل گوشی الجی به کار رفته بوده. کمپانی اپل صرفا به خاطر تبلیغات قدرتمند تونسته روی ایدههای دیگران سوار بشه و سود کنه.
airpod اولین earbud مخصوص بازار الکترونیک مصرفی نبوده و یه کمپانی ژاپنی اولین truly wireless headphones رو تولید کرده. کمپانی اپل صرفا به خاطر تبلیغات قدرتمند تونسته روی ایدههای دیگران سوار بشه و سود کنه.
ipod اولین پخشکنندهی portable نبوده و قبل از اون هم چنین محصولاتی فراوان بوده. کمپانی اپل صرفا به خاطر تبلیغات قدرتمند تونسته روی ایدههای دیگران سوار بشه و سود کنه.
که تا وقتی اپل نرفت سراغشون کسی باهاشون کاری نداشت .
لامپ رشته ای رو هم قبل از ادیسون کسای دیگه ای ساخته بودن ، ولی اشکالاتی داشت ، اما مال ادیسون بود که کمترین اشکال رو داشت و تجاری شد ، اینجوری نبود که اون شخص قبل از ادیسون کشفش کرده باشه و فقط مال خودش باشه و ادیسون دزدیده باشش ، کل علم و تکنولوژی به اونجا رسیده بود که لامپ رشته ای تولید کنن ، مهم اول و دوم بودن توی ایده نیست ، مهم اینه که کی عملیش میکنه .
سونی چندسال پیش تکنولوژی و لایسنسی از خط تولید پنل تلویزیونش فروخت به ال جی ، اون هم خریدش و کلی تلویزیون خوب باهاش ساخت ، هیچکس هم از خریدارای تلویزیون ال جی نمیدونن که تکنولوژی پنل های سونی توی تلویزیونشونه ، هیچ کسی هم ادعایی نداره ،
فروش و انتقال نکنولوژی خیلی چیز عادی ایه در دنیا ، اینکه قبل اپل کسی ایده موبایل بدون کیبورد رو داشته که اهمیتی نداره منم الان هزار تا ایده دارم .
نمونه عکسش هم میشه خود گنو ، قبل از گنو هم پروژه های متن باز دیگه ای بودن و مجوزهای متن باز دیگه ، اما اونی که از کارش استعفا داد تا گنو رو بسازه استالمن بود ، حالا باید بگیم استالمن هیچ کار خاصی نکرده و ایده دیگران رو دزدیده !؟ ، نه .
در کل بحث من نه سر نوآوری اپل بود نه دزدی گوگل ، برای من جالب بود که کمپانی های غول برای سود خودشون هم که شده ، واقعا تاثیرات مثبتی هم دارند و مثلا تراشه ای عرضه میکنن که برای من کاربر عادی خیلی مفید هست .