۱- درمورد تراشه، واقعا این تراشه ای که معرفی شده بسیار قدرتمنده
۲- اپل درسته که فناوری رو به جلو حرکت داده اما معمولا این هلی که داده فقط به درد مشتریاش می خوره و چیزی به رقبا اضافه نمیکنه، مثل فناوری DLSS انویدیا، این فناوری درسته حرکت بزرگیه اما چه فایده فقط مشتری های انویدیا میتونن استفاده کنند؟ DLSS کمک زیادی به پیشرفت فناوری نمیکنه فقط جیب انویدیا رو پر میکنه در طرف مقابل AMD، FSR رو توسعه داده که یک فناوری متن بازه و حتی روی کارت گرافیک های رقیب هم کار میکنه این میشه پیشرفت فناوری نه اون (به این فکر کنید که برق و الکتریسیته منحصر به یک نفر یا یک شرکت به خصوص بود تا به مفهوم حرف من پی ببرید)
۳- اپل یک زندان به تمام معنا است! شما روی آیفون خود بدون اجازه اپل حق نصب برنامه رو ندارید و کلی چیز دیگه ...
۴- به نظر من، اگه این افرادی که دارن فناوری رو در شرکت ها توسعه میدادن، فناوری هاشون رو به طور متن باز منتشر میکردن فناوری از اینی که الآن بود هم خیلی بیشتر پیشرفت میکرد چون ایده های نویی رو در ذهن تمام بشریت به وجود میاورد تا فناوری رو اصلاح کنن یا ایجاد کنن و توسعه بدهند.
انویدیا DLSS رو اختراع کرد و AMD از روش متن بازش رو ساخت ، مثل بقیه تکنولوژی های گرافیکی که انویدیا ساخته و AMD معادل اونها رو ساخته ، اگر انویدیا و اهداف مالی و انحصار گراییش نبود الان نه DLSS بود نه معادل متن بازش . تصمیم اینکه یه تکنولوژی چطور در اختیار مردم قرار بگیره با سازندشه ، یکی متن باز میدش از اول و همه استفاده میکنن ، یکی پولی میدش و اونی که لازمش داره میخرش ، بعضی ها هم انحصاری و پولین و وقتی میبینن اوضا داره براشون بد میشه میان سراغ متن باز (نت اسکیپ و آنریل) .
اگر شرکت های انحصاری نبودن، جامعه آزاد تاثیر خیلی زیادی میتونست بذاره
چطور ؟
اینی که اپل معرّفی کرده، چیز جدیدی نیست. یه رایانهٔ آرمه که من پنج شیش سال پیش، مثلش رو خریده بودم و هنوز هم داره خوب کار میکنه. متوجّه نمیشم کجای این که اپل سودش رو در این دیده که از یه چیز خوب موجود استفاده کنه، میشه تأثیرش در زندگی ما… ما که قبلش هم همین چیزها رو داشتیم!
بله معماری آرم از خیلی وقت پیش بوده ، ولی نه توی یه چیپ پنج نانومتری قویتر از 3080موبایل و رایزن سری ۷ با ۶۴ گیگ رم LPDDR5 داخلی پر سرعت و .... ، اون چیزی که شما داشتید از قبل یا مثلا رازبری پای به ما میده ، قابل قیاس نیست از نظر قدرت و مصرف کم و یکپارچگی با این چیزی که اپل ساخته ، منظور از تاثیر هم اینه که من توی متن باز میتونم برم یه رازبری۴ بگیرم یا بقیه لپ تاپ هایی که با فلسفه آزادی تولید میشن و روش کارام و کنم اگه مثلا آرم بخام برای مصرف کمش ، ولی اپل بهم مک بوک پروی جدیدش و میده که اونم میتونم بخرم و روش اوبونتو نصب کنم با این سخت افزار قوی .
اگه این شرکت هاهم ازاد بودند الان دنی خیلی جای بهتری بود و این ها پست رفت هم حساب نمی شد چون هر کسی و یا شرکتی می تونست بهش اضافه کنه
الان همه چی دست شرکت های انحصار گره و کسی نمیتونه کاری کنه و تکنولوژی رو بهتر کنه تا زمانی که اجازه ندن
بهتره یک جور دیگه بگم الان خبر ها رو که احتمالا می دونید و از قبل هم می دونستید دیدید
چه اطلاعاتی از شما داره به کجا ها میره نمیخوام جای دور رو مثال بزنم قبلا هم گفتم چرا گوگل باید ۱۵ گیگ فضای ابری رایگان به همه کسایی که برنامه هاش رو نصب دارند (هرکی گوشی داره روش نصبه ) بده ؟؟ دیوانه است ؟ نه الان همه مخاطبین توی هر برنامه ای رو داره با همه اطلاعاتشون همه فیل ها و عکس های خصوصی شما داره مستقیم میره براش اون هم جدا جدا و بر حسب موضوع مثال ها زیاده الان برید توی برنامه پیامک هاتون که مال گوگله برید توی تنظیماتش یک قسمتی داره توی مایه های تشخیص هرزنامه اون همهی پیامک هاتون رو میخونه و به گوگل گزارش میکنه و....... اگه بخوام فقط گوگل رو مثال بزنم باید یک روز بشینم و دکمه های کیبورد رو فشار بدم
ولی اگه الان اوبونتو تاچ روی گوشیتون بود از این چیز ها خبری بود ؟
اینکه ما نمیدونیم گوگل چرا فضای رایگان میده و مدل تجاری و درآمد زاییش رو نمیشناسیم دلیل نمیشه بدون مدرک اعلام کنیم که گوگل داره اس ام اس های ما رو میخونه و عکس ها مون رو نگاه میکنه .
اپل چه خدماتی به فناوری و تکنولوژی کرده ؟
من که به نتیجه ای نرسیدم
الا اینکه فقط به فکر فروش و سود بیشتر بوده .
در یوتیوب اینترودوس های اپل رو از دهه 80 تا الان یببینید متوجه میشید چه خدماتی به فناوری داده .
از خونگی کردن کامپیوترهای تعاملی با اپل۲ و لیسا و.... تا آیفونی که فقط نمایشش عرضه اندروید رو دو سال به تعویق انداخت ،
اپل میاد یه ایرپاد میسازه و تجاریش میکنه بعد همه شرکتا میرن سراغ ایرپاد ، اپل میاد یه آیپاد میسازه و همه میرن سراغ ....
بجز موبایل نیوتونش تقریبا هرچی که ساخته پیشرو بوده و بقیه دنیا دنباله راه اون رو رفتن ، حالا خاستن بهترش کنن یا خاستن اینها هم این وسط سودی ببرن ،
هر شرکت تجاری در دنیا به فکر سود خودشه ، من با مدل تجاریش کاری ندارم ، از تاثیرش در زندگی آدم های معمولی حرف میزنم .