توی ایران یکی از دلایل این هست که تا یکی کار با کامپیوتر رو شروع میکنه، تنها چیزی که میبینه ویندوزه به همراه برنامههای مایکروسافته. مثلا توی مدرسه ما تو دوره ابتدایی، کلاس کار حرفهای با کامپیوتر توی تابستون میگذاشتند بعد توی کلاس کار با مایکروسافت ورد و پاورپوینت یاد میدادند. کلا کسی از نرمافزار آزاد یا انحصاری چیزی نمیدونست. اصلا این چیزها مطرح نبود؛ فقط ویندوز بود و ویندوز + نرمافزارهای مایکروسافت آفیس.
یه دلیل دیگه هم نبود کپیرایت هست. اینجوری هرکی میره از کامپیوتری محله یه cd ویندوز 10 pro میخره ۵ هزار تومن و ویندوز رو بدون هیچ مشکلی، کرک شده نصب میکنه. برای آفیس و بقیه نرمافزارها هم همینطوره.
البته الان خرید cd کمتره، انقدر وبسایت فارسی وجود داره که نرمافزارهای کرک شده رو برای دانلود گذاشتن که نمیشه تعداشون رو بدست آورد. تازه بعضیاشون نماد اعتماد الکترونیک هم دارند و برای دانلود بعضی نرمافزارها باید اشتراک بخرید.
من خودم قبل از اینکه با دنیای نرمافزار آزاد آشنا بشم، اکثر برنامههام کرکی بود و تازه افتخار هم میکردم و با خودم میگفتم از همه چی کامپیوتر سردر میارم. ولی الان میبینم خیییلی چیز هست که اصلا نمیدونم چیکار میکنند (چه سختافزار و چه نرمافزار) و قبلا این برنامهها بودند که من رو کنترل میکردند نه من اونها رو. ولی اینجا فرق داره، کاربر هرکاری بخواهد میتونه با سیستم انجام بده.