انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: این مصرف برای ۲ گیگ رم طبیعیه دیگه ؟ ( حل شد )  (دفعات بازدید: 1276 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 94
سیستم فوق العاده ضعیفی دارم با ۲ گیگ رم ! از این دو گیگ حداقل ۳۳ درصد یعنی 700 مگ درگیره همیشه ! اما توی ویندوز تا ۱۷ درصد هم پایین اومده بود واسم ! مشکلی وجود داره یعنی ؟
« آخرین ویرایش: 13 آبان 1400، 06:39 ب‌ظ توسط آوید »
یا راهی خواهم ساخت ، یا ساخی راهم عاخ !

آفلاین 🇮🇷

• رضا حسین‌زاده
  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1001
  • کنجکاو
    • Reza
پاسخ : این مصرف برای ۲ گیگ رم طبیعیه دیگه ؟
« پاسخ #1 : 11 آبان 1400، 01:03 ب‌ظ »
گنوم سنگینه. از یه سیستم عامل با محیط میزکار سبک تر استفاده کنید. مثل xubuntu یا lubuntu. یا میتونید سیستم عاملی مثل دبیان نصب کنید و محیط میزکار سبکی مثل LXDE یا Xfce رو نصب کنید.
جست و جو کنید و چیز های جدید بیابید

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 11 آبان 1400، 01:05 ب‌ظ »
گنوم سنگینه. از یه سیستم عامل با محیط میزکار سبک تر استفاده کنید. مثل xubuntu یا lubuntu. یا میتونید سیستم عاملی مثل دبیان نصب کنید و محیط میزکار سبکی مثل LXDE یا Xfce رو نصب کنید.

راهی واسه کاهش مصرف رم واسه همین گنوم نیس ؟ خداییش از گنوم نمیشه گذشت !

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 11 آبان 1400، 01:09 ب‌ظ »
همینجوریش تا جایی ک میشد فضا باز کردم و هر چی نمیخواستم رو حذف کردم تا جایی ک ۴.۸ گیگ بیشتر پر نشده پارتیشن روت !
« آخرین ویرایش: 12 آبان 1400، 08:59 ب‌ظ توسط آوید »

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #4 : 11 آبان 1400، 01:49 ب‌ظ »
مصرف رم رو با این چک کن و ببین بازم همون مقداره؟
free -h

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 11 آبان 1400، 04:51 ب‌ظ »
با اوبونتو روی گنوم کم‌تر از این نمی‌شه. می‌تونی دبیان ۳۲بیتی رو امتحان کنی. ولی اون هم خیلی از این کم‌تر نیست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 11 آبان 1400، 05:19 ب‌ظ »
با اوبونتو روی گنوم کم‌تر از این نمی‌شه. می‌تونی دبیان ۳۲بیتی رو امتحان کنی. ولی اون هم خیلی از این کم‌تر نیست.

خوبه ، پس طبیعیه یعنی ! ممنون

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #7 : 11 آبان 1400، 10:21 ب‌ظ »
رحم کن به سیستم با ۲ گیگ رم و تک هسته خود ابونتو نصب کردی 😵
همون طور که دوستان گفتن یا xubuntu یا بهتره Ubuntu نصب کنید.
ولی واقعا فکر نکم ویندوز رم کمتری نسبت به یه توزیع لینوکسی سبک مصرف کنه .حتی ۷

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 12 آبان 1400، 11:15 ق‌ظ »

تو ویندوز 7 مصرف رم تا 17 درصد پایین میومد

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #9 : 12 آبان 1400، 05:30 ب‌ظ »

فکر نمیکنم منظورت این باشه که ویندوز 7 کلا  340 مگابایت رم مصرف میکنه :P قدیما 7 داشتیم الان یادم نمیاد ولی این مشخصات ویندوز xp فک کنم :D
و اینکه ویندوز ده حدود 2 گیگ بیشتر رم خیلی راحت میبلعه!((:
شاید نرم افزار ویندوز دقیق نشون نمیده و شاید هم ممکن خودکار فشرده کرده باشه قسمتی از رم بهتره بیشتر نگاه کنی چون یکم عجیب(:

و اینکه میتونی از zram استفاده کنی فک میکنم بتونی 1 گیگی رمت بیشتر کنی البته میتونی با تست های خودت رم کمتر یا بیشتری اختصاص بدی و با کشش پردازنده خودت تا مقداری که میبینی میشه بزاری(:

پ‌ن: زدرم یا zram همین 2 گیگ رمی که داری فشرده میکنه و میتونه کارایی بالاتری بهت بده ولی خب توی فشرده سازی کمی از پردازنده استفاده میکنه ولی نسبت سرعتش خیلی از سواپ از هارد بهتره
« آخرین ویرایش: 12 آبان 1400، 05:32 ب‌ظ توسط aliiririran »

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 12 آبان 1400، 08:59 ب‌ظ »

فکر نمیکنم منظورت این باشه که ویندوز 7 کلا  340 مگابایت رم مصرف میکنه :P قدیما 7 داشتیم الان یادم نمیاد ولی این مشخصات ویندوز xp فک کنم :D
شاید نرم افزار ویندوز دقیق نشون نمیده و شاید هم ممکن خودکار فشرده کرده باشه قسمتی از رم بهتره بیشتر نگاه کنی چون یکم عجیب(:

و اینکه میتونی از zram استفاده کنی فک میکنم بتونی 1 گیگی رمت بیشتر کنی البته میتونی با تست های خودت رم کمتر یا بیشتری اختصاص بدی و با کشش پردازنده خودت تا مقداری که میبینی میشه بزاری(:

پ‌ن: زدرم یا zram همین 2 گیگ رمی که داری فشرده میکنه و میتونه کارایی بالاتری بهت بده ولی خب توی فشرده سازی کمی از پردازنده استفاده میکنه ولی نسبت سرعتش خیلی از سواپ از هارد بهتره

نه همیشه !!! دو سه باری تا ۱۷ درصد پایین اومد ! وگرنه همش دور و بر ۲۵ تا ۳۰ درصد میچرخید !!

با ی نرم افزار پاکسازی رم میدیدم میزان رم مصرفی رو ..

میشه بیشتر توضیح بدین در مورد zram و نحوه نصب و پیکربندیش رو ؟ واقعا تاثیر محسوسی داره ؟

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #11 : 12 آبان 1400، 09:36 ب‌ظ »
برای من هم که ۴ گیگ رم دارم هم تقریبا یک سوم حافظه اشغال می کنه چه با swap چه بدون swap
متنفر از گنو و FSF

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #12 : 13 آبان 1400، 02:28 ق‌ظ »

نه همیشه !!! دو سه باری تا ۱۷ درصد پایین اومد ! وگرنه همش دور و بر ۲۵ تا ۳۰ درصد میچرخید !!

با ی نرم افزار پاکسازی رم میدیدم میزان رم مصرفی رو ..

میشه بیشتر توضیح بدین در مورد zram و نحوه نصب و پیکربندیش رو ؟ واقعا تاثیر محسوسی داره ؟
اوهوم میفهمم منظورت ولی خب ویندوز بعضی چیزا سر راست نمیگه مثلا رم من مصرف میشه خودکار مقداریش فشرده و.. میکنه ولی در حالت عادی نمیگه
ولی مهم نیست موضوع اصلی بچسبیم رم!((:

دیدی فایل ها و.. فشرده میکنی zram یه نوع فشرده سازی رم یعنی مثلا تو 2 گیگ رم داری خب طبیعی نمیتونی ازش 3 گیگ استفاده کنی ولی zram با یه کارهایی اینکار میکنه که البته کار سختی نیس تو فعالش میکنی و خودش میکنه ولی خب مقداری پردازنده استفاده میکنه بابت اینکار ولی فکر میکنم بتونی با رم2 حداقل یک گیگ ازش بگیری که برای این رم مقدار مناسبیه حدودا و تاثیر که اره فکر کن 3 گیگ رم داری نداره؟ این دیگه مثل سواپ کند نیست چون اکثرا سواپ از هارد و سرعت بسیار کمی داره میشه گفت سرعتش حدودا برابر رم اصلی یا مقداری کمتر ولی خیلی خوبه حداقل واسه من بود!!
من اوبونتو ندارم و اولین توزیعم بود و دیگم نصبش نکردم برای همین دقیق نمیدونم!
ولی فک کنم فعالسازیش اینطور باشه که
sudo apt install zram-config
sudo apt install util-linux

بعد این فایل ویرایش میکنی
sudo nano /usr/bin/init-zram-swapping
و این باید تغییر بدی و این نوشته بهش اضافه کنی(اگه هست احتمالا همین و دوتا ننویس)
mem=$(((totalmem / 2 / ${NRDEVICES}) * 1024 ))
فک کنم یه فرمولی داره که من انگلیسیم خوب نی درس متوجه نشدم و با توجه به شرایطم تست نکردم!  ولی مقدار رمت totalmem تقسیم بر 2 که میتونی این 2 تغییر بدی که شرایطش که اصلا چرا هست و چرا تغییر کنه نمدونم چرا چون انگلیسیم خوب نی(: خلاصه همو ۲ بزا باشه بعد NRDEVICES که هست یعنی تقسیم بر تعداد هسته های پردازنده ات میشه و در اخر ضربدر 1024 این میشه چیزی که اضافه میشه میتونی مقدار 1024 بیشتر کنی ولی خب ببین تا چقدر گنجایش داره البته فکر نمیکنم خطری داشته باشه من با این نوع نه ولی با نوع دیگه انجام دادم 1 ترابایت هم گذاشتم و کف خودم برید ;D هرچند دیگه سریع سیستم کرش میکرد اگه میخواسم استفاده کنم جو گرفته بودتم((:
الگوریتم فشرده سازی هم میتونی تغییر بدی حالا چند تا هست با توجه به سرعت بیشتر یا فشرده سازی بیشتر یا هردو میتونی انتخاب بهتری داشته باشی
echo $mem > /sys/block/zram${DEVNUMBER}/disksize
و echo zstd > /sys/block/zram${DEVNUMBER}/comp_algorithm
مثلا میتونی برای استفاده کردن الگوریتم zstd استفاده کنی که خودمم این میکنم البته فکر کنم LZO سرعت بیشتری داره ولی zstd سرعت و فشرده سازی بیشتری..
و میتونی برای همیشه ثبت شدن این الگوریتم  همین دو کدی که نوشتم در فایل sudo nano /usr/bin/init-zram-swapping
بنویس و تمام(:

پ‌ن: میدونم بد توضیح دادم! اینی هم که گفتم از اینجا بود برای اوبونتو https://www.maketecheasier.com/configure-zram-ubuntu/
« آخرین ویرایش: 13 آبان 1400، 02:30 ق‌ظ توسط aliiririran »

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 13 آبان 1400، 03:39 ق‌ظ »
یا خدا !!! دستتون درد نکنه بابت انرژی ای ک گذاشتین اما نوشتتون اینقد ( فک کنم ) و ( اگه اشتباه نکنم ) داشت ک راستش ترسیدم ب شخصه ! منظوری ندارم ( نارحت نشین اما .. ) سبک نوشتنتون هم ک اصلا نگم ! مثلا یکی اینکه ( نمکدونو بده اینور ) رو مینویسین ( نمکدون بده اینور !! یعنی انتظار دارین طرف خودش ضمه نامرعیه بالای ( ن ) رو ببینه ! این در کنار جمله بندیتون و عدم استفاده از ویرگول ( حداقل در موقعیت های واجب و ضروری ) کلا پکوند منو و فلجم کرد !

;D

خلاصه ک یا ی فرد مسلط تر میبینه تاپیکو بهتر و کامل تر توضیح میده درباره زدرم ! یا خودم ی چیزایی دستگیرم میشه از گوگل و یا همونجور با رم ۲ سر میکنم !!!

بازم تشکر

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #14 : 13 آبان 1400، 09:05 ق‌ظ »
لطفا درست بنویسید درست حداقل این پیام اخرتون به سه بار خوندن نیاز داره تا بفهمی چی نوشته شده
رعایت کنید دیگه

* ک > که
* ب > به
* منظورم ندارم > منظوری ندارم
* ی > یک
* زدرم چیه ؟
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com