سلام دوستان...
سلام.
اگه من بودم و نیازی به جابجا کردن کامپیوترم نداشتم، به جای چنین لپتاپی یه دونه برد رزبری پای 4B با رم 4GB و یه کارت حافظهی 128GB و مانیتور و موس و کیبورد میگرفتم. یه منبع تغذیهی 5 ولت 3 آمپر هم نیاز داره که میتونی آداپتور ۱۸ وات شیائومی تهیه کنی. مجموع تمام هزینههات در حدود قیمت همین لپتاپ درمیاد.
چیپ وایرلس وایفای و بلوتوث ۵ داره. دو تا درگاه USB3 و دو تا USB2. پورت شبکه. دو تا درگاه خروجی mini-hdmi. پورت خروجی و ورودی صدا و میکروفون.
این بورد با تراشهی ۴ هستهای arm64 v8 به خوبی از پس انجام کارهای روزمره برمیاد. من روش توزیع منجارو دارم با xfce. حتی دسکتاپ KDE رو روان و سریع اجرا میکنه. توزیع اوبونتو گنوم هم واسهش هست.
شتابدهندهی سختافزاری برای کدکهای h264 و h265 داره و به راحتی میتونی با vlc ویدیو پخش کنی. با نصب افزونهی h264ify روی فایرفاکس، ویدیوهای یوتوب هم با کدک h264 پخش میشه و میتونی فایرفاکس رو تنظیم کنی تا از hardware acceleration استفاده کنه.
اگه کیس مناسب بگیری و چیپست رو خنک کنی حتی میتونی پردازندهش رو تا 2.1GHz هم اورکلاک کنی (خیلی ساده. با اضافه کردن ۲ تا خط به یه فایل کانفیگ).
خلاصه اینطوری علاوه بر اینکه کارت راه میفته، مانیتور و موس و کیبورد و کارت حافظه و آداپتور شارژ سریع همیشه برات میمونه و میتونی واسه هر جای دیگه هم استفاده کنی.
ویرایش: میتونی به جای مانیتور 11.6 اینچ، یه
مانیتور 24 اینچ استفاده کنی.
RPi400 هم همون بورده که داخل یه کیبورد جاسازی شده. موس و منبع تغذیه و کابل mini-hdmi به hdmi هم کنارش هست. یعنی فقط یه مانیتور و یه کارت حافظه کم داره.
البته خودم ترجیحم خرید بورد به همراه
این کیس بود. به نظرم مجموعهی داستان شیکتر از اون کیبورد RPi400 میشه.