انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: توزیع با نصب برنامه در پوشه غیر مشترک و ایزوله  (دفعات بازدید: 401 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
سلام اول اینکه اسم این توزیع ها که برنامه ها جای مشخص دارند مثل guix یا nixos چیه؟ من تهش فقط اسم پکیج منیجر اینارو نوشتم.. که خب بجز همین دوتا توزیع چیز دیگه ای پیدا نکردم! خلاصه من هم در دبیان دیدم هم در جنتو و... که مشکل وابستگی میخورن و در جنتو خیلی زیادتر و در باگ های خودشونم گزارش زیاد.. مثلا در دبیان بعد چند روز با apt update درست شد.. ولی جنتو بنظر رو مخ تره((:، و من یه توزیع هایی میخوام که حافضه گیری بیشتر هم برام زیاد مهم نیست فقط برنامه هارو خیلی خوب و جدا از هم نصب کنه و به چنگ جهنم وابستگی نیفته! میدونم بهتره جا کم میگیره و.. ولی بنظر اینطور بهتره نه؟ و اگه میشه چند توزیع معرفی کنید یا حداقل اسم این توزیع ها چیه لطف بفرمایید :D یه توزیع اینطوری میخوام ولی زیاد گیر هم نباشه که مثلا باید حتما از systemd استفاده کنی یا باید از نرم افزار غیر آزاد یا حتما آزاد استفاده کنی..

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
من توی نیکس(پکیج منیجر) میتونم از طریق یه زبون برنامه نویسی به اسم nix expresions یه محیط های کار رو تنظیم کنم حالا یا براساس دایرکتوری یا یوزر میتونم مثلا بگم اون محیط‌چه نرم افزار هایی داشته باشه، تنظیماتشون چی باشه و چیزای دیگه. نیکس میاد تضمین میکنه که هر دو تا محیط با تنظیمات مشابه کاملا مشابه باشن از لحاظ ورژن و غیره اینجوری میشه که مثلا برای پروژه ات بیای و محیط نیکس تنظیم کنی و اونو با هرکی اشتراک بزنی با پکیج ها و دیپندنسی های مشابه مال خودت ران کنن پروژه رو مثل کاری که virtualenv میکنه ولی برای پکیجای لینوکس(یا مک که ساپورت رسمی نیکس داره).
نیکس(توزیع) یه توزیعه که میاد و تنظیمات کل سیستم رو با nix expresion کنترل میکنه پس میشه تنظیمات سیستم رو تماما درقالب برنامه های nix(زبان برنامه نویسی) نوشت. مثلا میشه یه فایل داشته باشی با همه ی تنظیمات سیستم‌عامل و اون رو موقع هر اینستال استفاده کرد و سیستم های ایدنتیکال ساخت. همچنین میشه برگشت به اسنپ شات های قبلی از کانفیگ نیکس. هرچند این قابلیت رو تقریبا میشه با home-manager داشت. من خودم توی آرچ از پکیج منیجر نیکس استفاده میکنم هرچند کنترلش توی توزیع های دیگه به کاملی خود توزیع نیکس نیست.
گیکس هم یه فورک از نیکسه که از زبون scheme استفاده میکنه که خانواده ی لیسپ هست. گیکس هم خیلی شبیه نیکسه یه فرقای جزئی داره. گیکس توی توزیع خودش ران میشه که از این توزیع های مورد تایید fsf هست و چیزای انحصاری نمیپذیره. میشه از گیکس هم توی توزیع های دیگه استفاده کرد مثلا تو مخزن اوبونتو هم هستش.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
. حافضه گیری بیشتر هم برام زیاد مهم نیست فقط برنامه هارو خیلی خوب و جدا از هم نصب کنه و به چنگ جهنم وابستگی نیوفته!
البته اینجوری نیست که وابستگی توی نیکس و گیگس وجود نداشته باشه. مثل snap یا flatpack نیست که برنامه‌ها به طور sandbox نصب بشن.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
ممنون آقا هومان، نیکس داخل جنتو نبود ولی یه مخازن مثل aur ارچ داره از اونجا نصب کردم ولی کلا هنگ کردم و نتونستم باش کار کنم داخل فارسی هم که واقعا هیچ آموزشی نیست جز یکی که فقط دیدم آموزش نصب نیکس که برا چند سال پیش هست!! ولی خیلی ممنونم احتمالا بعدا هم باز باهاش ور برم((: ببینم آخر این خرابه یا من اشتب میزنم(احتمالا من گیج شدم)((:

. حافضه گیری بیشتر هم برام زیاد مهم نیست فقط برنامه هارو خیلی خوب و جدا از هم نصب کنه و به چنگ جهنم وابستگی نیوفته!
البته اینجوری نیست که وابستگی توی نیکس و گیگس وجود نداشته باشه. مثل snap یا flatpack نیست که برنامه‌ها به طور sandbox نصب بشن.
دقیقا اینم ذهنم درگیر کرده بود و کلا گیج شده بودم که نیکس چیه اصلا! پس میشه گفت نیکس مثلا اینطور که در پوشه های مختلف برنامه های مختلف نصب میکنه که میتونی بگی در هر کدام چه برنامه هایی نصب بشه ولی خب از اون فاز نصب توزیع در اومده و با یه تنظیم که با یه فایل میشه راه اندازیش کرد و بهتره تا اینکه یه توزیع در یه جای جدا نصب کنی...

ولی پس اینطور که بنظر میرسه هیچ توزیع خاصی اینطور که گفتم عمل نمیکنه دیگه خیلی خیلی نزدیک ترینش همین nixos و guix
« آخرین ویرایش: 02 آذر 1400، 08:42 ق‌ظ توسط aliiririran »

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
نیکس با پکیج منیجر نصب نکن خودش پکیج منیجره. سایتش بنگر

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
اره ولی خب میشه از مخازن هم نصبش کرد دیگه که داخل جنتو اینطور نصبش کردم.. ولی همینشم نمیدونسم که پکیج منیجر تا الان و درسته! :) ،واقعا چیز جالبیه این نیکس! میشه سرور ها برای نرم افزار اضافه کرد و انحصار به خودش نیست. ولی هنوز چیز خوبی ازش نمیدونم راستش سایت خودش دیدم ولی نوشته های عادی هم درست با مترجم متوجه نمیشم و میشه گفت آموزش واقعا نمیفهمم چون یه سری کلمات کلیشه ای میبینم و بدتر گیج میشم(: ،فهمیدم احتمالا سطح دسترسی نیکس خراب(sudo) کرده بودم ارور میداد با حذف نصب و پاک کردن پوشه اش درست شد و با خود سایت نیکس زیاد متوجه نشدم و کاری نتونسم انجام بدم ولی آرچ اینجا توضیح نسبتا ابتدایی و خوبی داد و موفق به حداقل نصب و حذف برنامه شدم! https://wiki.archlinux.org/title/Nix
  هرچند بازم به چیزایی که میخواستم نرسیدم مثل اینکه آیا میشه بدون systemd ازش استفاده کرد؟ یا پشتیبان گیری کرد از همین نیکس و در توزیع دیگه استفاده کرد یا درایور های nvidia یا wifi درش نصب کنیم به توزیع کمکی میکنه یا نه اونا حتما باید حتما از توزیع اصلی اجرا بشن (چون سرویس اینا در موقع بوت شدن سیستم اجرا میشه این یکی منطقی نشه)، یا برنامه هایی که در مکان /nix نصب میشن تغییر داد مثلا در جایی مثل یه پارتیشن دیگه یا مثلا در home که دیگه با همه توزیع هام در دسترس باشه.. و در آخر|: چجوری سرویس هارو فعال کنم!
که حالا یاد گرفتنش مشکلی نیست باشه هم حداقل نشدنی نیست! مهم اینه که امکان این چیزایی که میخوام در آخر میشه یا نه!