اره ولی خب میشه از مخازن هم نصبش کرد دیگه که داخل جنتو اینطور نصبش کردم.. ولی همینشم نمیدونسم که پکیج منیجر تا الان و درسته!
،واقعا چیز جالبیه این نیکس! میشه سرور ها برای نرم افزار اضافه کرد و انحصار به خودش نیست. ولی هنوز چیز خوبی ازش نمیدونم راستش سایت خودش دیدم ولی نوشته های عادی هم درست با مترجم متوجه نمیشم و میشه گفت آموزش واقعا نمیفهمم چون یه سری کلمات کلیشه ای میبینم و بدتر گیج میشم(: ،فهمیدم احتمالا سطح دسترسی نیکس خراب(sudo) کرده بودم ارور میداد با حذف نصب و پاک کردن پوشه اش درست شد و با خود سایت نیکس زیاد متوجه نشدم و کاری نتونسم انجام بدم ولی آرچ اینجا توضیح نسبتا ابتدایی و خوبی داد و موفق به حداقل نصب و حذف برنامه شدم!
https://wiki.archlinux.org/title/Nix
هرچند بازم به چیزایی که میخواستم نرسیدم مثل اینکه آیا میشه بدون systemd ازش استفاده کرد؟ یا پشتیبان گیری کرد از همین نیکس و در توزیع دیگه استفاده کرد یا درایور های nvidia یا wifi درش نصب کنیم به توزیع کمکی میکنه یا نه اونا حتما باید حتما از توزیع اصلی اجرا بشن (چون سرویس اینا در موقع بوت شدن سیستم اجرا میشه این یکی منطقی نشه)، یا برنامه هایی که در مکان
/nix
نصب میشن تغییر داد مثلا در جایی مثل یه پارتیشن دیگه یا مثلا در home که دیگه با همه توزیع هام در دسترس باشه.. و در آخر|: چجوری سرویس هارو فعال کنم!
که حالا یاد گرفتنش مشکلی نیست باشه هم حداقل نشدنی نیست! مهم اینه که امکان این چیزایی که میخوام در آخر میشه یا نه!