مرسی درست شد !
Base system installed successfully.
ولی چرا نمیزاره وارد شم ؟ ن با ترمینال ن محیط گرافیکی ! ( پیوست )
ویرایش : دوباره خودمو مالک کردم حل شد !
باید دسترسی روت برای اینکار داشته باشید.
بهتر بود مالک رو تغییر نمیدادید، بلکه دسترسی اجرایی به همه، به دایرکتوری /mnt/ میدادید. دسترسی اجرایی روی دایرکتوری باعث میشه که بشه با cd واردش شد.
نام کامپیوتر رو هم تنظیم کنید
خودش تنظیم بود !
بعد از تنظیم فایل hostname، فایل hosts رو هم تنظیم کنید
خودش تنظیم نبود ، اضافه کردم ، درست شد ؟
127.0.0.1 localhost
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
seraji 127.0.1.1
مرحله بعد چیه ؟
نام کامپیوتر رو بذارید اون که خودتون میخواهید. باید قبلی رو پاک کنید.
به طور پیشفرض Debian هست. میخواهید اسم کامپیوتر Debian باشه؟ اگه آره، با توجه به اون اسم، فایل hosts رو تنظیم کنید.
مخازن رو تنظیم کردید؟
مرحله بعدی اینه که اگه پارتیشن مجزا برای هوم دارید، سوارش کنید.
الان فایلسیستمهای مورد نیاز رو سوار کنید و با chroot وارد سیستم نصب شده بشید.
توی سیستم نصب شده، لیست مخازن رو بروزرسانی کنید. چون مخازن جدید اضافه کردید، اینکار لازمه تا اون مخازن شناسایی بشن. توی chroot، شما کاربر روت هستید، پس sudo لازم ندارید. به غیر از این، سیستم پایه که debootstrap نصب میکنه، sudo نداره.
apt update
اگه ارتقا وجود داره، سیستم رو ارتقا بدید. debootstrap بستهها رو فقط از یه مخزن نصب میکنه. الان شما مخازن updates و security رو اضافه کردید و ممکنه بستهای توی اونها ارتقا پیدا کرده باشه. به خاطر همین یه درخواست ارتقا به apt بدید.
apt full-upgrade
الان یه چنتا بسته که مورد نیاز هست رو نصب کنید.
apt install locales console-setup bash-conpletion
از بستههای بالایی، locales برای این هست که زبان و چیزها مرتبط با اون رو تنظیم کرد. این رو حتما باید داشته باشید.
console-setup برای اینه که تنظیمات مربوط به محیط متنی رو انجام بدید. مثل نوع کیبورد، فونت، اندازه فونت، اینکه از چه encoding برای کارکترها استفاده بشه و اینجور چیزها. این بسته تا حدودی اختیاری هست، میتونید نصبش نکنید ولی خیلی پیشنهاد میشه نصبش کنید.
bash-completion برای این هست که قابلیت تکمیلِ دستور، بهتر کار کنه. دیدید که وقتی مثلا apt ins رو وارد کردید و بعد کلید tab رو میزنید، به صورت apt install کامل میشه، این قابلیت به خاطر bash-completion هست. قابلیت تکلمیل دستور به صورت پایه، فقط برای دایرکتوریها و فایلها کار میده. یا دستوراتی که اول کار وارد میکنید. این بسته کاملا اختیاری هست. اگه خواستید، میتونید نصبش نکنید و جایی هم مشکل پیش نمیاد.
موقع نصب بستههای بالا، چنتا اخطار در مورد locales میگیرید، نگران نباشید، چون هنوز locales تنظیم نشده، اینها عادیه.
بعد از اینکه بستههای بالا دانلود شدند، یه صفحه باز میشه:
توی منوی اول، چینش کیبورد شما رو میپرسه. چینش اکثر کیبردهای توی ایران، EN هست. من تا حالا چینشی به غیر از این ندیدم. از بین گزینهها اونجا، همون اولی رو انتخاب کنید.
توی منوی بعدی، encoding که برای کاراکترها قرار استفاده بشه رو مشخص کنید. اگه نمیدونید چی هستند، UTF8 معمولا بهترین گزینه هست. از بقیه هم کارکترهای بیشتری پشتیبانی میکنه و پیشفرض اکثر توزیعها هست.
اگه توی مرحله قبل، bash-completion رو نصب کردید، میتونید اسکریپتهای اون رو توی پوسته فعلی source کنید تا بتونید همین الان از اون استفاده کنید. این مرحله هم کاملا اختیاری هست و اگه انجام ندید، مشکلی پیش نمیاد.
. /usr/share/bash-completion/bash_completion
source /usr/share/bash-completion/bash_completion
دوتا دستور بالا مثل هم عمل میکنند، فرقی ندارند. اولی توی تایپ کردن، کوتاهتره. اگه یکی رو زدید، لازم نیست اون یکی رو هم بزنید. اگه دوتا رو بزنید، باز هم مشکلی پیش نمیاد.
بعد از این، منطقه زمانی، locales و بعضی چیزهای مربوط به صفحه کلید و console رو تنظیم کنید. بعضیها رو توی مرحله قبل تنظیم کردید ولی اینجا دوباره نمایش داده میشن. مشکلی نیس، چیزی که قبلا انتخاب کرده بودید، به طور پیشفرض انتخاب شده، با یه enter، همون استفاده میشه.
sudo dpkg-reconfigure locales tzdata console-setup keyboard-configuration
توی منوی اول که باز میشه، زبانی که میخواهید سیستم استفاده کنه رو انتخاب کنید.
با کلیدهای بالا و پایین، توی اون لیست میتونید بالا و پایین برید. با کلید space (همون کلید بزرگه که پایین کیبورد هست و موقع تایپ کردن، فاصله میذاره) میتونید یه گزینه رو فعال، یا غیرفعال کنید. با کلید tab میتونید بین جاهای مختلف جا به جا بشید. با enter میتونید چیزهایی که انتخاب کردید رو نهایی کنید.
برای فارسی، fa_IR UTF-8 رو انتخاب کنید. ترجیحا en_US UTF-8 رو هم داشته باشید. بعضی برنامهها برای اینکه درست کار کنند، به اون نیاز دارند.
توی منوی بعدی، انتخاب کنید که پیشفرض کدوم باشه و enter رو بزنید.
بعد از این، locale ها ایجاد میشن. ممونه موقع ایجاد locale ها یا همون موقع که dpkg-reconfigure رو اجرا میکنید، چنتا اخطار مرتبط با locales بگیرید، نگران اونها نباشید.
الان، منطقه زمانی رو باید تنظیم کنید. توی منویی که میاد، قاره رو انتخاب کنید که اصولا باید Asia باشه. توی منوی بعدی، منطقه زمانی رو انتخاب کنید. شهرهای ایران، توی منطقه زمانی tehran قرار دارند. این منطقه زمانی، 3:30 از ساعت مبدا گرینوچ جلوتره.
توی منوی بعدی، باز هم encoding کارکترها رو میپرسه، utf8 رو انتخاب کنید.
توی منوی بعدی، Guess optimal character set رو انتخاب کنید تا خود بسته تصمیم بگیره. آخرین گزینه هست.
توی منوی بعدی، فونت رو انتخاب کنید. از بین اونها، Terminus واضحتره. من خودم همون رو انتخاب کردم. میتونید گزینههای دیگه رو هم انتخاب کنید.
توی منوی بعدی، اندازه فونت رو انتخاب کنید.
توی منوی بعد، نوع کیبورد رو انتخاب کنید. معمولا خود بسته تشخیص میده و اون رو به طور پیشفرض انتخاب کرده. اگه enter بزنید، پیشفرض استفاده میشه.
توی منوی بعد، باز هم چینش کیبرد رو میپرسه. مثل بالا انتخاب کنید.
توی منوی بعدی میپرسه که کدوم کلید، کار کلید altgr رو انجام بده. این کلید برای بعضی زبانها که روی یه چینش دیگه پیاده شدند کاربرد داره (مثل اکثر کیبوردهای توی ایران) معمولا توی کیبوردهای داخل ایران، alt سمت راست این عملکرد رو داره. اگه کیبورد شما این عملکرد رو نداره، گزینه دوم رو انتخاب کنید. اگه درست نمیدونید، اولی رو انتخاب کنید تا با توجه به چینش کیبورد، این کلید انتخاب بشه. اگه می.دونید چه کلیدی این عملکرد رو داره، همون رو انتخاب کنید.
توی منوی بعدی باید کلید compose رو انتخاب کنید. تا جایی که میدونم، این کلید توی زبان فارسی استفاده نمیشه. برای همین، No compose key رو انتخاب کنید.
توی متوی آخر، میپرسه که آیا X11 با کلیدهای ctrl + alt + Backspace متوقف بشه یا نه. من وقتی که این رو فعال کردم، مشکل درست میکرد. شاید برای شما فرق کنه.
بعد از اینکه کارهای بالا رو انجام دادید، بگید تا بقیه کارها رو بگیم.