خب این چشم بستن به روی حقکشی نیست از نظرتون؟ از نظر من این کار، از خود حقکشی هم بدتره
گفتم که! دنیای واقعی به این صورت عمل نمیکنه. این چیزی که شما میگید، تو تخیل وجود داره فقط. اونی که از شما پول میخواد، هرگز هیچ نقشی در تولید محصول نداشته. داره از شما بابت استفاده از محصول یه نفر دیگه،اخّاذی میکنه.
شخص با رضایت خودش رفته فروخته پول زحمتشم گرفته
ربطش به ما چیه ؟ طرفیتن قضیه راضی بودند ماهم ربطی به توافقشون نداریم
ضمنا اخاذی یعنی پول زور گرفتن اینجا طرف خودش راضی بوده
بله. چون اون کیک رو از تملّک فروشنده در میآرم. ولی در مورد آهنگ، من آهنگ رو از تملّک ناشر درنمیآرم. من چه بهش گوش نکنم، چه هزاربار گوش کنم، تأثیری در مالکیت ناشر روی اون اثر نداره. اگه بخوایمن اینجوری حساب کنیم، کسی حق نداره بره تو مهمونی و اونجا آهنگ گوش کنه
خب پس ما یباید کنسرت و تئاتر و کلاسای آموزشی و خیلی چیزای دیگ رو هم رایگان استفاده کنیم چون علم رو و یا داستان ویا اهنگ رو از دست طرف در نمیاریم !!
این مغالطست
طرف زحمت کشیده علمی کسب کرده برای یاد دادنش حالا میگ پول بدید حق هم داره
گروهی زحمت کشیده و تئاتری رو اجرا کرده حالا مزدشو میخواد
و اما آهنگ
طرف زحمت کشیده و شعر گفته و آهنگ ساخته حالا میگ اگر میخوای بیای کنسرت یا از آهنگم استفاده کنی بهم مزدمو بده!
البته اینجور که جلو اومدیم برای آهنگ فکر کنم بهش خدمات بگیم مناسب تره تا محصول ! اینجوری جلوی ایجاد ابهامات در ادامه بحث هم گرفته میشه
ضمنا تمثل فقط برای فهم بهتر استفاده میشه و استدلال از تمثیل باطله !
من فقط مثال زدم که کیکی بخرید بر اون دلالتی انجام ندادم
... تو وجهی از اون کیک رو حس کردی (بو)،همونطور که وجهی از اون آهنگ رو حس کردی (صدا)...
بالاتر گفتم اگر خدمات باشه این استدلالتون باطله !
از دید بسیاری از فلاسفه، محتوا، نمیتونه و نباید محصول باشه
کدوم فلاسفه ؟!
با چه استدلالی ؟
این ها رو لطفا بگید
در اصل محتوای هر چیزی به اون ارزش میده !
کتاب با محتواش ارزش پیدا میکنه
فیلم و شعر و غیره هم همینطور
درسته محتوای محض محصول نیست ! اما وقتی محتوا در چیزی ضمیمه بشه میشه جزئی از محصول ! محتوا حتی میتونه خدمات بشه !
وگرنه هیچ دانشمندی که کسب علم کرده نمیتونه با آموزش دادن پولی دربیاره درحالی که این حق رو داره !
نکته اینه که خریدن امتیاز بیشرفی و رذالت تمامه! ...
قابل قبول نیست !
خیلی ها میان و محصولشون رو درست میکنن اما حوصله دردسر های توسعه و غیره رو ندارن
خب میان امتیاز رو میفروشن و پولشونو میگیرن !
هر دو طرف هم راضی هستن ! کارشون هم بد نیست اگر هم دلیلی بر بد بودن کار دارید بگید! البته در مفروضاتتون چیزایی که گفتم رو هم قرار بدید بعد استدلال کنید !
ضمنا این اتفاق مطلقا نمیوفته که هرکی چیزی ساخت بره یه شرکت بفروشه !
بعضیا میفروشن بعضیا نمیفروشن !
اقای بهزادی نرم افزار ازاد رو اشتباه نگرفته هر بحثی جدا گانه است
برای موسیقی نظر اقای بهزادی درسته اصلا درامد خواننده ها از فوش موسیقی نیست اون مال وقتی بود که با سی دی فروخته میشد
ولی محصول فیزیکی مثل کیک که دارید میخورید شما محصول رو مصرف کردید و تمام اما نمیشه موسیقی رو یک نفر گوش کنه و. از بین بره که یا برعکس میشه یک کیک درست کنن هرکی بیاد بخوره بعد نفر بعدی هم بیاد همون رو بخوره و تموم نشه که یا روی کیک کلیک راست کنی ازش کپی بگیری
این ربطی به نداره و دلیل نمیشه که خب پس پولشو ندیم !