برچسب جدید به نویسندهی وبسایت معتبر tomshardware: «از مرحله پرته»
من چنین حرفی نزدم. اتّفاقاً به نظرم خیلی درست نوشته سیستمعاملهای لینوکسی. شما برای این که بگی منظورش از این واژه، یه چیز موهومی به اسم «سیتمعامل لینوکس» بوده، ادّعا کردید به توزیع گفته سیستمعامل!
اصلاً موضوع این نیست که تاریخ چی بوده. واقعیت حال حاضر دنیا اینه که به این سیستمعامل میگن لینوکس. همین.
مغالطهٔ توسل به اکثریت!
در واقع چیزی که همه دارن میبینن اینه که یه سری کاربر افراطی، پای هر پستی، بحث نامرتبط «سیستمعامل لینوکس» یا «سیستمعامل گنو» رو راه میندازن
اینجا محیط علمیه و باید صحبتها علمی باشه. توی سبزیفروشی مکشلی نیست اگه کسی بگه «ویندوز لینوکس»، ولی وقتی داریم بحث علمی میکنیم، واژهها باید از نظر علمی درست باشن.
و به خودشون اجازه میدن به دیگران امر و نهی کنن که چه شکلی باید سیستمعامل لینوکس رو صدا کنن.
البته این شمایید که دارید امر و نهی میکنید سیستمعامل گنو رو لینوکس بنامیم.
این شمایید که شاید حداقل ۱۰ درصد ارسالهاتون داخل انجمن مربوط به اینه که دیگران رو مجبور کنید سیستمعامل خودشون رو به یه اسم دیگه صدا بزنن.
من فقط برای بار چندم حوصلهم سر رفته از این رفتار و به همین دلیله که دارم بحث میکنم.
شما هر زمان اون چیزی که بهش میگید gnu os رو بدون کرنل لینوکس و مابقی بستهها استفاده کردید، اون موقع بهش هر چیزی دوست داشتید بگید.
چرا بدون کرنل لینوکس؟ سیستمعامل گنو، کرنلهای مختلفی داره و لینوکس هم یکی از اون کرنلهاست. متوجّه نمیشم چرا سعی دارید لینوکس رو از سیستمعامل گنو جدا کنید؟
این سیستمعاملی که شما دارید استفاده میکنید (به همراه کرنل لینوکس و مابقی اجزا)، اسمش هست «سیستمعامل لینوکس». و این توزیعی که استفاده میکنید اسمش هست «توزیع لینوکس».
تنها چیزی که میشد بهش گفت سیستمعامل لینوکس، تایزن بود؛ چرا که محصول بنیاد لینوکسه. ولی خب خود بنیاد لینوکس هم بهش نمیگه سیستمعامل لینوکس. فقط یه سری افراد افراطی اصرار دارن به یه سیستمعاملی که توش لینوکس هم هست، بگن سیستمعامل لینوکس. منتها نمیدونم چرا مثلاً اندروید رو انتخاب نکردن که مبناش برپایهٔ لینوکسه. به یه سیستمعاملی میگن لینوکس که بدون لینوکس هم هیچ تفاوت معناداری توش ایجاد نمیشه. در واقع به نظر اونها اندروید و اوبونتو به هم شبیهترن تا دبیان گنو/لینوکس و دبیان/کیفریبیاسدی!
نظرم خوبه اگه افراطیگری رو کمتر ببینم.
بله. پس چراغ خود برافروز.
هر چیزی که گنو توسعه میده. من چیزی به اسم سیستمعامل گنو نمیشناسم که بخوام پروژهی گنو رو از سیستمعامل گنو جدا بدونم
خب تقاص نشناختن شما رو که ما نباید بدیم. مطالعه کنید و بشناسید.
شما اصرار دارید یه سیستمعامل رو بدون یک کرنل، کامل در نظر بگیرید. در صورتیکه یک مجموعهی نرمافزار، بدون یک کرنل نمیتونه عنوان یک سیستمعامل رو یدک بکشه. اجزای پروژهی گنو تنها در کنار کرنل و به اضافهی کرنل میتونن تشکیل یک سیستمعامل بدن. اون چیزی که بهش میگید گنو، بدون یک کرنل هیچ وقت نمیتونه اسمش بشه سیستمعامل. اون فقط یه مجموعهی نرمافزاره.
یه ماشین هیچ وقت بدون موتور، یک «ماشین» نیست. بلکه فقط یه مجموعهی قطعات و فلز و شیشه و... است.
چرا حرف تو دهن من میذاری؟ سیستمعامل بدون کرنل نمیشه، همونطور که خودرو بدون چرخ نمیشه. (البته سیستمعاملهای بدون کرنل هم داریم که بحثش جداست). صحبت اینه که لینوکس، نه تنها کرنل سیستمعامل گنوست و نه اولویتی نسبت به بقیه داره. همونطور که توی ماشین، چرخ اولویتی نسبت به مثلاً جعبهدنده نداره. هرکدومشون نباشن، خودرو ناقصه.
در حال حاضر به سیستمعاملی که از گنو به اضافهی کرنل لینوکس بوجود اومده، میگن «سیستمعامل لینوکس». این فقط اسم این سیستمعامله و هیچ ربطی به این نداره که کرنلش چیه.
اسم لینوکس هیچ ربطی به این نداره که کرنل سیستمعامل چیه؟ عجب… پس طبق فرمایش شما دبیان گنو/کیفریبیاسدی هم توزیعی از سیستمعامل لینوکسه؟
اون مجموعهی نرمافزاری که کرنل خودش رو نداشته، در نهایت فقط یک مجموعهی نرمافزار بوده. نه یک سیستمعامل کامل.
خیر. در اون زمان، حداقل سه کرنل کامل داشته که پراستفادهترینش،تریکس بوده. اطلاعات تاریخیت اشتباه و باعث شده کل موضوع رو اشتباه ببینی.
کی گفته لینوکس برای گنو ساخته شده؟
لینوس توروالدز، نویسندهٔ لینوکس!
لینوکس که کرنل گنو نیست. اگه ایجور باشه پس به اندروید هم باید بگیم گنو/گوگل! تنها سیستم عاملی که میشه بهش گفت گنو همونی هست که با کرنل هرد هست. اگه اینقدر اسمش از خودش براتون مهم تره میتونید از یه سیستم عامل دیگهای استفاده کنین
۱. لینوکس کرنل گنو است!
۲. اگه اونجور باشه باید به اندروید هم بگید سیستمعامل لینوکس!
۳. تنها سیستمعاملی که میشه بهش گفت لینوکس همون تایزنه که بقیهٔ اجزای سیستمعامل غیر از کرنلش هم برای بنیاد لینوکسه. ولی خود اعضای بنیاد لینوکس، اونقدر روی اسم لینوکس تعصّب و افراطیگری نداشتن که اسمش رو بذارن لینوکس،گذاشتن تایزن!
اتفاقا بعد از انتشار لینوکس گنو بود که خودش رو با اون سازگار کرد.
بعد از انتشار اولیهٔ لینوکس که یه کرنل برای رایانهٔ شخصی لینوس توروالدز بود، توسعهٔ لینوکس عملاً به دست گنو انجام شد. اگه گنو این کار رو نمیکرد، الآن اصلاًٍ لینوکسی وجود نداشت که اسمش بخواد مورد بحث باشه!