انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: سوالاتی درباره مخازن اوبونتو - ubuntu repositories  (دفعات بازدید: 1635 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
مثلاً برداشتن خودکار libclang1-13، بستهٔ vim-youcompleteme رو هم پاک می‌کنه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
مثلاً برداشتن خودکار libclang1-13، بستهٔ vim-youcompleteme رو هم پاک می‌کنه.
چشم ولی هنوز اونقدر حرفه ای نیستم که بدونم کدوم بکیج با اون اسم عجیب غریبش چیکار میکنه که بفهمم حذفش نکنم ! البته تا حالا هم که ب مشکل نخوردم !
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1400، 12:12 ب‌ظ توسط / sudo rm -rf »
آرچ و گنوم!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
۱- به طور پیش‌فرض توی اوبونتو، ubuntu software به snap وصله و بسته‌های snap رو نصب می‌کنه. در نتیجه نمی‌تونید با اون، بسته‌های deb. که توی مخازن قرار دارند رو نصب کنید. اگه snap و پلاگین مربوط به اون رو پاک کنید، بسته‌های deb. که توی مخازن هستند نمایش داده میشن و می‌تونید اونها رو نصب کنید.
فکر کنم ubuntu software، بسته‌هایی که کتابخانه هستند یا کاربر زیاد با اونها کاری نداره رو نشون نمیده. مثلا اگه توی ubuntu software دنبال بسته libapt-pkg6.0 بگردید، اون رو نمایش نمیده. مطمئن نیستم.

۲- بله بررسی میشن. معمولا بسته‌های اوبونتو، از روی بسته‌های دبیان ساخته میشن. به همین دلیل معمولا یه بار موقع اضافه شدن به دبیان، و یه بار هم موقعی که قراره برای اوبونتو استفاده بشن، بررسی میشن.

۳- اگه آخرین نسخه پایدار اوبونتو رو داشته باشید (فعلا 21.10)،  برنامه‌های شما باید به مقدار کافی حدید باشن. اگه جدید‌تر می‌خواهید، شاید بهتر باشه از توزیع‌های غلتان استفاده کنید. این توزیع‌ها نسخه بندی ندارن و برنامه‌های جدید مدت کمی بعد از انتشار، توی مخازن قرار میگیرن. آرچ لینوکس، مانجارو، بیان شاخه ناپایدار و جنتو نمونه‌هایی از توزیع‌های غلتان هستند.
البته wine توی دبیان، یه استثنا هست و مدتیه که نسخه جدید اون به مخازن دبیان اضافه نشده. به همین دلیل توی اوبونتو هم نسخه جدید وجود نداره.

۴- در مورد anbox، اعضای مختلف انجمن هم باهاش مشکل داشتند.

۵- معمولا نرم‌افزار‌های انحصاری توی مخازن توزیع‌ها نیستند. اگه وجود داشته باشند، به احتمال زیاد درایور یا کدک‌های صوتی تصویری هستند. حتی اگه توی مخازن باشند، باز هم توی قسمت اصلی قرار نمیگیرن. توی قسمت‌های دیگه مخازن قرار میگیرن و شما باید اون قسمت‌ها رو فعال کنید. توی اوبونتو دوتا قسمت restricted و multiverse شامل اینجور چیز‌ها هستند. توی دبیان، قسمت non-free فقط شامل برنامه‌های انحصاری هست. توی قسمت contrib نرم‌افزار‌هایی پیدا میشه که یا با سیاست دبیان سازگاری ندارند یا اینکه به چیز‌های انحصاری وابسته هستند اما خودشون آزادند.

در مورد davinci resolve، این برنامه انحصاریه و فکر نکنم توی مخازن رسمی توزیعی وجود داشته باشه.

۶- برنامه‌های اونها ممکنه جدید‌تر باشه. ولی دبیان بزرگترین مخزن بین توزیع‌ها رو داره. و تقریبا هر چیزی رو می‌تونید توی اون پیدا کنید. و به همین دلیل، اوبونتو هم مخزن بزرگی داره.
البته اگه توی آرچ لینوکس، aur رو هم حساب کنید، اون وقت تعداد بسته‌ها بین آرچ و دبین قابل مقایسه میشن.
ولی aur مخزن رسمی آرچ لینوکس نیست و ممکنه بعضی از بسته‌ها داخل اون، با توزیع سازگار نباشند یا مشکل داشته باشند. ولی یه نظارتی رو اونها هست. البته این نظارت، به اندازه نظارتِ روی بسته‌های داخل مخازن رسمی، نیست.

۷- اینجور نیست که یه برنامه حتما برای snap ساخته بشه. روند کار اینجوریه که شما یه برنامه می‌نویسید و توی این برنامه، از یکی یا چنتا کتابخانه هم استفاده می‌کنید. وقتی که می‌خواهید اون رو برای snap بسته بندی کنید، اون کتابخانه‌ها همراه بسته قرار میگیرن تا همین یه بسته بتونه هر جایی که snap نصبه، اجرا بشه.
وقتی که شما برنامه رو توی قالب deb. بسته بندی می‌کنید، فقط خود برنامه رو بسته بندی می‌کنید و توی فایل‌های کنترلی بسته deb می‌نویسید که این بسته به یه سری بسته‌های دیگه هم وابسته هست و باید اونها نصب بشن تا این بسته کار کنه. (خیلی اطلاعات دیگه هم توی این فایل‌های کنترلی هست، فعلا به اونها کاری نداشته باشید)
اون بسته‌هایی که بسته شما بهش وابسته هست، کتابخانه‌ها و چیز‌های مورد نیاز بسته شما رو دارند.
خوبی این روش اینه که شما یه بار یه کتابخانه نصب می‌کنید و همه برنامه‌ها از اون استفاده می‌کنند، بدون اینکه لازم باشه اون کتابخانه چند بار نصب بشه. به همین دلیل جای کمتری هم اِشغال میشه.
یه مزیت دیگه این هست که اگه اون کتابخانه مشکل امنیتی یا باگی چیزی پیدا کنه، با یه ارتقا درست میشه و همه برنامه‌هایی که از اون استفاده می‌کنند هم از این مشکل آزاد میشن.
در حالی که اگه از هر بسته کتابخانه و چیز‌های مورد نیازش رو همراه خودش داشته باشه، اگه توی یه کدوم از اینها مشکل پیش بیاد، هر برنامه‌ای که از اونها استفاده کرده باید جدا بروزرسانی بده تا درست بشه. حجم اشغال شده هم زیاد میشه. البته توی snap، حجم بروزرسانی‌ها معمولا خیلی کنه. دلیلش اینه که فقط تغییرات دریافت میشن.

مشکلی که بسته‌های deb دارند این هست که اگه چنتا برنامه به نسخه‌های متفاوتی از یه کتابخانه نیاز داشته باشن، به مشکل می‌خورید. دسترسی بسته‌های deb. به سیستم معمولا بیشتره.

اینکه بتونید یه برنانه رو برای snap بسته بندی کنید، بیشتر بستگه به مجوز اون برنامه داره. اگه آزاد باشه که کار راحتیه. اگه انحصاری باشه، ممکنه این اجازه رو داشته باشید تا برنامه رو توزیع کنید (هر چند اجازه decompile یا مهندسی معکوس رو ندارید)، اگه بشه برنامه رو بدون مشکل خاصی توزیع کرد، اون وقت باید بتونید برای snap بسته بندیش کنید.
اگه کلا اجازه توزیع برنامه رو ندارید، نمی‌تونید. اینکار رو انجام بدید. اگه هم انجام بدید، وارد مخزن snap نمیشه.

۸- چون از snap استفاده شده.البته snap انقدر هم که میگن خطرناک نیست. اگه فقط بسته‌هایی که مطمئن هستید رو نصب کنید، مشکلی ایجاد نمی‌کنه. ولی هر کاری کنید، snap یکم سنگینه.

۹- بستگی داره برای snap باشه یا توی قالب deb
اگه deb باشه، می‌تونید اون رو به مخازن دبیان اضافه کنید تا توی نسخه بعدی اوبونتو، ببینیدش. (به احتمال زیاد)
اگه snap باشه نمی‌دونم.

من شنیدم بعضی های برای نصب و آپدیت نرم افزار ها از Synaptic Package Manager هم استفاده میکنن . شما تا الان از این طریق برنامه نصب کردید ؟ بنظرتون این میتونه گزینه بهتری نسبت به ubuntu software باشه ؟
قابلیت‌های بیشتری نسبت به ubuntu software/gnome software به شما میده، ولی به قشنگی اونها نیست. ممکنه اول کار وقتی محیط اون رو می‌بینید یکمی گیچ بزنید که چی به چی هست.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • دبیان + گنوم
دوستان امروز میخواستم نرم افزار kdenlive رو از طریق ubuntu software نصب کنم اما ...

عکس ۱ :

خوب من توی قسمت جست جو kdenlive رو وارد کردم و به جای اینکه طبق معمول یه نرم افزار نشون داده بشه دوتا نرم افزار موجود بود

من اول نفهمیدم قضیه چیه و هنگ کردم  #-o

اول وارد نرم افزار اولی شدم که ...

عکس ۲:

خوب اینجا میبیند نرم افزار kdenlive نسخه ۴:۱۹.۱۲.۳ ( البته فکر کنم نسخه ۱۹.۱۲.۳ باشه نمیدونم چرا پشتش یه ۴ هم گذاشتن؟! ) هستش که حجمش فقط ۲.۷ مگابایته ( آخه چطور ممکنه یه نرم افزار ادیت ویدیو حجمش اینقدر کم باشه ؟  :-k )

بعد وارد نرم افزار دومی شدم که ...

عکس ۳:

اینجا میبیند جدیدترین نسخه نرم افزار kdenlive که همین دو هفته پیش منتشر شده رو گذاشتن برای دانلود و نصب که حجمش تقریبا ۱۹۰ مگابایته

سوالی که برام پیش اومده اینکه چطور ممکنه دوتا نرم افزار با نسخه های متفاوت حجمشون اینقدر با هم فرق داشته باشه ؟ ( آیا مثلا یه سری از فایل مورد نیاز نرم افزار اولی بصورت پیش فرض روی اوبونتو نصب بوده که اینطور شده یا .... ؟ لطفا یه مقدار توضیح بدید )

و اصلا چرا باید در ubuntu software دوتا نسخه از یه نرم افزار رو بزارن برای دانلود و نصب ؟

سپاس  [-o<
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
یکی از مخزن apt هست یکی snap ! اسنپ همه وابستگی هاش باهاشه واسه همین سنگین تره !
« آخرین ویرایش: 28 بهمن 1400، 05:19 ب‌ظ توسط / sudo rm -rf »
آرچ و گنوم!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
اولی مال مخازن هست دومی مربوط به snap
دلیل تفاوت حجم‌ها اینه که نسخه snap، مقدار زیادی از کتابخانه‌های مورد نیاز رو همراه خودش داره، به همین دلیل بزرگتره. نسخه apt، فقط شامل فایل اجرایی و یه سری فایل دسپیگه که مربوط به برنامه میشه، هست. کتابخانه‌ها توی بسته‌های دیگه هستند(احتمالا قسمتی از اونها نصب شدند). در نتیجه با یه بار دانلود اون کتابخانه، هر برنامه‌ای که بهش نیاز داشته باشه، استفاده می‌کنه و لازم به نصب اضافه نیست.
اون حجم کمی که می‌بینید، فقط مربوط به خود بسته هست. احتمالا بسته‌های دیگه‌ای هم همراه این بسته نصب میشن. در اینصورت حجم بیشتری از چیزی که می‌بینید دانلود میشه.

معمولا نسخه‌ای از برنامه‌ها که توی مخازن هست، تا وقتی که خود توزیع ارتقا پیدا نکنه، ارتقا پیدا نمی‌کنند و فقط بروزرسانی امنیتی دریافت می‌کنند.( اگه مشکل امنیتی توی اونها پیدا بشه)
به همین دلیل نسخه‌ای که می‌بینید، قدیمی‌تر از آخرین نسخه منتشر شده هست.
قضیه بالا در مورد توزیع‌هایی که نسخه نسخه منتشر میشن، صادقه. توی توزیع‌هایی که غلتان هستند، (مثل آرچ، شاخه ناپایدار دبیان یا open suse tumbleweed) نسخه آخر برنامه‌ها به سرعت توی مخازن قرار میگیرن.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
پاسخ : سوالاتی درباره مخازن اوبونتو - ubuntu repositories
« پاسخ #21 : 01 اسفند 1400، 08:44 ب‌ظ »
آیا راهی هست که ما بتونیم نرم افزار هایی که جدیدا به ubuntu software یا snap store اضافه شده رو ببینم ؟

هدفم از اینکار آشنا شدن با برنامه ها جدید . تست کردن اونها و یا حتی استفاده از اونها هستش.

برای مثال من امروز داشتم توی اسنپ استور میگشتم برای خودم :

یه برنامه ای رو دیدم به اسم Silaty شاید باورتون نشه ولی این برنامه اوقات اذان رو بهتون یادآوری میکنه .

من اصلا فکر نمیکردم توی گنو/لینوکس بشه از اینطور برنامه ها هم پیدا کرد .

وقتی برنامه ای به این خوبی وجود داره چرا ما باید از وجودش بی اطلاع باشیم ؟!

لینک نرم افزار Silaty در اسنپ استور :

https://snapcraft.io/silaty
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #22 : 01 اسفند 1400، 09:05 ب‌ظ »
آیا راهی هست که ما بتونیم نرم افزار هایی که جدیدا به ubuntu software یا snap store اضافه شده رو ببینم ؟

هدفم از اینکار آشنا شدن با برنامه ها جدید . تست کردن اونها و یا حتی استفاده از اونها هستش.

برای مثال من امروز داشتم توی اسنپ استور میگشتم برای خودم :

یه برنامه ای رو دیدم به اسم Silaty شاید باورتون نشه ولی این برنامه اوقات اذان رو بهتون یادآوری میکنه .

من اصلا فکر نمیکردم توی گنو/لینوکس بشه از اینطور برنامه ها هم پیدا کرد .

وقتی برنامه ای به این خوبی وجود داره چرا ما باید از وجودش بی اطلاع باشیم ؟!

لینک نرم افزار Silaty در اسنپ استور :

https://snapcraft.io/silaty
خب باید خود فروشگاه اضافه کنه اینو ! مثل بقیه فروشگاه های نرم افزار !
خود سایت اسنپ رو نگاه کردی ؟ شابد اونجا باشه این امکان !
آرچ و گنوم!

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
« پاسخ #23 : 01 اسفند 1400، 09:11 ب‌ظ »
خب باید خود فروشگاه اضافه کنه اینو ! مثل بقیه فروشگاه های نرم افزار !
خود سایت اسنپ رو نگاه کردی ؟ شابد اونجا باشه این امکان !

متاسفانه فعلا که نتونستم چیزی پیدا کنم 

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #24 : 01 اسفند 1400، 09:22 ب‌ظ »
مگه نرم‌افزارهای گنوم، جدیدترین برنامه‌ها رو نشون نمی‌ده؟
« آخرین ویرایش: 01 اسفند 1400، 09:23 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
« پاسخ #25 : 01 اسفند 1400، 09:32 ب‌ظ »

منظورتون از نرم افزار های گنوم چی هستش؟ یعنی در ubutnu software بخشی برای معرفی و نمایش نرم افزار های جدید اضافه کردن؟

( لطفا توضیح بدید )

سپاس

پ.ن : متاسفانه به دلایلی من هنوز دارم از اوبونتو ۲۰.۰۴ استفاده میکنم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #26 : 01 اسفند 1400، 09:38 ب‌ظ »
همونی که عکسش رو گذاشتم. یه نرم‌افزاره به اسم GNOME Software که اون Ubuntu Software رو از روی یه نگارش قدیمیش ساختن و توی ارائه‌های قدیمی مثل ۲۰٫۰۴ نیست. ارتقاش بدید به ۲۱٫۱۰:
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Upgrade

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #27 : 01 اسفند 1400، 09:42 ب‌ظ »

منظورتون از نرم افزار های گنوم چی هستش؟ یعنی در ubutnu software بخشی برای معرفی و نمایش نرم افزار های جدید اضافه کردن؟

( لطفا توضیح بدید )

سپاس

پ.ن : متاسفانه به دلایلی من هنوز دارم از اوبونتو ۲۰.۰۴ استفاده میکنم
منظورنون رو متوجه نشدم،‌خب بروزرسانی برای هر نرم افزاری بیاد توی بخش بروزرسانی ها لیست می کنه.
منظورتون اینه برای هر نرم افزاری (حنی اونهایی که نصب نکردید) یک بخش جداگانه داشته باشه که لیست کنه؟ تا اونجایی که می دونم خیر.

یک موضوعی برام سوال شده شما با چه نرم افزاری نماگرفت می‌گیرید؟ چون همه ی عکس هاتون یک سایه قشنگ زیرش داره.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #28 : 01 اسفند 1400، 10:02 ب‌ظ »
منظورتون اینه برای هر نرم افزاری (حنی اونهایی که نصب نکردید) یک بخش جداگانه داشته باشه که لیست کنه؟ تا اونجایی که می دونم خیر.
نرم‌افزارهای گنوم، اون‌ها رو هم نشون می‌ده. همون‌طور که تو نماگرفتی که گذاشتم، فقط سه تا از اون برنامه‌ها رو نصب دارم.

یک موضوعی برام سوال شده شما با چه نرم افزاری نماگرفت می‌گیرید؟ چون همه ی عکس هاتون یک سایه قشنگ زیرش داره.
با نماگرفت گنوم و به وسیلهٔ دکمهٔ نماگرفت روی صفحه‌کلید.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #29 : 01 اسفند 1400، 10:09 ب‌ظ »
Alt+PrintScreen
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92