انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کمک-توی نصب دبیان مشکل دارم ( حل شد )  (دفعات بازدید: 3706 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
پاسخ : کمک-توی نصب دبیان مشکل دارم
« پاسخ #15 : 28 بهمن 1400، 08:43 ب‌ظ »
نصب گنو برای مبتدی ها از جمله خودم در شرایطی که اطلاعات زیادی روی هارده کار خطرناکیه و ممکنه منجر به پاک شدن اونها بشه
پیشنهادم اینه که اطلاعات رو بریزین توی حافظه دیگه و هر کاری خاستین با هارد بکنین .

کاری که خودم بخاطر ترسی که داشتم میکردم اولا ، راست میگن ایشون ، این بهترین کاره !
آرچ و گنوم!

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #16 : 29 بهمن 1400، 04:30 ب‌ظ »
با با ۲۰۰ گیگ اطلاعات مهم و شخصی وارد گنو شدم بعد سه سال و نصب انواع توزیع هیچیشون نشده همونجا هستند ترس نداره دقت میخواد
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • برنامه نویس جاوااسکریپت عاشق کالی O-O
    • .
« پاسخ #17 : 29 بهمن 1400، 09:17 ب‌ظ »
سلام :)
من دوتا هارد دیسک داشتم توی هارددیسک دومی توی sda2 نصب کردم حین نصب بهم گفت میخوای sda2 رو چه نوع فرمتی کنی که منم اولیشو ext4 رو انتخاب کردم حال الان نمیدونم چرا وقتی بوت رو روی هارددیسک دومی میزارم و سیستمو روشن میکنم جین بالا اومدن سیستم میگه که این هارد دیسک بوت نشده  ](*,)
که بنظر من شاید میتونه مشکل از نوع فرمت ext4 باشه که باید ntfs میکردم نظر شما چیه؟
اگر برنامه‌نویسها برای ساختن یک برنامه‌ی جدید و ابتکاری شایسته‌ی تشویق شدن باشن، اگر استفاده از نرم‌افزار رو محدود کنن، شایسته‌ی تنبیه‌شدن هستند.

-ریچارد استالمن

آفلاین دکتر کاظمی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • Manjaro+Cinnamon
« پاسخ #18 : 29 بهمن 1400، 09:37 ب‌ظ »
سلام :)
من دوتا هارد دیسک داشتم توی هارددیسک دومی توی sda2 نصب کردم حین نصب بهم گفت میخوای sda2 رو چه نوع فرمتی کنی که منم اولیشو ext4 رو انتخاب کردم حال الان نمیدونم چرا وقتی بوت رو روی هارددیسک دومی میزارم و سیستمو روشن میکنم جین بالا اومدن سیستم میگه که این هارد دیسک بوت نشده  ](*,)
که بنظر من شاید میتونه مشکل از نوع فرمت ext4 باشه که باید ntfs میکردم نظر شما چیه؟
بوت را روی sda بگذارید، یعنی ۲ تا هارددیسک فیزیکی داری؟ یا ۲ تا پارتیشن؟
هارددیسک دومی sdb است

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #19 : 29 بهمن 1400، 09:49 ب‌ظ »
آهان درسته منظور من پارتیشن دومی هاردیسک دومم هست که فک کنم میشه sdb2
دوتا هارد دیسک دارم یکی 500 اون یکی 180 روی 180 هم دوتا پارتیش دارم اولی به اسم J و دومی به اسم K که روی درایو k همون sdb2 دبیان رو نصب کردم ولی متاسفانه الان نه هنگام بالا اومدن سیستم روی هاردیسک دوم میگه بوت نیست!
همچنین روی هارد دیسک اولی ویندوز دارم که وقتی هم با اون میرم قسمت مای کامپیوتر بخاطر فرمت ext4 بودن درایو K و ntfs نبودنش درایو k رو نمیشناسه ولی درایو j که مال همون هارد دیسکه رو میشناسه این یعنی با فرمت ext4 مشکل داره. منم گفتم شاید کلا کامپیوترم با فرمت ext4 مشکل داره و واسه همینه لینوکس هم توی هارددیسک دومی بالا نیومد و اخطار بوت نبودن داد!
الان بنظرتون اشتباه بود که حین نصب دبیان درایو k رو فرمت ext4 که فرمت پیشفرض نصبش هم بود انجام دادم و بهتر بود ntfs میکردم؟ یا اصلا مشکل اخطار بوت نبودن به این فرمت ربطی نداره؟
« آخرین ویرایش: 29 بهمن 1400، 09:51 ب‌ظ توسط mahdisam »
اگر برنامه‌نویسها برای ساختن یک برنامه‌ی جدید و ابتکاری شایسته‌ی تشویق شدن باشن، اگر استفاده از نرم‌افزار رو محدود کنن، شایسته‌ی تنبیه‌شدن هستند.

-ریچارد استالمن

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #20 : 30 بهمن 1400، 12:20 ب‌ظ »
خیر بهترین و درست ترین فرمت همینی است که الان انجام دادید ایم مشکل به دلیل. حماقت ویندزد است که راه حل هم داره
چه اروری میده ؟
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 30 بهمن 1400، 12:22 ب‌ظ »
البته گفتم که دبیان لاید نصاب جدید و ساده تری داره
کاش حد اقل زبان رو روی فارسی میزاشتید تا بهتر متوجه بشید  :P
برچسب قابل بوت به اون پارتیشن دادید ؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #22 : 30 بهمن 1400، 01:45 ب‌ظ »
مطمئن‌ترین جا برای گرفتن دبیان، این‌جاست: https://cdimage.debian.org/images/unofficial/non-free/images-including-firmware/weekly-live-builds/amd64/iso-hybrid/
بارکنندهٔ راه‌انداز رو باید روی دیسک نصب کنید، نه روی افزار. مثلاً روی sda و نه روی sda1.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #23 : 30 بهمن 1400، 05:02 ب‌ظ »
توی سیستم‌عامل‌هایی که مبتنی بر یونکیس مثل مک یا شبه یونیکس هستند مثل اونهایی که از کرنل لینوکس استفاده می‌کنند یا bsd ها، اون منطق درایو که توی ویندوز می‌بینید، استفاده نمیشه.

در ادامه، منظورم از 'اینجا'، سیستم‌عامل‌های یونیکسی و شبه یونیکسی هست.

اینجا، ساختار درختی هست. اول از همه، یه / داریم. اسمش روت هست به معنی ریشه؛ چون همه چیز از اونجا شروع میشه. اسم علامت '/'، اِسلَش هست، ولی ما اسم علامت رو نمی‌گیم. جایی که چیز‌ها از اون شروع میشن رو  با علامت / نمایش میدم و اسمش رو گذاشتیم روت.
همه چیز زیر این روت قرار می‌گیره. یعنی اطلاعات پارتیشن‌های شما هم یه جایی زیر این روت دردسترس قرار میگیرن.
اینجا به پوشه گفته میشه دایرِکتوری. روت که با علامت / مشخص شده، یه دایرکتوری هست.

اینجا، مسیر فایل‌ها از طریق علامت اسلش مشخص میشه. مثلا ممکنه شما توی ویندوز چنین مسیری داشته باشید:
D:\images\myimage.png
ولی اینجا، مسیر فایل می‌تونه این باشه:
/home/user/images/myimage.pngتوی مثال بالا، home یه دایرکتوری (پوشه) هست، user همینطور، images هم همینطور، myimage.png یه فایل معمولی هست. همینطور که مشاهده می‌کنید، مسیر یه فایل با علامت اسلش مشخص شده. اسم دایرکتوری‌ها و فایل با علامت اسلش از هم جدا شدند. از چیزی به اسم درایو c یا d خبری نیست.

یا مثلا این یکی رو ببینید:
/mnt/myimage.pngباز شبیه بالا، اسم دایرکتوری و فایل، با علامت اسلش جدا شده و شاهد چیزی به اسم درایور C یا D یا هر درایو دیگه نیستم.

یه چیزی که باید بدونید این هست که اینجا همه چیز فایل یا پروسه هست. فعلا به پروسه کاری نداشته باشید.
جمله بالا به این معنیه که حتی سخت‌افزار‌های شما هم به چشم یه فایل دیده میشن، یه فایل مجازی. این فایل‌ها مجازی هستند و روی رم ذخیره میشن. هر بار که سیستم بوت میشه، این فایل‌های مجازی ایجاد میشن و با خاموش شدن، از بین میرن. با تغییر توی سخت‌افزار مثل وصل کردن یا برداشتن یه فلش، این فایل‌های مجازی ایجاد میشن و از بین میرن.
دایرکتوری هم یجور فایل حساب میشه.

یه دایرکتوری مهم، /dev/ هست. توی این دایرکتوری، فایل‌های مجازی مربوط به سخت‌افزار‌ها قرار میگیرن. البته فایل‌های مجازی دیگه‌ای هم توی اون دایرکتوری وجود داره که مربوط به سخت‌افزار نیستند. لازم نیست الان درگیر اونها بشید.

فایل‌های مجازی مربوط به حافظه‌های ذخیره‌سازی، توی /dev/ نمایان میشن. دیسک‌های sas، scsi و sata، به اسم ?sd نمایان میشن. به جای اون علامت سوال، یکی از حروف الفبا انگلیسی قرار میگیره. مثلا sda یا sdb یا sdc و به همین ترتیب. اینکه اون حرف چی باشه، بستگی به ترتیب شناسایی دستگاه‌ها داره. اولین دستگاه، به اسم sda نام گذاری میشه، دومی sdb و به همین ترتیب. مثلا sdd میشه چهارمین دستگاه شناسایی شده. فلش‌ها با اینکه sata یا scsi یا sas نیستند، ولی با اسم ?sd نمایان میشن.
اگه هارد شما با عنوان sda شناسایی بشه و بعد یه فلش وصل کنید و به اسم sdb شناخته بشه و بعد یکی دیگه و این یکی به اسم sdc، و الان، دومی رو بردارید، سومی همچنان با اسم sdc شناخته میشه. اگه الان یه فلش دیگه وصل کنید، به اسم sdb شناخته میشه چون sda استفاده شده، و sdb آزاده. با اینکه sdc استفاده شده، ولی از sdd استفاده نمیشه چون sdb قبل از اون قرار داره و آزاده.

پارتیشن‌ها هم با یه فایل‌مجازی توی /dev/ نمایان میشن. اسم اون فایل‌ها برابر اسم دیسکی که داخلشون هستند، به همراه شماره پارتیشن هست. مثلا پارتیشن دوم از دیسک اول، میشه sda2 یا پارتیشن اول از دیسک دوم میشه sdb1 یا پارتیشن چهارم از دیسک سوم میشه sdc4.

اگه اولین دیسک شناسایی شده، 3 تا پارتیشن داشته باشه، 4 تا فایل مربوط به اون توی /dev/ ایجاد میشه. sda که مربوط به خود دیسک هست، sda1 مربوط به پارتیشن اول، sda2 مربوط به پارتیشن دوم و sda3 مربوط به پارتیشن چهارم. این میشه مسیر اون فایل‌ها توی /dev/
/dev/sda
/dev/sda1
/dev/sda2
/dev/sda3
البته یه سری لینک هم توی زیر دایرکتوری‌های داخل /dev/ ایجاد میشن ولی الان به اونها کاری نداشته باشید.

اگه پارتیشن‌تیبل دیسک شما، dos یا همون mbr باشه و شما پارتیشن توسعه‌یافته بسازید و داخل اونها پارتیشن‌های منطقی، شماره پارتیشن‌های منطقی از 5 شروع میشن.
مثلا فرض کنید sda پارتیشن‌تیبل dos داره و شما داخل اون، ۲ تا پارتیشن اصلی، یه پارتیشن توسعه یافته و داخل اون پارتیشن توسعه یافته، ۲ تا پارتیشن منطقی ساختید. در این حالت این دستگاه‌ها توی /dev/ ایجاد میشن.
/dev/sda
/dev/sda1
/dev/sda2
/dev/sda3
/dev/sda5
/dev/sda6
sda خود دیسک هست، sda1 و sda2، دوتا پارتیشن اصلی هستند‌. sda3 اون پارتیشن توسعه یافته هست، sda5  و sda6 هم دوتا پارتیشن منطقی هستند.

یا مثلا این یکی رو ببینید:
/dev/sda
/dev/sda1
/dev/sda2
/dev/sda5
توی این حالت،sda خود دیسک، sda1 یه پارتیشن اصلی، sda2 یه پارتیشن توسعه یافته و sda5 یه پارتیشن منطقی، داخل پارتیشن توسعه یافته هست.

توی پارتیشن‌تیبل dos شما می‌تونید حداکثر ۴ تا پارتیشن اصلی، یا حداکثر 3 تا پارتیشن اصلی و یه توسعه یافته ایجاد کنید. نمی‌تونید بیشتر از یه پارتیشن توسعه یافته درست کنید. توی هر پارتیشن توسعه یافته می‌تونید 60 تا پارتیشن منطقی ایجاد کنید. با توجه به این، روی هم می‌تونید حداکثر 63 تا پارتیشن اصلی و توسعه یافته قابل استفاده داشته باشید.
دقت کنید نمی‌تونید از خود پارتیشن توسعه یافته استفاده کنید، بلکه می‌تونید داخل اون، پارتیشن منطقی ایجاد کنید و از اون پارتیشن‌های منطقی استفاده کنید.

وضعیت در مورد هارد‌های ide، مثل بالا هست با این تفاوت که به جای ?sd، با اسم ?hd نمایان میشن. اون s اول اسمشون، به h تغییر کرده.
قضیه در مورد حافظه nvme و همینطور کارت‌های حافظه متفاوته.

شما نمی‌تونید همینجوری برید و سعی کنید اون فایل‌های مربوط به دیسک توی /dev/ رو بخونید. در اصل اونها حجم خیلی کمی دارند و کلا مجازی هستند. شما باید اونها رو یه جا سوار کنید تا بتونید به فایل‌ها و چیز‌ها رو مثل قبل ببینید. (میشه با dd مستقیم اطلاعات رو خوند، ولی باز هم به این کاری نداشته باشید)
روت و چیز‌هایی که توی فایل fstab تعریف شدند، موقع روشن شدن، خودکار سوار میشن. می‌تونید با دستور mount، کار‌های مربوط به سوار شدن رو انجام داد. فعلا به این هم کاری نداشته باشید.

ویندوز از فایل‌سیستم‌های (فرمت) لینوکس پشتیبانی نمی‌کنه. به همین دلیل نمی‌تونید به همین راحتی از طریق ویندوز، به اونها دسترسی داشته باشید.
البته میشه از طریق wsl یه کار‌هایی کرد. فکر کنم wsl فقط از ext4 پشتیبانی می‌کنه. wsl توی ویندوز 10 وجود داره.

در مورد اینکه دبیان بوت نمیشه، توی این مورد به فایل‌سیستم یا کامپیوتر شما ربط نداره.
یه سری سوالات اون بالا پرسیدم ولی جواب ندادید. اگه جواب بدید، بهتر میشه در مورد این مشکل راهنمایی کرد. هر کدوم رو که نمی‌دونستید، مشکلی نداره. راهنمایی می‌کنیم.
این iso رو از کجا دانلود کردید؟ وبسایت دبیان جواب دقیقی نیست، خیلی iso میشه اونجا پیدا کرد. یکم بیشتر توضیح بدید. حجمش چقدر بود؟
می‌خواهید توی حالت uefi نصب کنید یا legacy؟ می‌تونید legacy رو برابر bios در نظر بگیرید.
پارتیشن‌تیبل شما gpt هست؟ الان سیستم‌عامل دیگه‌ای روی کامپیوتر نصبه؟ مثل ویندوز
اولین باری هست که می‌خواهید یه سیستم‌عامل دیگه به غیر از ویندوز نصب کنید؟
گرافیک انویدیا دارید؟ وایفای و بلوتوث چی؟
می‌خواهید روی لپ‌تاپ نصب کنید یا چیز دیگه؟
به سوالات بالا جواب بدید تا بشه بهتر راهنمایی کرد.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #24 : 30 بهمن 1400، 05:47 ب‌ظ »
جناب دراگون ( میگم اسم شریفتون چیه ؟ چون ( اقا یا جناب ) پشت کلمه دراگون میاد یجوری میشه ! البته خب شاید دوست نداشته باشید بگید ، بیخیالش : )
میگم که عالی میشد اگه حوصله میکردید ( هر چند با توجه به اینکه هر بار با انرژی ، جامع و کامل حتی بیشتر از نیاز صرفا جهت افزایش معلومات دوستان ، راهنماییشون میکنید ، مشخصه چقدر فرد با حوصله ای هستید ) یک کتاب کامل و فوق جامع در مورد ساختار سیستم عامل گنو مینوشتید با تمام جزعیات و هرانچه که میدونید و در اختیار جامعه لینوکسی پارسی زبان قرار میدادید ! به شخصه با هر هزینه ای حتما تهیش میکردم ، دیگه همه از سرچ در منابع انگلیسی و سختی های مطالعه مقالات به زبانی دیگر بی نیاز میشدیم و هر کدوممون یک دراگون میبودیم برای خودمون ! دوره یا کتابی ندیدم که چنین چیزی رو براورده کنه به زبان فارسی !
دوستان تازه کاری‌ مثل ایشون هم اگر دوره lpic جناب هوشمندی راد رو ببینن راحت تر با این سیستم عامل ارتباط میگیرن !
راستی ، اگر حوصله کردید میشه لطف کنید اون بخش هایی که در این ارسال با عبارت ( فعلا به این موضوع کاری نداشته باشید ) ازش گذشتید رو هم توضیح بدید برای دوستانی مثل من که کمی بیشتر میدونن و میخوان کمی بیشتر بدونن ، مثلا همه چیز در ( اینجا ) یا فایل هست یا پروسه !
بخش فایلشو میدونستم و تا حد زیادی درکش کرده بودم قبلا ، اما منظور از پروسه چیه ؟ معنی پروسه رو می‌دونم اما در این جمله مقداری گیجم کرد این واژه !
آرچ و گنوم!

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #25 : 30 بهمن 1400، 05:47 ب‌ظ »
سلام دوستان دیروز کم مونده بود خراب کاری کنم و هر دوی هاردیسکم رو دلت کنم :lolflag:
ولی دیگه فایل لینوکس روی sdb2 نیست و حذف شده  :(
دوستان میگم من تاحالا سیستم عامل نزده بودم و دبیان اولیش بود آموزش واسه این چیزا رو از کجا تهیه کنم؟
منظور واسه نصب و درک سیستم عامل ها و معماری های بکار رفته...
راستی ممنون اینکه انقد وقت گذاشتین و پاسخ های کامل دادین
« آخرین ویرایش: 30 بهمن 1400، 05:51 ب‌ظ توسط mahdisam »

-ریچارد استالمن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 30 بهمن 1400، 05:49 ب‌ظ »
سلام دوستان دیروز کم مونده بود خراب کاری کنم و هر دوی هاردیسکم رو دلت کنم :lolflag:
دوستان میگم من تاحالا سیستم عامل نزده بودم و دبیان اولیش بود آموزش واسه این چیزا رو از کجا تهیه کنم؟
منظور واسه نصب و درک سیستم عامل ها
دوره lpic 1 از اقای هوشمندی راد در سایت go to class عالیه ! خودم با همین شروع کردم در ابتدای ورودم به دنیای گنو لینوکس !
آرچ و گنوم!

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #27 : 30 بهمن 1400، 05:52 ب‌ظ »
دوره lpic 1 از اقای هوشمندی راد در سایت go to class عالیه ! خودم با همین شروع کردم در ابتدای ورودم به دنیای گنو لینوکس !
اوه اوکیه من با لینوکس و نرم افزاراش و خلاصه نحوه ی نصب برنامه و این چیزاش آشنا هستم نیازه دوره ی لینوکس مقدماتی رو ببینم؟
البته لازم به ذکره تا حالا با لینوکس های لایو بوت کار میکردم  ;D

-ریچارد استالمن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #28 : 30 بهمن 1400، 05:54 ب‌ظ »
اوه اوکیه من با لینوکس و نرم افزاراش و خلاصه نحوه ی نصب برنامه و این چیزاش آشنا هستم نیازه دوره ی لینوکس مقدماتی رو ببینم؟
البته لازم به ذکره تا حالا با لینوکس های لایو بوت کار میکردم  ;D
این دوره مقدماتی نیس ! خیلی خیلی چیزا هست که درش گفته میشه ، حتی همین توضیحات جناب دراگون رو هم شامل میشه ، دوره کاملی و خیلی کمکتون خواهد کرد ، از دستش ندید ! به شدت پیشنهادش میکنم برای کاربر تازه وارد دنیای گنو لینوکس !
آرچ و گنوم!

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #29 : 30 بهمن 1400، 05:55 ب‌ظ »
در ضمن ، لایو دیسک هست اونی که میگین !
آرچ و گنوم!