سلام مهربانان ، آقا گفتم منم یه سر این vrms رو امتحان کنم ببینم اگه زیاد نیس نرم افزار های غیر آزادم که خب تماما یه توزیع آزاد بسازم برای خودم : )
Non-free packages installed on seraji
amd64-microcode Processor microcode firmware for AMD CPUs
intel-microcode Processor microcode firmware for Intel CPUs
Contrib packages installed on seraji
iucode-tool Intel processor microcode tool
2 non-free packages, 0.1% of 1642 installed packages.
1 contrib packages, 0.1% of 1642 installed packages.
این نتیجشه ، ولی چند تا سوال ؟
واقعا فقط همین سه تا ؟ انتظار داشتم بیشتر باشه !
اگه اوبونتو دارید، firmware های غیر آزاد هم همراه کرنل هستند.
من بسته ubuntu-restricted-extras رو نصب دارم ، مگه توش کدک های انحصاری وجود نداره ؟ باید با sudo اجراش کنم vrms رو یا چی ؟ که کامل بگرده سیستمو ؟
شاید. مطمئن نیستم.
و اینکه جایگزین آزاد اینایی که گفته رو چجوری نصب کنم ، و آیا واقعا به خوبی آزادشون کار خواهند کرد برام ؟
پیشاپیس سپاس عزیزان ...
بالاتر گفتند که اینها چی هستند. جایگزین آزاد ندارند.amd64-microcode، میکروکدهای مربوط به amd هستند، intel-microcode مربوط به intel
iucode-tool یه ابزار هست تا فهمید کدوم میکروکد برای پردازنده نیازه.
بدون این بستهها، پردانده باید باز هم کار کنه. میکروکدهای پیشفرض همراه بایوس هستند تا موقع روشن شدن، روی پردازنده اعمال بشن.
ممکنه آپدیتهای امنیتی یا آپدیتیهایی که یه مشکلی توی پردازنده رو برطرف میکنه، همراه این میکروکدها منتشر بشن. ممکن هست تا سازنده مادربرد، یه آپدیت برای بایوس یا uefi بده تا این میکروکدها جدید، به طور پیشفرض استفاده بشن.
این آپدیت برای uefi برای مادربردهای جدید منتشر میشن. اگه قدیمی باشه، بعیده چیز خاصی بیاد مگه اینکه جز مادربردهای سرور باشه.
فکر کنم توی اوبونتو، دوتا بسته amd64-microcode و intel-microcode، جز وابستگی یکی از بستهها هستند و با پاک کردنشون، اون بسته هم پاک میشه. تا جایی که یادمه، اون بسته مربوط به packagekit بود، مطمئن نیستم. iucode-tool هم جز وابستگیهای intel-microcode هست، پس این یکی رو هم نمیتونید پاک کنید.
سیستم میتونه بدون مشکل بدون packagekit کار کنه ولی فکر کنم اینجوری، gnome software رو از دست میدید.