انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: اجرا کردن نرم افزار های ویندوز در گنو/لینوکس از گذشته تا به امروز  (دفعات بازدید: 2619 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • دبیان + گنوم
دوستان الان من میخوام بوسیله winehq یه نرم افزار رو روی سیستمم نصب کنم و کرکش کنم . (احتمالا این نرم افزار یا کرکش حاوی ویروس باشه )

سوال :

آیا این ویروس میتونه به نحوی به سیستم عاملم که اوبونتو هستش آسیبی وارد کنه یا نه؟

و اینکه آیا winehq مثل virtualbox برای حفظ امنیت و نصب نرم افزار ها یه محیط جدا شده (isolated) از هارد دیسک درست میکنه یا چی ؟ ( لطفا توضیح بدید )

بنظرتون این کاری که میکنم درسته ؟ تا الان همچین کاری کردید؟ ( اگه تجربه ای دارید بفرمایید . سپاس  [-o< )
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
مثل virtualbox درحالت عادی نه، وقتی داخل اون برنامه میتونی به چیزایی که mount کردی دسترسی داشته باشی پس اون برنامه ای که اجرا کردی میتونه! ولی خب به سیستم اوبونتو نه چرا؟ چون درحالت عادی تو چیزایی که mount کردی مثلا پارتیشن های دیگت یا فلش، سطح دسترسی پایین تری دارند و احتمالا به نام کاربرت هستند.. ولی فایل های سیستمی در روت هستند هر پوشه ای در / بجز پوشه home البته اونم نمیشه تغییر داد ولی کاربرت داخل این پوشه هست و واین اونو میتونه تغییر بده چیزای داخلش دقیقا مثل برنامه های دیگه، و واین دسترسی sudo نداره(اگه بهش ندی) پس نمیتونه به سیستم آسیب بزنه، ولی اره میتونه برنامه مخرب باشه جاسوسی کنه و از اون اطلاعاتی که بهش دسترسی داره دستکاری کنه، ولی خود اوبونتو بعیده مگه اینکه ویروسی چیزی باشه که بتونه بدون دسترسی بالادست داشتن، چیزی در کاربرت انجام بده و خلاصه یجوری بتونه آسیب بزنه، البته این دیگه فکر خیلی خیالیشه(: البته فک کنم بشه با کارهایی محدود ترش کنی مثلا بگی تو فقط حق داری از یه پوشه استفاده کنی که اینطور امنیتی حتی برای فایل های دیگت هم ساخته میشه، ولی خب درحالت پیش فرض اینطور نیست، ولی بازم امنیتش کشک نیست!

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
خیر شما مستقیم ویروس ویندوزی هم اجرا کنی کاری نمیتونه کنه
به برنامه ها دسترسی روت ندید
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
ویروس ویندوزی نمی‌تونه جایی به غیر از محیط ویندوز اجرا بشه.
ولی وقتی توی wine اجرا میشه، به هر چیزی که واین بهش دسترسی داره، این هم دسترسی داره. پس می‌تونه سیستم رو خراب کنه، اگه واین دسترسی بالایی داشته باشه.
اگه هم نتونه چیزی رو خراب کنه، باز به فایل‌های داخل هوم دسترسی داره و می‌تونه یه سری اطلاعات از اونها بدست بیاره. یا حتی کلید‌های gpg یا ssh که توی هوم کاربر هست رو بخونه.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
البته اگه از هوم و کلید ها سر در بیاره  :o چون ویروس ها برای کار ها در مکان های مشخص ساخته میشن
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
اینکه یه چیزی بشه با اینکه یه چیزی از اون استفاده کنه، فرق داره. اگه ویروسی توی واین اجرا بشه، خطر بالقوه‌ای وجود داره که فایل‌ها و کلید‌های شما رو بخونه یا به اونها آسیب بزنه.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
توی سایت winehq نوشته که این نرم افزار یک شبیه ساز نیست بلکه میاد Windows API رو ترجمه میکنه و یک سری کارهای دیگه انجام میده ( به انگلیسی نوشته و متاسفانه من متوجه نشدم منظورش چیه ) و بدینوسیله شما میتونید نرم افزار های ویندوزی رو اجرا کنید .

این تعریف تاحدودی برای من ( بعنوان یه تازه کار ) گنگ هستش .

یعنی آیا ما با یه دیکشنری روبرو هستیم؟ که مثلا میاد کد های ویندوزی رو برای گنو/لینوکس ترجمه میکنه ؟ ( ممنون میشم توضیح بدید )

مگه سطح دسترسی winehq چقدره ؟ قاعدتا هیچ نرم افزاری در لینوکس نباید در حد روت دسترسی داشته باشه مگر اینکه با اجازه کاربر بوده باشه . درست میگم ؟

کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
شبیه‌سازی یا emulation زمانیه که یک نرم‌افزار، خودش رو یک سخت‌افزار جا می‌زنه و رفتار یه سخت‌افزار با معماری متفاوت از سخت‌افزار ما رو تقلید می‌کنه. که معمولاً بار خیلی زیادی روی سخت‌افزارمون میذاره و شما شاید بتونید بازی‌های مثلا NES رو روی لپتاپ بازی کنید، اما به احتمال زیاد حتی با داشتن یه سخت‌افزار با پردازنده‌ی اینتل نسل دوازدهمی و گرافیک rtx 3090 هم نتونید بازی‌های PS5 رو درست شبیه‌سازی کنید.

لایه‌ی سازگاری (مثل همین wine) یا compability layer زمانیه که یک نرم‌افزار، خودش رو یک نرم‌افزار متفاوت جا می‌زنه و رفتار یه نرم‌افزار دیگه (مثلاً یه سیستم‌عامل متفاوت) رو تقلید می‌کنه و همونطور که خودتون هم نوشتید، درخواست‌ها رو ترجمه می‌کنه و تحویل سیستم‌عامل میزبان میده. سیستم‌عامل میزبان، سخت‌افزار رو به کار می‌گیره و فرامین رو اجرا می‌کنه و پاسخ رو تحویل لایه‌ی سازگاری میده. حالا باز پاسخ ترجمه میشه و میره برای نرم‌افزار ویندوزی. این حالت می‌تونه بهترین عملکرد و بهره‌وری رو داشته باشه اما برای توسعه‌دهنده، سخت‌ترین و پیچیده‌ترین و طولانی‌ترین روش به حساب میاد. همچنین از اونجایی که wine هیچ کدی از ویندوز رو استفاده نکرده و یه نرم‌افزار جدید و مجزا به حساب میاد، از نظر قانونی هم به مشکلی نمی‌خوره.

در مجازی‌سازی یا virtualization اتفاقی که میفته به نوعی ترکیب هر دو تا حالت بالاست. مثلاً رفتار محیط بوت (uefi) رو تقلید می‌کنه تا سیستم‌عامل مهمان بالا بیاد. از اون به بعد خود سخت‌افزار رو به نوعی با سیستم‌عامل مهمان به اشتراک می‌ذاره و به کمک راه‌اندازهای سخت‌افزاری مخصوص (drivers)، توان سخت‌افزاری رو تقسیم می‌کنه. سخت‌افزارهایی مثل درایو‌های نوری یا کارت شبکه هم به کمک راه‌اندازها، نگاشت (map) میشن و سیستم‌عامل مهمان باور می‌کنه که مستقیماً کنترل سخت‌افزار رو بدست گرفته. البته در زمینه‌ی بهره‌وری گرافیکی، کمبود اساسی دارن و به همین دلیل عموماً نمی‌تونن بازی‌های سه‌بعدی سنگین رو میزبانی کنن. البته ظاهراُ نسخه‌های جدیدتر VMWare این مشکل رو رفع کرده‌ن.

<اطلاعاتم کلی و سطحی و تجربیه>
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
<اطلاعاتم کلی و سطحی و تجربیه>

این جمله آخرتون خیلی مورد احترام هستش ( کاش  خیلی ها ته حرفاشون یه همچین چیزی میگفتن  ;D ). سپاس بابت مطالبی که فرمودید

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
البته ظاهراُ نسخه‌های جدیدتر VMWare این مشکل رو رفع کرده‌ن.
واقعاً؟ چون KVM سال‌هاست که hardware passthrough رو داره.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
واقعاً؟ چون KVM سال‌هاست که hardware passthrough رو داره.
دیدم تا قبل از اومدن Steam/Proton برمی‌داشتن یه کارت گرافیک دوم به مادربورد اضافه می‌کردن و اون رو passthrough می‌کردن و سیستم‌عامل میزبان هم با همون کارت اول کار می‌کرده. اما در VMWare همون یه دونه کارت با استفاده از DirectX، ‏Passthrough میشه. چیزی که داخل KVM اجرا میشه هم به همین شکله؟ یا دو تا کارت نیاز داره؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نه. همون کارت گرافیک اصلی سیستم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
نه. همون کارت گرافیک اصلی سیستم.
خب چطوری؟ آموزشی چیزی سراغ دارید؟ یعنی من می‌تونم داخل ویندوز مجازی directx 12 نصب کنم و بازی بریزم؟! عملکردش در حد ویندوز بومی هست؟ چون دوست ندارم wine رو نصب کنم. به نظرم یه کم سیستمو کثیف می‌کنه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
یه بار دیدم آموزشش رو تو یه ویدیو. خیلی کار سرراستی نبود، ولی شده بود.

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
سلام دوستان امروز داشتم یه ویدیویی رو میدیدم ( ویدیو تقریبا مربوط به یک سال پیش بود ) که میگفت سورس کد ویندوز xp لو رفته

آیا این موضوع باعث نمیشه که برنامه نویس ها بتونن یه سیستم عامل بر پایه ویندوز بسازن یا محیطی فراهم کنن که بتونیم تمام نرم افزار های ویندوزی رو اونجا اجرا کنیم ؟

من تا الان فکر میکردم تمام مشکلات نرم افزار ها از سر کلوز سورس بودن ویندوزه و اگر اونها سورسش رو پیدا کنن میتونن خیلی راحت نحوه عملکرد ویندوز رو بفهمن و خیلی روند رشد نرم افزار هایی مثل واین سریعتر میشد .

درسته ویندوز xp دیگه منسوخ شده ولی خوب آیا ما نمیتونیم از طریق سورس کدش ارتقاش بدیم و مثلا تبدیلش کنیم به یه سیستم عامل قدرتمند و بروز؟