انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: فعال شدن کاربر روت (حل شد)  (دفعات بازدید: 2075 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
فعال شدن کاربر روت (حل شد)
« : 05 اسفند 1400، 07:27 ب‌ظ »
سلام از عنوان موضوع مشخصه چند وقتی هست که می تونم وارد کاربر روت بشم که توی حالت متنی چه گرافیکی که با su
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1400، 11:14 ق‌ظ توسط Aminavy »
متنفر از گنو و FSF

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
پاسخ : فعال شدن کاربر روت
« پاسخ #1 : 05 اسفند 1400، 07:51 ب‌ظ »
🙄🙄

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #2 : 05 اسفند 1400، 08:15 ب‌ظ »
چه توزیعی دارید؟ کار خاصی کردید که فکر کنید مربوط به اون باشه؟
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #3 : 05 اسفند 1400، 09:20 ب‌ظ »
devuan نه اوایل که درست بود نمی دونم چر الان اینجوری شده!!!
راهی هست بفهمم چه کار کردم؟
متنفر از گنو و FSF

آفلاین 🇮🇷

• رضا حسین‌زاده
  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1001
  • کنجکاو
    • Reza
« پاسخ #4 : 06 اسفند 1400، 01:37 ق‌ظ »
خیلی کلی گفتید. وقتی از sudo استفاده میکنید چه پیامی دریافت میکنید؟
جست و جو کنید و چیز های جدید بیابید

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #5 : 06 اسفند 1400، 08:07 ق‌ظ »
سلام، منظور شما اینه که میتونید؟ خب این طبیعی که میشه منم رفتم، البته مهم اینه که نباید بری شما ممکن مدت کمی اونجا باشید کاری کنی سیستم خراب شه، ازش استفاده نکن، نری تو فاز بگی با کاربر روت گرافیکی کار کنم! :D البته اگه مشکل چیز دیگه هست که هیچی

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #6 : 06 اسفند 1400، 10:04 ق‌ظ »
هیچی!
فقط با sudo نمیشه، با su به تنهایی و میشه به کاربر روت لاگین کرد!
الان نباید بتونم واردش بشم ولی میشه. خیلی مشکوک میزنه
متنفر از گنو و FSF

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 06 اسفند 1400، 10:09 ق‌ظ »
هیچی!
فقط با sudo نمیشه، با su به تنهایی و میشه به کاربر روت لاگین کرد!
الان نباید بتونم واردش بشم ولی میشه. خیلی مشکوک میزنه
نمیفهمم چرا نباید بشه؟ اگه مشکلت اینه چرا میشه برا منم میشه، فقط بعضی توزیع ها فرایندش سخت تر کردن، ولی ازش استفاده نکن

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #8 : 06 اسفند 1400، 10:19 ق‌ظ »
فکر کنم شما جنتو داری خب توی اون عادیه ولی چون من رمز برای روت تعیین نکردم نباید بشه
متنفر از گنو و FSF

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 06 اسفند 1400، 12:15 ب‌ظ »
فکر کنم شما جنتو داری خب توی اون عادیه ولی چون من رمز برای روت تعیین نکردم نباید بشه
درسته، ولی خیر دبیان در قدیم داشتم و یه چیزایی یادم میاد که حتی محیط گرافیکی هم با کاربر روت میرفتم(:
سخت نگیر بیخیال :D

ویرایش: رمز روت در دبیان موقع نصب فک کنم  انتخاب میکنید و احتمالا متوجه نشده اید

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #10 : 06 اسفند 1400، 02:17 ب‌ظ »
۱. در ‪/etc/shadow‬ مقدار گذرواژه رو برای root به ! تفییر بده
۲. چنین چیزی خیلی خطرناکه. اون دوستانی که می‌گن چیز مهمی نیست، دارن اشتباه بزرگی می‌کنن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 06 اسفند 1400، 02:25 ب‌ظ »
۱. در ‪/etc/shadow‬ مقدار گذرواژه رو برای root به ! تفییر بده
۲. چنین چیزی خیلی خطرناکه. اون دوستانی که می‌گن چیز مهمی نیست، دارن اشتباه بزرگی می‌کنن.
عجب! موافقم ولی رمز موقع نصب خودش میگه بدیم، در جنتو موقع نصبش، و در دبیان هم اگه درست یادم باشه موقع نصب رمزش ازمون میخواد بدیم..
البته بدون اونم میشه ولی گاهی کاربرمون خراب بشه بدک نیست بریم داخلش، اصلا دبیان از اول sudo نداره پس اگه نریم چجوری sudo اضافه کنیم؟
بعد یه سوال su همون روت هست یا خیر؟ اخه من اکثرا حوصله زمان sudo ندارم و کارهام زیاده su میزنم و دستورات «خط فرمانی» داخلش اجرا میکنم، دستورات غیر گرافیکی هم حتا نیازمند رعایت این موضوع هستند؟، ممنون

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 06 اسفند 1400، 02:30 ب‌ظ »
عجب! موافقم ولی رمز موقع نصب خودش میگه بدیم، در جنتو موقع نصبش، و در دبیان هم اگه درست یادم باشه موقع نصب رمزش ازمون میخواد بدیم..
در دبیان که می‌دونم سال‌هاست نمی ذاره کاربر روت ایجاد کنید. در واقع از سال ۲۰۰۳ به این‌طرف، توزیع‌ها نباید اجازهٔ ورود کاربر ریشه روبدن.

البته بدون اونم میشه ولی گاهی کاربرمون خراب بشه بدک نیست بریم داخلش،
از single user runlevel می‌شه درستش کرد.

اصلا دبیان از اول sudo نداره پس اگه نریم چجوری sudo اضافه کنیم؟
داره. مگه می‌شه بدون sudo؟

بعد یه سوال su همون روت هست یا خیر؟ اخه من اکثرا حوصله زمان sudo ندارم و کارهام زیاده su میزنم و دستورات «خط فرمانی» داخلش اجرا میکنم، دستورات غیر گرافیکی هم حتا نیازمند رعایت این موضوع هستند؟، ممنون
بله. نباید این کار رو بکنید. sudo وجود داره که این کار رو نکنید در واقع. وگرنه برای برنامه‌های گرافیکی که نباید از sudo هم استفاده کنید.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 06 اسفند 1400، 02:49 ب‌ظ »
در دبیان که می‌دونم سال‌هاست نمی ذاره کاربر روت ایجاد کنید. در واقع از سال ۲۰۰۳ به این‌طرف، توزیع‌ها نباید اجازهٔ ورود کاربر ریشه روبدن.
هرچی فکر میکنم احساس میکنم اون زمان اینطور بود ولی خب بگذریم شاید اینطوره یا الانا اینطوره یا یه جایی شاید نیاز نبوده، و من انجام میدادم، مهم اینه درست نیست!

نقل‌قول
چیزی نمیدونم ازش هرجام که میرم برای مثلا ساخت کاربر جدید یا درست کردن و بازیابی رمز عبور میگن وارد روت بشیم؟ انگلیسی خوبی ندارم، منظور شما همون موقع اجرا سیستم عامل چند گزینه میاد و یکیش ریکاوری؟ بعد من اون میزنم توی اوبونتو رمز نمیخواد ولی توی دبیان و جنتو فک کنم رمز کاربر روت میخواد؟(بالاخره یه رمزی میخواد رمز چیه اگه روت نیست)

نقل‌قول
اره خب نصبه ولی فعال نیست برای کاربر، اینو دیگه دقیق یادمه سودو کار نمیکنه اول دبیان نصب میکردم و برا همه اینطور بود، باید یه دستوری مینوشتی تا کاربر به سودو اضافه شه، یا یه فایلی تغییر میدادی، که واسه اونا نیازمند sudo زدن یا دسترسی روت بود خب وقتی sudo وجود نداره واسه کاربر و تنها کاربری که داریم هم دسترسی روت نداره چجور دستوری با دسترسی روت اجرا کنیم؟ مجبوریم یا وارد کاربر روت بشیم یا su بزنیم..

نقل‌قول
بله. نباید این کار رو بکنید. sudo وجود داره که این کار رو نکنید در واقع. وگرنه برای برنامه‌های گرافیکی که نباید از sudo هم استفاده کنید.
آها که اینطور.. فکر میکردم اکثریت sudo مثل کاربر روت هستش  وفرقی آنچنان نداره ولی انگار نه!
ولی خب نیاز دارم بتونم این چیز هایی که گفتم انجام بدم تا بی نیاز از روت بشم و su اخه ممکن به مشکل بخوریم یک وقتی

آفلاین AbOl

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 338
  • Debian
« پاسخ #14 : 06 اسفند 1400، 04:11 ب‌ظ »
هرچی فکر میکنم احساس میکنم اون زمان اینطور بود ولی خب بگذریم شاید اینطوره یا الانا اینطوره یا یه جایی شاید نیاز نبوده، و من انجام میدادم، مهم اینه درست نیست!

نقل‌قول
چیزی نمیدونم ازش هرجام که میرم برای مثلا ساخت کاربر جدید یا درست کردن و بازیابی رمز عبور میگن وارد روت بشیم؟ انگلیسی خوبی ندارم، منظور شما همون موقع اجرا سیستم عامل چند گزینه میاد و یکیش ریکاوری؟ بعد من اون میزنم توی اوبونتو رمز نمیخواد ولی توی دبیان و جنتو فک کنم رمز کاربر روت میخواد؟(بالاخره یه رمزی میخواد رمز چیه اگه روت نیست)

نقل‌قول
اره خب نصبه ولی فعال نیست برای کاربر، اینو دیگه دقیق یادمه سودو کار نمیکنه اول دبیان نصب میکردم و برا همه اینطور بود، باید یه دستوری مینوشتی تا کاربر به سودو اضافه شه، یا یه فایلی تغییر میدادی، که واسه اونا نیازمند sudo زدن یا دسترسی روت بود خب وقتی sudo وجود نداره واسه کاربر و تنها کاربری که داریم هم دسترسی روت نداره چجور دستوری با دسترسی روت اجرا کنیم؟ مجبوریم یا وارد کاربر روت بشیم یا su بزنیم..

نقل‌قول
آها که اینطور.. فکر میکردم اکثریت sudo مثل کاربر روت هستش  وفرقی آنچنان نداره ولی انگار نه!
ولی خب نیاز دارم بتونم این چیز هایی که گفتم انجام بدم تا بی نیاز از روت بشم و su اخه ممکن به مشکل بخوریم یک وقتی
دبیان با calamares که اصلا برای روت گذرواژه نمی پرسه
توی نصاب خودشم اگه گذرواژه برای روت وارد نکنی بصورت خودکار سودو رو برای کاربری که میسازی فعال میکنه
welcome to freedom