انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: آیا نصب کنم یا خیر؟  (دفعات بازدید: 1778 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
  • ارسال: 104
  • Math means numbers and numbers mean life
آیا نصب کنم یا خیر؟
« : 20 اسفند 1400، 02:55 ب‌ظ »
سلام خدمت تمام دوستان
من یک تازه وارد در این فروم هستم
می خواستم از شما بپرسم که آیا با کاربری من ابونتو سازگاره یا خیر؟
کار های که من با سیستمم انجام می دهم استفاده از فوتوشاپ و برنامه نویسی php و python و در کل طراحی وب و بعضی از مواقع هم استفاده از آفیس و بیشتر وبگردی
برام مهم هم هست که بتونم درایور ها رو مخصوصا درایور کارت وایفای رو نصب داشته باشم
حالا میشه مثل ویندوز روش vmware یا virtual box هم داشت؟
یک هاردم آرشیو هست اشکال نداره براش مشکلی پیش نمی یاد؟

و روی سیستم زیر روانه؟
Cpu:intel core 2 Duo
Ram:4 GB DDR2
Graphic:intel
ی SSD هم قرار هست هفته دیگه بگیرم

بنظرتون یادگیری سادس چطور هست؟

ممنون از همه

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
پاسخ : آیا نصب کنم یا خیر؟
« پاسخ #1 : 20 اسفند 1400، 03:22 ب‌ظ »
برای برنامه‌نویسی و وب‌گردی که بهترین انتخاب همین لینوکسه. آفیس و فتوشاپ جایگزین‌های عالی و کافی دارن. درایورهات هم از اول داخل کرنل توزیعت وجود دارن و اگه نباشن هم خود اوبونتو خودکار اونا رو پیدا و نصب می‌کنه و در نهایت کار خاصی لازم نیست در این زمینه انجام بدی.
داخل محیط مجازی می‌تونی نصبش کنی اما اگه می‌خوای یادش بگیری و بشه سیستم‌عامل اصلیت، بهتره که حتی کنار ویندوز هم نصبش نکنی! بلکه فقط ۱ دونه اوبونتو بزنی رو سیستم و همین.
و دنیای سیستم‌عامل‌های لینوکس فوق‌العاده منطقی و باحاله. شیب یادگیری کم و لذت‌بخشه.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #2 : 20 اسفند 1400، 03:24 ب‌ظ »
سلام دوست من ! خوش اومدی ...

متاسفانه باید قید فتوشاپ رو بزنی ، چون این نرم افزار انحصاری هست خلاف فلسفه نرم افزار آزاد ، نسخه ای ام برای گنو ندادن اصلا ! البته همون بهتر ! ولی میتونی از نرم افزار gimp استفاده کنی یا اگه خیلی وابسته ای بهش میشه توی مجازی ساز رو ویندوز نصبش کنی !
برای برنامه نویسی هم خیالت راحت ، اکثر IDE ها در گنو وجود دارن !
آفیس هم آفیس مایکروسافت رو نداریم ! اما میتونی از مجموعه قدرتمند libre office استفاده کنی که اتفاقا با فرمت های مایکروسافت سازگاره و با همونا کار میکنه !
وبگردی هم اکثر مرورگر ها برای گنو وجود دارن و بهتره از فایرفاکس استفاده کنی و از نرم افزار های انحصاری مثل کروم دوری کنی !
در گنو بر خلاف ویندوز ، همه درایور ها در خود کرنل لینوکس قرار دارن و نیازی نیس دستی نصب شن ! چیزی هم جا بیوفته خود اوبونتو نصبش میکنه !
بعله میتونی از virtual box استفاده کنی اما پیشنهاد من gnome boxes هست !
اگر درست پارتیشن بندی کنی فایلاتو از دست نمیدی ، نگران نباش !

سیستمت هم خوبه ! مال خودم ضعیف تر هست اما چون به دستکاپ گنوم وابستم دارم با کندیش کنار میام اما ط اگه کندی احساس کردی چیزی که زیاده دسکتاپ ! میتونی از یکی دیگه استفاده کنی ! در ضمن حواست باشه نسخه ۲۱.۱۰ اوبونتو رو دانلود کنی ، چون اکثر تازه کار ها اشتباها ۲۱.۰۴ رو دانلود میکنن ! با balena etcher هم میتونی بریزیش رو فلش ...

در مورد یادگیری هم به شدت پیشنهاد میکنم دوره lpic 1 از جناب هوشمندی راد رو ببینی ، خودم با همین شروع کردم ، فوق العاده توضیح میدن و خیلی راحت با این سیستم عامل بی نظیر ارتباط میگیری !

موفق باشی ...
« آخرین ویرایش: 20 اسفند 1400، 03:26 ب‌ظ توسط / sudo rm -rf »
آرچ و گنوم!

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 20 اسفند 1400، 04:19 ب‌ظ »
ممنون از همه شما دوستان
ببخشید اینقدر سوال می پرسم فقط اینکه موقع نصب پارتیشن رو چجوری کنم که این درایو آرشیوم براش اتفاقی نیوفته؟
و ی سوال دیگه اینکه نصب نرم افزار درش به چه صورته؟

ممنون از همه

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 20 اسفند 1400، 04:27 ب‌ظ »
نقل‌قول
و ی سوال دیگه اینکه نصب نرم افزار درش به چه صورته؟

یه سر به ویکی انجمن بزن ، هم مراحل نصب و هم اینکه بعد از نصب چیکار کنی رو توضیح داده و اینکه چجوری نرم افزار نصب کنی !
آرچ و گنوم!

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #5 : 20 اسفند 1400، 04:39 ب‌ظ »
سلام خوش اومدی
ببین گزینه ها میاد موقع پرسیدن کجا نصب شه دقت کن مثلا یه گزینه زده همرو پاک کن  و اوبونتو نصب کن و گزینه های دیگه هم چیزای دیگه...
گزینه ای که باید بزنی  Manual یا دستی، البته انگلیسیم خوب نیست(انشاالله درست نوشتم) خب وقتی این بزنی پارتیشن هات میبینی و از قبل مثلا 40 گیگ خالی کردی واسه گنو لینوکس، تو اون 40 گیگ  باهاش پارتیشن میسازی که بستگی به سلیقه ات میتونی دوتا یا سه تا بسازی(البته هرچقدر که بخوای آزادی مسئله کاربردی بودنش هست)، یا خیر کلا یه پارتیشن بسازی و استفاده کنی، دلیل ساخت چند پارتشین باهم برعکس ویندوز که همه اطلاعات در یک پارتشین هست که اسم نامی‌اش C هست اینه که  اطلاعاتت پخش باشه مثلا وقتی دوتیکه اش کنی میتونی فایل های تنظیمات کاربری، شخصی سازیهات و... که تو ویندوز میشه user نگه داری تو یه پارتشین و همه فایل های سیستمی برنامه ها و.. در پارتیشن دیگه قرار بگیرند، و این خوبیش اینه توزیعت بخوای عوض کنی یا توزیعت(گنو لینوکست) خراب بشه تو همه شخصی سازی هات داری!

خب زیاد گیجت نکنم، وقتی رفتی اونجا پارتشین میسازی نیاز به ابزار خاصی یا تغییرات از قبل در ویندوز نیست محیط نصب اوبونتو بهت اجازه ساخت پارتیشن و تغییرش رو میده، وقتی که ساختی گنو لینوکس روی اون نصب میکنه، فقط بهت پیشنهاد میکنم کاملا به چیزایی که میگه دقت کن مثلا میخوای بزنی گزینه بعدی با اینکه درست زدی بازم دقت کن مینویسه چه پارتیشن هایی فرمت میشه و اگه پارتیشن های دیگه ات بود توی لیست  پارتیشن هایی که فرمت میشه برگرد عقب و درستش کن، بنظرم یه ویدیو کوتاه از پارتیشن بندی بببینی هم مفیده+1

نصب نرم افزار؟
sudo apt install name
بجای name اسم نرم افزار بنویس به همین سادگی
البته واسه کاربر هایی که نمیخوان با خط فرمان و به صورت متنی برنامه نصب کنند یه برنامه گرافیکی فروشگاه هم نصبه که به راحتی میتونی ازش برنامه نصب کنی به صورت گرافیکی، البته 99 درصد افرادی که در گنو لینوکس هستند روش متنی ترجیح میدن چون واقعا بهتر و راحت تریم(:
این برنامه ها هم از مخازن بارگیری(دانلود) میشن یعنی مثلا اوبونتو گرفته 60 هزارتا برنامه لیست کرده و نگهداری میکنه ازش و تو هرکدوم بخوای نصب میکنی

البته شاید برات سوال باشه چقدر مسخره تو ویندوز از هرجا بخوای دانلود میکنی ولی خب این یعنی همون نا امنی! من خودم توی گنو لینوکس هر کار خطر ناکی کردم ولی نهایتا توزیعم خراب شد ولی ویندوز یه لحظه  اشتباه کنی برنامه از یکجای مخرب دانلود کنی کل سیستمت به بد افزار آلوده میشه که گاهی ویروس کش هم بزور میتونه اونو پیدا کنه و جلوش بگیره... ولی مخازن در گنو لینوکس هم امن ترین برنامه هارو از نظر جاسوسی نبودن و مخرب نبودن نصب میکنند  هم پایدار ترین(باگ و.. کمتره البته این موضوع نسبتی هست)

البته در گنو لینوکس هم میشه برنامه هارو خارج از مخازن نصب کرد مثل برنامه های appimage که برنامه های قابل حمل هستند و با دوبار کلیک باز میشوند(یا نصب)
یا نوع های مختلف دیگه نصب دستی یا فلت پک و اسنپ، اینارو فقط گفتم  بدونی که میشه طور های دیگه هم نصب کرد وگرنه الان خودت درگیر این چیزا نکن و همون روش نصب برنامه از روش عادی یعنی نصب از مخازن اوبونتو انجام بده که دارای اکثر برنامه های کاربردی هست..

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 اسفند 1400، 05:04 ب‌ظ »
خلاصه که هر چی بخوای توی ویکی فارسی همین انجمن نوشته ! یه سر بزن بهش‌ !

( حالا واقعا ۶۰ هزار تا برنامه هست تو مخازن ؟ جدا چند تا هست بزرگواران ؟ )‍
آرچ و گنوم!

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #7 : 20 اسفند 1400، 05:32 ب‌ظ »
من دبیان ناپایدار(devuan) دارم حدود  66 هزارتا پکیج داره..
اوبونتو هم حدودا مخازنش شبیه به دبیان هست، میتونی داخل خط فرمان بنویسی sudo apt install
بعدش  کلید Tab بزنی اینطوری تعداد چیزایی که میتونه بیاره نشون میده که احتمالا به اندازه تعدا پکیج ها هست.. جدای از این داخل بعضی جاها هم نوشته شده تعداد پکیج ها...

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 20 اسفند 1400، 06:52 ب‌ظ »
سلام دوباره دوستان
خوشبختانه تا آخر رفتم و پارتیشن هم خوب بود
فقط در مراحل نصب ارور مشکل دستگاه بوتیبل زد و فهمیدم لامصب این فلشم که یکم مشکل دار بود رو بوتیبل کردم واسه نصب و ویندوزم هم از روش پاک کرده بودم تو مرحله قبلش الان در حالت لایو نمی تونم به هارد دسترسی داشته باشم تا فایل ایزو رو از داخلش در بیارم و در حالت لایو ی فلش دیگرو بوتیبل کنم
ممنون می شم سریع جواب بدید خیلی نگران

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 890
    • Mastodon
« پاسخ #9 : 20 اسفند 1400، 07:04 ب‌ظ »
سلام
اگه میشه یکم آرامش خودتون رو حفظ کنید، و مشکلتون رو درست شرح بدید.(سه بار متنتون رو خوندم تا بفهمم چی نوشتید)
چطور میگید در حالت لایو به هاردتون دسترسی ندارید؟
در خیلی از موارد برای پاراتیشن بندی هارد و دسترسی به داده‌های هارد از یه فلش اوبونتو رو لایو بالا میارن و مشکلشون رو حل میکنن. پس اینکه میگید در حالت لایو به هاردتون دسترسی ندارید عجیبه.
اصلا در مدیر فایل میتونید هاردتون رو ببینید؟ میتونید واردش بشید؟ چه خطایی به شما نشون میده؟ از ترمینال هم به هاردتون دسترسی ندارید؟
میتونید از اون خطای بوتیبل یه عکس بفرستید؟ فلشتون رو با چه برنامه‌ای بوتیبل کردید؟
« آخرین ویرایش: 20 اسفند 1400، 07:07 ب‌ظ توسط Issac »
این پست رو فرستادم که تعداد ارسال‌هام زیاد بشه.

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
« پاسخ #10 : 20 اسفند 1400، 07:13 ب‌ظ »
سلام تونستم از داخل Disks به آرشیوم دسترسی پیدا کنم و فایل ایزو داخل یک فلش دیگه بریزم و با اون نرم افزار خود اوبونتو داره برای بوتیبل فلش باز ی فلش دیگه رو بوتیبل کنم و بعد با اون نصب کنم فعلا در مرحله انتقال فایل ایزو به فلش دوم هستم ولی فکر کنم موفقیت آمیز باشه ممنون از شما هم

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #11 : 20 اسفند 1400، 07:43 ب‌ظ »
عجله نکنید هر مشکلی پیش بیاد با هم حل می کنیم مشکلی پیش نمیاد شما فقط اندازه پارتیشنی که میخواین رو یادداشت کنید و با اموزش ویکی با دقت پارتیشن بندی کنید زبان رو هم فارسی بزارید که کار راحت باشه اگه با دقت انجام بدید هیچ مشکلی پیش نمیاد
راستی به انجمن خوش آمدید
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
« پاسخ #12 : 20 اسفند 1400، 08:41 ب‌ظ »
ممنون از تمام دوستان واقعا خیلی روان تر از ویندوز هست جالبه بیشتر نرم افزار های کاربردی رو هم داره که واقعا ما رو از نصبش بی نیاز می داره
بازم تشکر از همه دوستان
و ی سوال ی نرم افزار برای جایگزینی فوتوشاپ اگه میشه معرفی کنید

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 890
    • Mastodon
« پاسخ #13 : 20 اسفند 1400، 08:48 ب‌ظ »
گیمپ - GIMP
این پست رو فرستادم که تعداد ارسال‌هام زیاد بشه.

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #14 : 21 اسفند 1400، 02:16 ب‌ظ »
من خودم گیمپ استفاده می کنم طراحی گرافیکی می کنم خیلی هم عالیه و سبک تر از فتوشاپ اگه مشکلی در یادگیری داشتید دوره اموزشی رایگانش رو میتونید پیدا کنید برای طراحی لوگو و... هم اینک اسکیپ و برای نقاشی دیجیتال هم کریتا  \\:D/
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com