خب مگه سخت افزار پایین ترین لایه نیست؟ نمی تونه خودش رفتار های سیستم عامل رو کنترل کنه؟
معمولا سختافزار به یه نرمافزار نیاز داره تا نرمافزار بگه چیکار کنه. معمولا یه سیستمعامل یا حداقل یه firmware نیازه تا سختافزار بتونه کارهای مختلفی انجام بده.
ممکن هم هست یه سختافزار کار خودش رو بدون نرمافزار انجام بده ولی این سختافزار فقط میتونه همون کاری رو انجام بده که براش طراحی شده. در این حالت، برای هر تغییری توی عملکرد نیاز هست که سختافزار به طور فیزیکی تغییر کنه.
مشخصه در مورد پردازندههای معمولی، گزینه اول بهتره.
در حالتی که بخواهیم به طور خاص در مورد پردازندههای اینتل و amd حرف بزنیم، این طوری هست که یه پردازنده کوچک مبتنی بر معماری arm، داخل خود پردازنده اصلی هست.
این پردازنده کوچک cache جدا از بقیه پردازنده و یه رمز کننده با پشتیبانی از الگوریتمهای رمزنگاری rsa و aes توی حالتهای مختلف و ندین قسمت مجزا دیگه داره. تا اینجای کار مشکلی نیست. ولی مشکل اینجاست که این پردازنده کوچک، یه firmware انحصاری رو اجرا میکنه، به تمام ram دسترسی داره، رفتار پردازنده رو میتونه کنترل کنه و حتی میتونه از طریق شبکه ارتباط بر قرار کنه بدون اینکه سیستمعامل متوجه بشه. عملا به کل سیستم دسترسی داره، حتی از خود uefi/bios هم دسترسی بیشتری داره. firmware ای هم که اجرا میکنه کاملا انحصاریه و جز خود سازنده کسی نمیدونه چجوری کار میکنه.
در مورد اینتل، این چیز intel me نام داره. قسمت جالبش در مورد اینتل اینه که این پردازنده کوچک تا زمانی که برق توی مادربرد هست کار میکنه. با خاموش شدن کامپیوتر متوقف نمیشه. باید برق به طور کامل قطع بشه تا این هم متوقف بشه.
توی بعضی کامپیوترها یه تنظیم توی uefi/bios اونها هست تا بشه این قابلیت رو بعد از بوت خاموش کرد. این پردازنده کوچک برای شروع به کار پردازنده اصلی مورد نیاز هست و اوایل بوت، باید روشن باشه. خاموش کردن اون از طریق uefi/bios هم اون رو به طور کامل غیرفعال نمیکنه؛ همچنان قسمتهایی از اون به کار خودشون ادامه میدند.
این قابلیت از سال ۲۰۰۷ به پردازندههای اینتل اضافه شدند.
خود اینتل میگه برای امنیت هست و اینتل درپشتی توی محصولاتش به کار نمیذاره ولی من بعید میدونم.
در مورد amd، این قابلیت amd psp نام داره. چیز زیادی ازش نمیدونم. فقط میدونم از سال ۲۰۱۳ به پردازندهها اضافه شده.
توی هر دو، چندین آسیبپذیری پیدا شده ولی با یه بروزرسانی firmware حل شدند.
توی سال ۲۰۱۳، nsa درخواست بودجه برای پروژهای داد که هدف اون، ایجاد آسیبپذیری توی تجهیزات رمزنگاری تجاری، اینترنتِ چیزها و چندین چیز دیگه بود.
منبعبا توجه به سابقه nsa و همینطور افشا سازیهای ادوارد اسندون، احتمال داره در پشتی توی پردازندهها کار گذاشته شده باشه و intel me و amd psp راه ورود باشند.