اگه /boot/ رو فرمت کنم مشکلی پیش نمیاد؟
اگه همین الان /boot/ رو فرمت کنید، محتویات اون از جمله خود کرنل و initramfs رو از دست میدید.
کرنل به همراه initramfs و پیکربندیها و فایلهای گراب توی /boot/ قرار دارند. با فرمت کردن /boot/، اونها پاک میشن.
initramfs که مشکل خاصی نداره، با یه اجرای mkinitcpio یا dracut یا booster یکی دیگه ساخته میشه. بسته به اینکه از چه چیزی برای ایجاد initramfs استفاده میکنید، دستور فرق داره. آرچ به طور پیشفرض از mkinitcpio استفاده میکنه. آرتیکس هم باید اینجوری باشه.
فایلها و پیکربندیهای گراب هم باید با یه grub-install و grub-mkconfig درست بشن.
ولی برای کرنل، فکر کنم لازم بشه دوباره بسته linux رو نصب کنید. یادمه توی آرچ، کرنل توی مسیر زیر هم قرار داشت و یه کپی از اون داخل /boot/ قرار میگرفت.
/lib/modules/KERNEL-RELEASE/vmlinuz
به جای KERNEL-RELEAEE، اسم انتشار کرنل قرار میگیره.
پس شاید برای مورد شما، با فرمت کردن /boot/، همچنان بشه بدون مشکل خیلی خاصی، دوباره سیستم رو درست کرد.
ولی بهتره محتویات بوت رو کپی کنید؛ به جای اینکه کلا اونها رو از بین ببرید و بعد سعی کنید درستش کنید.
اگه خواستم پارتیشن تیبل رو تغییر بدم باید پشتیبان بگیرم؟
توی این شرایط نباید تغییر پارتیشنتیبل مشکل ایجاد کنه، ولی داشتن پشتیبان بد نیست.
از پیامهای gdisk به نظر نمیاد مشکلی برای تبدیل mbr به gpt وجود داشته باشه. باید بشه به طور امن، پارتیشنتیبل رو تغییر داد.
قبل از اینکه پارتیشنتیبل رو تبدیل کنید، مطمئن بشید هیچ چیزی از اون ssd در حال استفاده نیست.
دوباره ssd رو با gdisk باز کنید ولی اینبار وقتی که باز شد، w رو بزنید تا تغییرات رو ثبت کنه. احتمالا یه بار دیگه از شما میپرسه که مطمئن هستید یا نه، اون رو تائید کنید.
اگه کار درست پیش بره، پارتیشنتیبل شما باید به gpt تبدیل بشه.
بعد از اینکه gdisk کارش رو انجام داد، دستور partprobe رو برنید تا کرنل دوباره پارتیشنتیبلها رو بخونه.
با fdisk -l ببینید که تغییرات درست انجام شده یا نه.
دقت کنید تغییر پارتیشنتیبل میتونه باعث خراب شدن اطلاعات شما بشه. اگه چیزی خراب شد تقصیر من نیست. ولی توی این شرایط فعلی شما بعیده اینجوری بشه.