پس تمام چیزی که قبل از تغییر پارتیشن تیبل نیازه اینه که فایل های /boot/ و فایل های شخصی رو یجایی کپی کنم.
فکر نمیکنم اطلاعات توی این شرایط با این کار از بین بره، ولی ایجاد پشتیبان از اونها هم فکر بدی نیست.
نیازه که umount /dev/sda بزنم یا همین که با توزیع زنده باشم کافیه؟
sda که مستقیما با فایلسیستمی فرمت نشده که اون فایلسیستم بخواهد سوار شده باشه، پس این دستور کار خاصی انجام نمیده و فقط میگه sda سوار نشده.
از اونجایی که ۳ تا از پارتیشنهای شما با ext4 فرمت شدند و یکی هم swap هست، میتونید مستقیم با lsblk ببینید که اون پارتیشنها در حال استفاده هستند یا نه. اگه در حال استفاده نباشند، زیر ستون MOUNTPOINT برای اونها هیچی نمینویسه.
از آخرین عکسی که قرار دادید، به نظر میاد اون پارتیشنی که برای swap انتخاب کردید، توی اوبونتو داره استفاده میشه. با دستور swapoff اون رو غیرفعال کنید.
گنوم قابلیتی داره که میتونه خودکار پارتیشنها رو سوار کنه. این قابلیت رو خاموش کنید تا یه وقت باعث مشکل نشه. هرچند فکر نکنم مشکل ایجاد کنه.
gsettings set org.gnome.desktop.media-handling automount false
وقتی وارد gdisk شدم، w بزنم. وقتی کارش تموم شد خارج بشم و partprobe رو اجرا کنم، درسته؟
بله. برای شرایط شما، وقتی w رو وارد میکنید، gdisk یه بار از شما میپرسه که مطمئن هستید یا نه. اون رو تائید کنید.
بعد از اینکه gdisk کارش رو انجام داد، partprobe رو با دسترسی روت اجرا کنید تا کرنل دوباره پارتیشنتیبلها رو بخونه.
البته فکر کنم از اونجایی که اون ssd در حال استفاده نیست، بعد از تغییر پارتیشنتیبل اون، خود gdisk سعی میکنه ioctl های مناسب رو فراخوانی کنه تا کرنل از تغییر پارتیشنتیبل مطلع بشه. با این حال، اجرای partprobe نباید مشکل درست کنه.