انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: 4 دلیل اصلی و بیشتر برای مهاجرت به لینوکس  (دفعات بازدید: 1914 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
بخاطر ناپایداریش دیگه ؟
آرچ و گنوم!

آفلاین Programmer-hack

• Full Member
  • *
  • ارسال: 104
  • Math means numbers and numbers mean life
بخاطر ناپایداریش دیگه ؟

پایداری نمی دونم راستش منظورتون چیه؟

ولی هم سنگین بود و هم زیادی رنگین و مثل اسباب بازی می موند ;D

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
باگ داره خیلی تنها سیستم عاملی هست که دوست دارم بخرمش
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • بی صدا اماپرمعنا! کم گوی اماگزیده گوی! حافظ دوست:)
نقل‌قول
راستی جناب سودو، توزیع دوان مدیریت بسته‌ی گرافیکی نداره؟
پارتیشن بندی خودکار نداره؟از درایور های انویدیا پشتیبانی میکنه؟
فردا پس فردا بدلیل محبوبیت ناکافی، توزیع این دیستروواچ متوقف میشه؟
اولا من بخاطر مسئله صدا برگشتم دبیان ، ولی دوان سریع تره ، ووید از اون سریع تر !
دوما معادل انگلیسی توزیع میشه دیسترو ، دیستروواچ اسم یه سایت هست برای دریافت اطلاعات درباره توزیع ها !

خب ببین دوست خوبم ، متاسفانه الان بخوام جواب سوالاتو بدم بجز اینکه گیج میشی ، کلی باید تایپ کنم ! دوره اموزشی جناب هوشمندی راد رو ببینی جواب نود درصد سوالاتو میگیری !
چقدر امروز سوتی دادم  ](*,)
فقط از دست من ناراحت نشید من با لحن مزاح همیشه تایپ میکنم.استفاده از اموجی هم این موضوع رو تصدیق میکنه ;D.
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
اول‌ش دلیل خاصی نداشتم
البته همین الان هم دلیل خاصی ندارم😂
ولی برای اولین بار زورین ۱۵.۳ رو به خاطر زیبایی‌ش نصب کردم که بعدش وقتی به کالی و گارودا مهاجرت کردم فهمیدم زورین چه فاجعه‌ای بوده!
گفتم پروفایلتون شبیه یکی از توزیع هندی هست \\:D/.
اون سیمرغ هست!
«Librewish (Shrinivas Kumbhar): بنیانگذار اصلی گارودا لینوکس. دانشجوی تمام وقت علاقمند به مطالعه فناوری. از هند.» منبع: ویکی پدیا
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
دریافتم! پس دلیل کنایه‌هاتون به به تضاد سلیقه مرتبط هست ;D!
راستی جناب سودو، توزیع دوان مدیریت بسته‌ی گرافیکی نداره؟
بیهوده امیدوار نشید، من یکی سمت دبیان بیس ها حالا حالاها نمیام ::).
چون به جز PopOS هیچکدام موارد بالا رو دارا نیستند.
PopOS هم بدلیل اینکه مثل اوپن سی یوز و منجارو مصرف رمش پایین نیست(طبق بررسی‌هام ، مصرف رم این دو400 تا 600 مگابایت هست)، از لیست خط میخوره!
اتفاقا برعکس مانجارو هم از بیشتر میزکار ها و مدیرپنجره ها پشتیبانی میکنه
هم مدیر بسته گرافیکی مخصوص خودش یعنی pamac رو داره، نسخه‌ی کی دی ئی دیسکاور، و نسخه گنوم، نرم‌افزار های گنوم رو داره علاوه بر پمک
پارتیشن بندی خودکار، نصب کنار ویندوز، نصب دستی و نصب با فرمت کل دیسک هم داره
برای درایور ها هم به صورت گرافیکی میتونید از manjaro settings manager استفاده کنید که راحت درایور ها رو پیدا و نصب کنید.

یه سر به ویکی مانجارو بزنید و بیشتر با این توزیع ( عشق منه❤) آشنا بشید، یعنی عاشقش میشید

شایدم نشید ولی خیلی توزیع خوبیه، البته اگه باهاش مهربون باشید
جذب شدم. تا فردا تصمیمم رو بهتون اعلام خواهم کرد.حقیقتاً قبل از اوپن‌سی‌یوز از منجارو خوشم اومده بود ;D

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
بخاطر ناپایداریش دیگه ؟

پایداری نمی دونم راستش منظورتون چیه؟

ولی هم سنگین بود و هم زیادی رنگین و مثل اسباب بازی می موند ;D
یه هفته دبیا استفاده کن یه هفته زورین ، خودت میفهمی : )

تمش خیلی خوشگله !
آرچ و گنوم!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
توزیع دوان مدیریت بسته‌ی گرافیکی نداره؟
دوان تقریبا همون دبیان هست با این تفاوت که init system اون، systemd نیست. از init system های دیگه‌ای استفاده می‌کنه. مثلا sysV یا openrc یا s6 یا ...

توی دبیان می‌تونید به صورت گرافیکی بسته‌ها رو مدیدیت کنید. توی دوان هم همینطور. برنامه synaptic و خیلی برنامه‌های دیگه برای اینکار موجود هست.

دبیان دوتا نصب کننده داره.
یه نصب کننده قدیمی (ولی قدرتمند) که خیلی وقته همراهش هست. البته ممکنه کاربر تازه کار موقع استفاده از اون گیج بشه.
دلیلی که بهش میگن قدیمی این هست که دبیان خیلی وقته از این نصب‌کننده استفاده می‌کنه. به این معنی نیست که توسعه داده نمیشه.

از دبیان ۱۰، یه سری iso با نصب‌کننده calamares هم منتشر میشن که یه میزکار و محیط گرافیکی دارند.
calamares یه نصب‌کننده گرافیکی هست و تجربه استفاده از اون، تا حدودی شبیه نصب‌کننده‌ای هست که اوبونتو استفاده می‌کنه. (البته یکم با هم فرق دارند)

هر دو نصب‌کننده، پارتیشن‌بندی خودکار دارند. دوان هم از همین‌ها استفاده می‌کنه.

هم دبیان و هم دوان، درایور‌های انحصاری انویدیا و آزاد nouveau رو دارند.

نقل‌قول
منظورتون دقیقا چیه؟

نقل‌قول
PopOS هم بدلیل اینکه مثل اوپن سی یوز و منجارو مصرف رمش پایین نیست(طبق بررسی‌هام ، مصرف رم این دو400 تا 600 مگابایت هست)، از لیست خط میخوره!
هم دبیان و هم دوان اون چیز‌هایی که گفتید رو دارن.

نقل‌قول
pop os از میزکار گنوم استفاده می‌کنه. میزکار گنوم معمولا حدود 800Mib  رم مصرف می‌کنند.
opensuse و مانجارو بسته به اینکه با چه میزکاری نصب بشن، می‌تونند بیشتر از 400Mib و 600Mib رم مصرف کنند.

هم مدیر بسته گرافیکی مخصوص خودش یعنی pamac رو داره، نسخه‌ی کی دی ئی دیسکاور، و نسخه گنوم، نرم‌افزار های گنوم رو داره علاوه بر پمک
pamac یه مدیربسته جدا نیست. مثل pacman، از libalpm استفاده می‌کنه.
« آخرین ویرایش: 01 امرداد 1401، 04:37 ب‌ظ توسط Dragon- »
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
پاسخ : 4 دلیل اصلی و بیشتر برای مهاجرت به لینوکس
« پاسخ #38 : 01 امرداد 1401، 11:25 ق‌ظ »
سهولت استفاده
سرعت بالا
باگ کم
عادت

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #39 : 01 امرداد 1401، 12:56 ب‌ظ »
pamac یه مدیربسته جدا نیست. از pacman استفاده می‌کنه. یه جور رابط بین pacman و کاربر هست.
pamac به مدیر بسته‌ی مجزا است. در ابتدا به هدف اینکه مدیریت گرافیکی بسته‌ها رو به توزیعی بر پایه‌ی آرچ اضافه کنه نوشته شده و کم‌کم قابلیت مدیریت بسته‌های AUR و flatpak و snap هم بهش اضافه شده.
هم pacman و هم pamac هر دو از کتابخونه‌ی libalpm برای مدیریت بسته‌ها استفاده می‌کنن.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #40 : 01 امرداد 1401، 04:34 ب‌ظ »
توزیع دوان مدیریت بسته‌ی گرافیکی نداره؟
دوان تقریبا همون دبیان هست با این تفاوت که init system اون، systemd نیست. از init system های دیگه‌ای استفاده می‌کنه. مثلا sysV یا openrc یا s6 یا ...

توی دبیان می‌تونید به صورت گرافیکی بسته‌ها رو مدیدیت کنید. توی دوان هم همینطور. برنامه synaptic و خیلی برنامه‌های دیگه برای اینکار موجود هست.

دبیان دوتا نصب کننده داره.
یه نصب کننده قدیمی (ولی قدرتمند) که خیلی وقته همراهش هست. البته ممکنه کاربر تازه کار موقع استفاده از اون گیج بشه.
دلیلی که بهش میگن قدیمی این هست که دبیان خیلی وقته از این نصب‌کننده استفاده می‌کنه. به این معنی نیست که توسعه داده نمیشه.

از دبیان ۱۰، یه سری iso با نصب‌کننده calamares هم منتشر میشن که یه میزکار و محیط گرافیکی دارند.
calamares یه نصب‌کننده گرافیکی هست و تجربه استفاده از اون، تا حدودی شبیه نصب‌کننده‌ای هست که اوبونتو استفاده می‌کنه. (البته یکم با هم فرق دارند)

هر دو نصب‌کننده، پارتیشن‌بندی خودکار دارند. دوان هم از همین‌ها استفاده می‌کنه.

هم دبیان و هم دوان، درایور‌های انحصاری انویدیا و آزاد nouveau رو دارند.

نقل‌قول
منظورتون دقیقا چیه؟

نقل‌قول
هم دبیان و هم دوان اون چیز‌هایی که گفتید رو دارن.

نقل‌قول
pop os از میزکار گنوم استفاده می‌کنه. میزکار گنوم معمولا حدود 800Mib  رم مصرف می‌کنند.
opensuse و مانجارو بسته به اینکه با چه میزکاری نصب بشن، می‌تونند بیشتر از 400Mib و 600Mib رم مصرف کنند.

pamac یه مدیربسته جدا نیست. از pacman استفاده می‌کنه. یه جور رابط بین pacman و کاربر هست.
جمله ای که گفتم یک اشکال و یک شبه داره: «فردا پس فردا به دلیل عدم محبوبیت، توزیع این دیستروواچ متوقف میشه»
اشکال: به جای دیسترو که توزیع هست، از دیستروواچ که یک سایت در مورد توزیع هاست استفاده کردم ](*,)
شبه: منظور از توزیع، عرضه است.
منظورم این بود که فردا به دلیل عدم محبوبیت، عرضه/توزیع این دیسترو متوقف میشه؟

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #41 : 01 امرداد 1401، 04:36 ب‌ظ »
هم pacman و هم pamac هر دو از کتابخونه‌ی libalpm برای مدیریت بسته‌ها استفاده می‌کنن.
به همین خاطر گفتم یه مدیربسته جدا نیست. هر دو از libalpm استفاده می‌کنند و عملکرد اونا خیلی با هم تفاوت نداره.
توی دبیان، هم apt هست و هم aptitude، با اینکه یکمی با هم فرق دارند، دوتا مدیربسته جدا نیستند.

منظورم از جدا، چیزی شبیه تفاوت dpkg و rpm بوده.

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #42 : 01 امرداد 1401، 05:22 ب‌ظ »
جمله ای که گفتم یک اشکال و یک شبه داره: «فردا پس فردا به دلیل عدم محبوبیت، توزیع این دیستروواچ متوقف میشه»
اشکال: به جای دیسترو که توزیع هست، از دیستروواچ که یک سایت در مورد توزیع هاست استفاده کردم ](*,)
شبه: منظور از توزیع، عرضه است.
منظورم این بود که فردا به دلیل عدم محبوبیت، عرضه/توزیع این دیسترو متوقف میشه؟
لازم نیست از کل یه ارسال نقل‌قول کنید. فقط از اونجا‌هایی نقل‌قول کنید که می‌خواهید بهش جواب بدید.

دوان تا وقتی توسعه‌دهنده داره توسعه پیدا می‌کنه. توسعه‌دهنده‌ها یه توزیع رو توسعه میدند تا خودشون ازش استفاده کنند.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #43 : 01 امرداد 1401، 07:05 ب‌ظ »
به همین خاطر گفتم یه مدیربسته جدا نیست. هر دو از libalpm استفاده می‌کنند و عملکرد اونا خیلی با هم تفاوت نداره.
توی دبیان، هم apt هست و هم aptitude، با اینکه یکمی با هم فرق دارند، دوتا مدیربسته جدا نیستند.

منظورم از جدا، چیزی شبیه تفاوت dpkg و rpm بوده.
متوجه نشدم. یعنی چون هر دو از یک کتابخونه‌ی مشترک استفاده می‌کنن و یه کاربرد مشابه دارن، مجزا از هم به حساب نمیان؟
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #44 : 02 امرداد 1401، 01:20 ق‌ظ »
هر دو با بسته‌های یکسانی کار می‌کنند، عملکردشون زیاد با هم فرق نداره، کتابخانه‌ای که برای کار با بسته‌ها استفاده می‌کنند یکی هست و برای مقاصد مشابهی استفاده میشن.

در واقعیت دوتا رابط مختلف برای مدیریت بسته‌ها هستند.
وضعیتشون شبیه وضعیت apt و aptitude هست. درسته این دوتا دستور با هم متفاوتند ولی کاری که انجام میدن تقریبا یکی هست و هر دو از libapt-pkg برای انجام کار‌ها استفاده می‌کنند.

pamac یه سری قابلیت‌های دیگه‌ای نسبت به pacman داره ولی وقتی گفته میشه مانجارو مدیربسته خودش، pamac رو داره، می‌تونه این معنی رو هم داشته باشه که کلا یه مدیربسته مجزا از آرچ داره و نحوه کار اون مدیربسته با pacman متفاوته و بسته‌های متفاوتی هم داره.

منظورم از مجزا این بوده که عملکرد اونها متفاوت باشه. نه اینکه در حد دوتا رابط مختلف برای یه کتابخانه و انجام کار یکسان با هم فرق داشته باشند.