انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ابزارمبدل testdisk دینامیک دیسک به بیسیک بدون حذف اطلاعات _درخواست کمک سریع  (دفعات بازدید: 797 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • بی صدا اماپرمعنا! کم گوی اماگزیده گوی! حافظ دوست:)
درود. بروزرسانی:
من نسخه ی بوت ابزار  Acronis Disk Director Home را یافتم.
گفته میشود که هارد دینامیک دیسک را به بیسیک بدون حذف اطلاعات تبدیل می‌کند.
آیا کسی تجربه‌ی کار با این ابزار را داشته است؟
شما را تمنا میکنم یاری‌ام‌ کنید.صبح و شب در پی و چشم انتظار راه حل خوابی ندارم.
به خاطر بنیاد گنو کمکرسانی بفرمایید. ‌‌‌ عزیزان اوبونتو را هم نصب کردم اما بوتلودر ان هم نصب نشد.
بوت ریپیر را نصب کردم و می‌گوید:SFS detected. You
 may want to retry after converting Windows dynamic partitioning (SFS partitions) to a basic disk. This can be performed via tools such as TestDisk or EASEUS-Partition-Master/MiniTool-Partition-Wizard. Are you sure you want to continue anyway?
بدین معناست که اگر ادامه دهم، اطلاعاتم از هارد حذف خواهد شد(هارد فرمت میشود)؟
« آخرین ویرایش: 22 امرداد 1401، 09:34 ب‌ظ توسط حافظ دوست »
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : نصب نشد گراب و تعمیر آن در اوبونتو_SFSچیست؟
« پاسخ #1 : 18 امرداد 1401، 08:18 ب‌ظ »
خروجی این دستورات رو بفرستید
lsblk
sudo fdisk -l
ls -l /sys/firmware/efi/
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 18 امرداد 1401، 08:42 ب‌ظ »
درود.چشم:ubuntu@ubuntu:~$ isblk
Command 'isblk' not found, did you mean:
  command 'lsblk' from deb util-linux (2.37.2-4ubuntu3)
Try: sudo apt install <deb name>
ubuntu@ubuntu:~$ lsblk
NAME MAJ:MIN RM   SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
loop0
       7:0    0   2.3G  1 loop /rofs
loop1
       7:1    0     4K  1 loop /snap/bare/5
loop2
       7:2    0  61.9M  1 loop /snap/core20/1405
loop3
       7:3    0 155.6M  1 loop /snap/firefox/1232
loop4
       7:4    0 248.8M  1 loop /snap/gnome-3-38-2004/99
loop5
       7:5    0  45.9M  1 loop /snap/snap-store/575
loop6
       7:6    0  81.3M  1 loop /snap/gtk-common-themes/1534
loop7
       7:7    0  43.6M  1 loop /snap/snapd/15177
loop8
       7:8    0   284K  1 loop /snap/snapd-desktop-integration/10
sda    8:0    0 465.8G  0 disk
├─sda1
│      8:1    0   100M  0 part /mnt/boot-sav/sda1
├─sda2
│      8:2    0  97.6G  0 part /mnt/boot-sav/sda2
├─sda3
│      8:3    0 139.6G  0 part /mnt/boot-sav/sda3
├─sda4
│      8:4    0  26.4G  0 part /mnt/boot-sav/sda4
├─sda5
│      8:5    0 201.1G  0 part /mnt/boot-sav/sda5
└─sda6
       8:6    0   998M  0 part /mnt/boot-sav/sda6
sdb    8:16   1     0B  0 disk
sdc    8:32   1  14.9G  0 disk
├─sdc1
│      8:33   1   3.4G  0 part /cdrom
├─sdc2
│      8:34   1   4.1M  0 part
├─sdc3
│      8:35   1   300K  0 part
└─sdc4
       8:36   1  11.5G  0 part /var/crash
                               /var/log
sr0   11:0    1  1024M  0 rom 
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -1
fdisk: invalid option -- '1'
Try 'fdisk --help' for more information.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l
Disk /dev/loop0: 2.33 GiB, 2502324224 bytes, 4887352 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

Disk /dev/loop1: 4 KiB, 4096 bytes, 8 sectors

Disk /dev/loop2: 61.89 MiB, 64901120 bytes, 126760 sectors

Disk /dev/loop3: 155.63 MiB, 163188736 bytes, 318728 sectors

Disk /dev/loop4: 248.76 MiB, 260841472 bytes, 509456 sectors

Disk /dev/loop5: 45.86 MiB, 48087040 bytes, 93920 sectors

Disk /dev/loop6: 81.26 MiB, 85209088 bytes, 166424 sectors

Disk /dev/loop7: 43.63 MiB, 45748224 bytes, 89352 sectors

Disk /dev/sda: 465.76 GiB, 500107862016 bytes, 976773168 sectors
Disk model: ST9500325AS     
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x0c7a859b

Device     Boot     Start       End   Sectors   Size Id Type
/dev/sda1              63      2047      1985 992.5K 42 SFS
/dev/sda2  *         2048    206847    204800   100M 42 SFS
/dev/sda3          206848 204802047 204595200  97.6G 42 SFS
/dev/sda4       204802048 976771119 771969072 368.1G 83 Linux

Disk /dev/sdc: 14.88 GiB, 15980298240 bytes, 31211520 sectors
Disk model: USB DISK       
Disklabel type: gpt
Disk identifier: A09DB2B8-B5F6-43AE-AFB3-91E0A90189A1

Device       Start      End  Sectors  Size Type
/dev/sdc1       64  7129427  7129364  3.4G Microsoft basic dat
/dev/sdc2  7129428  7137923     8496  4.1M EFI System
/dev/sdc3  7137924  7138523      600  300K Microsoft basic dat
/dev/sdc4  7139328 31211456 24072129 11.5G Linux filesystem

Disk /dev/loop8: 284 KiB, 290816 bytes, 568 sectors
ubuntu@ubuntu:~$ ls -l /sys/firware/efi/
ls: cannot access '/sys/firware/efi/': No such file or directory
ubuntu@ubuntu:~$

پی نوشت: درخواست بوت ریپیر را تائید کنم؟اگر درخواست را قبول کنم، اطلاعات پارتیشن ها حذف خواهند شد؟
« آخرین ویرایش: 18 امرداد 1401، 09:30 ب‌ظ توسط حافظ دوست »
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #3 : 18 امرداد 1401، 09:39 ب‌ظ »
پی نوشت: درخواست بوت ریپیر را تائید کنم؟اگر درخواست را قبول کنم، اطلاعات پارتیشن ها حذف خواهند شد؟
درخواست boot repair رو قبول نکنید. اگه قبول کنید، فکر کنم اطلاعات شما پاک بشه.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 18 امرداد 1401، 09:41 ب‌ظ »
درخواست boot repair رو قبول نکنید. اگه قبول کنید، فکر کنم اطلاعات شما پاک بشه.
در گزینه های دستی بوت ریپیر میتوانید مرا کمک کنید؟

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 19 امرداد 1401، 03:43 ب‌ظ »
نقل‌قول
در گزینه های دستی بوت ریپیر میتوانید مرا کمک کنید؟ 
درود. مشکل خود را در وبگاه های انگلیسی زبان جستجو کردم، ظاهراً فردی به همین مشکل برخورد کرده است:
https://superuser.com/questions/1376009/boot-repair-says-sfs-detected-so-is-it-safe-to-continue-or-will-harmful
و کاربری پاسخ داده است:
simply just performed Boot Repair
With Advanced options
enter image description here

Main options
Check Reinstall Grub under Main options tab
GRUB location
Select Linux Distribution from OS to boot by default under GRUB location tab and
Check Place GRUB into: to Disk in which your linux distro is installed.
for example sdx, sdy, sdz.
GRUB options
Check Purge GRUB before reinstalling it
MBR options tab will be disabled
Other options
Check Place the boot flag on: and select your linux distribution that is listed
and press Apply button.
There was an error after it done but this installed grub and other OS win 7 also was added to grub
راه حل این فرد را ترجمه میکنید(مترجم گوگل مرا دچار شبه می‌کند)؟آیا راه حل این فرد باعث حذف شدن اطلاعات هارد خواهد شد؟
« آخرین ویرایش: 19 امرداد 1401، 03:46 ب‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 784
  • Debian + Mate
سلام آقای حافظ دوست،
در ارایه مطالب پایینی مطمن نیستم ولی دلم نخواست تنها باشید ، بیشتر آن‌ها را بعنوان دل نوشته بخوانید و نه به عنوان راهنما و راهکار و ...

سالها می‌شود که از ویندوز استفاده نمی‌کنم ، اخبار ویندوز را هم پیگیر نیستم ، الان حتی با نرم افزارهای ویندوزی هم آشنا نیستم و...

در دنیای لینوکس هم موفق شده‌ام تا بحال ناخواسته دوبار  هاردم  را فرمت کنم و اطلاعاتم هپلی هپول بشوند.

فکر نکن که پیگیر مشکلاتت نیستم ولی متأسفانه سواد علمی ام این اقتضا را نمی داد که کمکی نمایم.

در سالهای  دور زمانی که برای آموزش رایانه کار درجه ۲ به آموزشگاهی رفته بودم ، استاد مربوطه سؤالی بدین مضمون از ما پرسید که آیا فایل‌هایی که کاربر تولید می‌کند با‌ارزش می‌باشند یا فایل‌های سیستمی؟ همه ما شاگردان به سرعت جواب دادیم فایل‌های سیستمی!!!!
استاد ما را بلافاصله متوجه اشتباهمان کرد ، مثلاً شما یک عکس یا فیلم با‌ارزش شخصی اتان را از دست بدهید بیشتر متضرر می‌شوید یا مثلاً یک یا چند فایل  از سیستم عاملتان طوری خراب یا حذف بشوند که نتوانید ، سیستمتان را دوباره راه اندازی کنید؟فرض کنیم مثل من هم بی‌سواد باشید و حتی نتوانید آن مشکل را رفع نمایید. فوقش سیستم عاملتان را از نو نصب می‌کنید ولی آیا می شودمثلا یک عکس یادگاری از دوران  دانش آموزی را که حذف شده، دوباره انداخت؟ تقریباً می‌شود گفت غیرممکن است، هر چند که شاید با ابزارهای ریکاوری و غیره بشود کاری کرد ولی نه همیشه.

از ابتدا که وارد نصب لینوکس شدی دو تا مطلب بود که بنظرم ایراد داشت:
۱-آیا لب تاپ یا کامپیوتری که می‌خواستی در آن لینوکس نصب کنی(  و قبل از آن ویندوز بر روی آن نصب بود) ، تماماً اختیارش متعلق به خودت بود یا اینکه مشترک بین همه اعضای خانواده بود و همگی از آن استفاده می‌کردند (و یا فایل‌هایی در آن بود که متعلق به همه اعضای خانواده بود و بایستی بیشتر دقت می کردی)  ،
در این صورت بایستی قبل از نصب یکی از توزیع‌های لینوکس به همگی آن‌ها اطلاع می‌دادی و از همه آن‌ها برای اینکار اجازه می گرفتی و می‌گفتی احتمال وقوع دردسر در اینباره وجود دارد چونکه تجربه اینکار را قبلاً نداشتی و احتمال وجود خطا بالابود.
آیا چنین اجازه ای را از  آن‌ها گرفته بودی؟
۲-
لازم است  از اطلاعات و فایل‌های شخصی ات و همچنین از فایل‌های سیستمی ات بک آپ های لازم را داشته باشی.
آیا قبل از اقدام به نصب لینوکس از فایل‌های شخصی  مانند عکس و فیلم و .... در جای دیگری مانند هارد اکسترنال و یا فلش مموری و ... نسخه پشتیبان یا بک آپ گرفته بودی، که اگر خدای نکرده در اینجا به هر دلیلی به مشکل برخوردی در جای دیگری فایل هایت را داشته باشی؟
حتماً هم لازم نیست که تو اشتباهی بکنی تا فایل‌ها و منابعت خراب بشوند، امکان دارد هارد همین‌طوری خراب بشود و...
آیا نسخه پشیبان بصورت مجزا در جای دیگر از فایل هایت داشتی؟

این دو مورد را در نظر داشته باش  تا برویم سراغ مورد بعد.

من هم برای اولین بار با ارسالی شما با واژ ه هایی مانند sfs وLDM آشنا شدم.
تا جایی که من فهمیده ام هاردها یا بقول معروف درایوها معمولاً پارتیشن تیبل آن‌ها یا بصورت mbr یا بصورت gpt است.
تا جایی که فهمیده ام هارد شما بصورت mbr است. هاردی که بصورت mbr فرمت شده باشد ، تنها توانایی تشکیل چهار تا پارتیشن بصورت primary را دارد. اگر هم فردی بخواهد که پارتیشن هایش بیشتر از این باشد بایستی یکی از پارتیشن های primary اش را بصورت extended تبدیل نماید.
در ویندوز تا جایی که فهمیده ام خاصیتی بنام  LDM - Logical Disk Manager (Dynamic Disks)
وجود دارد.

نقل‌قول
Overview

Windows 2000, XP, and Vista use a new partitioning scheme. It is a complete replacement for the MSDOS style partitions. It stores its information in a 1MiB journalled database at the end of the physical disk. The size of partitions is limited only by disk space. The maximum number of partitions is nearly 2000.

Any partitions created under the LDM are called “Dynamic Disks”. There are no longer any primary or extended partitions. Normal MSDOS style partitions are now known as Basic Disks.

https://docs.kernel.org/admin-guide/ldm.html

ترجمه:
بررسی اجمالی

ویندوز 2000، XP و ویستا از طرح پارتیشن بندی جدید استفاده می کنند. این یک جایگزین کامل برای پارتیشن های سبک MSDOS است. این اطلاعات خود را در یک پایگاه داده ژورنال 1 MiB در انتهای دیسک فیزیکی ذخیره می کند. اندازه پارتیشن ها فقط با فضای دیسک محدود می شود. حداکثر تعداد پارتیشن ها نزدیک به 2000 است.

هر پارتیشنی که تحت LDM ایجاد می شود "دیسک پویا" نامیده می شود. دیگر هیچ پارتیشن اصلی یا توسعه یافته وجود ندارد. پارتیشن های معمولی سبک MSDOS اکنون به عنوان دیسک های پایه شناخته می شوند.
اتمام ترجمه.

تا اینجا همه چیز خوب است و امکاناتی است که به ویندوز اضافه شده است ولی:

نقل‌قول
Booting

If you enable LDM support, then lilo is capable of booting from any of the discovered partitions. However, grub does not understand the LDM partitioning and cannot boot from a Dynamic Disk.

https://docs.kernel.org/admin-guide/ldm.html

ترجمه:
اگر پشتیبانی LDM را فعال کنید، لیلو می تواند از هر یک از پارتیشن های کشف شده بوت شود. با این حال، grub پارتیشن بندی LDM را درک نمی کند و نمی تواند از یک دیسک پویا بوت شود.
اتمام ترجمه.

شاید و شاید استفاده از lilo بجای grub  باعث حل این مشکل بشود. ولی من تا بحال این کار را نکرده‌ام و امتحان این در سیستمی بدون آنکه بک آپ کافی از سیستممان گرفته باشیم ، کار درستی نیست. آیا کسی را می‌شناسید که اینکار را کرده باشد و به نتیجه رسیده باشد؟ من که نمی‌شناسم. پس این تنها در حد یک فرضیه است و نه یک راهکار عملی . در ضمن من تا بحال lilo را نصب نکرده‌ام و به هیچ وجه با آن آشنا نیستم.
( LILO (LInux LOader) is a simple boot loader to load Linux and other operating systems. )

می‌رویم به یک طرف دیگر قضیه:

نقل‌قول
These are dynamic disks, fairly common with Win 7. Usually if you try to create a 5th partition it offers to convert to dynamic. What it means is that you could have other partitions not shown in the MBR partition table (that Ubuntu won't see).

https://askubuntu.com/questions/41667/how-is-sfs-partition-different-than-other

ترجمه:
این ها دیسک های پویا هستند که با Win 7 نسبتاً رایج هستند. معمولاً اگر سعی کنید یک پارتیشن پنجم ایجاد کنید، آن را به پویا تبدیل می کند. معنی آن این است که شما می توانید پارتیشن های دیگری داشته باشید که در جدول پارتیشن MBR نشان داده نشده اند (که اوبونتو نمی بیند).
اتمام ترجمه.

یعنی احتمالاً در ویندوز شما چهار پارتیشن داشتید و همه چیز در حالت نرمال قرار داشت و بعد شما خواستید که  پارتیشن های بیشتری را ایجاد کنید ، در اینجا احتمالاً ویندوز ، دیسک شما را به دیسک پویا تبدیل کرده است، در خود ویندوز این مشکلی نیست ولی این ور قضیه وقتی که می آیید به لینوکس ، چنین چیزی برای سیستم لینوکسی قابل فهم نیست و احتمالاً نوع پارتیشن ها را بصورت SFS نشان می‌دهد.

شاید بهتر بود تعداد پارتیشن هایتان را در همان محیط ویندوز به چهار تا برمی گردانیدید تا از حالت دیسک پویا خارج گردد و به حالت استاندارد برگردد ، به حالت استانداردی که برای سیستم عامل های لینوکس قابل فهم بوده باشد.  آیا کسی را می‌شناسید که اینکار را کرده باشد و به نتیجه رسیده باشد؟ من که نمی‌شناسم. پس این تنها در حد یک فرضیه است و نه یک راهکار عملی .

برویم به یک طرف دیگر قضیه:

نقل‌قول
In any event, my guess is that you started with an LDM configuration in Windows, but either you or the Ubuntu installer didn't correctly identify it as such. Instead, either you or the Ubuntu installer tried to resize the LDM partitions as if they were plain filesystems to make room for Ubuntu. This was a BIG mistake, because it damaged the LDM setup and may have damaged the filesystems contained within it. This resulted in a trashed Windows installation. What's more, your hopes of a full recovery are slim (but not nonexistent).

https://askubuntu.com/questions/596517/recover-windows-files

ترجمه:
در هر صورت، حدس من این است که شما با یک پیکربندی LDM در ویندوز شروع کرده اید، اما یا شما یا نصب کننده اوبونتو آن را به درستی شناسایی نکرده اید. در عوض، یا شما یا نصب کننده اوبونتو سعی کردید اندازه پارتیشن های LDM را طوری تغییر دهید که انگار یک سیستم فایل ساده هستند تا جایی برای اوبونتو باز کند. این یک اشتباه بزرگ بود، زیرا به تنظیمات LDM آسیب رساند و ممکن است به سیستم فایل موجود در آن آسیب رسانده باشد. این منجر به حذف نصب ویندوز شد. علاوه بر این، امید شما برای بهبودی کامل اندک است (اما وجود ندارد).
اتمام ترجمه.

شما برای اولین بار چطوری لینوکس را نصب کرده اید، آیا در حالی دیسک شما از نوع پویا بود در مراحل نصب در لینوکس ، گزینه ای را انتخاب کرده‌اید که فضا را برای نصب توزیع لینوکس در هارد شما باز و ایجاد کند؟ در حالتی که گفتم حالت دیسک پویا و تقسیم‌بندی های آن برای لینوکس قابل فهم نیست.

نقل‌قول
As a side note, Windows creates LDM configurations without warning when you create more than four partitions on a disk. If your disk had over four "partitions" (really logical volumes) when you started, it had LDM to begin with. If you created new partitions for Linux by using a Windows tool, though, that triggered this whole chain of events. Rule #1 when preparing to install Linux on a system that uses Windows is to not use Windows tools to create Linux partitions. You can use the Windows tools to shrink the Windows partition, but leave that free space unallocated; let the Linux installer create its own partitions in the unallocated space.

https://askubuntu.com/questions/596517/recover-windows-files

ترجمه:
به عنوان یک نکته جانبی، هنگامی که بیش از چهار پارتیشن بر روی یک دیسک ایجاد می کنید، ویندوز تنظیمات LDM را بدون هشدار ایجاد می کند. اگر دیسک شما بیش از چهار «پارتیشن» (حجم‌های واقعا منطقی) داشت، برای شروع آن LDM داشت. اگر پارتیشن‌های جدیدی برای لینوکس با استفاده از ابزار ویندوز ایجاد کرده‌اید، کل این زنجیره رویدادها را آغاز می‌کند. قانون شماره 1 هنگام آماده شدن برای نصب لینوکس در سیستمی که از ویندوز استفاده می کند این است که از ابزارهای ویندوز برای ایجاد پارتیشن های لینوکس استفاده نکنید. می‌توانید از ابزارهای ویندوز برای کوچک کردن پارتیشن ویندوز استفاده کنید، اما آن فضای خالی را خالی بگذارید. به نصب کننده لینوکس اجازه دهید پارتیشن های خود را در فضای اختصاص نیافته ایجاد کند.
اتمام ترجمه.

آیا شما  از ابزارهای ویندوز برای ایجاد پارتیشن های لینوکس استفاده کرده اید؟
اگر اینکار را کرده‌اید ، بنظرم نبایستی اینکار را می کردید، بلکه در محیط ویندوز مقداری فضای خالی و بدون فرمت ایجاد می‌کردید و سپس می‌رفتید و در لینوکس این فضای خالی و بدون فرمت  را اجازه می‌دادید تا لینوکس آنرا به عنوان پارتیشن ایجاد بکند.
شما چکار کرده اید؟

چرا  به سخن یکی از پیران انجمن که گفت:

اگه حوصله‌ی راهنما خوندن و اینجور کارا رو نداری دیگه بیشتر از این سر به سر اون لپتاپ نذار!

توجه نکردی!!

من نمی‌دانم که شما با سیستمتان چکار کرده‌اید؟ فکر نمی‌کنم بغیر از خودتان هم کس دیگری بداند و شاید هم بخواهد بداند.
ولی اگر صلاح باشد با خانواده اتان صادق باشید و موضوع را دقیق به آن‌ها بگویید.
و شاید یکی از بهترین راهها قبل از اینکه هاردتان با اطلاعات دیگری رونوشت شوند بنحوی که دیگر نتوانید اطلاعات و فایل‌های از دست رفته اتان را بازیابی کنید ، استفاده از افراد متبحر  در این زمینه است که یکی از تخصص هایشان بازیابی اطلاعات از دست رفته باشد.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
درود. بله خانواده مطلع هستند.
مشکل اینجاست که به هارد ۵۰۰ گیگابایتی دیگری دسترسی نداریم تا هارد را از نو فرمت کنیم.
نظر شما در مورد دیسک پویا را نقض میکنم.در دو برنامه‌ی لینوکسی  gparted و برنامه disks گنوم، حجم پارتیشن ها را به درستی تشخیص داده می‌شوند.

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #8 : 20 امرداد 1401، 01:32 ق‌ظ »
اینکه fdisk گفته نوع پارتیشن sfs هست یکم عجیبه چون تا حالا ندیده بودم.
یه جست‌و‌جو انجام دادم و انگار sfs مربوط به یه چیزی به اسم dynamic disk از ویندوز هست. انگار dynamic disk چیزی شبیه lvm هست که توی سیستم‌عامل‌های لینوکسی استفاده میشه.
dynamic disk انحصاریه و به همین خاطر، جای دیگه‌ای به غیر از ویندوز، درست پشتیبانی نمیشه.

فکر کنم مشکلاتی که توی این دوتا موضوع گفتید، به همین dynamic disk ربط داشته.
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=155419.0
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=155424.0

میشه dynamic disk رو به پارتیشن‌های معمولی تبدیل کرد. فکر کنم اینجوری مشکلات مربوط حل بشن.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
درود. به معنای واقعی ‌‌کلمه از مایکروسافت تنفر شدیدی دارم.
چگونه دینامیک دیسک را به حالت عادی تبدیل کنم؟آیا اطلاعات حذف خواهد شد(دسترسی به هارد دیگری هم ندارم)؟

آفلاین Dragon-

• *
خروجی این دستور رو قرار بدید
sudo blkid

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
درود.
خروجی:
   sudo blkid
/dev/sda1: LABEL="System Reserved" BLOCK_SIZE="512" UUID="80FA4F5BFA4F4D1A" TYPE="ntfs" PARTUUID="0c7a859b-02"
/dev/sda2: BLOCK_SIZE="512" UUID="2C62564562561444" TYPE="ntfs" PARTUUID="0c7a859b-03"
/dev/sda3: LABEL="man" BLOCK_SIZE="512" UUID="6A88239C88236633" TYPE="ntfs"
/dev/sda4: UUID="b02d0ad6-8fff-4a10-80c3-46034d56b99c" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4"
/dev/sda5: LABEL="man2" BLOCK_SIZE="512" UUID="F6382BD3382B9223" TYPE="ntfs"
/dev/sda6: LABEL="man6" BLOCK_SIZE="512" UUID="5E106F9803DE5716" TYPE="ntfs"
2   
پی نوشت: برنامه تنظیمات در نسخه‌ی زنده‌ی اوبونتو اجرا میشود اما نمایش داده نمیشود!
پی‌نوشت ۲: کاربرد boot from hard disk اوپن سوزه چیست؟
« آخرین ویرایش: 20 امرداد 1401، 04:11 ب‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین Dragon-

• *
شاید و شاید استفاده از lilo بجای grub  باعث حل این مشکل بشود. ولی من تا بحال این کار را نکرده‌ام و امتحان این در سیستمی بدون آنکه بک آپ کافی از سیستممان گرفته باشیم ، کار درستی نیست. آیا کسی را می‌شناسید که اینکار را کرده باشد و به نتیجه رسیده باشد؟ من که نمی‌شناسم. پس این تنها در حد یک فرضیه است و نه یک راهکار عملی . در ضمن من تا بحال lilo را نصب نکرده‌ام و به هیچ وجه با آن آشنا نیستم.
( LILO (LInux LOader) is a simple boot loader to load Linux and other operating systems. )
lilo قدیمیه و بهتره از گراب استفاده بشه. فکر کنم بهترین راه حل برای شرایط فعلی این هست که dynamic disk رو به پارتیشن معمولی تبدیل کنند.

در واقعیت LDM توی ویندوز، چیزی شبیه LVM برای لینوکس هست. ولی از اونجایی که LDM انحصاریه، بعضی قابلیت‌های اون توی کرنل لینوکس پشتیبانی نمیشه.
کرنل لینوکس فقط می‌تونه از LDM استفاده کنه. نمی‌تونه LDM بسازه یا اونها رو تغییر بده.

درود. به معنای واقعی ‌‌کلمه از مایکروسافت تنفر شدیدی دارم.
چگونه دینامیک دیسک را به حالت عادی تبدیل کنم؟آیا اطلاعات حذف خواهد شد(دسترسی به هارد دیگری هم ندارم)؟
با ابزار testdisk می‌تونید از طریق یه سیستم غیر ویندوزی، LDM رو به پارتیشن معمولی تبدیل کنید. البته انگار بعضی وقتا درست کار نمی‌کنه. به خاطر همین، شاید بهتر باشه از ابزار‌های ویندوز برای اینکار استفاده کنید.

الان شما ویندوز روی هارد نصب دارید یا نه؟
اگه ویندوز نصب نیست، همچنان میشه از راه‌های دیگه، با اطمینان خوبی LDM رو به پارتیشن معمولی تبدیل کرد.

تبدیل LDM به پارتیشن معمولی نباید باعث از دست رفتن اطلاعات بشه. (مگه اینکه LDM رو همینجوری پاک کنید یا LDM آسیب دیده باشه)
بهتره قبل از شروع به کار، اول یه پشتیبان از اطلاعات مهم بگیرید تا اگه مشکلی پیش اومد، همچنان به اطلاعات مهم دسترسی داشته باشید. (البته پشتیبان گیری کلا یه چیز پیشنهاد شده هست که بهتره همیشه انجام بشه)

پی نوشت: برنامه تنظیمات در نسخه‌ی زنده‌ی اوبونتو اجرا میشود اما نمایش داده نمیشود!
نمی‌دونم چرا.

نقل‌قول
پی‌نوشت ۲: کاربرد boot from hard disk اوپن سوزه چیست؟
فکر کنم با انتخاب این گزینه، چیزی که الویت بعدی رو داره بوت میشه.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
درود. جناب دراگون بسیار ممنون و سپاسگزارم که همیشه به من کمکرسانی میکنید.
متأسفانه ویندوز نصب است اما دچار بلو اسکرین یا صفحه‌ی آبی/مرگ شده.
میتوان ویندوز را بدون پاک شدن اطلاعات (برنامه ها مهم نیست اما تصاویر و اطلاعات مهمی در مای داکیومنت و... وجود دارند) دوباره نصب کرد؟
پی نوشت:هارد بنده درحالت دینامیک دیسک بود؟
شما بالعکس بعضی از کاربران که مرا آدم خوار می‌پندارند به من کمک رسانی می‌کنید. میدانم صبر شما زیاد است اما حیای گربه کجا رفته!من را بابت رفتارهای گیج کننده، مبهم و خشمگین کننده‌ام ببخشید.
پی نوشت: می‌توان به کمک wine ابزار AOMEI Dynamic Disk Manager را در لینوکس نصب کرد و هارد را از دینامیک به basic تبدیل کرد(در خود ویندوز بدون حذف اطلاعات این عمل را انجام می‌دهد اما آیا در شبیه‌ساز هم همینطور خواهد بود؟
« آخرین ویرایش: 21 امرداد 1401، 02:25 ق‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
ایا iso یکی از ابزار های مبدل دینامیک دیسک به basic disk بدون پاک شدن اطلاعات وجود دارد؟