وقتی میخواهید «هوش مصنوعی» و یکی از زیرشاخههای اون رو یاد بگیرید باید توجه کنید که
چیزی به اسم هوش مصنوعی وجود نداره، همه چیز آمار و احتمالاته.خیلی واضح بگم (بله من عادت زشت تو ذوق زدن دارم) که هوش مصنوعی قرار نیست برای شما جادو کنه، پس اگر در سن ۱۱ سالگی جغدهای هاگوارتز براتون نامهای نیاوردند، احتمالا شما برای جادوگری مناسب نبودید (شاید هم بهتره برای یک مدرسه جادوگری دیگر اقدام کنید، هوم؟)
اما از این مقدمه بیمزه و شوهرعمهگونه که بگذریم، برای شروع یادگیری هوش مصنوعی چی نیاز داریم؟ من پیشتر این موضوع رو بررسی کرده بودم که چطور میشه یک کورس ۳-۴ ماهه تعریف کرد و طی اون، تا حدی با مباحث آشنا شد.
خب اول ببینیم که هوش مصنوعی دقیقا چیه؟
هوش مصنوعی خیلی دقیق «پروسهایه که کاری که میشه با دقت ۱۰۰٪ در زمان کم و با بهینگی بالا انجام داد رو در زمان زیاد با بهینگی کم و دقت ۸۰٪ انجام بدیم». این یعنی دقیقا پروسه «یادگیری ماشین». البته بگم که خیلی جاها هم دقیقا همین حالت شبیه مغز و دستگاه عصبی انسان میتونه بهتر از کدنویسی لیترال به ما کمک کنه.
شما نیاز دارید که در قدم اول، ریاضیات یاد بگیرید. ریاضی ۱ و ۲ دانشگاه (اگر مهندسی خوندید یا میخونید، جدی بگیرید)؛ معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات، ریاضیات مهندسی مهمن. فیزیک چی؟ اون هم در رباتیک شاید مهم باشه ولی من تجربهای ندارم، ریاضیات برای من خیلی جوابتر بوده تا الان.
بعدش مهارتهای برنامهنویسی، ساختمان داده و الگوریتم و معماری کامپیوتر! همهش یک جا خِر شما رو میگیره. بعد از اون، نظریه زبانها و اتوماتا خیلی به درد میخوره. تازه بعد از اینا میتونید وارد حیطه یادگیری ماشین بشید.
من تخصصی روی پردازش تصویر کار کردم. مثلا اینجا* اومدم یک نقشه راه برای پردازش تصویر آماتوری نوشتم که امیدوارم به دردتون بخوره.
* اینجا:
https://haghiri75.com/2022/03/06/%d8%a7%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d9%be%d8%b1%d9%88%da%98%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%db%8c%d9%86%d8%a7%db%8c%db%8c-%d9%85%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%86/