در روزهای اخیر وقتی با vpn سایفون سایت گوگل رو باز میکنم، بعضی وقتها تشخیص میده که من از ایرانم! یعنی توی کادر سرچ وقتی حرف D رو تایپ میکنم پیشنهادات ایرانی رو نشون میده، مثل دیجی کالا و غیره. در همان زمان وقتی که توی سایتهای تشخیص ip میرم، هیچکدام نمیفهمند که از ایران هستم و کشورهای دیگه رو نشون میدن. در ضمن من همیشه از حالت private mode مرورگر استفاده میکنم و هیچ کوکی در مرورگرم ذخیره نشده. سوال من اینه که وقتی به vpn وصل هستم چگونه گوگل منطقه واقعی منو تشخیص میده در حالیکه قبلا این اتفاق نمی افتاد و از چند روز قبل می بینم که بعضی وقتا حتی با vpn میفهمه که از ایران هستم!؟
گوگل بیش از این که بخواد به Geo IP (که البته خطا هم زیاد داره) وابسته باشه، به «رفتار کاربران» وابستهست. نمیدونم تا الان چقدر کار مارکتینگ دیجیتال انجام دادید، اما یک بار انجام بدید احتمالا گذارتون به ابزارهایی مثل Google Analytics (که الان داره میشه GA4) یا Google Search Console خورده. در این ابزارها، گزارش دقیقی از رفتارهای کاربران به شما داده میشه، و این موضوع رو میذاره کنار این که کاربران چه نواحیای، این رفتارها رو داشتند.
حالا نواحی رو از کجا میفهمه؟
۱. کشوری که موقع ساخت اکانت گوگل تعیین کردید.
۲. IP (که خیلی مطمئن نیست بهش)
۳. زبان مورد استفاده
۴. منطقه زمانی
۵. کلیدواژههای جستجو شده توسط شما (به نظرتون سرچ یک نفر از ایران با یک نفر از ولز، یکیه؟ نه. نتیجتا این هم میتونه تعیینکنندگی خوبی داشته باشه).
و البته:
نشت آی پی اتش فکنت. هیچ ربطی به اینترنت نداره به خود اتش فکنت ربط داره.
و در مورد این یکی:
فقط ip نیست و از خیلی چیزا ممکنه تشخیص بده، شاید timezone کامپیوترتون یا ...
خب اگه از روی timezone میشه فهمید چرا بقیه سایتها نمیفهمند و چرا خود گوگل تاحالا تشخیص نمیداد؟ این اتفاق از یک هفته پیش داره می افته و قبل از اون خود گوگل هم هیچ وقت نمیفهمید که من از ایران هستم! آیا این احتمال هست که به خاطر دستکاری برادران روی سیستم اینترنت ایران این اتفاق افتاده باشه یا اینکه خود سایفون دچار مشکلی شده باشه؟ به نظر خودم اینها خیلی محتمل تره نسبت به timezone و این داستانها.
خیلی از سایتها میتونن بفهمن. حقیقت اینه که حتی من هم در وبلاگ شخصیم میتونم بفهمم!منتها استفاده نمیکنم، چرا؟ چون سرویسم مثل گوگل نیست و برام مهم نیست که این موضوع رو بفهمم.
اما برای گوگل مهمه، چون اینطوری بهتر میتونه رفتار کاربران دیگر رو مدیریت کنه.
پ.ن: اگر انقدر براتون مهمه که توسط گوگل مچتون گرفته نشه
یک نمونه whoogle یا searx بیارید بالا و جستجوهاتون رو روی اون انجام بدید.