انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: انتقاداتی به انجمن‌های فارسی اوبونتو اندکی پس از بازگشت مجدد  (دفعات بازدید: 3564 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 528
    • ذهن زیبا
با سلام و عرض ادب و وقت بخیر خدمت تمامی کاربران، ناظمان و مدیران انجمن‌های فارسی اوبونتو.

احتمالا می‌دونید که من تصمیم گرفتم پس از سالها نبودن در این انجمن خاص (و حتی شاید کلیت فضای آنلاین و فارسی‌زبان نرم‌افزار آزاد) به این انجمن برگردم و خب اول در حد وسع و دانش خودم به کاربران کمک بدم که بتونن بهتر از نرم‌افزار و سخت‌افزارشون استفاده کنند و دوم هم ببینم که چه پتانسیل‌هایی برای ایجاد پروژه‌های جدید وجود داره.
دروغ نگفته باشم در میان نسل جدید اعضای انجمن ذهن‌های روشن و افکار نابی رو دیدم که در خیلی از چالش‌هایی که بود خلاقانه به حل مسائل می‌پرداختند و خب انتشار مطالب موردی در این انجمن پیرامون هوش مصنوعی و ...؛ همین بازخوردها باعث شد که من برگردم و فعالانه‌تر در انجمن حضور داشته باشم.
راستش اما تغییری در سیستم مدیریتی انجمن، احساس نکردم. برخوردهای موردی و شخصی با افراد، برخوردهای سلیقه‌ای با عقاید، برخوردهای بی‌منطق با پروژه‌ها. انگار که انجمن از سال ۱۳۹۱ تا امروز کوچکترین پیشرفتی نداشته.
از طرفی، این انجمن، همونطور که از عنوانش برمیاد «انجمن فارسی اوبونتو» بوده و برند اوبونتو رو یدک می‌کشه. از طرف دیگر؛ مدعی اینه که انجمن یا هابی برای نرم‌افزار آزاده (که البته ادعای درستیه تا حد زیادی) ولی خب آنچه بیشتر دیده شده اینه که انگار این انجمن، وبسایت شخصی مدیران و ناظمانه.
اولین انتقادی که می‌تونم مطرح کنم، حذف کامل پست‌های مرتبط با پروژه جبیر بود. من کتمان نمی‌کنم که این پروژه، قبل‌تر چقدر حاشیه ساخت اما به یاد ندارم در پست‌های بازگشت، حاشیه‌ای (به جز دعواهای همیشگی گنوم و KDE) به وجود آمده باشد.
نه تنها تاپیک‌ها کاملا حذف شدند، بلکه من اخطاری هم دریافت کردم مبنی بر این که در حال تبلیغ وبسایت شخصی خودم هستم. این هم نیاز به یک وارسی عمیق‌تر داره قطعا. این وارسی برمی‌گرده به این موارد که:

۱. تبلیغ وبسایت شخصی (یا به قولی backlink ساختن) تا وقتی حالت اسپم‌گونه و مزاحمت برای سایر کاربران نداشته باشه، مشکلش چیه؟ اگر انقدر مشکل‌سازه چرا با قرار دادن لینک وبسایت شخصیم در امضاء مخالفت/مقابله نکردید؟ بهرحال هر پستی که در این انجمن ارسال می‌کنم، امضای من - که شامل لینکه - رو هم شامل میشه و این خودش میشه یک بک‌لینک (تازه بگذریم از این که نرم‌افزارهای انجمن‌ساز عموما لینک‌ها و بخصوص لینک‌های امضاء رو به صورت nofollow می‌زنند که خودش میشه یک قلم نقض بزرگ بر بسیاری از ادعاهای آینده).
۲. حواشی گذشته پروژه. در این مورد حرفی نمی‌زنم، حداقل میشه فهمید بسیاری از دوستان درک و بلوغ کافی برای این موضوع رو ندارند که شما نمی‌تونید یک شخص سی ساله رو از اعمال و افعال ۱۵ سالگیش قضاوت کنید (کما این که خیلی از این دوستان همون سالها خودشون از ترولینگ و ... کم نمی‌ذاشتند، و من هم این حق قضاوت رو برای خودم قائلم که بخوام بلوغ و درکشون رو زیر سوال ببرم).
۳. صحبت در مورد یک پروژه خاص. تاپیک‌های خاص جبیر که در «کافه اوبونتو» زده می‌شدند. در حالی که در همون زیرانجمن، تاپیک‌هایی با موضوعات حساس و حتی خطرناک وجود داشت، تاپیک‌های بی‌خطری مثل پروژه جبیر، حذف شدند. اگر انتشار محتوای مرتبط با یک پروژه خاص در انجمن ممنوعه، لطف کنید و در بخش «اعلانات و قوانین» درجش کنید. چون طبق آنچه در قوانین هست:

نقل‌قول
     ۳. شما توافق میکنید که هیچ‌گونه ارسال هرزنامه، انبوه‌ارسال، تبلیغات، نامه‌های زنجیروار، طرح و برنامه‌های شرکتهای هرمی و درخواست‌های نامربوط و نامعقول، بصورت خصوصی یا عمومی نخواهید داشت.

که خب نظر به وجود زیرانجمن «پروژه‌ها» در مورد پروژه‌هایی که «آزاد» محسوب بشن یا کمکی به نرم‌افزار آزاد کنند؛ این قانون طور دیگری تفسیر میشه. حالا بگذریم که از هیچ کدام از پروژه‌ها هم موضوع تبلیغ و نفع مالی مطرح نبود و صرفا درخواست کمکی از جامعه نرم‌افزار آزاد محسوب می‌شد.
در مورد پروژه مانی هم که تاپیکش قفل شد همین سوال پیش آمد. مجوز مدل مورد بحث، تحت پروانه MIT منتشر شده، این یعنی یک نرم‌افزار آزاده و خب بحث‌های حاشیه‌ای پیش آمد. چرا به جای پاکسازی تاپیک، تاپیک قفل شد؟

ضمن این که بخش دیگری از قوانین که ممکنه ذیل اون بخواهید بهانه‌ای بیارید برای این رفتار سلیقه‌ای و گزینش شده، اینه:

نقل‌قول
. انجمن‌های فارسی اوبونتو از پذیرش هر گونه عنوانی که به هر نحوی کاربران را به استفاده از نرم‌افزارهای غیرآزاد مایل نماید معذور است و حق حذف، قفل، انتقال یا ویرایش چنین ارسال‌هایی را برای خود محفوظ می‌داند. مسلما انواع مقایسه بین نرم‌افزارهای آزاد و غیرآزاد شامل این بند نمی‌شود.

همونطوری که پیش‌تر عرض کردم، هیچ کدام از نرم‌افزارها غیرآزاد نبودند و کاری که شما کردید، به طور خاص نقضی بر قوانینیه که خودتان وضع کردید.

خلاصه که این شاید آخرین پست و آخرین تاپیک من در این انجمن باشه، چون می‌دونم که چه اتفاقاتی ممکنه بعدش بیفته. خلاصه که دیگه عرضی نیست :)

پ.ن: این تاپیک در بایگانی وب (Web Archive) ذخیره خواهد شد.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
نقل‌قول
راستش اما تغییری در سیستم مدیریتی انجمن، احساس نکردم. برخوردهای موردی و شخصی با افراد، برخوردهای سلیقه‌ای با عقاید، برخوردهای بی‌منطق با پروژه‌ها. انگار که انجمن از سال ۱۳۹۱ تا امروز کوچکترین پیشرفتی نداشته.
راستش نمیدونم چطور میشه گفت اینطور نباشه، ولی وقتی کلا چند نفری بیشتر در انجمن به عنوان مدیریت انجمن حضور ندارن، برخورد شخصی باقی خواهد ماند، فکر نکنم از کاربرا بپرسن سایت رو بروز کنیم یا نه، قوانین رو تغییر بدیم؟ بریم رو یه قالب دیگه؟
همون سایت شخصی بهترین تعریف بود، هرچند میشه گفت اکثر سایت‌ها همین هستند

آفلاین electromagnet5

• Full Member
  • *
  • ارسال: 131
درسته، بنده هم گفته بودم وقتی در یک سیستم به مدت طولانی هیچ تغییر و آپدیتی رخ نمیده نشانه اینه که یک ایراد بزرگ وجود داره. شما از سال ۹۱ ملاک گرفتید ولی این انجمن از روز شروعش (سال ۸۵) هیچ تغییری حتی در قوانین ریز و کوچیک نداده.
در مدیریت تاپیکها هم یک ایراد بسیار وحشتناک دیدم. ناظران اگه از یک تاپیک خوششون نیاد (ولو قانونی و مرتبط با انجمن باشه) به بهانه کامنت های اسپمی که حتی نویسنده تاپیک هیچ دخالتی در آنها نداشته کل تاپیک رو قفل میکنند! در حالیکه بایستی کامنتهای نامربوط رو پاک کنند و اسپم دهنده رو تنبیه کنند و اصل تاپیک سر جاش بمونه، ولی اصل تاپیک رو قفل میکنند. بارها این کار رو کردند و هنوز هم میکنند. وقتی اینقدر تابلو بی قانونی میکنند آدم حس میکنه که مدیریت این انجمن هم به اون شکلی که ما فکر میکنیم نیست و ماجرای خاص خودش رو داره.
« آخرین ویرایش: 21 دی 1401، 07:41 ب‌ظ توسط electromagnet5 »

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2645
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
خیر باید به طرف اسمپر اخطار بدن بعدش مسدود بعدشم اخراج
£) €)
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
اشاره بکنم که شما چندین بار از این انجمن به دلیل تعداد بالای بی‌قانونی‌هایی که کردید و فعالیت مداومی که باعث بهم ریختن جو انجمن شده، از این انجمن اخراج شدید. با توجه به زمانی که گذشته، تصمیم گرفتیم با وجود تصمیم قبلی طبق قوانین انجمن که عدم فعالیت شما در انجمن بود، اندکی شما رو تحمل کنیم، شاید شرایط عوض شده باشه.

متاسفانه پست‌های قبلی نشون میده که تغییر زیادی نبوده و در نتیجه نمی‌تونید انتظار تغییری هم از سمت ما داشته باشید. هنوز هم به نظر من پتانسیل بالایی برای کارهای مفید دارید، ولی علاقه‌ی شما برای ایجاد حاشیه، باعث میشه کارهای مثبت شما هم تحت تاثیر این موضوع قرار بگیره. تا وقتی این موضوع رو تغییر ندید، احتمالا اینجا جای مناسبی برای فعالیت شما نخواهد بود.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 528
    • ذهن زیبا
درسته، بنده هم گفته بودم وقتی در یک سیستم به مدت طولانی هیچ تغییر و آپدیتی رخ نمیده نشانه اینه که یک ایراد بزرگ وجود داره. شما از سال ۹۱ ملاک گرفتید ولی این انجمن از روز شروعش (سال ۸۵) هیچ تغییری حتی در قوانین ریز و کوچیک نداده.
در مدیریت تاپیکها هم یک ایراد بسیار وحشتناک دیدم. ناظران اگه از یک تاپیک خوششون نیاد (ولو قانونی و مرتبط با انجمن باشه) به بهانه کامنت های اسپمی که حتی نویسنده تاپیک هیچ دخالتی در آنها نداشته کل تاپیک رو قفل میکنند! در حالیکه بایستی کامنتهای نامربوط رو پاک کنند و اسپم دهنده رو تنبیه کنند و اصل تاپیک سر جاش بمونه، ولی اصل تاپیک رو قفل میکنند. بارها این کار رو کردند و هنوز هم میکنند. وقتی اینقدر تابلو بی قانونی میکنند آدم حس میکنه که مدیریت این انجمن هم به اون شکلی که ما فکر میکنیم نیست و ماجرای خاص خودش رو داره.

من از سال ۹۱ ملاک می‌گیرم چون از اون سال در این انجمن (و به طور کل جامعه نرم‌افزار آزاد) فعالم، اون زمان حواشی کمتر بود و مدیر و ناظم فعال هم بیشتر. حتی چندین بار این وسط (شاید ۳ یا ۴ بار) دوستان دیگری هم به گروه مدیریت پیوستند اما خب فرایند جذب مدیر جدید انجام نشده خیلی وقته با این که اون دوستان هم دیگر فعالیت زیادی ندارند.

اشاره بکنم که شما چندین بار از این انجمن به دلیل تعداد بالای بی‌قانونی‌هایی که کردید و فعالیت مداومی که باعث بهم ریختن جو انجمن شده، از این انجمن اخراج شدید. با توجه به زمانی که گذشته، تصمیم گرفتیم با وجود تصمیم قبلی طبق قوانین انجمن که عدم فعالیت شما در انجمن بود، اندکی شما رو تحمل کنیم، شاید شرایط عوض شده باشه.

متاسفانه پست‌های قبلی نشون میده که تغییر زیادی نبوده و در نتیجه نمی‌تونید انتظار تغییری هم از سمت ما داشته باشید. هنوز هم به نظر من پتانسیل بالایی برای کارهای مفید دارید، ولی علاقه‌ی شما برای ایجاد حاشیه، باعث میشه کارهای مثبت شما هم تحت تاثیر این موضوع قرار بگیره. تا وقتی این موضوع رو تغییر ندید، احتمالا اینجا جای مناسبی برای فعالیت شما نخواهد بود.

این که موضوع گذشته چی بوده یک بحثه که میشه مفصلا در موردش صحبت به میان آورد. یک بحثی که بهش اشاره می‌کنید این «تصمیم قبلی طبق قوانین انجمن که عدم فعالیت شما در انجمن» است. اگر قرار بود اشخاص دیگر حق فعالیت نداشته باشند یا «تحمل» بشن، بهتر بود یک بُرد ایجاد کنید و در اون اسامی رو اعلام کنید.
و یک نکته مهم رو به شخص شما (و هر شخصی که فکر می‌کنه بخاطر برکت وجودش این انجمن این انجمن شده) یادآور شم، این کاربران هستند که باعث شدند اینجا به یک «هاب» پیرامون بحث‌های نرم‌افزار آزاد، گنو/لینوکس و ... تبدیل بشه.