انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: شبه راهنمای شخصی سازی prompt بش حتی از تم های زی شل هم بهتر(قسمت دوم اضافه شد)  (دفعات بازدید: 1411 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 975
  • Fedora Linux
سلام
من امروز میخواستم زی شل نصب کنم که به طور اتفاقی با یکی از قابلیت های بش آشنا شدم که میشه اون رو شخصی سازی کرد حتی از تم های زی شل هم بهتر. بعد برای اینکه بیشتر یادش بگیرم سری به man  و صفحات اینترنتی زدم تا آخر بش رو به صورت شکل زیر درش آوردم.حالا اگر تمایل دارید شخصی سازی کنید بش رو  و از اون  حالت خشکش درش بیارید توضیحات رو دنبال کنید.خب ما توی تنظیمات بش (~/.bashrc فایلش هست)یک متغیر محیطی داریم به نام PS1  که توی اون هرچی باشه بش همون رو نمایش میده. ما میتونیم یک نوشته ی دلخواه داخلش بذاریم یا اینکه مثل من نام یوزر و اسم توزیع رو نمایش بده و کلا هر چی دوست دارید.(خوبیه متن باز بودن همینه)اما برای این که بخوایم بعضی چیز ها مثل نام کاربر و رنگی هم باشه یک سری کد ها توش وجود داره که باید بهش بگیم.(یه جورایی مثل html )در مورد متغیر های PS2 و  غیره هم من توی کانفیگ دیفالت بش توزیعم نبود در نتیجه نمیتونم چیزی در موردش بگم.در ضمن به جز رنگ ها لیست زیر کاراکتر ها گریز داره.نکته ی دیگه این که تمام بخش های متغیر باید توی کوتیشن('  ') قرار بگیرن.اول متغیر خودم رو مینویسم بعد میرم لیست کاراکتر گریز بعد لیست رنگ ها بعد نحوه ی رنگ دادن.arch@taha490mokh~>>echo $PS1
$(tput setaf 4)\]\h\[$(tput setaf 7)\]@\[$(tput setaf 2)\]\u\[$(tput setaf 3)\]\w\[$(tput setaf 6)\]>>\[$(tput sgr0)
  • \a =مال اینه که کاراکتر های ASCII رو نشون بده.\e هم همین کارو میکنه. (خودم هم درست نمیدونم چی هست فقط توی صفحه  man نوشته)
  • \d=به ترتیب روز هفته و ماه و روز ماه رو به میلادی نشون میده
  • \h=اسم توزیع رو نشون میده.(در واقع هاست نیمه)با H کارمیکنه.
  • \j=کار هایی که شل داره انجام میده رو  مینویسه.
  • \l=نمیدونم ولی توی منابع شاید بتونید پیداش کنید.man میگه نام پایه بش رو میگه.
  • \n=میره خط بعد
  • \r=بازم نمیدونم و لی man  میگه برای دوباره شروع کردنه.(ساید به این خاطر نمیدونم که به درد شخصی سازیم نخورد)
  • \s=اسم شل رو نشون میده که مال ما بشه.
  • \t=زمان ۲۴ ساعته بر اساس زمان سیستم به همراه ثانیه نشون میده.
  • \T=همون قبلیه است با این تفاوت که برا اساس ۱۲ ساعت نشون میده.
  • \@=قبل از ظهر و بعد از ظهر رو نشون میده.
  • \A=بر اساس ۲۴ ساعت نشون میده بدون ثانیه.
  • \u=کاربرتون رو نشون میده.
  • \v=ورژن بش رو نشون میده.
  • \V=ورژن بش  رو با دو تا ممیز نشون میده.
  • \w=دایرکتوری ای که الان داخلش هستید رو نشون میده.
  • \!=درست نمیدونم ولی مربوط به تعداد اجراست
  • \#=اینم مثل بالایی.
  • \$=مربوط به  uid  عه.
  • \nnn=نمیدونم
  • \\=کابردش اینه که همون بک اسلش رو نشون میده.
  • \]=نمیدونم
  • \[=نمیدونم
خب خسته شدم زیاد بود انشالله بعدیش فردا.
منابع:
۱.https://www.geeksforgeeks.org/how-to-customize-bash-colors-and-content-in-linux-terminal-prompt/
۲.man bash در بخش PROMPTING
« آخرین ویرایش: 24 اسفند 1401، 12:14 ب‌ظ توسط TahaMokhtary »

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2657
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
داش این شخصی سازی بش نیست. :////
شخصی سازی Prompt بش هست.
PS2 هم برای زمانی هست که یا تک کوتیشن یا دابل کوتیشن بسته نداشته باشیم یا برای رفتن به خط بعدی از \ استفاده کنیم یا برای مثلا خط های بعدی eof>>
شخصی سازی بش یعنی alias و set
و درضمن همش بهجای x\ , خورده \x
 :P
« آخرین ویرایش: 23 اسفند 1401، 10:33 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • Fedora Linux
داش این شخصی سازی بش نیست. :////
شخصی سازی Prompt هست.
PS2 هم برای زمانی هست که یا تک کوتیشن یا دابل کوتیشن بسته نداشته باشیم یا برای رفتن به خط بعدی از \ استفاده کنیم یا برای مثلا خط های بعدی eof>>
شخصی سازی بش یعنی alias و set
درسته این هم هست الان ویرایش میکنم.انشالله در قسمت های بعد اضافه خواهد شد اونی هم که شما میگین.
ویرایش : ولی خدارو شکر بسته ی اضافی نصب نکردم و درست شد کارم.
« آخرین ویرایش: 23 اسفند 1401، 10:19 ب‌ظ توسط TahaMokhtary »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
«حتا از زی‌شل بهتر» هم عجیب بود. معلومه که بش خیلی قوی‌تر از زی‌شله!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
«حتا از زی‌شل بهتر» هم عجیب بود. معلومه که بش خیلی قوی‌تر از زی‌شله!
تلفظ صحیح آن زد شل هست
« آخرین ویرایش: 24 اسفند 1401، 06:13 ق‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
جایی این رو نوشته؟ من چیزی پیدا نکردم
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

• High Hero Member
  • *
جایی این رو نوشته؟ من چیزی پیدا نکردم
تفاوت لحجه بریتیش با آمریکایی. درستش زد شل هست
 8)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
من یه جست‌وجویی کردم. گویا هدف این بوده که شبیه seashell باشه، ولی با z. پس احتمالاً همون زی‌شل درست‌تره.

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • Fedora Linux
خب سلام.
 قسمت دوم هم الان میخوام براتون بنویسم. احتمالا قسمت ۳ هم خواهیم داشت.این قسمت در ادامه ی قسمت قبلیه و در قسمت آخر درمورد alias خواهم گفت.
 همونطور که دیدید prompt من رنگی بود. حالا میخواهیم اینجا هم رنگ هارو بذاریم. کاری که ما امروز میخوایم انجام بدیم شبیه کاریه که colorama در پایتون انجام میده اگر پایتون کار کرده باشید حتما دیدید. این کد ها توی رنگ گذاشتن برای نوشته و پس زمینه اش کاربرد داره.توجه داشته باشید ما باید این هارو توی پرانتز() قرار بدیم و اگر بعدش میخوایم کاراکتر های کریز استفاده کنیم یا هر متنی از \[ استفاده کنیم. برای همین درمورد این کارکتر گفتم نمیدونم که اینجا باهاش کارکنیم.
این کد ها عبارتند از:
  • tput bold=متن بش رو بولد میکنه
  • tput rev =برمیگردونه این که چیو نمیدونم
  • tput sgr0 =رنگ رو برمیگردونه به سفید. اگر برای prompt  رنگ بذارید و آخرش اینو نذارید این دستوری که به بش میدید رنگی میشه.
  • tput setaf {code}=خب این کد باعث میشه پس زمینه ی prompt  رنگی بشه هر رنگی شما بگید ولی این رنگ ها یه عددی دارن که من بعد از این لیست اون هم بهتون میگم.این کد ها باید در قسمت {code} گذاشته بشن. زیاد نیست.
  • tput setab {code}=همونه فقط به جای پس زمینه رنگ خود نوشته رو تغییر میده.
اما رنگ ها:
  • 0=سیاه
  • 1=قرمز
  • 2=سبز
  • 3=زرد
  • ۴=آبی
  • ۵=صورتی پررنگ
  • ۶=آبی خیلی کم رنگ
  • ۷=سفید
آقا شخصی سازی prompt بش به پایان رسید. خوشحال میشیم prompt هاتون رو ببینیم. تو قسمت بعدی میریم یاد بگیریم چجوری واسه دستور هامون شورتکات بذاریم و چند چیز دیگه.

• High Hero Member
  • *
من یه جست‌وجویی کردم. گویا هدف این بوده که شبیه seashell باشه، ولی با z. پس احتمالاً همون زی‌شل درست‌تره.
:/
اصلا ربطی به اینکه قبلا اسمش چی میخواسته بشه  یا اسمش شبیه یه چیزی بشه نداره
بریتانیایی ها وقتی حرف z به صورت تکی بیاد اونو زد تلفظ میکنن ولی آمریکایی ها اونو زی تلفظ میکنن.
https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/english/z?q=z

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|
:/
اصلا ربطی به اینکه قبلا اسمش چی میخواسته بشه  یا اسمش شبیه یه چیزی بشه نداره
بریتانیایی ها وقتی حرف z به صورت تکی بیاد اونو زد تلفظ میکنن ولی آمریکایی ها اونو زی تلفظ میکنن.
https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/english/z?q=z
درسته. ولی شما اصرار کردید تلفظ صحیح اون «زدشل» هست. در اصل هر دوی گویش‌های بریتانیایی و آمریکایی درسته و چیزی به اسم تلفظ صحیح وجود نداره. (هر چند خود بریتیش‌ها هم زی بگن یا برعکس کسی بهشون ایراد نمی‌گیره  ;D )

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|
یه کاری که من انجام دادم، اینه که همین رو داخل bashrc کاربر root هم گذاشتم  :D  ولی با رنگ قرمز! اینجوری هربار که داخل کاربر ریشه باشم از رنگش متوجه می‌شم.

• High Hero Member
  • *
یه کاری که من انجام دادم، اینه که همین رو داخل bashrc کاربر root هم گذاشتم  :D  ولی با رنگ قرمز! اینجوری هربار که داخل کاربر ریشه باشم از رنگش متوجه می‌شم.
مثل کالی ولی میشه شکل های مختلف پرامپت رو از اینترنت هم گرفت
« آخرین ویرایش: 24 اسفند 1401، 02:17 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
این هم PS1 من:
PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\[\033[01;33m\]\u\[\033[01;31m\]@\[\033[01;32m\]\h\[\033[00m\]:\[\033[01;34m\]\w\[\033[0;33m\]`__git_ps1`\[\033[00m\]\$ '

آفلاین saleh143

• Full Member
  • *
  • ارسال: 198
این هم PS1 من:
PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\[\033[01;33m\]\u\[\033[01;31m\]@\[\033[01;32m\]\h\[\033[00m\]:\[\033[01;34m\]\w\[\033[0;33m\]`__git_ps1`\[\033[00m\]\$ '

واسه  __git_ps1  باید  از  git-prompt.sh استفاده بشه؟