انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نصب Gentoo  (دفعات بازدید: 10353 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
نصب Gentoo
« : 13 مهر 1389، 09:13 ب‌ظ »
آیا تا به حال Gentoo را نصب کردید؟
اگر نصب کرده اید آیا ارزش را دارد؟
آیا صحت دارد که می گویند سریع ترین نسخه لینوکس است؟
نصب این توزیع چه قدر طول می کشد؟
آیا برای نصب حتما نیاز به اینترنت دارد؟
آیا این درست است که می گویند اگر‌ آن را نصب کنید هیچ نسخه دیگری را نصب نمی کنید؟

لینک های زیر را یک نگاه بیندازید:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC%D9%86%D8%AA%D9%88
http://en.wikipedia.org/wiki/Gentoo_Linux

البته Gentoo  نسخه هایی دارد که از روی DVD یا CD بوت می شوند ولی نصب آن بسیار دشوار است.

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 245
  • Long Live KDE
پاسخ به: نصب Gentoo
« پاسخ #1 : 14 مهر 1389، 12:23 ق‌ظ »
دیگه هر قدر هم که نصبش سخت باشه سخت تر از نصب و شخصی سازی Arch که نیست! به نظر من مشکل ترین قسمت نصب هر توزیع گنو/لینوکس سر و کله زدن با هارد و تعیین یه پارتیشن برای نصبه که برای یه کاربر با تجربه اون هم خیلی سادست. در ضمن تمام توزیع های لینوکس راهنمای نصب دارن که با کمک اونا دیگه هیچ مشکلی پیش نمیاد.

اگه به جنتو علاقه داری، سابایون (Sabayon) هم یه تحقیقی کن شاید بیشتر خوشت اومد، اونم جنتو بیسد هست و خیلی تعریفشو شنیدم.

در کل تمام توزیع های لینوکس خوبن و توزیع بد نداریم، تنها فاکتوری که باعث میشه من از توزیعی مثل اوبونتو (مینت) یا آرچ استفاده کنم مخازن عظیم و به روزشونه...

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 14 مهر 1389، 12:32 ق‌ظ »
آیا مطمئنی که سختر از آرچ نیست؟

درست است که دبیان 25000 تا مخزن دارد و جنتو 10000 ولی باز قابل قبول است!

قدرت اصلی جنتو در کامپایل سورس بسته های آن و کرنل است که با عث افزایش سرعت می شود.

آیا شما باید تمام برنامه های آرچ را کامپایل کنید؟

فکر کنم ساده ترین قمست جنتو مشخص کردن پارتیشن باشد!!!

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 245
  • Long Live KDE
« پاسخ #3 : 14 مهر 1389، 01:02 ق‌ظ »
مثل اینکه دلیل اصلی سرعت و قدرت جنتو و همچنین سختی نصب اون به خاطر اینه که یکی از مراحل نصب کامپایل کرنل هست!

غیر از این مرحله تفاوتی با ارچ نمیکنه از لحاظ سختی، میتونی ببینی:

How is the Installation Structured?

The Gentoo Installation can be seen as a 10-step procedure, corresponding to chapters 2 - 11. Every step results in a certain state:

After step 1, you are in a working environment ready to install Gentoo
    After step 2, your internet connection is ready to install Gentoo
    After step 3, your hard disks are initialized to house your Gentoo installation
    After step 4, your installation environment is prepared and you are ready to chroot into the new environment
    After step 5, core packages, which are the same on all Gentoo installations, are installed
    After step 6, you have compiled your Linux kernel
    After step 7, you have written most of your Gentoo system configuration files
    After step 8, necessary system tools (which you can choose from a nice list) are installed
    After step 9, your choice of bootloader has been installed and configured and you are logged in into your new Gentoo installation
    After step 10, your Gentoo Linux environment is ready to be explored

اینم لینک راهنمای کامل نصبش (هندبوکش) توی یه صفحه و به فرمت xml:
http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-amd64.xml?full=1
راستی توی نصب آرچ سخت ترین قسمتش برا من همون هارد بود، شاید چون اون موقع هنوز درک درستی از پارتیشن بندی و فایل سیستم لینوکس نداشتم اینطور بود. اما غیر از اون فقط حال میکردم با مراحل نصبش و به هیچ مشکلی برنخوردم.
« آخرین ویرایش: 14 مهر 1389، 02:49 ق‌ظ توسط Pyruzan »

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #4 : 14 مهر 1389، 01:55 ق‌ظ »
شعار جنتو خیلی با حاله:
 تکون خورد کامپایلش کن!
این جمله خیلی قلقلکم می ده یه بار امتحانش کنم! ;D
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
« پاسخ #5 : 14 مهر 1389، 12:23 ب‌ظ »
از نظر من چیزی که یه توزیع رو کاربرپسند می کنه ابزارهای کاربری و محیط دوستانه و کانفیگ های نرم افزاری و سخت افزاری اون توزیع هست نه مراحل نصب اون...
اینقدر که این موارد مهمه شاید مخازن نرم افزاری مهم نباشه.... از نظر من مخازن نرم افزاری بعد از مواردی که گفتم در درجه دوم قرار می گیره (نظر شخصی من)

در مورد نصب جنتو یا آرچ هم نصب این دو توزیع چندان گیج کننده و سخت نیست . چیزی که خیلی ها رو می ترسونه برای استفاده از این ۲ توزیع بیشتر نصب تک تک اجزای سیستم توسط کاربر و کانفیگ اونهاست نه نصاب متنی آنها....

در آخر هم باید بگم این ۲ توزیع بیشتر برای کاربران متوسط رو به بالا و حرفه ای ساخته شده و همچنین کسانی که با کار کردن با خط فرمان لینوکس ترسی ندارن...
البته گیک ها رو هم نباید فراموش کرد...
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #6 : 14 مهر 1389، 12:50 ب‌ظ »
روشای عزیز
البت کاربرپسندی بحثیه و تجربه برای یادگیری بحث دیگری! به نظر من موقع نصب یه همچین غولی حسابی آدم می پیچه ولی وقتی نصبیدی کلی چیز یاد گرفتی و گرنه تهش همشون آخرش باید ختم بشن به یه محیط گرافیکی تا بشه باهاشون درست و حسابی حال کرد! ;)
این منوئل نصبشو خوندم دیشب یکمشو! ترکیدم!!! ::)
عجب چیزیه خداییش!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #7 : 14 مهر 1389، 12:56 ب‌ظ »
منم بدجوری هوای نصبش زده به سرم.میگم نظرتون چیه با هم بشینیم نصبش کنیم.؟؟
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 14 مهر 1389، 03:10 ب‌ظ »
موافق ام ولی اول باید یک هارد خالی پیدا کرد!

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #9 : 14 مهر 1389، 04:31 ب‌ظ »
به به چه تاپیک سر سبزی همه چیز به خوبی و خوشی تموم شد!
اولبن نفری بودم که میخواستم بیام اینجا پست بدم ولی به دلایل فنی هارد لپ تاپم به هوا رفت و الان هارد دیسک کنارم انداخته شدده ولی حالا مرتبط با همین جنتو!
از اوب پیکربندی یه توزیع یا بطوری نصب یه توزیع از خط فرمان و و هزار دردسر دیگه دلیل بر این نیست که حتما اون توزیع  خیلی قوی و گردن کلفت وو حرفه ای هست!
فقط تنها برتری که داره همه چیز به صوریت ادونس کار میشه !
تا جایی که من میدونم یه کاربر ساده لینوکسی حتما باید استاد خط فرمان باشه ولی حالا با قدرت گرفتن محیط های گرافیکی کسانی دم از کنسول میزنن که لیبل حرفه ای و گیک داشته باشن!!
« آخرین ویرایش: 08 آبان 1389، 04:02 ق‌ظ توسط Alir3z4 »
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین moslem.b

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 590
« پاسخ #10 : 15 مهر 1389، 06:40 ب‌ظ »
هم جنتو خوبه هم آرچ یه مدتی من در مورد هر دوشون تحقیق میکردم تا اینکه در نهلایت آرچ رو نصب کردم و مدت زیادی هست دارم ازش استفاده میکنم

اولا اینکه آرچ یه برتری هایی داره که جنتو نداره 1- ویکیش که فوق العادست 2- مخزن AUR رو هر چی بخوای توش پیدا میکنی و . . .

حالا شما بیا یه پکیج روی جنتو نصب کن میبینی 2 ساعت طول میکشه تا کامپایلش کنه این مشکلی بود که باعث شد من آرچ رو انتخاب کنم
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #11 : 15 مهر 1389، 07:36 ب‌ظ »
درود

من با توزیع جنتو کار نکردم
چیزی که در موردش شنیدم اینه که هر پکیجی رو کامپایل می کنه

این موضوع معایب و مزایای خودش رو داره
این عمل خیلی وقت گیر هست و اگر برای مثال فایر فاکس رو امتحان کنید نصب باینری اون کمتر از ۱۰ ثانیه هست ولی کامپایل و.... حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ( با توجه به سخت افزار )
ولی خوبیش اینه که دقیقا بر اساس پکیج ها و معماری سیستم شما کامپایل میشه

ولی این سرعت خیلی با پکیج های دیگر توزیع ها که برای i686 ویا 64 بیتی کامپایل میشن تفاوت خیلی زیادی نداره

ویرایش:
البته در این ویکی گفته شده

بعضی از پکیج هایی که وقت کامپایل زیادی لازم دارن ( مثل همون فایرفاکس و اوپن آفیس ) پکیج های باینریشون هم برای چند پلتفرم وجود داره که به جای کامپایل میشه باینریشون رو نصب کرد
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1389، 12:53 ق‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #12 : 16 مهر 1389، 10:14 ب‌ظ »
۱- آیا تا به حال Gentoo را نصب کردید؟
۲- اگر نصب کرده اید آیا ارزش را دارد؟
۳- آیا صحت دارد که می گویند سریع ترین نسخه لینوکس است؟
۴- نصب این توزیع چه قدر طول می کشد؟
۵- آیا برای نصب حتما نیاز به اینترنت دارد؟
۶- آیا این درست است که می گویند اگر‌ آن را نصب کنید هیچ نسخه دیگری را نصب نمی کنید؟

لینک های زیر را یک نگاه بیندازید:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC%D9%86%D8%AA%D9%88

البته Gentoo  نسخه هایی دارد که از روی DVD یا CD بوت می شوند ولی نصب آن بسیار دشوار است.

یکی یکی به سوال هاتون سعی میکنم در حد توانم جواب بدم

۲- بستگی به شخص استفاده کننده داره، مثلا شما میتونید جنتو رو روی معماری های مختلف نصب کنید. یا میتونید با اجزا مختلف سیستم عامل بیشتر اشنا بشید.یا اشخاصی که باید مدام سورس و مخصوصا کرنل کامپایل کنن.

۳- این قسمت بستگی به شما و کانفیگی داره که میکنید. و نوع سیستم فایل و ... در غیر اینصورت فرق چندانی نداره با توزیع های سفارشی شده شرکتی نداره.
۴- بسته به سی پی یو و سرعت رمتون و میزکارتون(برای ابتدا و بیس) میتونه متفاوت باشه. ضمن اینکه باید ویکی هاشم بخونید.
۵- اگر سورس های جدید رو از کسی بگیرید یا بدونید اخرین چیزها چین و دانلود کنید، میتونید آفلاین هم نصب کنید.
۶- اگر کسی برای تفریح یا ازمایشش بدون دانش کافی یا دونستن انگلیسی در حد کافی اینکارو کنه چیزی عایدش نمیشه جز دردسر. بله نقریبا درسته. داخل ویکی گفته پس از ازمایش توزیع های دیگر و خسته شدن به سوی جنتو آمده. یعنی آشنایی متوسط با لینوکس و کامند لاین و دستوراتش و کانفیگ و ... در حد تقریبا متوسط داره. اون موقع احتمال خیلی زیاد چیزی دیگه نصب نکنه.

نصبش هم مقداری سخت‌تره آرچ هست چون کرنل رو باید کانفیگ کنید یا از سورس کامپایل کنید و فلگ ست کنید یا چیزای دیگه ای که باید ست بشه وگرنه نتیجه‌ی کامپایل برابر با هیچ میشه. و صد البته نصب آرچ یا جنتو اگر از پیش آشنایی داشته باشید به هیچ عنوان سخت نیست.

توصیه میکنم به غیر از صفحه‌ی نصب سریع پلتفرم مورد نظرتون از هندبوک کاملش هم کنارش استفاده کنید.

در ضمن ویکی جنتو هم خیلی کامله و من به شخصه هیچ کمبودی درش ندیدم!

like it, compile it!
داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 16 مهر 1389، 10:26 ب‌ظ »
خیلی ممنون از توضیحات کامل شما.

آیا خودتان تا به حال نصبش کرده اید؟
اگر نصب کرده اید چقدر طول کشید و آیا تغییر محسوسی در سرعت بوجود آمد؟

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #14 : 16 مهر 1389، 11:37 ب‌ظ »
خیلی ممنون از توضیحات کامل شما.

آیا خودتان تا به حال نصبش کرده اید؟
اگر نصب کرده اید چقدر طول کشید و آیا تغییر محسوسی در سرعت بوجود آمد؟

اگر نصبش نکرده بودم همچین جوابی رو نمیدادم  :)

نصبش با کانفیگش حدود ۲-۳ روز طول کشید هم دانلود چند گیگ سورس هم کامپایل KDE . البته handbook نصب سریع و handbook کامل هم جلوم بود برای هر بخشی که نصب میکردم. مشکلی از نظر مختل شدن کارام نداشتم چون از آرچ به جنتو chroot کرده بودم و اغلب کارهارو مجازی انجام میدادم.

منظورتون بالا اومدن و مونت شدن و راه اندازی شدن daemon های مختلف و سخت افزار هاست یا بوت میزکار . یا چیز دیگه؟ سرعتش نصب به چه چیزی؟
داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!