هر نظرسنجیه یک دلیل و هدفی داره. هدف این نظرسنجی اینه که به شرکتهای نرمافزاری بفهمونه ما از ۱درصد بیشتریم که واسه این سیستمعامل نرمافزار بنویسند چون شرکتهای نرمافزاری دلیل ننوشتنشون اینه که میگن کاربرای دسکتاپ گنو/لینوکس تعداد کمی هستند و تا موقعی که بیشتر نشن ما نرمافزار واسه این سیستمعامل نمینویسیم. در همین رابطه مهرداد عزیز نویسندهٔ نرمفزار چغوک مطلبی در وبلاگش با عنوان «جنبش «ما یکدرصدیم»» نوشتهاست همچنین خودم هم در این رابطه نوشتم.
هیچوقت ما نگفتیم مایکروسافت نابود بشه یا ویندوز از بین بره ما میگیم که در حال حاضر سیستمعامل گنو/لینوکس از هر لحاظی از سیستمعامل مایکروسافت برتری داره الا نداشتن نرمافزارهای زیاد. در این جنبش (به تعبیر مهرداد) ما میخوایم بگیم ما بیشتر از ۱درصدیم همین و بس.
درضمن دلیلهای غیرمنطقی نیارید که این سیستمعامل دانش فنی زیادی میخواد. من این سیستمعامل رو (اوبونتو و mFatOS) رو به ویندوزیهای اصیل و حتی بچههای ۱۳-۱۴ ساله دادم بدون هیچ مشکلی با اون کار میکنند. من خیلی از ویندوزیها رو دیدم که دیگه از اینکه هی ویندوز عوض کردن خسته شدند فکر میکنم برای خیلیها مبارزه با ویروسهای ویندوز خیلی سختتر از کلیک کردن در Ubuntu Software Center برای نصب نرمافزار باشه.
در مورد اینکه مخاطب من در مورد اون جمله اخرم چه کسانی بودن m0si عزیز لطف کردن گفتن و اگر شما هم بیشتر به این فروم سر میزدید متوجه میشدید...
و اما در جواب بقیه صحبتاتون توی پست قبلیم گفتم که این نظرسنجی از نظر من هیچ وقت اون جامعیت و اعتبار لازم رو بدست نمیاره٬ چون حداقل هدفش ۱۰۰۰۰۰۰۰ میلیون رای هست که تا ۳ سال دیگه هم به این مقدار نمیرسه!
گذشته از این با یه نمونه گیری ساده میشه تخمینی از کل کاربران گنو/لینوکس زد و همونطور که گفتم دولوپرهای هر توزیع هم مقدار تقریبی کاربراشونو میدونن و تنها چیزی که شرکت های نرم افزاری لازم ندارن این نظرسنجیه.
مشکل اینجاست که شما تعصبتون اجازه نمیده واقعیات رو ببینید٬ دلیلی که شرکت های نرم افزاری برای گنو/لینوکس برنامه تولید نمیکنن ولی تند و تند نرم افزارهای تحت ویندزو ریلیس میکنن اینه که سیاست های اقتصادیشون در هماهنگی کامل با مایکروسافت و در تضاد با گنو/لینوکسه. مثلا توقع دارید ادوبی بیاد فتوشاپ رو برای گنو/لینوکس بسازه؟!
خب معلومه هیچ وقت اینکارو نمیکنه! چون فلسفه گنو/لینوکس چیز دیگریست و اهداف این شرکت ها چیز دیگری! شما یه شرکت معروف و بزرگ که نرم افزارهای آزاد ارائه میده ولی فقط برای ویندوز
به من معرفی کن تا ببینم کدوم شرکت نرم افزاریه که منتظر نتیجه این نظرسنجی نشسته؟!! گنو/لینوکس در حال حاضر از نظر منابع نرم افزاری بسیار پیشرفته هستش و اگر نرم افزاری ویندوزی لازم باشه؛ نرم افزارهایی مثل Wine برای همین مسئله به وجود اومدن!
در مورد راحتی کار با گنو/لینوکس صحبت شما رو با یه مثال براتون تمثیل میکنم تا خوب متوجه شید! حرف شما مثل این میمونه که یه آشپز ماهر بیاد چندین ساعت وقت بذاره و یه غذای فوق العاده خوشمزه درست کنه و ما فقط اون غذا رو بخوریم و بعدش ادعامون بشه چون اون غذا رو خوردیم پس بلدیم درستش کنیم. AriOS اون غذاست و مهدی جون آشپز و رفقای شما بخور! خودتون توی حرفاتون جواب خودتون رو دادین٬ میگین AriOS براشون نصب کردین٬ یعنی ساعت ها کار و شخصی و بهینه سازی رو که اونا خودشون باید انجام میدادن یکی دیگه براشون انجام داده. آیا به چنین کسانی میشه گفت کاربر گنو/لینوکس؟! چون توی گنو/لینوکس آهنگ گوش میکنن و فیلم نگاه میکنن دیگه شدن کاربر گنو/لینوکس؟! نه جانم٬ اینطور نیست. به قول علیرضا یه حرف خوبی زد٬ گفت من فکر میکردم یه کاربر ساده گنو/لینوکس باید اوسای ترمینال باشه ولی با این پیشرفت محیط های گرافیکی٬ ترمینال مخصوص کاربران فوق حرفه ای شده!!!
من بازم توی پست قبلم گفتم؛ هدف ویندوز و گنو/لینوکس با هم متفاوته. اگه قرار بود که کار با گنو/لینوکس راحت باشه چه احتیاجه که بیایم گنو/لینوکس! ویندوز راحت ترین و یوزر فرندلی ترین سیستم عامل دنیاست و همیشه هم هدفش این بوده و خواهد بود. هدف گنو/لینوکس ارائه بیشترین قدرت و انتخاب ممکن به یوزره که صد البته کار ساده ای نیست و همونطور که گفتم مطالعه و صبر و حوصله فراوان میخواد.
هر وقت دوستان شما تونستند مثل یک مکانیک مشکلات سیستم عامل رو با ترمینال حل کنن٬ کانفیگوریشن فایل های مختلف توی سیستم رو ویرایش و تنظیم کنن٬ سورس های مختلف رو کامپایل کنن٬ به جای لقمه دور سر چرخوندن های گرافیکی با ترمینال کار ۱۰ دقیقه ای رو ۱ دقیقه ای انجام بدن و ... اونوقت میشه بهشون گفت کاربر واقعی گنو/لینوکس. چون به هدفی که گنو/لینوکس داره جامه عمل پوشوندن...